Blíží se nový seriál ze světa populárního Kanclu. Zahraje si v něm i hvězda Star Wars

Blíží se nový seriál ze světa populárního Kanclu. Zahraje si v něm i hvězda Star Wars
Kancl (2005) | NBC
Hovořilo se totiž i o plnohodnotném rebootu a v minulých letech jsme se mohli doslechnout řadu protichůdných informací ohledně zaměření plánovaného seriálu. O dílo se každopádně stará opět Daniels, který koncem loňského roku pro web The Wrap potvrdil, že se něco určitě chystá, ale že nehodlá opět natočit tytéž příběhy s odlišným hereckým obsazením.
Kancl
Kancl
87%
Namísto toho si prý představuje, že nový seriál se bude k původnímu dílu vztahovat podobně jako třeba Mandalorian k univerzu Hvězdných válek – podobný tým falešných dokumentaristů by tedy namísto papírenské firmy Dunder Mifflin zkoumal zcela jiný subjekt. Zřejmě tedy půjde spíše o spin-off, ale kdo se v tom má vyznat…
Podle informací magazínu The Hollywood Reporter se Daniels společně se scenáristou a showrunnerem Michaelem Komanem (spoluautorem pořadu Nathan for You) pustil začátkem tohoto roku do intenzivní práce na nové sérii, jejíž natáčení by mělo probíhat v druhé polovině letoška. Detaily o příběhu se zatím drží pod pokličkou, prosákla však první dvě herecká jména z údajně velmi rozmanitého obsazení.
Generál Hux
Generál Hux
Bílý lotos
Kancl (2005)
Kancl (2005)
Jsou jimi Domhnall Gleeson (generál Hux z poslední trilogie Hvězdných válek) a Sabrina Impacciatore, známá především z druhé řady Bílého lotosu. Gleeson se v posledních letech rovněž upsal spíše seriálům, vidět jsme ho mohli po boku Steva Carrella (hlavní hvězdy amerického Kanclu) v thrillerovém Pacientovi, dále loňské minisérii Instalatéři z Bílého domu o aféře Watergate a momentálně sbírá body za britský seriál Alice & Jack.
Impacciatore si za roli hotelové manažerky Valentiny v Bílém lotosu připsala nominaci na cenu Emmy, díky čemuž momentálně šestapadesátiletou herečku čekají určitě výraznější úlohy než doposud, kdy ji mohli znát především italští diváci.
Kancl (2005)
Kancl (2005) | NBC
Vzhledem k tomu, že produkce je už za rohem, bychom se v následujících měsících měli dočkat i dalších informací týkajících se obsazení či samotného příběhu. Tento reboot či spin-off však rozhodně nebude mít na růžích ustláno, jelikož verze se Stevem Carrellem v hlavní roli se v zámoří stala popkulturním fenoménem, s nímž bude nové dílo bezesporu intenzivně srovnáváno.
Americký Kancl si můžete přehrát na platformách Netflix, SkyShowtime či Amazon Prime Video, na iVysílání najdete i český remake. Podívejte se i na náš žebříček nejlepších komediálních seriálů.
Zdroje: The Wrap, The Hollywood Reporter