„Která debutantka zazáří nejjasněji?“ ptá se lady Whistledown ve třetí řadě Bridgertonových

„Která debutantka zazáří nejjasněji?“ ptá se lady Whistledown ve třetí řadě Bridgertonových
Bridgertonovi | Netflix
Bridgertonovi
Bridgertonovi
  • Netflix
72%
Bridgertonovi vtrhli na streamovací platformu v roce 2020 a okamžitě se stali velkým hitem. Po celém světě je podle vyjádření Netflixu sleduje přes 82 milionů domácností, což je opravdu nečekaný úspěch. Patří tak k nejpopulárnějším původním pořadům tohoto VOD giganta, což pravděpodobně souviselo nejen s oblíbeným žánrem, ale rovněž se zařazením řady erotických scén, které se však ve druhé řadě ani v prequelu Královna Šarlota neopakovaly. Seriál rovněž vyvolal rozsáhlé diskuse na sociálních sítích, týkajících se povýšení černošských postav do šlechtického stavu.
Seriál adaptuje romány Julie Quinn, která fabuluje fiktivní příběh z Londýna na počátku 19. století o osmi sourozencích Bridgertonových, jejichž křestní jména podle pořadí narození začínají na patřičné písmeno z abecedy. Neflix se zatím zaměřil na příběhy Daphne (první řada) a Anthonyho (druhá řada), prozatím přeskočí Benedicta a bude se věnovat rovnou Colinovi.
Bridgertonovi: upoutávka 3. série | IMDb
Zatímco publikum už ví, že Penelope a lady Whistledown jsou jedna a tatáž osoba, z Bridgertonových to zatím zjistila pouze Eloise. To je změna proti literární předloze, kde se čtenářky a čtenáři o identitě záhadné a cynické glosátorky společenského života dočtou až v dílu s názvem Čekanka, který je v pořadí čtvrtým. Tvůrci seriálu to nicméně divákům a divačkám odhalili již v první řadě.
Z publikovaného videa zjistíme, že první díl bude mít název Out of Shadows (Ze stínů) a že lady Whistledown opět pokládá otázku: „Se začátkem sezóny se všichni ptají, která z letošních debutantek bude zářit nejjasněji?“ Tvůrčí tým přitom pracuje s předpřipravenou zápletkou, která patří mezi tradiční syžetové prvky melodramatu – zatímco Penelopa je do Colina dlouhodobě zamilovaná, mladý muž ji bere pouze jako dobrou kamarádku, kterou navíc zradí. Nebo si ještě neuvědomil, co ke zdánlivě zakřiknuté dívce v šatech jásavých barev cítí?
Do jednotlivých rolí rozsáhlé rodiny Bridgertonových a jejich přátel by se mělo vrátit herecké obsazení z předešlých řad spolu s komentářem Julie Andrews. Chybět by však stále měl Regé-Jean Page, který se neúčastnil ani natáčení druhé sezóny, poprvé i Phoebe Dynevor coby Daphne a Ruby Strokes nahradí v roli Francescy Bridgerton Hannah Dodd. Ruby totiž dala přednost jiné pracovní příležitosti a seriál opustila v průběhu druhé řady, proto v ní její postava následně chyběla.
Neftlix prozatím neupřesnil, kdy bude třetí řada k dispozici. Produkce začala loni v létě, původně plánovaná premiéra na první či druhou čtvrtinu letošního roku nevyšla, prozatím se tedy musíme spokojit s informací, že se tak stane do konce tohoto roku.
Hledáte inspiraci na další zajímavé seriály? Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů na Netflixu.