Zapomeňte na Umučení Krista 2! Nicolas Cage ztvární v novém hororu Ježíšova otce

Zapomeňte na Umučení Krista 2! Nicolas Cage ztvární v novém hororu Ježíšova otce
Willyho kouzelný svět, Nicolas Cage | JD Entertainment
Dvorní scenárista Mela Gibsona Randall Wallace nedávno hýřil optimismem ohledně Umučení Krista 2, jímž by tvůrčí duo rádo navázalo na kontroverzní snímek s nejzbytečnějším množstvím krve na jedno filmové okénko. Do svého vznešeného biblického příběhu, nad jehož zápletkou si z pochopitelných důvodů lámou hlavu, samozřejmě nemohou obsadit Nicolase Cage. Toho si delší dobu rezervují hlavně nezávislí režiséři, jejichž umělecké představy se nebojí odchýlit od mainstreamu a vykouzlit hororovou zábavu tam, kde by se příčetní lidé normálně nesmáli. Děsivý film o Ježíšovi je z této perspektivy snad tím nejlepším, co hercovi fanoušci mohli očekávat.
The Carpenter's Son
AI
69%
O projektu poprvé informoval web Deadline, ponese název The Carpenter's Son a zaměří se na temný příběh rodiny ukrývající se v Egyptě za vlády římského impéria. Syna, známého pouze jako Chlapec, podle oficiální synopse „sžírají pochyby zaseté jiným tajemným dítětem. Povstane proti vlastnímu ochránci Tesařovi, dá na odiv neobyčejnou moc a rozprostře před sebou osud, který přesahuje jeho chápání. Zatímco poznává své schopnosti, jeho rodina musí čelit hrůzám přírodního i božského rázu.“
Scénář i režii obstará původem egyptský filmař Lofty Nathan, jenž v Cannes před dvěma lety zabodoval s bezútěšným podobenstvím Harka. Inspiroval se spisem Tomášovo evangelium dětství z období raného křesťanství, jež popisuje Ježíšův život mezi pátým a dvanáctým rokem. Obsahuje i zlověstné nadpřirozené události, přičemž Nathan zřejmě vylouhuje vlastní sadu motivů a interpretací. Evangelium je ostatně součástí gnosticismu, tedy učení založeného na osobním spirituálním poznání.
A do toho scénu poctí svou vždy vítanou přítomností Cage, jenž už hrál taťuldu s vraždícími choutkami ve svérázném hororu Mamka a taťka, ale Ježíšova otce v dobovém hororu neztvárnil. Ještě aby, když jde o první pokus svého druhu. Kdo mu bude dělat společnost? Marii si zahraje teprve šestatřicetiletá zpěvačka anglického a jamajského původu FKA twigs, již čeká velký herecký průlom v nadcházející letní komiksovce Vrána. Jako mladý Ježíš se představí devatenáctiletý Noah Jupe z Tichého místa či Le Mans '66.
Umučení Krista
To se mi snad zdá
Willyho kouzelný svět
Vrána
Tiché místo
The Carpenter's Son se pomyslně sveze na vlně moderních hororů s náboženským pozadím. Jeho tematika je v rámci žánru ojedinělá a festivalový režisér s ním vstupuje do teritoria okupovaného skandálními projekty včetně Umučení Krista nebo Posledního pokušení Krista. Pod zdánlivě bezpečnou záštitou boží milosti se nicméně odehrávají letošní horory jako Neposkvrněná či První znamení: Přichází satan!. Mike Flanagan (Pád domu Usherů) si brousí zuby na dalšího Vymítače ďábla a Russell Crowe se zřejmě nejpohodlněji cítí v kněžském hábitu, tudíž k loňské solidní hitovce Papežův vymítač přihodí oficiální sequel a také oddělený projekt The Exorcism, v němž se dostane do pekelných problémů jako herec natáčející horor o nadpřirozenu.
Nicolas Cage však vzhledem k filmografii posledních let, která čítá zejména osobité kultovky od tvůrců schopných kreativně překvapovat, přitahuje v tomto ohledu nejvíc pozornosti. Gibson a Wallace by měli být ve střehu.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle Kinoboxu. Schválně, jestli v něm najdete i Nicolase Cage.
Zdroj: Deadline, Movieweb