Svět Šíleného Maxe po Furiose neskončí. Režisér odhalil, jaké má pro Toma Hardyho plány

Svět Šíleného Maxe po Furiose neskončí. Režisér odhalil, jaké má pro Toma Hardyho plány
Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) | Warner Bros.
„Rozhodně na tom pracujeme,“ potěšil devětasedmdesátiletý režisér všechny fanoušky v rozhovoru pro Entertainment Weekly, který Furiose věnoval titulní reportáž. V nadcházejícím snímku, který po letech odkladů daných finančními spory se studiem Warner Bros. naváže na úspěch šestioscarové Zběsilé cesty a uvidíme mimo jiné krátký záběr na Maxův proslulý vůz Interceptor. Miller takto zohledňuje svého stěžejního hrdinu, kolem něhož se zatím točily všechny filmy ze světa Šíleného Maxe. A to včetně původní trilogie, v níž roli ztvárnil Mel Gibson.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
AI
84%
Odbočením k jiné protagonistce Miller rozšiřuje budování postapokalyptického světa, jež v jeho tvorbě vždy vyčnívalo. Zběsilá cesta je dvouhodinovou jízdou pouštními lokacemi, která nepotřebuje přehršel slov, aby pohltila do syrového prostředí a strhla silnými osobními liniemi postav. Furiosa se vrací k některým naťuknutým motivům a má být komplexněji rozprostřeným příběhem, kde budeme rozplétat známou mytologii a doplňovat rozrůstající se kánon z nabízených střípků.
A těch má Miller požehnaně, neboť ještě před produkcí Zběsilé cesty rozvrhl minulé osudy Furiosy i Maxe, aby herce na postavy lépe napojil. „V rámci příprav na Zběsilou cestu jsme také sepsali, co se Maxovi přihodilo o rok dříve. Když jsme ukončovali práce na Furiose, museli jsme vzkázat, že Max se pohybuje někde v pozadí. Měli jsme totiž jasno v tom, co se mu stalo. Máme o tom kompletní příběh, který bych rád zrealizoval, pokud dostanu šanci,“ svěřil se režisér Čarodějek z Eastwicku, jenž po sedmdesátce uvádí největší filmy své kariéry. Mnozí by souhlasili, že Zběsilá cesta je vůbec nejlepším akčním snímkem od Matrixu.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Šílený Max: Zběsilá cesta
Šílený Max: Zběsilá cesta
Miller následně vysvětlil, že zmíněné události kolem Maxe má připravené v románové formě. Tu by si přál přetavit do scénáře a pokračovat k produkci. Léta se hovořilo o návratu Toma Hardyho pro sequel s podtitulem Wasteland, Millera se však drží nově objevená náklonnost k prequelům, a Max by tedy mohl brázdit pustinu plnou mrchožroutů a nebezpečných gangů v dalším dějovém předchůdci. Miller už si ve svém věku přirozeně nemůže znovu dovolit devítiletou pauzu, pokud je však příběh rozplánovaný a pokud Furiosa v kinech uspěje, příští Šílený Max snad dorazí rychleji. A třeba i s Hardym, jenž také nemládne a nedostatek hereckých nabídek jej netrápí. Zběsilá cesta měla už proslule komplikovanou produkci, výsledek však stál za to a momentálně to vypadá, že benzínová dystopie v květnu neřekne poslední slovo.
První reakce na Furiosu začnou proudit od 15. května, kdy snímek premiérově zaburácí na festivalu v Cannes. Do té doby se můžete podívat, jak si stojí v našem žebříčku nejočekávanějších filmů roku 2024.
Zdroj: Entertainment Weekly