Bruce Willis při natáčení Armageddonu dle producenta ukázal, jaký je štědrý frajer

Bruce Willis při natáčení Armageddonu dle producenta ukázal, jaký je štědrý frajer
Bruce Willis – Armageddon | Walt Disney Studios
Ve filmu Michaela Baye se na Zemi řítí vesmírné těleso, přičemž náraz má mít za následek vymření takřka veškerého života. Lidstvo už naštěstí nějaký ten pátek překračuje hranice atmosféry a navrch má k dispozici statečné americké vrtaře, jejichž vycvičení na kosmonauty je z nějakého důvodu výhodnější než pár lekcí vrtání pro zkušené kosmonauty. Svérázná skupinka tvořená Benem Affleckem, Stevem Buscemim či Owenem Wilsonem se pod Willisovým vedením vypravuje raketoplánem na střelhbitě padající meteor, do něhož musí vpravit atomovku a explozí jej vychýlit z kolizního kurzu.
Bruce Willis
Bruce Willis

Herec

Kritici si řekli svoje, ale režisér Skály doručil další obdivuhodný hit, jenž toho roku neměl s tržbami 553 milionů dolarů konkurenci. Willis obdržel tři miliony dolarů oproti tehdy obvyklým patnácti až dvaceti, což byla součást kompenzační dohody se studiem. Podle Bruckheimera, jenž na natáčení zavzpomínal v rozhovoru pro People, však největší akční hvězda té doby neprojevovala hořkost a nezájem. Představitel Johna McClainea se naopak podílel na týdenní soutěžní loterii, díky níž mohli členové technického štábu obdržet nečekané finanční odměny.
Armageddon
Bruce Willis
Ben Affleck, Bruce Willis
Šestý smysl
Spencer Breslin, Bruce Willis
„Bruce je velký dobrák. Ke štábu byl obrovsky štědrý. Házel spoustu peněz do klobouku a lidi ze štábu na konci týdne vždy odcházeli s pěkným přivýdělkem,“ vrátil se Bruckheimer k zákulisní tombole, jejíž jackpot nejvýrazněji navyšoval právě Willis. Toho producentská legenda stojící za Top Gunem či Piráty z Karibiku nazvala „chlapem, který by se rozdal“, což zřejmě mohou dosvědčit další lidé ze zákulisí Armageddonu. Willis se u Disneyho vykoupil ještě Šestým smyslem, který roku 1999 vydělal přes 670 milionů dolarů, a komedií Kid, která si rovněž nevedla zle.
V průběhu let se sice objevovaly zprávy o tom, jak spolupráce s Willisem může být náročná. Zklamaný byl hlavně Kevin Smith, jenž se svým idolem natáčel buddy komedii Poldové. Když slavnému herci před dvěma lety diagnostikovali afázii způsobující poruchu řeči, Smith se promptně přidal k celebritám vyjadřujícím podporu. Willis dal herectví vynucené sbohem a vyzdvihnout jej neopomněl ani Arnold Schwarzenegger. Ten svého kolegu označil za obrovskou hvězdu a milého muže, jenž dle jeho úsudku nikdy do penze neodejde. „Akční hrdinové pouze přebíjejí,“ prohlásil Arnold, jenž si s Willisem zahrál v akční sešlosti veteránů Expendables: Postradatelní 2 z roku 2012.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
zdroje: People, Variety, Kinobox