Krvavý diamant: Trailer

Příběh jihoafrického žoldáka Dannyho Archera ze Zimbabwe a rybáře Solomona Vandyho z kmene Mende je zasazen na počátek 90. let 20. století, kdy se v Sierra Leone odehrává krvavá občanská válka. Oba muži jsou sice Afričané, ale jejich původ a zázemí se naprosto liší. Osudy obou mužů spojí hledání vzácného růžového diamantu, který může podmínky jejich života navždy změnit... a nebo ukončit.
Solomon byl násilím odvlečen od rodiny a přinucen k práci v diamantovém dole. Jednoho dne objeví obzvlášť velký valoun a ač ví, že se vystavuje velkému nebezpečí, ukryje jej. Velký diamant nemá být jen prostředkem k vysvobození jeho ženy a dcer z utečeneckého tábora, ale i záchraně jeho syna Dia, který je v jednotkách dětských vojáků.
Archer se za pašování dostal do vězení a tam se dozví, že Solomon našel a ukryl nevybroušený diamant, který má obrovskou cenu. Ba co víc, diamant takového druhu je objeven jen jednou za čas a jeho majiteli poskytne jednosměrnou letenku z Afriky a jejího násilí a korupce. Na tom se ostatně Archer v minulosti také přičinlivě podílel.

Související tituly