Hologram pro krále / A Hologram for the King: Trailer #2 (CZ titulky)

V ekonomickou krizí sužovaném roce 2010 přijíždí zkrachovalý, deprimovaný a čerstvě rozvedený americký obchodník Alan Clay (Tom Hanks) do Džiddy v Saúdské Arábii v naději, že zde uskuteční nejlepší obchod svého života. Jeho cílem je prodat saúdské vládě špičkový holografický systém pro telekonference.
Bezradný a osamělý v neznámé zemi se spřátelí s taxikářem Júsefem (Alexander Black), který ho v poušti zaveze do „Královy metropole ekonomiky a obchodu“, surreálného opuštěného města mrakodrapů a nikdy nedokončených staveb. Alan, zaskočený byrokratickým přijetím, jakého se mu dostalo v takzvaném „Přijímacím centru“, se snaží pochopit, proč jeho malý IT tým musí trávit celé dny příprav na velkou prezentaci v rozpáleném stanu. A co je ještě horší, s ohledem na způsob, jakým Arabové uzavírají obchody, nemá nejmenší jistotu, zda se samotný král vůbec na dlouho plánovanou schůzku dostaví.
Zpět v Džiddě si na jeho zdraví vyžádá svou daň stres a Alan skončí v nemocnici, kde je ošetřován krásnou a empatickou muslimskou doktorkou Zahrou Hakem (Sarita Choudhury). Jak své nové saudské přátele poznává lépe, daří se mu překonávat kulturní rozdíly a začíná zvažovat možnost nového života v zemi, ve které se podivnými způsoby střetávají moderní zvyky s tradicemi. (Falcon)

Související tituly


Související videa


Související články