Prázdniny v Provence: Videoklip

Francouzskou píseň „Komunist rap“ a videoklip k písni věnovali nové komedii Prázdniny v Provence (2016) muzikanti Roman Holý a Matěj Ruppert. Roman Holý složil hudbu k celému filmu, zpěvák Matěj Ruppert nazpíval skladbu, k níž videoklip vzniknul. Komedie Prázdniny v ProvenceVojtou Kotkem, Jakubem Prachařem a Kryštofem Hádkem se odehrává ve Francii a Matěj Ruppert ji proto nazpíval stylově francouzsky.
Ve videoklipu k písni pak tvůrci přinášejí vzácný pohled za kameru během natáčení. Kostru klipu totiž tvoří zákulisní záběry z příprav a z natáčení ve Francii, na nichž se představí všechny herecké tváře snímku tak, jak je diváci často nevidí.
Je to náš příspěvek k sub-žánru francouzského rapu,“ říká zpěvák Matěj Ruppert. Ještě před samotným nahráváním se několikrát sešel s autorem hudby Romanem Holým i s režisérem filmu Vladimírem Michálkem a nakonec dostal důvěru složit k písni i text. Jediným zadáním a výslovným přáním režiséra bylo, aby se v písni objevilo jméno šéfa francouzských komunistů.
Nakonec jsme zvolili postup čisté improvizace,“ popisuje vznik písně známý showman. „Roman pustil hudbu, já se do ní položil, začal jsem myslet na žabí stehýnka a na stehýnka Sophie Marceau a začal rapovat. Bylo zbytečné se kvůli jedné písni zdlouhavě učit francouzsky, používali jsme mezinárodně srozumitelná slova. Libération, Zidane, Chirac nebo Mitterand dělají z „Komunist rap“ v podstatě mezinárodní píseň.“
Snad jediný, kdo by mohl mít teoreticky problém písni rozumět, je ten, kdo mluví francouzsky,“ směje se Matěj Ruppert známý tím, že díky svému hudebnímu sluchu skvěle napodobí jakýkoliv známý jazyk.
Premiéra filmu Prázdniny v Provence se uskuteční 15. září. (Bontonfilm)

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články