Schmitke: Trailer #2

Česko-německý film Schmitke režiséra Štěpána Altrichtera, jehož česká premiéra se uskuteční 13. srpna 2015, představuje nový trailer.
Julius Schmitke je postarší konstruktér, jehož osamělý život se skládá hlavně z nevzrušivé práce, ukecaného mladého kolegy a občasného zvláštního vábení lesního porostu. Když je jednoho dne pověřen opravou nevysvětlitelně skřípající staré turbíny, kterou kdysi navrhl, není z výletu na českou stranu Krušných hor příliš nadšen. Podivný kraj hlubokých lesů, zchátralých dolů a neméně podivných lidí v něm mnoho důvěry nevyvolá, ale když se mu přes noc záhadně ztratí kolega, musí i Schmitke vstoupit mezi mlhou zahalené stromy.
„Film Schmitke byl natočen podle krátké povídky spisovatele a scenáristy Tomáše Končinského – Julius Schmitke proklouzl smrti jako neobratný tuleň, která okamžitě upoutala mojí pozornost. Ten příběh je něco mezi komedií a mystérií, odehrávající se někde v okolí Krušných hor, s jejich specifickou atmosférou, historií a lidmi. Ale také je to příběh nešťastného inženýra větrných elektráren, který si nestačil všimnout, že nějak vypadl z dnešního světa – pocit, který v téhle ultrarychlé virtuální době občas prožíváme všichni,“ dodává režisér Štěpán Altrichter.
ARTCAM

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články