Scream (TV series): Televizní Vřískot se představuje v prvním traileru

"Jaký je tvůj oblíbený strašidelný film?" Pokud jste se u téhle věty nostalgicky pousmáli, pak jste součástí generace, která byla počátkem druhé poloviny devadesátých svědkem znovuzrození takzvaného slasher žánru (což je druh hororu, v němž maskovaný psychopat vyvražďuje - povětšinou tupější - teenagery). Vřískost byl díky velké míře nadhledu a sebeuvědomění (postavy znaly horory i jejich pravidla) zásadním čerstvým závanem v zatuchlých vodách strašidelné zábavy a dodnes nenašel konkurenci. Čtvrtý díl se sice při svém uvedení dočkal solidních ohlasů, tržby ale byly menší, než se čekalo. Místo pětky proto přichází seriál z produkce MTV, na nějž sice dohlíží Wes Craven (režisér původní série), bohužel ale absentuje scenárista Kevin Williamson. A právě on - co si budeme povídat - byl klíčovým mužem fenoménu, bez jehož znalosti prostředí a citu pro hlášky by nikdy Vřískot nedosáhl úspěchu.
První trailer na televizní variantu Vřískotu je poměrně matný (kde je sakra Ghostface?!), přesto v jedné věci boduje. Hláška o tom, že nemá smysl točit horor jako televizní seriál, se nese v duchu původních filmů. A za to si zaslouží Scream - TV series ještě šanci, navzdory tomu, že trailerová premiéra slavná není.
Hodnocení traileru: 40%
P.S. V rámci televizní hororové zábavy se zatím jeví (coby nováček) zajímavěji "konkurenční" show Scream Queens, v níž hrají někdejší královna hororu Jamie Lee Curtis a Emma Roberts, která si střihla (a velmi dobře) roli ve Vřískotu 4. Za projektem navíc stojí Ryan Murphy (American Horror Story), takže nuda rozhodně nehrozí.

Související osoby


Související tituly


Související články