Profilový obrázek

koudel

Josef Koudelka

Komentáře 55

Od nejnovějších
  1. Jak básníci čekají na zázrak
    Jak básníci čekají na zázrak (2016)
    6.5
    Je to trochu křečovité mnohonásobné pokračování stejného či podobného, přesto jsem nebyl zklamán. Dialogy jsou vtipné, herci kvalitní - scénář sice za moc nestojí, téma opravdu jednoduché. Další díl bych už asi točit nedoporučoval. Nevím jak si vysvětlit inzerované motto - jak básníci vstupují do dospělosti. Že by padesátníci vstupovali do dospělosti?
  2. Jen pro tvé oči
    Jen pro tvé oči (1981)
    7.5
    V dnešní době působí staré "bondovky" roztomile komicky. Přesto je nutné ocenit velké množství akčních scén na tehdejší dobu výrazně avantgardních. Roger Moore a vtipné dialogy udrží i dnešního diváka, asi ne v napětí, ale spíš ve zvědavosti jak z toho 007 vybruslí nebo "vylyžuje"...i když to každý viděl několikrát...
  3. Andělé a démoni
    Andělé a démoni (2009)
    7
    Dan Brown píše napínavé příběhy, které jsou sice nereálné, ale o to více napínavé a tajemné. Filmy s Robertem Langdonem, kterého s přehledem ztvárňuje Tom Hanks si napínavost dokáží zachovat. Stejně jak v šifře mistra Leonarda ani zde není do poslední chvíle jasné kdo je vlastně ten padouch - krkolomnost a nevěrohodnost v tomto příběhu je však ukrutná...
  4. Zvíře
    Zvíře (1977)
    8
    Jakmile se tento film objeví na obrazovce TV nelze odolat. Neuvěřitelný a nenapodobitelný Jean-Paul a krásná Rachel, vtipné scény i dialogy - co víc si přát k příjemnému zážitku z perfektně vyrobené komedie. "Dej mi Pastis!" -tak jsem si ho dal taky, protože kvůli francouzským filmům jsem jej kdysi zakoupil a skoro na něj zapomněl...
  5. Strach
    Strach (1963)
    6.5
    Major Kalaš alias Rudolf Hrušínský se svým minimalistickým herectvím s Radoslavem Brzobohatým řeší špionážní zápletku. Je to vlastně jedna z našich noir detektivek - scéna je místy tak tmavá, že ani nelze rozeznat co se tam děje, ještě, že občas někdo něco řekne. Záhadou je pro mne proč dva kriminalisté, trávící společně většinu času, vykají.
  6. Rapl
    Rapl (2016)
    8
    Nehledě na pomluvy, které doprovázely tento televizní seriál (samozřejmě od odborných kritiků), jsem byl s náměty i se zpracováním kriminálních příběhů velmi spokojen. I když děj je místy předvídatelný, tak dobré provedení toto plně vyvažuje. Jenom bych rád věřil, že mezi policisty není tolik lumpů :).
  7. Osmy
    Osmy (2014)
    7.5
    Připomenutí nepříjemné doby, kterou někteří z nás zažili, možná většinou s méně problémy než "hrdina" tohoto televizního filmu. Je jasné, že představitel hlavní role Ivan Trojan celé inscenaci přidal body. Filmu se nedá objektivně nic vytknout. Individuální posouzení pouze charakterizuje posuzovatele, ostatně jako vždy.
  8. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    8
    "Agent beze jména" nezklamal. Je vidět, že i po té, co se zdá, že je vše vyčerpáno, se dá napsat celkem zajímavý scénář k asi pátému pokračování tohoto atraktivního filmového hrdiny. Jsem zvědavý jak bude celé dílo pokračovat když už několikrát nadobro končilo...
  9. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7
    Nejsem žádný zvláštní fanda tohoto kultovního seriálu, viděl jsem akorát několik epizod v TV, takže nemohu příliš srovnávat, ani předchozí filmy jsem neviděl. Film se mi docela líbil i když nemohu říci, že by mne nadchl. Rozhodně jsem očekával více. Příběh byl opravdu velmi jednoduchý a vše zachraňovaly počítačové efekty.
  10. Sázka na nejistotu
    Sázka na nejistotu (2015)
    8
    Dobře zdokumentovaná finanční krize let nedávných. Běžný člověk může sice mít trochu problém s odbornými termíny, ale snaha vše vysvětlit polopasticky je zřejmá. Situace, se kterými se setkáváme stále častěji ve větším či menším měřítku a zřejmě tento trend bude nadále pokračovat ať už půjde o obyčejné šmejdy nebo nadnárodní korporace.
  11. Už je tady zas
    Už je tady zas (2015)
    8
    Tento film hodnotím velmi vysoko, šel jsem na něj protože dcera četla knížku, z které jsem si také pár stránek přečetl a zdálo se mi to jako zajímavý nápad. Film velmi dobře si pohrává s lidskou manipulací a jestliže z počátku si část publika myslí, že se vydali na rozvernou komedii, jsou velmi překvapeni, že v dalších minutách jim začne běhat mráz po zádech...
  12. Indiana Jones a Království křišťálové lebky
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
    8
    Rád se dívám na tyhle pohádky. Humor propojený s napětím je ideální spojení. A jsem zvědav, zda Spielberg s Fordem natočí ještě další díl. Chvílema sice trochu zdlouhavé, ale pořád dobré. Na starý kolena Indyho oženili, tak nevím jestli ještě nějaká další sranda vznikne.
  13. Tmavomodrý svět
    Tmavomodrý svět (2001)
    8.5
    Vynikající scénář perfektně zpracovaný, bohužel ukradený a natočený dříve nevím už přesně kým, ale stále nechápu jak je něco takového možné. Nevzpomínám si, že by se o tom vedla nějaká diskuze, přitom bylo zřejmé, že Svěrákův scénář byl hotov dříve a byl půjčen(bohužel) ke čtení do zahraničí..
  14. Ukradli torzo Jupitera
    Ukradli torzo Jupitera (1980)
    8
    Vydařené dílo - pobaví určitě každého. Herecké obsazení je toho zárukou. Viděl jsem to již několikrát a vždy mne to znovu pobavilo. Annie Girardotová a Philippe Noiret jsou zkrátka k sežrání a ostatní zdatně sekundují. Škoda, že už tu nejsou a netočej další skvělé filmy.
  15. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    8
    Film mne pobavil a své ženě jsem doporučil sledovat jej pravidelně, protože je s ní legrace - souhlasila. Jenom by mě zajímalo, zda pan Bartoška všechny ty zapálená cigára opravdu dokouřil:-)Je to zkrátka frajer. Snad to ale s těmi ženami nebude tak zlé, jak to z děje filmu vyplývá.
  16. Rozpuštěný a vypuštěný
    Rozpuštěný a vypuštěný (1984)
    9
    Tato dvojice scenáristů nemůže nikdy zklamat a ani v tomto případě se tak nestalo. Precizně vystavěné špílce jako na divadle. Překvapivě dobře do souboru cimrmanovských tváří zapadl pan Zahajský v roli inspektora Trachty a ani jsem pak nelitoval, že inspektora nehrál Zdeněk Svěrák
  17. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    8.5
    Nehledě na faktické chyby (skokanské véčko tehdy opravdu nebylo na pořadu dne a pokud ho někdo omylem aplikoval dostal pěknou bodovou srážku)je film krásný a inspirující. Když prostě člověk chce tak dokáže cokoliv. Jsem už trochu starší, tak si na Eddieho dobře pamatuju - vždycky jsme se mu smáli a těšili se na jeho veleskoky. Po zhlédnutí filmu jsem si názor opravil a obdivuji ho i když samozřejmě vím, že film nemůže odpovídat skutečnosti.
  18. Humr
    Humr (2015)
    7
    Film se mi moc nelíbil, ale k přemýšlení mne nutil a nakonec jsem rád, že jsem ho viděl. Budoucnost lidstva nikdo nezná a vymyslet se dá cokoliv. Toto je jedna z možností, kterou si určitě nikdo nepřeje a věřím, že k napnění nedojde a když, tak až tady nebudu :-)
  19. 11 minut
    11 minut (2015)
    7.5
    Zajímavě zpracované, rozhodně udrží napětí až do konce. Závěrečné scény jsou perfektně technicky zvládnuté.
  20. Medvěd
    Medvěd (1961)
    9.5
    Vynikající Čechov totiž Werich a Zázvorková. "To jsem dneska zlý" "Mám 3 sestry, višňový sad, racka..."
  21. Labyrint
    Labyrint (2015)
    6
    Příliš dějových linek, ale napětí a překvapení nechybělo. Mnoho faktických a nevysvětlených momentů. Celkem není jasné jak jeden člověk mohl toho tolik napáchat - například nikoho z vyšetřovatelů nepřekvapilo, že hlavní zloduch všechny odposlouchával - jak to dělal? Ale díval jsem se na to až do konce...
  22. Doktor Martin
    Doktor Martin (2015)
    3.5
    Je mi líto, že se plýtvá penězi na podobné projekty, které možná někdy někde někomu připadají zajímavé. Tady u nás jsou velmi nevěrohodné a nepravděpodobné - což by ještě nemuselo vadit, ale čeho je moc toho je příliš. Ne. Nedělat! Zkrátka nekupovat kdejakou kravinu. Raději něco vymyslet.
  23. Cesta do pravěku
    Cesta do pravěku (1955)
    8.5
    Neuvěřitelný Karel Zeman předběhl dobu o několik desítek let. Pořád koukatelný film. Kam se hrabe Spielberg se svými počítačovými triky. Zeman dokázal na koleně neuvěřitelné věci. Doporučuji všem navštívit muzeum Karla Zemana na Malé Straně, kde je možné se s řadou triků seznámit.
  24. Kristian
    Kristian (1939)
    8
    "Zavřete oči - odcházím", kdykoliv to dávají a náhodou to zahlédnu, dívám se až do konce, jinak to nejde
  25. Starci na chmelu
    Starci na chmelu (1964)
    8.5
    Byl jsem na premiéře v Praze v kině U hradeb - byla to premiéra i kina a mně bylo 12 - táta mě vzal místo maminky, která onemocněla. Nechtěli mě tam pustit, protože film byl od 15 let, ale nakonec si dali říci. Asi jsem tomu úplně nerozuměl, ale už tehdy se mi film líbil a líbí se mi pořád. Takových muzikálů u nás moc nevzniklo.
  26. Slunce, seno, jahody
    Slunce, seno, jahody (1983)
    8
    Výborná komedie s výbornými herci, hlavně Růžičková a Stanislav Tříska: "Já Ti to řeknu a ty ho budeš pít taky" Všichni na to chodili, náramně se bavili a teď to pomlouvají, protože to natočil Troška.