Dvany

Lukáš Kubala

Komentáře 7

Od nejnovějších
  1. Tohle je válka!
    Tohle je válka! (2012)
    6.5
    Zábavná, ač průměrná komedie, která si na nic nehraje a již od prvního okamžiku se Vás snaží pobavit a lehce navodit romantickou atmosféru. Jde o klasický souboj dvou soků o půvabnou dívku, který je okořeněn akčním žánrem. Právě akčních scén je strategický počet. Úvodní akce pro hladký start příběhu, nahodilá pro udržení statusu akční film a samozřejmě velké finále. Jedním z předpokladů pro úspěch tohoto filmu je vypnout mozek a od srdce se zasmát. Pokud to zkusíte, jistě si užijete zábavný film, za jehož výběr vás pochválí i vaše drahá polovička. Pokud tedy hledáte film, u kterého se nemusíte bát, že se vám udělá nevolno z nemožně romantických scén či usnete nudou, tak snímek “Tohle je válka!“ je pro vás to pravé.
  2. Méďa
    Méďa (2012)
    7.5
    Seth MacFarlane přichází se svým prvním celovečerním filmem a rozhodně se s ničím nemaže. Svůj nekorektní a drsný humor ze seriálu Family Guy tentokrát převedl na plátna kin, aby nám dokázal, že ne každá plyšová hračka musí patřit výhradně do dětských rukou. Naštěstí se režisér nenechal unést a nestvořil film překypující nic neříkajícím humorem a trapností. Humor a originální postavičku dokonale doplnila hlavní romantická linka. Nutno dodat, že Méďa jakožto plyšák se velmi povedl. Jeho gesta a mimika jsou naprosto přirozené a chlupáč je opravdu jako živý. Celkový dojem zajisté umocňuje vynikající dabing, kterého se chopil sám tvůrce Seth MacFarlane. Pokud jste tedy příznivci seriálu Family Guy, vřele doporučuji. Ovšem zapomeňte na to, že se na film podíváte s celou rodinou, včetně těch nejmenších. I když se film tváří jako romantická komedie, kde v hlavní roli vystupuje roztomilý medvídek, skutečnost je naprosto jiná.
  3. Slova
    Slova (2012)
    8.5
    Mohlo by se zdát, že zlatá éra literatury je ta tam a vše, co bylo napsáno, se v dnešní době přepisuje, či jinak upravuje a staré dobré klasiky se v Hollywoodské továrně ždímají stále dokola. Naštěstí se jednou za čas najdou takoví jako pánové Brian Klugman a Lee Sternthal, kteří se svým debutem “The Words“ dokázali pravý opak. Představili nám skvost, který je bez knižní předlohy a přesto dýchá originalitou. Kromě originálního příběhu, který nás vtáhne hned do tří časových rovin, film pokládá mnoho morálních otázek, a přivádí nás do situací, nad kterými sami začínáme přemýšlet, jak bychom se zachovali my sami. Tři různé životy, tři milostné páry, jedna kniha. Máte-li obavy, že se v příběhu ztratíte, tak zcela zbytečně. Film šlape jako hodinky již od první minuty a skoky mezi časovými rovinami fungují. The Words do jisté míry apeluje na budoucí i stávající spisovatele a varuje před plagiátorstvím. Předestírá možné následky takového činu a upozorňuje na to, že pokud přebíráme cizí slova, přebíráme s nimi i radost, utrpení či bolest a další pocity, které stály za jejich zrodem.
  4. Skyfall
    Skyfall (2012)
    8
    James Bond se za ty roky stal ikonou tajného agenta, jehož rovnice se skládá z extrémních akcí, elegance a nemalé řady krásných žen, které by mu mohl závidět i Hugh Hefner. Zkrátka jsme si zvykli na agenta, který je nezranitelný, dokáže si poradit v každé situaci a ochrana Jejího Veličenstva je pro něj na prvním místě. Ti, kteří by čekali, že Skyfall pojede ve stejném stylu, se spletli. Sam Mendes se rozhodl vyzkoušet neochvějnost skalních fanoušků a možná i k tomuto kultu přivést ty, kteří nad agentem MI6 již dávno zlomili hůl. První jmenovanou skupinu se snaží zlákat návratem dobře známých postav ze starších Bondovek nebo ikon, jako je například Aston Martin DB5 z filmu “Goldfinger“. Té druhé zase prezentuje Bonda už ne jako supermana, ale jako člověka, který má také své limity, chyby a minulost. Mendes nám zkrátka ukazuje nový pohled na tuto složitou osobnost. Určitě ji však nepřetvořil v něco jiného a svým následovníkům nechal dveře dokořán.
  5. 22 Jump Street
    22 Jump Street (2014)
    7.5
    Hoši z legendární Jump Street se podruhé vrací v celovečerním filmu a nutno dodat, že v plné síle. Stejně jako hlavní hrdinové povýšili ze střední školy na vysokou, povýšil o stupínek výš i druhý díl. Ale i když se změnilo prostředí, příběh a postup zůstává více méně stejný. Čímž logicky už nelze očekávat tak osvěžující film, jako byla jednička. Nutno dodat, že tvůrci si tento fakt uvědomují a již od prvních scén si sami ze sebe dělají legraci, což vrcholí parodií v závěrečných titulcích. I přesto všechno jde o kvalitní komedii, která téměř nic víc nepotřebuje a divákovi dá to, co chce.
  6. Kolonie
    Kolonie (2015)
    8
    Orfeus v podobě Emmy Watson, která se vydává do skutečného pekla. Že jste nikdy neslyšeli o kolonii Dignidad? Těžko uvěřit, že takové místo existovalo a ještě absurdněji zní, že po provalení se nic nezměnilo.