Profilový obrázek

Rabadi

Ota Al Rabadi

Komentáře 181

Od nejnovějších
  1. Co jsme komu zase udělali?
    Co jsme komu zase udělali? (2019)
    5
    Multi-kulti je téma dnešní doby a v tomto filmu je podáno velmi vtipně. Francouzi točit komedie umí a nám (jako Evropanům) jsou jejich vtipy blízké. První díl byl lepší, takže doufám, že další pokračování už nebude, škoda to kazit. Postava manželky byla zahrána skvěle.
  2. Hastrman
    Hastrman (2018)
    5
    Film je tedy dost překvapivě děsivý a Ondřej Havelka mě velmi překvapil. Příběh osamělého muže, který je napůl člověk a napůl monstrum (Kráska a zvíře?). Hledá lásku, příběh je romantický, trochu i komický a hlavně hororový. Výkon hlavního hrdiny excelentní.
  3. Chata na prodej
    Chata na prodej (2018)
    3.5
    Tak nějak nevím, kdo na tomto filmu vidí něco zajímavého. Ano, je hvězdě herecky obsažený, ale příběh nic moc. Rodinné drama o ničem. Patří mezi nízkonákladové snímky, přesto asi dokáže zaujmout. Judit Bardos je velmi nadějná herečka. Vidět jednou stačí.
  4. Svatá čtveřice
    Svatá čtveřice (2012)
    0.5
    Nějak už asi není možné natočit film bez sexu, dříve by tyto filmy byly nepřístupné, dnes je to normální jev, který vysílají televize v odpoledních hodinách. Ani Hřebejk toto nezachrání svým jménem, motiv je zajímavý, s tím se asi ztotožňuje hodně lidí ve středním věku, přesto děj zklamal.
  5. Přes prsty
    Přes prsty (2019)
    3
    Ani Petr Kolečko není záruka skvělého děje. Je to zklamání, ani dobrá komedie, ani romantika. Zřejmě srovnání s našimi Kiki a Maki, ale to bylo již tolikrát omílané, že už to nemůže nikoho bavit. Velmi slabý film, který neurazí ani nenadchne. Jednou stačilo.
  6. Puzzle
    Puzzle (2018)
    9.5
    Tomu se říká: z louže pod okap. Po ženě její muž i synové požadují oddanost, permanentní službu, aniž by si to snad uvědomili (hrůzná scéna, kdy si hrdinka sama připraví, zorganizuje a pak uklidí oslavu narozenin). Její nový přítel zase automaticky myslí, že ji bude bavit to samé, co jeho. A všichni to s ní opravdu – podle svého – myslí dobře. Žena, která celý život sloužila/otročila mužům si uvědomí, že jednomu člověku toho hodně dluží – sama sobě. ____ Film je portrétem hlavní hrdinky, soustředí se výhradně na ni. Je tichý, zádumčivý, jako skrytá řeka. Hudba je nenápadná, barvy tlumené, emoce propuknou jen zřídka. Přesto se pořád něco děje a spěje to tiše ke konci, který se dá vnímat různě, podle toho, jestli se na něj dívá muž nebo žena, podle toho, jaký člověk to je a čemu dává v životě přednost. SOUHRN: Když každý dílek puzzle zapadne na správné místo.
  7. Dokážete mi kdy odpustit?
    Dokážete mi kdy odpustit? (2018)
    7.5
    Vynikající film z inteligentního a bystrého pera Nicole Holofcener, kde Melissa McCarthy přes kontejnerový look i kočičince pod postelí září jako kometa. Je dobře, že si Can you ever forgive me? našlo cestičku alespoň k úpatí Olympu a někdo si ho tak všimne. Z papíru u soudu Lee čte, o čem to je. A o tom to je!
  8. Vražda na úrovni
    Vražda na úrovni (1979)
    8.5
    Nejslavnější fiktivní světový detektiv proti asi nejslavnějšímu skutečnému sériovému vrahovi. Souboj to byl velmi efektivní a napínavý, detektivka jako dělaná. S obsazením jsem byl spokojen, Christopher Plummer se zhostil role Holmese výborně a výkon jsem mu věřil a na Jamese Masona jsem si brzy zvykl a nevadil mi. Zapadlé uličky starého Londýna mají svou neopakovatelnou, děsivou a hlavně působivou atmosféru, které prochází celým filmem, po této stránce jsem s filmem více než spokojen, párkrát jsem se i skvěle pobavil. Příběhová stránka je také bez chyby - První hodina filmu navnadila, nenudila a hlavně byla fakt dost napínavá, což v druhé trochu ustoupilo, ale závěrečný souboj, smrt Mary Kelly a konečné rozuzlení byly úplně dokonalé. Detektivka té největší třídy a asi hlavně klasická detektivka s asi nejmrazivější atmosférou, kerou jsem zatím viděl. Byl jsem potěšen, přesto se mi to nezdálo úplně dotažené. Nezklamalo mě to, což znamená, že to nezklame ani další Holmesology, takže doporučuju.
  9. Gravitace
    Gravitace (2013)
    9.5
    Realistický, chvílemi děsivý příběh, který kupodivu končí vlastně skvěle pro hlavní hrdinku. Sandra Bullock stráví 90 minut na filmovém plátně sama, psychologicky se rozebírá a přesto to není nuda. Chvílemi truchlivý příběh, chvílemi komediální, ale především sci-fi drama.
  10. Pozemšťan
    Pozemšťan (2007)
    5
    Možná to má být zajímavé, možná někoho baví hodina a půl povídání o tom, jestli někdo může nebo nemůže být nesmrtelný. Mě osobně to nebavilo vůbec a dokoukala jsem to jen ze setrvačnosti. Nízký rozpočet filmu není jeho ctností, jen se to prostě moc nepovedlo.
  11. Gattaca
    Gattaca (1997)
    9.5
    V budoucnosti nás asi opravdu něco takového čeká. Naše schopnosti a dovednosti, třeba i podvědomé, budou odhaleny v zájmu vyššího dobra a my budeme sloužit. Hezky natočené, připomíná Divergenci a celkově příběh velmi dojímá. Fandíte hlavnímu hrdinovi.
  12. Favoritka
    Favoritka (2018)
    7.5
    Vzhledem k tomu, že historické filmy jsou mé oblíbené, jen málokdy mě zklamou a ani tento není výjimkou. Ocenila bych všechny tři herečky v hlavních rolích, i to, že konec byl pro mě nečekaně překvapivý. Krásné dobové kostýmy a pěkný děj, Oscara zasluhuje.
  13. Žena
    Žena (2017)
    10
    Pane bože, tohle jsem opravdu nečekala. Kolik může žena obětovat muži i své rodině a nakonec být v pozadí všeho? A vydržet dlouhá léta vysmívání, úšklebků a nedocenění? Ve filmu se zhlédne každá žena, herečka v hlavní roli absolutně exceluje. Škoda, že film zapadl a moc se o něm nemluvilo.
  14. Aquaman
    Aquaman (2018)
    10
    Pěkný výpravný film, vše nakresleno na počítači, ale pořád líbivé. Hlavní role zvolena dobře, Nicole Kidman byla k nepoznání. Dojemný příběh, napínavé drama, komediální i romantické prvky. Na tak velké množství filmů o superhrdinech je tento z těch kvalitnějších.
  15. Složka 64
    Složka 64 (2018)
    10
    Severské detektivky jsou v poslední době hodně populární a tento film je důkazem, že je k tomu důvod. Příběhy jsou děsivé, mnohdy z hodně vzdálené doby a úspěšně vyřešené dvojicí detektivů, kteří k sobě zdánlivě nepatří. Pochopení činu je možné až na konci filmu.
  16. Po čem muži touží
    Po čem muži touží (2018)
    3.5
    Neuvěřitelně trapné, umělé a předvídatelné. I přes obsazení Polívkové a Langmajera je film propadákem a snaží se o kopii jiných filmů, kterých bylo na toto téma natočeno už tolik (třeba Po čem ženy touží s Helen Hunt). Škoda. Opět další film, který mě přesvědčil, že čím více se v Česku natočí filmů, tím klesá jejich kvalita.
  17. Spolu to dáme
    Spolu to dáme (2017)
    7.5
    Velmi silný emocionální příběh podle skutečnosti, natočeno v Německu s hlavní rolí Elyas M´Barek - ačkoli cizinec, bude ho jistě všude plno. Hezky, charismatický (jako třeba Rami Malek). Ačkoli jsem celou dobu čekala špatný konec, dopadne to překvapivě skvěle.
  18. Jedna ruka netleská
    Jedna ruka netleská (2003)
    5
    Nevím čím to je, ale tenhle film mě nijak zvlášť neoslnil, a to i přes luxusní herecké obsazení a vynikajícího režiséra. Vidět jednou stačí.
    • zajímavé se podívat na herce s odstupem času
    • milování Trojana a jeho ženy je mrazivě děsivé
    • jeden z horších filmů moderní české kinematografie
  19. Případ dvou manželek
    Případ dvou manželek (2019)
    9.5
    Skvělé, skvělé, skvělé. Viktor Preiss je čím starší, tím lepší, David Matásek solidně sekunduje. Zajímavý příběh o trojici - dvě ženy a jeden muž, celou dobu měníte svou předtím jasnou představu o tom, kdo je vrah. Napínavé a poutavé vyprávění. Jen snad jedna otázka: proč se Matásek proboha jmenuje Horác? Není to zrovna typické české jméno a nějak to ve mě vyvolává dojem Kriminálky Miami.
  20. Kobry a užovky
    Kobry a užovky (2015)
    5
    Herecké duo bratrů Hádkových je skvělé, děj filmu jako ze života, přesto mě nijak zvlášť nezaujal. Konec filmu byl celkem předvídatelný. Posledních pár let se točí pouze filmy buď silně psychologické až depresivní, neuvěřitelně sprosté nebo trapné a nebo bohužel politicky orientované "jak je ten východ špatný a západ skvělý". Ach jo.
  21. Marie Terezie
    Marie Terezie (2017)
    6.5
    Na tomto filmu jsou zajímavé dvě věci: koprodukce celého bývalého Rakouska-Uherska a nádherné kostýmy, lokace. Co se týče hereckých výkonů, určitě zaujal Kotek a historicky možná ukazuje trochu jiný pohled, než na jaký jsme u Marie Terezie zvyklí. Stojí za vidění, ale jednou stačí.
  22. jOBS
    jOBS (2013)
    5
    Ashton Kutcher je v kždém filmu stejný, prostě neumí hrát, takže jeho výměna by filmu prospěla. Jinak zajímavý pohled do života Jobse a hisrotie vzniku firmy Apple. Inspirativní výkony a vzhled herců byly jinak velmi profesionální, film je celkově solidní.
  23. Most!
    Most! (2019)
    9.5
    Kolečko + Prušinovský jsou skvělá dvojice, která prostě dohromady funguje (ať už to byl Trpaslík nebo Most). Ano, je to vulgární a to dost, ale sem se to tak nějak hodí a bez vulgarit by to bylo slabé. Zajímavý pohled na rasismus a xenofobii českého národa, vtipné a stojí za sledování.
  24. Strážmistr Topinka
    Strážmistr Topinka (2019)
    5
    Tak nějak nevím, jak hodnotit něco tak neutrálního. Seriál je přísně korektní, což mu škodí. Akorát hlavní hrdina je všem k smíchu a to je na škodu nejen policii čr, ale i seriálu. Krásná krajina, skvělí herci, předvídatelný děj. Přesto Roberta Mikluše čeká jistě mnoho dalších rolí, skvělý herec.
  25. Kde alibi nestačí
    Kde alibi nestačí (1961)
    5
    Česká detektivka s prvky zlořádného západu s vynikajícími výkony předních českých herců, Třísky a Hogera obzvlášť. Oldřich Nový byl v této roli opět potupen, stejně jako v jiných poválečných filmech. Děj zajímavý, i dnes by se takové téma dalo využít k natočení filmu.
  26. Případ dvou básníků
    Případ dvou básníků (2019)
    5
    TV film s obsazením Viktora Preisse a Emílie Vášáryové v jejich životní formě, skvělé a zajímavé. Celou dobu nebylo jasné, kdo vraždu spáchal, takže výborně napsané i zrežírované. Další herecká hvězda - Zuzana Stivínová celkem překvapila, pro její herecký typ nezvyklá role.
  27. Případ dvou sester
    Případ dvou sester (2019)
    5
    Tak nějak pro mě nezajímavá herečka v hlavní dvojroli, a tím bohužel považuji tento díl z celé série za nejslabší. Super herecké obsazení jako vždy, skvostně natočené, výborně strávený čas u televize. Celou dobu nevíte, kdo je vrah a to je zřejmě zamýšleno a dobře provedeno.
  28. Zbrusu Nový zákon
    Zbrusu Nový zákon (2015)
    9.5
    Nečekala jsem to, ale celkem dost mě tenhle film dostal. Bůh jako despotický protiva, jeho žena bohyně panička pod pantoflem a dcera rebelka (mimo jiné i ježíš na kříži je rebel). Vtipné, sem tam i dojemné a mě osobně třeba hodně překvapila Catherine Deneuve, že se "propůjčila" k takové roli. Celkově super.
  29. Dítě číslo 44
    Dítě číslo 44 (2015)
    6.5
    Tak nějak nevím. Zajímavý, ale bohužel již tolikrát zpracovaný příběh o masovém vrahovi. Také bylo zajímavé vidět české herce ve společnosti těch světových, je vidět, že hrát prostě umíme. Bohužel z filmu dýchá americký vzor a takto přeci jen ruská společnost tenkrát nevypadala.
  30. Zabijáci
    Zabijáci (2014)
    9.5
    No úžasné. Nádherný Fares Fares, který sice trochu bije jako pěst do oka v daném prostředí, ale skvělý herec skvěle dosazený. Příběh velmi dramatický, celou dobu je jasné, kdo co provedl, ale není jasné, zda a jak budou potrestáni. Typické a pro dnešní dobu uvěřitelné.
  31. Žena v kleci
    Žena v kleci (2013)
    9.5
    Napínavý příběh o hledání ztracené ženy, který celou dobu vypadal, že nemůže dopadnout dobře. Děsivé, až hororové, tohle by se opravdu mohlo stát?! Ve filmu vidíme drsné zamračené prostředí Skandinávie, doufám, že filmů bude víc a myslím, že by to byl i dobrý seriál.
  32. Vzkaz v láhvi
    Vzkaz v láhvi (2016)
    7.5
    Tak nějak celou dobu není jasné, kam až se film dostane a je to fakt hrozivé. Opět jsme v pochmurné Skandinávii, toto prostředí dodává filmu potřebnou dávku děsivosti. Filmy jako tenhle mohou bravurně konkurovat tolik u nás propagované americké produkci.
  33. Divoké historky
    Divoké historky (2014)
    9.5
    Ačkoli je film španělský, původně ve mně vyvolal dojem britské produkce, protože humor zde používaný je drsný, suchý a černý. Několik různých na sobě nezávislých příběhů společně tvoří výborný evropský? film, kterých je třeba točit více. Za mě super a těším se na další podobná dílka.
  34. Člověk kancelářský (2016)
    9.5
    Tento jednoduchý a krátký filmík pobaví každého, kdo někdy pracoval v kanceláří nebo třeba někde, kde je klimatizovaný prostor. Eva Josefíková mě pobavila asi nejvíce. Celý film se natáčí v jedné kanceláři, takže je vidět, že i za málo peněz může být hodně muziky.
  35. Komorná
    Komorná (2016)
    9.5
    Nejprve jsem trochu váhala, zda se dívat na tak dlouhý film a ještě ke všemu ne v angličtině a s titulky. Ale to se po pár minutách změní. Když už je vám jasné, jak to všechno je, najednou se zase všechno změní a konec je skvělý, dojemný, romantický.
  36. Yeti: Ledové dobrodružství
    Yeti: Ledové dobrodružství (2018)
    7.5
    Docela dobrý animák, hezky napsaný příběh. Je pravda, že Yeti (bigfoot) opravdu existuje a je pravda, že opravdu existuje člověk (smallfoot)? O tom a o vzájemné schopnosti přijetí a tolerance je celý film a určitě patří k těm lepším. Co se týče animace, písní a humoru - průměr.
  37. Johnny English se vrací
    Johnny English se vrací (2011)
    3.5
    Pokračování Johnnyho Englishe, Mr. Bean v hlavní roli. Je vidět, že je to dobrý herec a vypořádal se s pokračováním dobře. Trochu připomíná detektiva inspektora Clouseaua v kombinaci s agentem 007 Jamesem Bondem. Herecké obsazení na jedničku, děj nudí.
  38. Johnny English
    Johnny English (2003)
    5
    Když tvůrci filmu vybrali do hlavní role Rowana Atkinsona, věděli, co dělají. Grimasy, chůze i vyjadřování mu sedí a tak trochu vypadá jako James Bond dohromady s Mr. Beanem a inspektorem Closeauem dohromady. Příběh univerzální, celkem dobrý, ale nic převratného.
  39. Johnny English znovu zasahuje
    Johnny English znovu zasahuje (2018)
    6.5
    Překvapivě se Rowan Atkinson ještě jednou ponořil do role Johnnyho Englishe a tak nějak to funguje. Příběh průměrný, ale dá se na to koukat. Výborné herecké obsazení, nečekané zvraty, trapné vtípky a opět chování James Bond-Mr. Bean-inspektor Closeau.
  40. Horem Pádem
    Horem Pádem (2004)
    3.5
    Spletenina mnoha příběhů, které se vzájemně sice prolínají, ale tak nějak to na mě nefunguje. Na film jsem se chtěla podívat kvůli obsazení Jaroslava Duška a nezklamal, pobavil a je vidět, že zahraje opravdu všechno, i když věřím, že mu tam bylo pár věcí proti vůli.