Profilový obrázek

Chimpanzee21

Ondřej Švarc

Komentáře 423

Od nejnovějších
  1. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    10
    Po dlouhé době film, který přináší kvalitní scénář, skvělé herecké obsazení, kameru, hudbu a vlastně vše co má film mít. Důležité je zmínit, že jako v knize vlastně není jasné, jestli je Paul Atreides (Timothée Chalamet) hrdina, nebo vlastně záporák. Předchozí pokus o adaptaci tento bod naprosto nezvládl, ale mohu říci, že film je opravdu povedenou adaptací knihy a tvůrci se nesnaží vytvořit své dílo (úplně jiné) a přiživit ho na slávě něčeho jiného, jak je aktuálně v Hollywoodu velmi populární.
  2. Free Guy: Hra na hrdinu
    Free Guy: Hra na hrdinu (2021)
    9
    Film je vyloženě dělaný pro hráče a lidi, kteří se orientují v osobnostech s nimi spojenými. Určitě nečekejte, že se vám film bude líbit, když neznáte společnosti, které vydávají hry, a streamery. Oproti Ready Player One jsou i "ingame" záběry hrané, takže to nepůsobí jako mix animovaného a hraného filmu. Filmu nemám ani co vytknout, až na klávesu s polibkem (až uvidíte, pochopíte).
  3. Dokonalý trik
    Dokonalý trik (2006)
    9.5
    Naprosto úžasný film, kde není část filmu, která by vás nepřekvapila, včetně finálního uzavření filmu. Co vlastně čekat když je to od Nolana. Jediná nevýhoda filmu je pravděpodobně to, že vám ve finále nebude nikoho líto a na hlavních postavách vám nebude záležet. Možná vám pak bude líto jen ženských postav.
  4. Tenet
    Tenet (2020)
    10
    Nemám slov. Tenhle film se jednoduše řečeno více než povedl. Asi nejlogičtější cestování časem, které jsem zatím ve filmech viděl a hodně důkladně propracované. Tenhle film je vážně něco na co musíte jít, ani nevím jak to popsat. Klidně bych v kině koukal ještě o něco déle, protože u tohoto filmu by to za to stálo!
  5. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    5
    Jako první bych chtěl poděkovat Kinoboxu za projekci. Teď už tedy k filmu. Řekl bych že se jedná o hodně slabšího Johna Wicka. Docela by se ve finále dalo i říct, že šlo o pomstu. K tomu co filmu asi přidává je reálnost, která v těchto filmech spíše chybí. Vraždy se vyšetřují, tudíž se člověk musí přestrojovat a nikdo není vybaven neexistující neprůstřelnou vestou, která je zašitá v saku. Mimo to se zde objevují poměrně kvalitně natočené přestřelky. Filmu by určitě neuškodily flashbacky místo neustálého vyprávění o minulosti. Ti kteří vlastně dávali pozor u úvodních titulků se toho ve filmu moc nového nedozvědí. Shrnul bych to jako věc, kterou si člověk jednou pustí a víckrát to nepotřebuje.
  6. Gentlemani
    Gentlemani (2020)
    8.5
    U tohoto filmu se znovu Guy Ritchie vyřádil. Příběh je skvěle vypravován po malých kouscích, které do sebe zapadnou až ke konci. Film vám celou dobu dokořeňuje krásná britská angličtina a úžasný styl humoru. Rozhodně bych doporučil nechat si angličtinu a nekoukat s dabingem.
  7. Cats
    Cats (2019)
    1
    I kdyby to CGI bylo úžasné, nemůže to změnit fakt, že člověk předělaný na kočku, myš nebo švába, tak aby to bylo co nejrealističtější, prostě bude vždycky působit divně. V divadle, kde si herec/herečka, obléknou kočičí uši a ocas, musí být muzikál skvělý. Vidíme člověka a zřejmě všichni chápeme, že se jedná o kočku. Ale z tohohle je člověku prostě divně po těle... Šílený...
  8. Na nože
    Na nože (2019)
    9.5
    Gentlemani je film, který rozhodně nadchne nejen fanoušky detektivního žánru. Příběh je krásně zamotyný i přes fakt, že v podstatě ze začátku víme o co se jedná, ale víme to doopravdy, není za tím ještě něco? Naprosto doporučuji všem, film má skělé obsazení, herecké víkony i zápletku.
  9. Pod vodou
    Pod vodou (2020)
    7
    Film je pro mne milým překvapením, i když ho rozhodně nepovažuji za nějak extra dobrý. Čekal jsem opravdu hodně špatný pokus, ktery byl nakonec poměrně povedený. Film vás hned ze začátku vrhne do akce a většinu času dává i smysl, jak se postavy chovají. Bohužel bych vytkl asi zvuk a dabing jako opravdu špatný. Zvukové efekty v mnoha situacích naprosto přehlučí mluvu a některé postavy bych neřekl že mluví podle toho v jaké jsou situaci a jak se chovají. Film bych tedy zařadil do průměru, ale rozhodně bych ho nedoporučil lidem, kteří chodí často na záchod (zvukové efekty tento chtíč doopravdy podporují).
  10. Fantasy Island
    Fantasy Island (2020)
    5
    Do kategorie horor bych film asi nezařadil, ale recenze jak už to bývá u filmů, které mají hororově působit jsou silně podstřelené. Začátek filmu byl dosti zdlouhavý a ve finále vlastně ani nebyl tak nutný. Pár věcí bylo krapet nesmyslných a následně úplně nezapadyly do výsledku. Mimo to má film doopravdy zajímavý námět a řekl bych že poměrně nečekané vysvětlení. Nejedná se tedy o žádný zázrak, ale 17% si doopravdy nezaslouží.
  11. Ježek Sonic
    Ježek Sonic (2020)
    8
    Do kina jsem šel připraven na naprostou katastrofu a z kina jsem šel velmi mile překvapen. Neřekl bych, ře je to úplně vhodné pro děti pod cca 10 let, jak uvádí kina, ale jinak film nadchne snad každou věkovou kategorii až tedy na seniory (ale některé z nich by mohl určitě taky). Jim Carrey jako vždy odvedl perfektní výkon a je asi jen škoda, že nebyl ve filmu více. Jako zápory bych vytkl asi jen scénu v titulkách. Pokud váháte jestli jít nebo ne, tak určitě doporučuji.
  12. Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
    Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020)
    5.5
    No ani tak moc nevím co k tomu říct. Epřímně jsem film čekal horší, ale i tak to nebylo zase až tak dobré. Film obsahuje asi přiměřené množství komediálních prvků ačkoliv některé jsou dosti přehnané a po akční stránce filmu zásadně chybí jakákoli reálnost, ovšem to nemůže člověk od takového filmu asi čekat. Ve filmu je jedna postava se superschopnostmi, ale vlastně nevíme proč, ani jak a vlastně ani nevíme že je má po skoro celou délku filmu. Největším zklamáním pro mě byl záporák, který v komiksech funguje vlastně úplně jinak a v podstatě to s ním ještě ukončí, tak jak to s ním ukončí.
  13. Joker
    Joker (2019)
    9
    Nádhera, opravdu nádhera. Film je zpracován doopravdy skvěle, i když se nedrží předloh od DC. Joaquin Phoenix zahrál roli Jokera opravdu dokonale a vůbec nechápu jak to dokázal. Na Jokera z Temného rytíře postava tohoto Jokera nemá, ale Joaquin se téměř dorovnal hereckému výkonu Heatha Ledgera, který bohužel doslova roli Jokera obětoval život. Film je doopravdy úchvatný. Když člověk vypustí scény, které do děje zatahují BatMana, aby to s DC mělo alespoň nějakou spojitost, tak by film byl dokonalý. Škoda jen, že je to bokovka a toho co DC do budoucna bude vytvářet se to pravděpodobně nedotkne.
  14. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    6.5
    Captain Marvel není klasická Marvelovka. Příběh a zkombinování s dějem ostatních Marvel filmů je geniální, ovšem film postrádá pro mě hodně důležité faktory superhrdinských filmů. Ve filmu vlastně nenastane pro Captain Marvel fáze, kdy by nebyla ve výhodě. Postava samotná je prostě moc silná a ničí to pocit z filmu.
  15. LEGO® příběh 2
    LEGO® příběh 2 (2019)
    6
    Jak to jen popsat, jedná se o klasickou pohádku pro maličké děti. Film obsahuje snad jen naprosto stupidní humor. Co se ale filmu nedá upřít je to, že mladší diváky určitě zaujme a nadchne. Obsahuje vyváženě věcí, které zaujmou holky a věcí které zaujmou kluky. Co mně osobně film krapet znechutilo byla jeho muzikálová stránka.
  16. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    8
    Konečně po dlouhé době česká komedie, která za to stojí. Skvělé herecké obsazení a ještě lepší jejich výkon. Upřímně bych chtěl být u natáčení
  17. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    7.5
    Krásně provedeno a myslím si, že jako film to nemohlo být o moc lepší. Když čtete knihu hodně si s vámi hraje vaše představivost, takže pro někoho to může být slabé, proto jsou ve filmu zapasovány skvělé lekačky, kterých jsem se několikrát lekl i přes fakt, že jsem díky knize věděl, co se bude dít. Co musím doopravdy pochválit, jsou efekty, které byly zpracovány doopravdy perfektně. Možná krev by mohla být trochu více realistická. Herecké výkony byly skvělé a doopravdy obdivuji ty děti, ale to jsem obdivoval už u první části. Bohužel musím dodat pár výčitek. Film byl bohužel, jak se zdá teď býti trendem, doplněn o spoustu komediálních scén, které do hororu prostě nepatří. Ano i v knížce bylo pár míst, kde se člověk zasmál, ale zde to bylo skoro všude a silně to narušilo atmosféru filmu. :(
  18. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    8.5
    Oproti minulým dílům určitě přidaly na důvodech, proč se to děje, takže vlastně film není už o člověku, který se mstí, ale příběh je mnohem více propracovaný. Ovšem znovu ubrali na reálnosti, zatímco 1. film byl v tomto ohledu super, tak druhý vytvořil neprůstřelné sako, které fungovalo, jako tlustý pancíř, teď tu jsou nějací supervojácí, kteří mají výbavu neprůstřelnou, jako ironmanův oblek. Upřímně si myslím, že tento díl je lepší než oba předchozí, ale musím v sobě potlačit tu úchylku Johna a jeho spojenců mlátit nepřátele do jejich přirození.
  19. Venom
    Venom (2018)
    7
    Musím uznat, že jsem velice mile překvapen. Příběh filmu a odloučení od spidermana se opravdu povedlo. Tom Hardy předvádí opravdu skvělý herecký výkon a krásně propracované efekty tomu dodávají úžasný vizuální zážitek. Abych jen nechválil, tak lidem ze sony očividně nic neříká fyzika, a když už neplatí na venoma a jeho okolí, tak by mohla platit alespoň na věci, které s ním nemají nic společného. Taky ve filmu bylo pár funkčnostních chyb, ale ty se dají odpustit.
  20. Ant-Man a Wasp
    Ant-Man a Wasp (2018)
    7.5
    Dvojka je srovnatelná s jedničkou. V celém filmu mi jako u jedničky vadí vlastně jen jedna věc... a tou je vlastně námět zmenšení. Jak bylo řečeno v jedničce jedná se o zmenšení mezer mezi atomy což znamená, že se objekt zmenší, ale jeho hmotnost bude stále stejná, díky tomu také antmanovo pěstí ve zmenšené podobě má svou sílu. Jinak je to kvalitní komedie, které by asi prospěly nějaké nové vtipy a né jen věci, které už byly v jedničce.
  21. Spectral
    Spectral (2016)
    4.5
    Film se zajímavým námětem, který se dal určitě zpracovat mnohem lépe. U tohoto filmu je škoda, že se vyloženě zaměřili na akční scény, které byly přeplácané a absolutně nedávali smysl. Jakousi náhodou se ti duchové vždy vyhýbali právě té partě lidí, o které tam šlo. Pak před závěrečnou bitvou vlastně hlavní postava zjistí, že ví jak je zranit a zabít, kde na to přišla, jak najednou věděla přesně jak vytvořila jakési laserové zbraně, které vypadaly jak zé sériové výroby jen ze součástek v nějakém bunkru? Film postrádá i tu nejmenší možnou logiku a to mu hodně ubírá.
  22. Tau
    Tau (2018)
    7
    Netflix mě tímto filmem spamoval, to bylo pořád něco na emailu, v upozornění na mobilu, tak jsem se na to nakonec kouknul a vůbec jsem nelitoval. Tau je zajímavý film vlastně pojednávající o budoucí umělé inteligenci, která se bude moct sama učit a navazovat vstahy. Otázkou je, jestli je to dobře. Film obsahuje nudnější pasáže, které se dají přežít a co se týče příběhu, tak to také není nějaká bomba, al myslím si, že to patří mezi lepší Netflix filmy.
  23. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    9
    Jak jsem četl, tak tohle má být nejlepší horor za posledních deset let, ale já si myslím, že je to jen film s opravdu zájímavým nápadem. Film je napínavý a dát se na něj bez problému koukat. Co bylo opravdu skvělé jsou herecké výkony, naprosto vše tam je uvěřitelné a myslím, že hercům to dalo opravdu hodně práce.
  24. Jumanji
    Jumanji (1995)
    7
    Jumanji je úžasný film, plný netradičního obsahu. Já osobně nemám moc rád takovéhle filmy, které se táhnou a vlastně jde pořád o to samé. Ale co se hereckých výkonů, příběhu a celkového spracování týče, tak je Jumanji absolutně úžasné. Líbilo se to i mému bratrovi. který je nerad, když se kouká na cokoliv.
  25. Don't Knock Twice
    Don't Knock Twice (2016)
    2
    Myslím, že tento film má rozhodně navíc. Jako horor je to opravdu velmi slabé. Příběh je absolutně o ničem a o ještě větším ničem je přesvědčení postav přežít. Role jsou nevěruhodné a nereálné a záporák je vlastně někdo, kdo ve filmu je dvakrát. Pokud se tedy chcete dívat na horor, tak zvolte raději něco jiného.
  26. 1922
    1922 (2017)
    5.5
    Nemůžu si pomoct, ale tenhle film měl určitě navíc. Herecké výkony a kamera jsou úžasné, ale co se hudby a příběhu týče... To už se říci nedá, možná se měli více držet knižní předlohy, nebo se více zaměřit na zajímavější scény. Film se hrozně táhne a při dívání na něj, vám to přijde jako věčnost. Když nebudu brát vraždu ženy a útěk syna, tak se tam v prvních 50 minutách vlastně vůbec nic neděje. Pak je jedna zajímavá scéna a poté zase nic.
  27. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    6.5
    Co se hereckých výkonů týče, je film úžasný. Nápad filmu je dobrý a příběh až na jednu poměrně velkou chybu taky. Tou chybou je, že se ve filmu vůbec nic neposralo, nemělo to ten správný zlom, jako měly všechny díly Dannyho parťáků. Takové ty věci, jako ty nelogické brýle už do toho moc nepočítám, ale ten zlom tam vážně chyběl. Film doporučuji asi všem a zejména feministkám, protože očividně ženy vše naplánují, tak, že to musí vyjít.
  28. Deadpool 2
    Deadpool 2 (2018)
    8.5
    Deadpool 2 je určitě více než povedené pokračování. Naštěstí styl humoru v Deadpoolovi není ohraný z jiných filmů, a proto je stále kvalitní. Samozřejmostí je naprosto stupidní scénář, který je ve filmu podán, tak že je vlastně geniální. Dvojka je brána opravdu jen o trochu víc vážně a má kvalitnější příběh, ovšem nevyhneme se částem, kdy si říkáte, že je to ždímání. Naštěstí jich tam není tolik. Souhrn: Ideální rodinný film pro všechny věkové kategorie. XD
  29. Mute
    Mute (2018)
    4.5
    Čeho si na filmu vážím, je nápad, a to že si zakládá na informacích, a né na komediálnosti nebo akčnosti. Jinak je film absolutně předvídatelný a svůj nápad, který by byl obyčejně dobrý neproměninil v nic extra. Za mě film náleží spíše do průměru, ale je to takový školní průměr mínus.
  30. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    9
    Konečně marvelovka, která nemá čekaný konec... Infinity war je dle mě jedna z nejlepších vůbec a nemůžu se dočkat, až přijdou další filmy, protože aktuálně je všechno jinak, než by mělo být. Film krásně navazuje na předešlé filmy, a krásně znázorňuje, jak se musel CA a BW schovávat po uzavření smlouvy. Pokud jste viděli předešlé díly, tak tohle musíte vidět.
  31. Ready Player One: Hra začíná
    Ready Player One: Hra začíná (2018)
    4.5
    Já si nemůžu pomoct, ale tenhle film mi prostě nesedl. V popiskách filmu chybí animovaný, což se dalo čekat, ale přeci jen jsem doufal, že to bude více zasazeno do reality. Příběh je jednoduchý, žádné velké zlomy se v příběhu nestanou a jsou zde přehnaně dlouhé akční scény, už jen ze začátku je ve filmu po dobu 7 minut jeden přiblblej závod, který k příběhu nic neřekne, jen se chtěli tvůrci ukázat, jak super 3D grafiky mají. Jediné co na filmu bylo chvíli hodné je zobrazení budoucnosti, protože sám cítím, že to tu takovédle za chvíli bude.
  32. Game Over, Man!
    Game Over, Man! (2018)
    3
    Tenhle film člověk nemůže brát vážně, a když je napsáno na netflixu 16+, v tomhle případě si myslím, že tohle nebylo uspůsobené pro nikoho. S penisy se ve filmu neštřilo a každé použití téhle části mužského těla, byl zoufalý pokus o vtipnost, který je pravděpodobně vhodný spíše pro ty kolem třinácti. Jinak je fil neuvěřitelná slátanina všeho špatného, snažící se parodovat Smrtonosnou past.
  33. Insidious: Poslední klíč
    Insidious: Poslední klíč (2018)
    6
    Pokud chcete horor, tak určitě tuhle ságu doporučím. Obsahuje úžasné lekací scény, které můžete čekat, ale stejně se leknete. Přiběh když se člověk zamyslí je kvalitní, ale zbytečně moc rozházený mezi díly, kdyby to šlo postupně bylo by to lepší. Lehce mu u filmu vadila komediálnost, která se teď hází snad úplně do všeho a za tohle já strhávám body, jinak určitě povedené.
  34. Geostorm: Globální nebezpečí
    Geostorm: Globální nebezpečí (2017)
    2.5
    Jediné co se dá na filmu hodnotit pozitivně jsou efekty a prostředí. Film má hnusný americký konec a je opravdu krásné, že ta vesmírná loď je připravená na přebírání lidí z modulů, kde vůbec lidi nemají co dělat. Myslel jsem, že film má být o přírodních jevech a vzhledem k tomu, že je můžou dejme tomu převratit nebo zesílit a zeslabit tak ok, ale co ty blesky??? Blesk nedokáže vyhodit do vzduchu auto, proč tsunami od nikud nebo proč ten mraziví paprsek je zmrazil tak, jakoby byli politi vodou??? No prostě jsem čekal něco víc a to jsem ani nemluvil o tom, jak moc to bylo předvídatelné...
  35. Annihilation
    Annihilation (2018)
    8
    Asi mě budete mít za blázna, ale tohle ačkoliv to nebylo napínavé, je na tom mnohem lépe než nějaké aktuální trendy. Vlastně od začátku víte jak to dopadne a zároveň nevíte vůbec nic. Samotné téma filmu je opravdovou záhadou a na konci si stejně nejste jisti, jak to dopadlo.
  36. Tomb Raider
    Tomb Raider (2018)
    4.5
    Asi to jde přirovnat ke staré Laře s Angelinou... Příběhově se nejedná o nic strhujícího a naopak je to opravdu primitivní. Efekty ve filmu mě zklamaly, čekal jsem 2018 a efekty byly jak z 2010. Dále film postrádal logiku, ten padák by neudržel ani Arnold a Lara s tím neměla jediný problém, a to je jen jedno z mnoha možných míst, kde ta logika chyběla. Ale abych jen nepotápěl, tak herecké obsazení a výkon většiny herců byl poměrně kvalitní a Alicia je opravdu pěkná herečka.
  37. Satanic
    Satanic (2016)
    4
    Opravdu zajímavý film, kdyby nebylo první poloviny filmu, kde se vlastně nic nedělo a bylo to absolutně zbytečné, protože člověk vlastně ani pořádně nevěděl proč se to děje, tak by film byl docela dobrý. Ačkoliv je to horor, tak nečekejte nějaké lekací scény, je to čistě na nahození atmosféry. Film mě naštval také označením fanoušků Marilyna Mansona za satanisty a absolutníma předsudkama k různým věcem.
  38. 1890
    1890 (2017)
    5
    Seriál, na který se koukáte do konce jen kvůli tomu, že vás zajímá jak to dopadne i přes to, že je vlastě absolutně stupidní a zbytečně moc roztažený s hromadou vedlejšího dění. Nemůžu si pomoci, ale více jak 50% mu vážně dát nemohu. Nebýt tam Majer, tak bych to asi nedal...
  39. Hráči se smrtí
    Hráči se smrtí (2017)
    5.5
    Klasický REMAKE, který dává jen lepší efektovou stránku. Samotný nápad je zajímavý, ale je vlastně náhody, že všichni, kteří to podstoupili si za něco dávali vinu. Když to budu brát z hororové stránky, tak už se jedná o trochu lepší požitek. Některé věci byly naprosto předvídatelné, ale jiné byly kvalitně udělané a člověku to nabudilo tu atmosféru.
  40. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    8
    Asi patřím k lidem, kteří jsou zvyklí na Davida Sucheta, tudíž mi Kenneth Branagh lehce vadil. Myslím, že roli zahrál dobře ale na Sucheta, který četl knížky, aby byl schopný Poirotovo chování stvárnit dokonale, prostě nemá. Jinak se film držel krásně knižní předlohy, až na střelbu na konci filmu a úplně jsem nepochopil zakončení (Stala se vražda... Přímo na Nilu...), tam snad musí Poirot být, aby tam mohli někoho zavraždit ne???