Profilový obrázek

aknurem

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Sedm
    Sedm (1995)
    9.5
    Poprvé jsem ho viděl před pár lety a tak trochu jsem mu nevěnoval dostatečnou pozornost. Nedávno jsem se k němu vrátil a i když jsem mu dal i předtím 5 hvězd, až nyní jsme ho dokázal konečně docenit. Srovnával jsem ho s desítkami filmů a nenašel jsem snad žádný, který by se mu rovnal. Hodně filmů má v sobě zakomponováno nějakou jeho část, ale takhle poskládaný celek (děj, obsazení, napětí, rozčarovanost, ... ) nemá žádný. Snad stačí jen doufat v to, že se mu nějaký budoucí film alespoň přiblíží - ale osobně tomu nedávám velké naděje.
  2. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    10
    U tohoto filmu je těžké rozhodnout, jestli vás zasáhne příběh nebo film sám o sobě. Kdyby se jednalo o první možnost, vyšel by z toho Steven Spielberg celkem levně. A já se obávám, že se do značné míry přesně to stalo. Stříkající krev z hlav mi opravdu připadá zbytečná, Liam Neeson se nepovedl, spravil mu to Ben Kingsley a Ralph Fiennes, kamera si zasloužila oscara, protože byla vážně skvělá, nápaditá, přelomová a další atributy, jaké si jen představíte. Dojala mě poslední scéna s reálnými postavami vedenými za ruku svými hereckými protějšky, ale zbytek filmu byl průměrný.
  3. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Gladiatora jsem poprvé viděl, když jsem byl malej capart (tzn. jako bych ho ani neviděl), pak jsem měl dlouhou pauzu +- 10 let a včera jsem dostal chuť to sjet znovu. Bylo to jako bych to viděl poprvé v životě, poněvadž za 10 let toho člověk prostě hodně zapomene... no a nestačil jsem se divit :-) Tohle je prostě tak parádně naleštěnej a vybroušenej velkofilm, že to snad ani není možný. Na scénáři by se určitě dalo ještě trochu zapracovat (hlavně v druhé polovině), ale čert to vem, tady jde především o vizualizaci a hudbu, která převyšuje vše ostatní! Herecké výkony velmi dobré, především mě však dostal Joaquin Phoenix, který zahrál šíleného císaře naprosto brilantním způsobem. Takže prostě a jednoduše 5 hvězd a dám si zase min. 10 let pauzu, abych si to mohl znovu vychutnat plnými doušky, stejně jako včera večír :-)