Profilový obrázek

nanab

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    10
    Tak trochu jsem to čekal a stejně jsem za to rád. Hlavní hvězdou třetího dílu Iron Mana je nakonec právě Shane Black, který si s železňákem padnul do noty, jako nikdo před ním. Trailery lákaly k potemnělým stezkám, vyšlapaným Temným rytířem, ale výsledek je nakonec ten nejvíce osvěžující letní mix velkolepého blockbusterového dobrodružství. Přes dvě hodiny jsem obdivoval, jak Black dává osobní závody v tom, zda-li bude lepší scénárista, nebo režisér, aniž by přitom slevil z nároků na nejzábavnější postavu marvelovského světa a pere to do diváka se suverenitou, která je u člověka, který za kamerou stojí teprve podruhé, obdivuhodná. Iron Man přestal být piedestalem Downeyho ega a namísto toho je pevně sevřen v příběhu, který funguje ve všech oblastech, aniž by se některá z nich zásadněji vylučovala. Od parádních dialogů, perfektních postav, skvělé akce a emoční smršti. Třeba ta epizoda s malým klukem, kde se setkávají dva techničtí nadšenci, prostě divákovi připomene, že někteří z nás nikdy nevyrostou.
  2. Avengers
    Avengers (2012)
    10
    Konečně jsme se dočkali nejlepšího super-hrdinského zpracování a nářezu současně. Herecká pastva pro oči, velkolepá opera, koncert, který svým burácením připomíná bouři nad oceánem. Tak to má vypadat, tak to má být. Scénář je vybroušený k dokonalosti, všichni dostávají svůj zasloužený prostor, vše klape lépe než ten nejzachovalejší motor, akce je stylová a odpovídající, hlášky jsou nadupané, nápadité, dokonalé, humor sedí a je inteligentní. Nejlepší akční, nadupaná super-hrdinská jízda, která se od začátku rozjede a ze které není šance vyskočit, nejlepší super-hrdinský film, který je strhující a velkolepý, že jsem doposud žádný jiný lepší neviděl. Týmovka, která má zasloužené místo na vrcholku slávy.
  3. Captain America: První Avenger
    Captain America: První Avenger (2011)
    10
    Ta retro stylizace byla naprosto boží. Všude se tam hemží pseudoretro zařízení a artefaktůchtiví náckové, až jsem si z toho vzpoměl na staré dobré časy strávené u paření Return to Castle Wolfenstein. Fakt mi to hrozně sedlo a bojím se, že v současnosti nebude Kapitán Amerika zdaleka tak cool. Navíc měl fakt dobrou ženskou. Nejlepší ze všech Marvelovek. Chris Evans je v tý roli výbornej a neuvěřitelně se na to hodí. Moc se mi líbil i samotnej zrod Kapitána Ameriky, kostým a tak. Na první pohled spíše komickej hrdina, ale celé to tak nějak dávalo smysl a já jsem to žral a fandil jsem mu. I ten jeho bojovej styl je bezva. A ten konec byl nefalšovaně romantickej
  4. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9.5
    Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm vidět. Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. Očekávání naplněna.
  5. Trainspotting
    Trainspotting (1996)
    7.5
    Perfektní emocionální i myšlenkové působení v drogové tématice zachovávající si neskutečnou svižnost, spád a všechny možné atributy stylového nářezu, jemuž není rovno. Trainspotting mě přesvědčil, že stačí 90 minut, aby se divák pobavil a měl pocit, že zbytečně nepromrhal část života.
  6. T2 Trainspotting
    T2 Trainspotting (2017)
    7
    Povedený návrat po 20 letech, který nabízí o dost víc, než by člověk asi čekal. To co se povedlo v prvním díle se rozhodně nikam neztratilo. Skvělá hudba a skvělí herci. Snad jen těch odkazů na jedničku bylo možná až moc a T2 si tak úplně nevypracoval svou vlastní image, ale nějak zvlášť to nevadí, protože přesně tohle fanoušci přece chtěli.