Profilový obrázek

Sheemas

Simona

Komentáře 91

Od nejnovějších
  1. Kingsman: Zlatý kruh
    Kingsman: Zlatý kruh (2017)
    7
    Druhé pokračování Kingsmanů to má o poznání těžší než jednička, ta mohla šokovat a překvapovat v každé druhé scéně, ale u dvojky to už každý čeká a požaduje, a ve výsledku zde není takový wau moment. A to i přesto že má film super obsazení, je skvěle natočený a akční scény prostě pořád patří k tomu lepšímu, co ve filmech můžeme vidět, ale celkově to už nemá takovou atmosféru jako jednička. Návrat Colina Firtha je super, Egerton hraje neotesaného gentlemana velmi dobře a milým překvapením je Pedro Pascal, kterému akční scény opravdu sluší. Celkově je toto pokračování o něco horší, ale i tak je to velmi slušná akční jízda, která pobaví.
  2. Velký dar
    Velký dar (2017)
    8
    Chris Evans, v tomto filmu nehraje superhrdinu, ale super strejdu, kterého by chtěl snad každý. Malá Mckenna Grace jako talentovaná a nadaná malá dívka, která má více rozumu, než kde jaký puberťák a ví jak toho využít, se poprvé setkává se školním systémem a hned první den se ji velmi ,,povede”. Gifted je film, který už od začátku hraje na city, skvělý strýc, mrtvá matka, nepříjemná a panovačná babička a do toho všeho sedmiletá geniální holčička. Celkově se jedná o příjemný snímek s velmi dobrým obsazením a zajimavým neobvyklým příběhem.
  3. Rande naslepo
    Rande naslepo (2017)
    9
    Na Německou produkci je to překvapivě zábavné, dobře natočené, se slušnými herci, samozřejmě s dávkou typické zamilovanosti a pár klišé a s poznámkou, podle skutečné události. Je sice otázka kolik je na příběhu pravdy a kolik si pro efekt přídává napsaný scénář, ale i tak se jedná o velmi slušnou komedii, která pobaví. Za mě, překvapení roku.
  4. 13
    13 (2010)
    5
    Jak za jeden den vydělat balík peněz. 13 je remake Ruské rulety, kterou natočil stejný režisér jen se známějšími tvářemi. Zajimavý thriller, slušně natočený, temný, stresující, a s velmi dobrým obsazením. Celkově se ale jedná o slabý průměr, film nemá moc čím překvapit a ohromit, a díky známým tvářím vedlejších postav ve hře, můžeme předpokládat kdo dojde do konce a kdo ne.
  5. V utajení
    V utajení (2017)
    6
    Noomi Rapace jako špičková agentka, která rozpovídá každého zločince, a k ruce jí je Orlando Bloom, kterého můžeme vidět i v jiné roli než v super kladné, a celkem mu to i sekne. Příběh je propletený, plný překvapení a zvratů, někdy sice těžce přitažených za vlasy, ale co už. Na pár minut potěší Malkovich a Michael Douglas. Celkově velmi dobře obsazený film, s né už příliš dobrým scénářem a s místy až nelogickým postupem některých postav. Malé bezvýznamné plus za Prahu, i když vyobrazenou nepříliš žádaně.
  6. Táta je doma
    Táta je doma (2015)
    5
    Rodinná komedie, která v některých případech se nebojí jít do extrémů. Uťáplý nevlastní otec Will Farrell vs. super cool namakaný Mark Wahlberg, bojující o přízeň jedné ženy. Jednoduchý příběh i zápletka s občas povedeným vtípkem a dobrým obsazením, sice se žádný extra zázrak nekonná, ale ve výsledku tento film neurazí a místy i slušně pobaví, navíc mezi Willem a Markem to celkem funguje.
  7. Zabiják a bodyguard
    Zabiják a bodyguard (2017)
    7.5
    Sprosté, krvavé, hrubé a zábavné. Reynolds a Jackson jsou překvapivě skvělá dvojka, na plátně jim to sedí a hlavně to celé dohromady dobře funguje. Zabiják & bodyguard je akční komedie, která se toho opravdu nebojí. Velmi mě překvapila Salma Hayek ve vězení, která si evidentně svou roli užívala. Celkově je film slušné béčko s povedou akcí, humorem, občas sice s nucenou romantickou scénou, ale hlavně se skvělým obsazením, Oldmana mohlo být klidně více.
  8. Pobřežní hlídka
    Pobřežní hlídka (2017)
    4
    Pobřežní hlídka je opravdová ztráta času, vtipné scénky absolutně vyšumí do ztracena a jsou bez jakékoliv další pointy a navíc mnohdy ani nepobaví. Celý film má velmi jednoduchý příběh, který místama vyloženě až bolí. Hlavní postavy jsou vybrány sice slušně, ale opakované vtípky směrem k Efronovi, jsou vtipné snad jen na začátku, pak již i ty omrzí. Všechny povedené scény a vtipy jsou ukázány již v trailerech, takže celkově film už nemá čím překvapit. Škoda, mohlo to být lepší.
  9. 6 Days
    6 Days (2017)
    6.5
    6 days je film natočený podle skutečných událostí, které se staly na ambasádě v roce 1980 a představuje nám práci policejních vyjednávačů, policie i jednotky SAS. Fillm ukazuje jednotlivý postup všech policejních složek až po přípravu a především pak zákrok SAS, který byl velmi dobře natočen. Prvních pár dní se nic moc neděje a celé to má velmi pomalé tempo, prakticky tak po celou dobu sledujeme jen dohadující se politiky, ale závěrečný šestý den nakonec stojí za to. Celkově se jedná o velmi slušně natočenou, dnes již historickou událost, která na konci nabere slušné tempo.
  10. The Defenders
    The Defenders (2017)
    7
    Setkání Daredevila, Jessicy, Luka a Iron Fista není sice žádná hitparáda, ale nejedná se ani o vyložený propadák. První dva dílý se hrdinové postupně setkávájí a spojují proti společenému nepříteli, v tomto případě proti Sigourney Weaver. Dále přibývá i více akce a soubojů (konečně Iron Fist předvádí něco lepšího, než ve své sólovce), a ve výsledku každý má dostatek prostoru na to, aby ukázal co umí a není to úplně nejhorší, navíc jim to společně celkem sedí. The Hand, jako světová zločinecká organizace mi přišla dost slabá, tak snad v další sérii bude padouch trochu zajimavější a výraznější.
  11. Obecná škola
    Obecná škola (1991)
    9.5
    Česká klasika, s vynikajícím obsazením a hláškama, které nás budou provázet ještě velmi dlouho. Skvělý Jan Tříska jako neústupný učitel Igor Hnízdo, dále pak Libuše Šafránková nebo Rudolf Hrušinský (a jeho již slavná pozvánka do ředitelný). Jan Svěrák a Zdeněk Svěrák zde předvedli co dokážou a nomice na Oscara byla zasloužená.
  12. Po strništi bos
    Po strništi bos (2017)
    7
    Po strništi bos je ve výsledku velmi pohodový a milý český film, složený z různých krátkých životních epizod viděny očima malého Edy. Celý film je velmi dobře zvládnutý umělecky, záběry jsou vymyšlené do posledního detailu, i co se týká kostýmů a prostředí. Obsazení filmu je na jedničku, především pak Oldřich Kaiser či Jan Tříska, malí kluci byli vybráni skvěle, ale rodiče Edy (Vetchý a Voříšková), ti bohužel nemají moc co hrát, a Svěrák jako ředitel školy je vyloženě jen do počtu. Film se jako takový nemůže rovnat Obecné škole, ale nakonec ani neurazí, zápletka tu sice není žádná, dějová linka je rozbitá různými momenty, ale i tak se jedná o velmi slušný film.
  13. Srážka
    Srážka (2016)
    4.5
    Ben Kingsley a Anthony Hopkins v jednom filmu a proti sobě? To přece nemůže dopadnout zle, bohužel opak je pravdou. Film má nápad a celkem i slušnou zápletku, ale to provedení pokulhává. Jedná se o akční béčko připomínající typické německé seriály, viz. například Kobru 11, bohužel akce a automobilových honiček moc nečekejte. A logiku v některých momentech už vůbec ne.
  14. Milovník po přechodu
    Milovník po přechodu (2017)
    6
    Postarší Casanova se dostane do problémů a musí se poohlédnout po nějaké ,,nové” prachaté dámě, a proč k tomu nevyužít malého synovce? Absolutně nenáročná letní komedie, plná poměrně vtipných, i když občas i hodně trapných momentů. Komedie která asi vyloženě neohromí, ale na druhou stranu ani moc neurazí. Navíc vše zahraňuje slušné obsazení.
  15. I dva jsou rodina
    I dva jsou rodina (2016)
    8
    Omar Sy se na tyto role hodí, po Nedotknutelných další výrazný film hrající na city (zvláště ke konci). Celý film začíná jako zábavná komedie, tedy než se objeví na scéně matka, domáhajících se svých práv. Silný příběh, hlavní dvojice (Omar a Colston) velmi příjemná, závěr je tak trochu citová vydíračka, ale na konec je to velmi dobrý evropský film.
  16. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2017)
    8
    Kráska a zvíře, další klasická pohádka předělaná do moderní podoby. Obsazení bylo vybrané na jedničku, především pak Luke Evans, který byl jako padouch perfektní, zpracování parádní, trikově, barevné, mluvící a pohybující se nábytek, pro malé děti absolutně dostačující. Příběh jako takový byl natočen již několikrát, takže opravdu nemá čím překvapit a pro mě, jako dospělého diváka bylo množství písniček velmi otravné a délka taky dala zabrat. Ale celkově se jedná o pěknou a povedenou pohádku.
  17. Pohádky pro Emu
    Pohádky pro Emu (2016)
    6.5
    Slušný vánoční film s výborným Ondřejem Vetchým v hlavní roli, kterému jeden telefonát zásadně změní život. Příběh a zápletka jsou sice ve světě velmi časté a podobných filmů jsou desítky, na české poměry se ale jedná o celkem povedené dílo, které především táhne dvojice Vetchý s Geislerovou (dětská herečká mě výrazně neslovila). Film je velmi předvídatelný, komedii bych uvedla spíše v uvozovkách a závěr je vyloženě vánoční. Ale i tak Pohádky pro Emu patří k tomu lepšímu co se v roce 2016 z českých filmů urodilo.
  18. Baby Driver
    Baby Driver (2017)
    8
    Muzikálová letní jízda s velmi cool obsazením. Hlavní hrdina, který bez hudby a brýlí nedá ani ránu, postupně splácí svůj dluh mafiánovi Kevinu Spacey a po své poslední oficiální jízdě se zamiluje do krásné čísnice (já vím trochu klišé, ale co už). I tak je film skvěle natočený, každý moment a střih perfektně zapadá do rytmu dané písničky, jízda v autech jde až na hranu svých možností, scény a honičky s policií jsou skvěle vymyšlené a nenechají diváka vydechnout. Civilní scény jsou o poznaní pomalejší a až tak moc mě nebavily, bohužel. Filmovému obsazení nelze nic vytknout, Jamie Foxx je prostě magor a Jon Hamm byl skvělý, možná trochu více Jona Bernthala by neuškodilo. Baby driver je super letní film, s pár vtipnými momenty (především pak se synovcem) a skvělými akčními scénami, které posunují honičky s policií zase někam dál.
  19. Den patriotů
    Den patriotů (2016)
    7
    Podle skutečných událostí natočený film o bombě, maratonu a pár policajtech. Pokud nebudeme brát v potaz americkou vlajku v pozadí a silné vlastenecké řeči, tak nám zbývá zajimavý příběh, parádní honička a přestřelka, která se opravdu povedla. Film má poměrně dobré obsazení, i když místo Marka Wahlberga si osobně dokážu představit nějakého jiného hrdinu. Na závěr lze říci, že film má pomalejší rozjezd a čekání na výbuch je poměrně otravné, ale vše je nakonec přebito skvělou akcí, která stojí za zhlédnutí.
  20. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    8
    Spider-man nám dává přesně to, co jsme od něj čekali, zábavnou akční pubertální komedii pod vedením otcovského Iron mana. Tom Holland se do role Spider-mana jednoznačně hodí, předvádí ,,dětsky” zábavnou jízdu, proti poměrně zdařilému padouchovi. Micheal Keaton jako záporák je uvěřitelný, přiměřeně děsivý (scéna v autě byla skvělá) a Downey či tetička May (Marisa Tomei) si kradou většinu svých scén zcela pro sebe. Celkově je film poměrně zábavnou pubertální jízdou, která určitě neurazí a mezi spider-many patří k těm lepším variantám, a to i přesto že spiderman Tobeyho Maguira je mou srdcovkou.
  21. Američtí bohové
    Američtí bohové (2017)
    7.5
    American Gods nám v první sérii postupně (svým tempem) představují staré i nové bohy a všemu vévodí Ian McShane, který v roli pána Středy je perfektní již od prvního dílu. Celý seriál, ale tak trochu pokulhává, je víceméně složený z různých momentů, které se sice ke konci spojí, ale do té doby jsou spíše matoucí, než že by pomáhaly v orientaci v ději a to obzvlášť pro diváky bez znalosti knižní předlohy. Vizuálně je ale seriál naprostá dokonalost, ať už v různých časových dobách, realitách i snech, dále velmi chválím výběr herců, velmi mě překvapil Pablo Schreiber a pomalu se rozpadající Emily Browning, oba si v mnoha momentech kradou celý seriál pro sebe. Po skončení první série mám spíše rozporuplné pocity, doufám že se druhá série dostane někam dál a bude trochu svižnější.
  22. 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
    13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016)
    7
    13 hodin je válečné drama pár vojáků, snažících se přežít útok na tajnou americkou základnu a ambasádu, při mnohonásobné přešile bez větších posil. Celý film je podaný velmi realisticky, horko, bolest, prach, sucho, ale přitom bohužel ne dostatečně, přestože vojáci umírají a jsou zranění, ve výsledku Vás to zas až tak moc nezasáhne. Hlavní hrdinové jsou si navíc tak podobní, že když některý z nich zemře, tak ve výsledku nevíte který to nakonec byl. Ve filmu chválím přestřelky, které vypadají opravdu dobře a výběr neokoukaných (někdy až moc) zarostlých herců, jinak ale film je jen další válečnou podívanou, která ničím extra nevyniká.
  23. Z Paříže do Paříže
    Z Paříže do Paříže (2017)
    8
    Z Paříže do Pařížě, je pohled na válku očima dvou malých kluků, kteří musí skrývat svůj původ a víru, aby se mohli znovu setkat se svou rodinou, jedná se o skvěle natočené drama z okupované Francie nacistickým Německem. Hlavní představitelé, tedy především dvou malých bratrů byli skvělé vybráni pro své role a v určitých momentech se objeví i Christian Clavier, a i Marek Vašut (který mě velmi překvapil a jeho přítomnost v této miniroli mě velmi potěšila). Film má velmi silný příběh, který je podáván z dětského pohledu, bohužel však podobných příběhů je již natočených více a film víceméně nemá čím překvapít. Ale i přesto je to velmi pěkný francouzský film.
  24. Mumie
    Mumie (2017)
    6.5
    Dark Universe se nám představuje svým prvním filmem Mumií, která však ale není stoprocentní. Příběh je víceméně rozpačitý, postavy si nestihnete pořádně oblíbit, přestože se Tom Cruise snažil a Russell Crowe si svou roli vyloženě užíval, a mě osobně bavil snad ještě více než princezna/mumie Ahmanet. Při srovnání s Mumií z roku 1999, filmu chybí trochu nadhledu, trochu humoru, možná i barev, ano, vím že se má v tomto případě jednat o horor, ale pokud ve většině scén nic moc nevidíte, je to vyloženě škoda. Ve výsledku to ale naštěstí nedopadlo úplně nejhůř, některé scény jsou vyloženě parádní, ať už pád letadla, ujíždějící zem nebo masky zombíků. První polovina filmu drží dobré tempo, v druhé půlce bohužel dochází příběhu dech a to je škoda, protože představa týmu monster a zfilmování těchto klasických postav se velmi líbíla.
  25. Black Butterfly
    Black Butterfly (2017)
    5
    Klasické setkání s cizincem, které se může a nemusí změnit v něco strašného. Poměrně zajimavý thriller s Antoniem Banderasem v hlavní roli a tajemným Jonathanem Rhys Meyersem, přestože je příběh poměrně jednoduchý, místy spíše hloupý, ke konci rychle nabírá na obrátkách a nastane i skvělý zvrat, který je však totálně zabit posledními asi 30 sekundami filmu, které mě strašně zklamaly a prostě tam nemělý být.
  26. Elvis & Nixon
    Elvis & Nixon (2016)
    6.5
    Zábavná a trochu trhlá komedie o tom, jak Elvis chtěl odznak federálního agenta a Nixon mu jej nechtěl dát. Celý film je především herecký koncert Michaela Shannona a Kevina Spaceyho. Film vznikl na základě jedné fotky a co se dělo kolem ní je zakryté tajemnstvím, o to větší radost je sledovat tyto dvě osobnosti a jejich setkání. Spaceymu ti prezidenti prostě jdou a v oválné pracovně je již jak doma.
  27. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    8
    Po dlouhé době se opět vrací pokračování Pirátů a hlavně kapitána Jacka Sparrowa, a i přes velké obavy to opravdu dopadlo dobře a film se hodně blíží prvnímu dílu, který stále patří mezi to nejlepší, co nám tato série nabídla. Přestože Johnny Depp již nemá čím překvapit a jeho postava je vlastně neustále opilá a blábolící, stále se kolem něj vše točí a jeho omlazení ve filmu vypadalo opravdu dobře, škoda že padouch Javier Barden nedostal více prostoru, protože jeho scény byly skvělé a velmi mě bavil, stejně tak i Geoffrey Rush. Piráti jedou na vlně humoru a vtipných momentech, scény na moři vypadaly parádně a peníze na tomto pokračování jsou vidět. A i když jsem myslela, že minulý díl bude tím posledním, po zhlédnutí tohohle si dokážu představit díl další a dokonce se začínám těšit. Za mě parádní návrat Pirátů a Jacka.
  28. 12 opic
    12 opic (1995)
    9.5
    Opravdu povedený film se skvělým obsazením a zajímavou zápletkou, kde James Cole jako cestovatel v čase se snaží přijít na to, kdo, proč, jak a kdy způsobil téměř úplné vyhynutí lidské rasy z povrchu Země, jedná se o skvěle zahranou postavu Brucem Willisem, ale mnohem zajímavější a výraznější je Brad Pitt, který šílenství posunul na jinou hranici. 12 opic je již kultovním snímkem, který stojí za zhlédnutí.
  29. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8
    John Wick je zpátky a tentokrát i bez mrtvého psa. Obavy o provedení druhého dílu se naštěstí nepotrvdily, možná byl překonán i díl první, a přestože již víme co ve filmu uvidíme, stále můžeme být některými způsoby boje překvapeni, aneb tužka je tužka. A i když se John na konci prvního dílu pokusil odejít do důchodu, nepovedlo se a my můžeme sledovat hon na Itala, pak na všechny okolo a pak všech na Johna. Keanu ve dvojce přitvrzuje souboje i střelbu a stále mu to skvěle šlape. Příběh je sice jednoduchý, ale i tak je to skvělý nářez.
  30. John Wick
    John Wick (2014)
    7.5
    John Wick je parádní akční jízda, která dokazuje že Keanu Reeves nepatří ještě do důchodu. Zabít psa a ukrást auto bývalému zabijákovi, prostě není nejlepší nápad, což nám John Wick dokáže prakticky okamžitě. Celý film jede v neskutečném tempu, velmi chválím provedení, souboje a reálnost boje z blízka. Keanu to v této roli velmi sluší a hlavně mu to jde. Wick je krvavá akční pecka, kde se jede na ostří nože a nehledí se na počet mrtvol.
  31. Zakletý v čase
    Zakletý v čase (2009)
    7
    Romantický film, kde láska překoná všechny překážky, například i to že jeden z páru pravidelně mizí kdo ví kam. Velmi chválím výběr manželů, Rachel McAdams a Eric Bana jsou pěkná a příjemná dvojice na pohled. Celkově je film poměrně dost zamotaný, mizící Eric Bana sám sebe nahrazuje v různých časech a v různých etapách svého života (trochu úchylné bylo setkání dospělého muže s šestiletou holčičkou). Nakonec to však do sebe všechno zapadne a vznikne velký doják.
  32. Noční zvířata
    Noční zvířata (2016)
    7.5
    Velmi silný film složený ze dvou příběhů, které se vzájemně prolínají a ovlivňují. Vynikající Jake Gyllenhaal je v tomto příběhu tím slabším jedincem, který v obou případech ztratí své blízké, proti němu pak stojí šílený Aaron Taylor-Johnson, který mě osobně velmi překvapil podáním své postavy. Celkově je film velmi emotivní, smutný a temný. Úvodní titulky mě zarazily a opravdu jsem netušila co znamenají, nebo jaký budou mít další vliv na příběh.
  33. Kung-Fu Yoga
    Kung-Fu Yoga (2017)
    4
    Nejlepší čínský archeolog (tedy jeden z nejlepších) Jackie Chan pomáhá pří hledání ztraceného pokladu Magadhy, při čemž se samozřejmě dostane různých problémů. Film je pravděpodbně určen pro mladší publikum, či celé rodiny, je podán s velkou dávkou humoru s velkým vlivem Bollywoodu (tanec na konci). Jackie začíná stárnout, což je patrné i na jeho výkonu, proto je spousta akčních scén předáná mladším hercům, ale když se nakonec přidá i Jackie je na co koukat. Některé momenty ve filmu jsou opravdu naivní, ať už je to tedy lev v autě, vlci či hyeny, či celý závěr filmu. Celkově se jedná o slabší film, s jednoduchým příběhem, ale občas i povedenou akcí určenou spíše dětem. Po druhé již jej vidět nechci.
  34. xXx: Návrat Xandera Cage
    xXx: Návrat Xandera Cage (2017)
    4.5
    Vin Diesel je vrací jako Xander Cage v novém pokračování XXX a bohužel se však ale nejedená o návrat s velkým N. Přestože je příběh poměrně vtipný, nabitý povedenou akcí i triky, nepřináší nic nového. Všechno je to takové neslané, nemastné. Film má dobrou akci a vtipné hlášky, i když někdy opravdu hloupé, celkově mě to jednou stačilo a podruhé si to již nedám.
  35. Král Artuš: Legenda o meči
    Král Artuš: Legenda o meči (2017)
    8.5
    Akční stylovka na motivy slavné legendy o Králi Artušovi, je sice pravda že ze zmíněné legendy toho moc nezůstalo, ale i tak je to jednoduše pecka. První půl hodina filmu je velmi rychlá a zábavná gangsterka podložená vynikající hudbou, v druhé půlce filmu se pak začíná objevovat více fantasy prvků a trochu více i meče. Celý film má velmi rychlý střih, který je provedený na jedničku a k tomu opravdu dobrá hudba, která v kině dovede zrychlit tep. Charlie Hunnam jako král Artuš vypadá dobře a Jude Law si svoji roli záporáka velmi užívá. Přestože trailery nevypadaly nic moc, film se ve skutečnosti povedl a jen je škoda že návštěvnost asi nebude taková, jakou by si Guy Ritchie a jeho nový film zasloužili.
  36. The Edge of Seventeen
    The Edge of Seventeen (2016)
    7
    Překvapivě dobrý film o dospívání, škole, problémech puberťáků i jejich rodičích. Hlavní postava Nadine je neuvěřitelně otravná, protivná, náladová dívka, žijící si ve svém světě ignorujícím vše a všechno, kde jen pouze ona může mít problémy a nikdo jiný, ale hlavně skvěle zahraná postava mladou herečkou Hailee Steinfeld, kterou si i přes to všechno nakonec oblíbíte. Navíc potěší i skvělý Woody Harrelson. Film je velmi povedený, vtipný a dobře napsaný, skvělá oddechovka.
  37. Vyvolený
    Vyvolený (2000)
    8
    Zajimavě podaný příběh na motivy dobra a zla a typických komiksových postav (a který předběhl svou dobu). Skvělé výkony zde podavá jak Bruce Willis tak i Samuel L. Jackson. Film předkládá několik zvratů, kdy především závěr je dokonalý a hlavně nečekaný. Vynikající je scéna Bruce Willise se synem a zbraní, která byla dechberoucí.
  38. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    7.5
    James McAvoy byl opravdu skvělý a jeho výkon tomuto filmu přidává na procentech, jeho hra několika osob byla velmi chytlavá a místy dechberoucí, navíc má film vynikající temnou až tísnivou atmosféru, kterou si drží po celou dobu. Škoda jen některých momentů a obzvlášť poslední postava v Jamesi byla už prostě moc. Jinak ale tento film patří mezi ty lepší, které se v roce 2016 objevily, má skvělou atmosféru, zajimavý příběh a velmi dobré herecké obsazení.
  39. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    8.5
    Pokračování Strážců na sebe nenechalo dlouho čekat a je zde i s novou várkou akce a malým Grootem. Celkově film jede více na vlně humoru, než na silném příběhu, což ale mnohdy stačí, zvlášť když zde máte tančící ,,větvičku” a navíc se objeví i Sylvester Stallone (asi jen na dvě minuty). Při srovnání s ostatníma marvelovkama, se ale bohužel jedná spíše o slabší dílo, které nepřichází s ničím novým, jen výrazně přidává na barvách a digitálních efektech. Příběh je sice slabší a moc nepřekvapí, ale i tak chválím skvělý výběr hudby, povedené vtípky i super drahé efekty.
  40. Velká čínská zeď
    Velká čínská zeď (2016)
    6
    Velká čínská zeď je jednoduše velmi drahá bitka s monstry za účasti několika západních hvězd (M. Damon, P. Pascal a W. Dafoe) a pár set číňanů. Pokud nebudeme brát v potaz scénář, který je místy poměrně hloupý (viz. scéna mytí nádobí s brnění a tak dále), tak tu máme celkem velkolepou bitvů s velmi slušnými triky a efekty. Jako popcornová oddechovka proč ne?