Profilový obrázek

akcokrul

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    7.5
    Určitě se jedná o zklamání a nejslabší díl trilogie. Předchozí díly byly docela dobře poskládány dohromady a tvořily obstojný celek s chytlavými momenty. To tady docela postrádám, přišlo mi to takový neucelený a divně namíchaný, že divák z toho nemohl mít úplně nejlepší požitek.
  2. Hobit: Šmakova dračí poušť
    Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
    8
    O moc lepší podívaná než v předchozím díle, ovšem ze začátku se nám to nějak moc vleče. Pár skvělých záblesků se sice objeví (Medděd, pavouci v Temném hvozdu), ale ta pravá zábava přijde teprve až při útěku v sudech či ve Šmakově společnosti. Celková spokojenost.
  3. Hobit: Neočekávaná cesta
    Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
    8
    Tento film nejenže naplnil má vysoká očekávání, ale dokonce je i v několika aspektech předčil. Neočekávaná cesta je jedna velká dobrodružná zábava, ve které se objeví spousta nových fantasy postav, dech beroucích lokací a pamětihodných scén. Hobit není tak temný jako Pán prstenů, ale je velmi zábavný a má pěkný příběh, což je pro mě jako diváka důležité.
  4. Twilight sága: Zatmění
    Twilight sága: Zatmění (2010)
    5.5
    Oproti New Moon znatelný kvalitativní posun k lepšímu, i když se stále jedná o filmovou katastrofu. Režisér David Slade dodal alespoň relativní punc osudovosti a zvláště druhé polovině akčnější tempo. Především má ale Eclipse oproti svému předchůdci nějakou příběhovou kostru - bohužel tragické herecké výkony srážejí i sem tam solidně nasnímané scény. Co se ale nedá Twilight sáze upřít je jak vynikající instrumentální hudba tak perfektně vybrané písničky.
  5. Twilight Saga: Nový měsíc
    Twilight Saga: Nový měsíc (2009)
    5
    V podstatě mi to přišlo jako Stmívání, akorát ve všech ohledech o něco horší. Když si vzpomenu na jedničku, vybaví se mi pár dobře nafilmovaných scén (baseball,...), kdežto Nový měsíc mi přišel zdlouhavý, bez nějakého povedeného nápadu. Vzhledem k délce filmu jsem postrádal více akce (a to jsem té akce ani moc nečekal) a trefnější soundtrack, který se u Stmívaní podle mého vyvedl. Místo pobíhaní polonahých "vlků" a řečnění o tom, kdo komu jak bude chybět, měli raději přidat na tempu. Aspoň, že Kristen nasadila opět svůj pohled a objevili se tam staří známí včetně Ashley Green, která hodně přijemně překvapila.
  6. Stmívání
    Stmívání (2008)
    6
    Nijak úžasná upírovina. Zajímavá snad jen ústřední dvojicí, která pobaví hlavně ve scénách, kdy se poznávají a celkem složitě k sobě dostávají. A ještě mytologie upírů, která doplňovala zase něco nového, a byla docela nápaditá. Jinak ale vizuální stránka filmu nic moc (několikrát mi přišlo dost divné, že se k takřka dokumentárnímu stylu a ruční kameře montují různé efekty, aby ze scény udělali něco víc pro oči diváka). No a nakonec akční scény. Kdyby tam nebyly, bylo by to asi lepší.