pavelkoubik

Pavel Koubík

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Zkus mě rozesmát
    Zkus mě rozesmát (2011)
    8.5
    Adam Sandler mě nikdy nezklame. Když nenatočí nějakou svojí úchylnou komedii, tak natočí perfektní romantickou s dobrým nápadem, kdy ke každé si přizve nějakou fajnovou a pěknou herečku. Tentokrát to vyhrála Jennifer Aniston a mně se na ní skutečně hezky koukalo. Kolik že jí je? 42 let? Je to vůbec možný? Klobouk dolů.
  2. Mariňák
    Mariňák (2005)
    9.5
    Čím víc člověk v životě uvidí válečných filmů, tím víc se zrcadlí výjimečnost Mendesovy pouštní lyriky. Autenticky drásavý válečný film, který v rámci žánru jen ztěží bude hledat vůbec nějakou konkurenci. "Umírání za dlouhého dne" pro nové tisíciletí...
  3. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7.5
    Zničení světa s obřím čímsi nad městem, co pracuje s gravitací a dělá velký bordel. Po 201. stále to samé dokolečka, jen v jiném tónování a jiných barvách. Z bad guys jsou během 30ti minut good guys a stopu zanechá jen ultra roztomilá psycho Margotka, která hláškuje a většinu scén krade pro sebe. Zbytečný komix, který měl vybalancovat nadvládu Marvelu a měl do DC dodat to co umí konkurence velmi dobře. Hravost, souhru postav, nadsázku. Takhle to ale nepůjde. BvS nastavila dobrý směr, je potřeba pracovat na něm a učesat ho.
  4. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    8.5
    První díl mi nijak výjimečný nepřipadal, takže mě docela překvapilo, že jeho pokračování mi přišlo mnohem lepší. Ne že by snad ve scénáři bylo něco nečekaného, ale tentokrát to prostě mělo lepší atmosféru. Buď je Anglie přirozeně strašidelnější, nebo je to tím, že si James Wan odskočil k úplně jinému žánru a s o to větší intenzitou se vrhl zpět do vod, kde je jako ryba. Dokonce i elvisovské číslo Patricka Wilsona pořád vypadá jako ze stejného filmu a nijak z příběhu netrčí. Takže výjimka, kdy se mi pokračování zamlouvá víc než první díl.
  5. Focus
    Focus (2015)
    8
    Zhlédnuto v kině. Hlavním kladem tohoto filmu je to, díky čemu je paradoxně na konci předvídatelný - zvraty. Prvních pár si užíváte, ale pak si přece jen dáte dvě a dvě dohromady, takže to finále už nepůsobí tak, jak by mohlo. Nicméně tohle je má jediná výtka vůči tomuto jinak překvapivě povedenému filmu, který má hodně povedenou ústřední dvojku (mezi Willem a Margot to jiskří, další důvod proč se těšit na Suicide Squad a díky svižnému tempu skoro žádná hluchá místa. 80 %.
  6. Diagnóza: Šampión
    Diagnóza: Šampión (2015)
    9
    V širším měřítku rozhodně záslužný boj s větrnými mlýny, v tom užším zase mizerný filmový materiál, jehož zpracování se vzhledem k mlhavým (či velmi čerstvým) výsledkům klidně dalo o pár let odložit. Will Smith si poprvé od roku 2008 střihl opravdu náročnou roli a i přes občasné skřípání si relativně úspěšně sáhl na dno (abych si pořádně zarýpal, tak jeho akcent se jevil být spíš východo- než západoafrický a jistě by snesl nějaké to broušení). Gugu Mbatha-Raw by možná pro změnu snesla větší roli (nebo alespoň zmínku zde v profilu filmu), NFL by slušel silnější, charismatičtější hlas a snímek jako takový mohl o poznání lépe gradovat, ale na slabé čtyři hvězdičky mi to pořád vychází.