theo12

Theo Vachler

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Labyrint: Zkoušky ohněm
    Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)
    8
    Pokud jste neviděli první díl, nemusíte se obtěžovat dívat se na jeho pokračování. Snímek je nazvaný dosti nelogicky Labyrint: Zkoušky ohněm (žádný labyrint ve filmu není!). Děj by se dal charakterizovat jako cesta naslepo. Postavy pořád někam putují, ačkoli nevědí přesně kam. Po prvním dílu velké zklamání. Jen výprava a hudba super.
  2. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    9
    Netopýří muž versus muž z oceli v jednom filmu? Nu proč ne, ale tohle se bohužel na sto procent nepovedlo. Nejvíce si ve filmu cením soundtracku, který je velmi povedený a Eisenbergova Lex Luthorského výkonu. Příliš dlouhá stopáž mě nutila se podívat na hodinky vícekrát než bylo zdrávo a scénář byl dle mého skromného uvážení nedotažený do konce i častokrát vál ve větru bez řádného ukotvení. Zack Snyder je režisér, který již ukázal světu co umí viz Úsvit mrtvých, 300, Watchmen či již zmíněný Muž z oceli a věřím, že tohle lehké pochybení ho přiměje k větší důslednosti ve filmech následujících. Závěrem bych vepsal v tento koment, že film má pár úžasných scén, které jsou ale k sobě prazvláštně přilepený. Repeté si klidně rád dám, protože teď už mě po prvním zhlédnutí nemá co zklamat.
  3. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8.5
    Deadpool je fajn týpek. Potěšilo mě, jak si umí otevřeně a bez obalu utahovat ze schématicky jednorozměrných a neoriginálních příběhů marvelovského univerza nejen tím, že k nim často odkazuje verbálně a že on sám je ten poslední, komu by psychiatr napsal do posudku výrazy jako "super" nebo dokonce "hrdina", ale také tím, že jeho příběh je podávaný vtipně, na více časových rovinách, ale přesto soudržně a hlavně sympaticky. Scénář sice vystřílí nejvíc brutální rány hned ze začátku (a to nepočítám naprosto geniální úvodní titulkovou scénu) a motivy kolem Wilsonova přerodu v superhrdinu a následné nahánění padoucha zapadají do onoho většinou zesměšňovaného komiksového schématu asi více, než bylo zamýšleno, ale film dokáže pořád bavit, přestože překvapovat postupně přestane a divák už jen čeká, jakou hovadinu mistr Pool zase vypustí z huby. Akční sekvence jsou pak úžasně dravé, nápadité a nevypadají příliš uměle, love story je ok, ale možná trochu zbytečná, a o hercích snad jen to, že Ryan Reynolds to zmákl s přehledem a že ostatní představují v podstatě jen nadbytečné figurky v jeho mládeži nepřístupné extravagantní one-man-show. Spokojený určitě jsem, ale Strážci galaxie mě pobavili, navzdory odfláklejšímu příběhu, o něco více...