Profilový obrázek

milada-horka

Milada Horká

Komentáře 18

Od nejnovějších
  1. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    10
    Úžasná komedie s Jiřím Bartoškou, kterému skvěle sekundují další herci v čele s Eliškou Balcerovou, Tatinou Vilhelmovou, Jakubem Kohákem a Ivou Janžurovou. Ani další herci nezůstali pozadu, takže i při třetím shlédnutí jsem objevovala nové gagy. Pobavilo to celou rodinu, takže jednička s hvězdičkou.
  2. Quantum of Solace
    Quantum of Solace (2008)
    7.5
    Daniela Craiga mám ráda a nechápu některé poznámky hodnotitelů. Je jedním z nejlepších agentů 007 za celou sérii. Tématem je zase boj proti téměř všem a jediná M mu zůstává nápomocnou i proti mnoha vlastním lidem. Bond je zkrátka Bond a hájí všemi možnými i nemožnými prostředky svět před terorismem a zkorumpovanými vládními úředníky.
  3. Jurský svět: Zánik říše (5)
    Jurský svět: Zánik říše (5) (2018)
    9
    Tak opět moji oblíbení dinosauři a 3D k tomu :) Tomuhle se prostzě nedá nic vytknout, jen že jsem se párkrát docela slušně lekla, ale i na to jsem se víceméně těšila. Je to skvělé pokračování předešlého filmu a přes moje obavy není horší, ale naopak lepší než jednička. Super!
  4. Jak básníkům chutná život
    Jak básníkům chutná život (1987)
    6
    Mám celkem "seriál" filmů o Štěpánu Šafránkovi ráda, ale tenhle díl mi připadá jako nejslabší ze všech. Samozřejmě chápu, že po prvním díle bude každý zase o trošku slabší, ale tady to zašlo do velké nudy. Nečekala jsem až takový propad po předešlých filmech.
  5. Všechno nebo nic
    Všechno nebo nic (2017)
    7
    Mám naprosto jiný názor, než většina komentujících. Pro mě je to úžasně oddechová komedie, bez potřeby hluboce přemýšlet o souvislostech, prostě romantická oddechovka po těžkém pracovním dnu. Výkony herců jsou odpovídající žánru a film si nehraje na hlubokomyslné umění.
  6. Hledá se Nemo
    Hledá se Nemo (2003)
    8.5
    Báječný animovaný film, ke kterému se ráda vracím. přesto, že jsem ho viděla snad 10x, tak se pokaždé výtečně bavím. Poprvé to bylo s dětmi, které jsou už dnes dospělé a i ony nedají na Nema dopustit. Celý příběh ve vodní říši je pohádkový a přesto se v mnohém blíží naší realitě o dobru a zlu, bohužel zlo v realitě mnohdy zůstane nepotrestáno.
  7. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    9.5
    Nádherně udělaný závěr celé ságy o putování Hobita. Opravdové vyvrcholení s krásnými bojovými scénami podbarvenými výtečnou hudbou, která umocňovala celý zážitek. Mám Tolkiena moc ráda a tenhle díl byl na úrovni Návratu krále, takže jen samá chvála. Jsem zvědavá, jak se povede Silmarilion.
  8. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    10
    Absolutní nadšení. Žádné hraní na hrdinskou ságu, jen legrace a zábava, spíše parodie na superhrdiny, ale velice povedená. Určitě doporučuji. Všechno bylo megalomansky přehnané a smála jsem se ještě po cestě z kina. Herci byli super a triky také. Na tohle se chci podívat ještě jednou.
  9. Coco
    Coco (2017)
    5.5
    Četla jsem mnoho kladných hodnocení,l ale snad i proto mě Coco zklamal, čekala jsem víc. Jo, pár dobrých vtípků a hezká muzika, ale zas tak něco úžasného to fakt nebylo. Připadá mi, že Pixar už nic světoborného nedá. Třeba se pletu, ale začíná stagnovat.
  10. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9
    Výborný film, který jsem musela vidět hned podruhé. Většinou filmy z dílny Marvelu nesleduji s velkým nadšením, ale tenhle byl jiný. Mystično a obrana světa byla jiná než u všech těch superhrdinů. Zcela nový pohled na svět s možností paralelních dimenzí, určitě doporučuji ke shlédnutí.
  11. Útěk na Horu čarodějnic
    Útěk na Horu čarodějnic (2009)
    7.5
    Starý film, který uvádí někteří diskutující neznám, ale tento mi připadal jak dějově, tak i efekty vyvážený a docela mě nadchl i hereckými výkony. Děj měl spád a minimum hluchých míst. Sice žádný převratný scénář, ale jako odpočinkový film úžasné. Moc jsem se pobavila.
  12. Jumanji: Vítejte v džungli!
    Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)
    6.5
    Mě se první verze s Williamsem líbila víc než tahle remixovaná. Byla pro mě víc zábavná, když džungle přišla do civilizace, než když to celé probíhalo v jakémsi imaginárním světě. Samosebou byly tu efekty, které první verze mít nemohla, ale mimo toho to nic nového nepřineslo, škoda.
  13. Černí baroni
    Černí baroni (2004)
    5.5
    Otevřeně je potřeba říci, že jsem od filmu jako znalkyně knížky Miloslava Švandrlíka očekávala výrazně více. Málokterý z herců se alespoň vzdáleně blíží postavě popisované v knížce. Film je sice úsměvný, ale trošku šedivý pouhým papouškováním předlohy bez vlastního nápadu.
  14. Lotrando a Zubejda
    Lotrando a Zubejda (1997)
    9.5
    Moc hezká česká pohádka na motivy Čapkovy "Loupžnické pohádky" a pohádky O princezně Solimánské. Jiří Strach a Pavel Zedníček jsou perfektní a neméně dobrý je i Arnošt Goldflam, Marián Labuda, nebo třebas Jiří Lábus. Písničky, které ke každé pořádné české pohádce neodmyslytelně ptří jsou zpěvné a po druhém zhlédnutí pohádky si je mimoděk pobroukáváte.
  15. Anděl Páně
    Anděl Páně (2005)
    9.5
    Naprosto úžasná pohádková komedie s Ivanem Trojanem jako Petronelem /Matlou/ a Jiřím Dvořákem jako čertem Uriášem, který svého kamaráda anděla strašně rád a velice úspěšně pokouší. I další herci jako Oldřich Navrátil nebo Jiří Bartoška ve svých rolích excelují.
  16. Třetí princ
    Třetí princ (1982)
    8.5
    Pod vedením pana režiséra dokázali vžborní herci Pavel Trávníček, Libuše Šafránková, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Lubomír Kostelka a další v úžasných kulisách Adršpachu a Teplických skal společně vytvořili nádhernou pohádku. Nenechám si nikdy ujít její vysílání.
  17. Tři oříšky pro Popelku
    Tři oříšky pro Popelku (1973)
    10
    Tahle pohádka snad nenechá chladné jediné dítě, ani dospělého. Disneyho kreslená verze není vůbec špatná, ale na naši popelku nemá ani omylem. Vynikající obsazení od Libušky Šafránkové, Vladimíra Menšíka přes Pavla Trávníčka až po Helenu Růžičkovou a další herce.
  18. S čerty nejsou žerty
    S čerty nejsou žerty (1985)
    9.5
    Jedna z naprosto nejlepších českých pohádek celé filmové historie. Herecky i režijně skvělé. S čerty nejsou žerty je mojí nejoblíbenější českou pohádkou a přestože jsem jí viděla mnohokrát, nikdy nevynechám možnost se na ní znova podívat. Jen oprava lokace - jeskyně, kde se natáčelo peklo je cca 1/2 kilometru od Pekelných dolů - volně přístupná.