hejkalka

Karolina

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    8
    Dunkirk je válečný film, kde není v popředí umírání, ale příběh obyčejných vojáků ukázaný na osudu jednoho z nich. Film působí velice uvěřitelně, je napínavý i bez hektolitrů krve a i když víme, jak dopadne. Odpustíte i malé odlišnosti oproti realitě, však další dobrodružství začíná po filmu, když se zvídavý divák chce dozvědět více o tom, jak to bylo.
  2. Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    7.5
    Především zahraniční tvůrci natočili film o velice důležité události z československých dějin. Podařilo se jim nebýt patetičtí a přesto je film strhující. Čeští herci hrají výtečně, stejně jako ti zahraniční. Jen více takové filmařské spolupráce, českému filmu by mohla pomoci:-)
  3. Valkýra
    Valkýra (2008)
    8
    Valkýra je strhující od začátku do konce a vůbec nevadí, že dopředu víme, jak dopadne. I tak držíme palce hlavním hrdinům a tak trošku doufáme, že by to třeba mohlo dopadnout jinak;) Je to jeden z filmů, který zábavnou formou seznamuje z historií a donutí vás dohledat si přesné historické reálie.
  4. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    9.5
    Tenhle příběh asi každý zná a přesto, že od začátku víte jak dopadne, vás tvůrci od začátku do konce nenechají vydechnout a udržují vás v napětí. Přerod Toma Hankse v hlavního hrdinu je tak věrný až z něj mrazí. Je to silný film a velice důstojná nepatetická pocta velkému hrdinovi - pilotovi, který se necítí být hrdinou a o to víc jím je.
  5. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    7.5
    Příjemně lidský film, skvělé herecké ztvárnění obou ústředních postav, aktuální a silné téma odlišnosti hlavních postav a hledání cesty k sobě a vzniku jednoho netypického a přesto nebo proto silného přátelství - Zelená kniha je film který se vás dotkne a bude ve vás doznívat.
  6. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    9.5
    Bohemian Rhapsody spojuje silné lidské drama a skvělou muziku. Díky takřka neskutečně věrnému hereckému podání hlavního protagonisty mě film pohltil od prvních minut. Po dlouhé době to byl i opravdu intenzivní hudební filmový zážitek. Je to výjimečný film a určitě je to jeden z filmů, na který se ráda podívám znovu.
  7. Barry Seal: Nebeský gauner
    Barry Seal: Nebeský gauner (2017)
    7
    Opět výborný Tom Cruise - na jeho herectví je celý film postavený. Přesto, že hraje postavu grázlíka mu fandíte, bojíte se o něj, je vám ho líto. Oddechový film, který má ale myšlenku.A navíc se dozvíte i něco z historie pašování drog, drogových kartelů a boje proti nim.
  8. Rudá volavka
    Rudá volavka (2018)
    7.5
    Drsný film bez příkras, pravdivé nahlédnutí do světa tajných služeb. Skvěle vytvořená atmosféra, napětí. Velice uvěřitelné herectví Jennifer Lawrence i ostatních herců. Určitě neočekávejte Brutální Nikitu, jak se někde píše, ale opravdu emocionálně vypjatý film, co vás zasáhne svou reálností - tím, že tak nějak to mohlo být - bylo - je. A závěrečný zvrat je opravdu (téměř) nečekaný.
  9. Červená želva
    Červená želva (2016)
    8.5
    Film vyprávěný pomalým tempem a přesto dramatický se silným příběhem. O tom, že ke štěstí v životě stačí maličkosti. O tom, že je někdy dobré přijmout co přichází, i když nám to v tom okamžiku připadá jako nemožné. Krásný film i vizuálně, hudebně. Hluboce se vás dotkne a nepotřebuje k tomu slov.
  10. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    8
    Úplně nový a přitom dobře známý čarodějný svět. Jakoby dospěl. Dává prostor pro fantazii, udivuje, napíná nás. Ty více než dvě hodinky utekly jako voda a já šla s příběhem a užívala si každou minutu filmu. Samozřejmě jde hlavně o zábavu, ale stojí to za to.
  11. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    6.5
    Bohužel film nenabízí nic nového než co už známe z předchozích dílů - dobrodružný příběh, poutavé vizuální zpracování a Johnyho Deppa jako bláznivého Jacka Sparrowa. Čekají nás dvě hodiny zábavy, která však už není taková jako v prvních dílech - vtipy známe, nic nového překvapivého se neobjeví. A opravdu byl třeba sladkobolný happyend?
  12. Věčný svit neposkvrněné mysli
    Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)
    7.5
    Mile mě překvapilo civilní herectví Jima Carreyho. Velice neobvyklá je i kombinace ústřední zamilované dvojice - Jim Carrey a Kate Winslet a jejich obsazení v protikladu k tomu na co jsme u obou zvyklí - Carrey je nesmělý mladík, Winslet ulítlá, emancipovaná dívka. Nečekejte obyčejný oddechový romantický film. Film nabízí pohled - co by bylo kdybychom (záměrně) zapomněli proč jsme něco udělali a provokuje k myšlence, zda jsou vždy rozchody nutné...
  13. Bídníci
    Bídníci (2012)
    7.5
    Emocionálně silné a netradiční zpracování již notoricky známého tématu. Při mnoha písních mrazí. Herci zpívají, tančí, hrají o život. Je to syrově krásné a přesto, že víte, kam se bude děj ubírat, stejně jste napjatí až do konce. Jeden z mála muzikálu na který se jednou ráda podívám znovu.
  14. Mlčení
    Mlčení (2016)
    7.5
    Mrazivý film,který téměř bez hudby a s minimálními prostředky buduje hutnou atmosféru strachu. Jezuitským knězům i jejich ovečkám nejde díky jejich a odhodlání nefandit. I když zároveň víte, že je to zbytečné utrpení. Silné emoce ve mě přetrvávaly ještě dlouho po shlédnutí filmu.
  15. La La Land
    La La Land (2016)
    6.5
    Film mě trochu zklamal. Po strhujícím Whishplash jsem asi čekala více. Oceňuji neotřelé zpracování už mnohokrát zpracovávaného tématu. Začátek byl nabitý energií, ale postupně se napětí ztrácelo a místy to bylo příliš zdlouhavé. Herci hráli a zpívali naplno, ale chtělo by to místy nůžky.
  16. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    9.5
    Opět velký zážitek, naplnění očekávání a radost z úžasných filmařských záběrů, vytvořených kraji, hereckých výkonů a silného příběhu, který se podařilo plně přenést na plátno. Jeden z mála filmů, který ráda uvidím opakovaně.Jen bojových scén by mohlo být méně - mohly by být kratší.
  17. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    9.5
    Film naplnil má očekávání a nebyla malá. Jako velký fanoušek Tolkiena, jsem se trochu bála, zda film jen nebude kopírovat předlohu, ale obavy se v nejmenším nenaplnily a byl to úžasný filmařský zážitek. Je to jeden z mála filmů, který ráda uvidím opakovaně.
  18. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    9.5
    Vyvrcholení celé série. Pán prstenů jako kniha mě uchvátil, film nezůstává o nic pozadu, dokresluje Tolkienův svět, nechává ožít jeho postavy. Obrazová a i příběhová plnost, filmařský požitek a silný zážitek. Dlouho ve mě doznívá a těším se na opakované shlédnutí celé série.
  19. Cesta
    Cesta (2009)
    7.5
    Film se silným poselstvím, který zpracovává dnes moderní téma apokalypsy a odhodlání lidstva přežít velice citlivě a intimně. Nespoléhá na velké akční scény podpořené vizuálními efekty, ale vystačí si s "obyčejným" vztahem otce a syna a jejich snahou uchovat si i v mimořádně obtížných podmínkách lidskost. Film sice nepřináší více než literární předloha, ale je jejím velice zdařilým zpracováním a dokáže vytvořit velice silnou atmosféru.
  20. Divočina
    Divočina (2014)
    8
    Film, který mě chytil za srdce svým poselstvím. V podstatě intimní záležitost, kde hlavní roli hraje hrdinka a její cesta k sobě na cestě opravdovou divočinou. Film, který nesedne každému, ale ten koho jeho téma osloví, si odnese silný zážitek, který přetrvá ještě dlouho.
  21. Interstellar
    Interstellar (2014)
    8.5
    Vizuálně velice vydařený film, kterému nechybí zajímavý příběh a napětí i velice dobré herecké výkony. Udržel mou pozornost, přes svou délku, od začátku do konce, který byl vskutku překvapivý. Hluboké myšlenky nečekejte, jde však o dobrou a kvalitní zábavu.