Profilový obrázek

Bad

Adam Stibor

Komentáře 40

Od nejnovějších
  1. Hugo a jeho velký objev
    Hugo a jeho velký objev (2011)
    8.5
    Kdo nezná ten tajemný pocit, který se vás zmocní při pohledu na roztáčející se ozubená kola a kolečka, to mrazení při pohledu na mechanismus, který oživuje neživé a otevírá okna dokořán snům, to zvláštní tušení, že podobný mechanismus je ukryt v útrobách země a uvnitř samotného lidského srdce, že veškeré snění je poháněno klikou či klíčkem a promítá se na obrovské filmové plátno, ten možná v Hugovi uvidí jen prázdný sentiment. Moje sny ale do ozubených kol dokonale zapadly a roztočily se na plné obrátky.
  2. Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    8
    K tomu není moc co dodat. Takřka bezchybný film, kde nic nedrhne, všechno do sebe zapadá, nic nevyčnívá. Vlastně ano, něco vyčnívá a to výkony obou herců v hlavních rolích. U Christiana Balea věc běžná, u Matta Damona ne vždy. Tentokrát však hraje skvěle, že by si zasloužil nějakou "zlatou sošku". Pro milovníky motorismu povinný film!
  3. Vyproštění
    Vyproštění (2020)
    7.5
    Extraction boduje nabušenými dynamickými akčními scénami, zručně natočenými handheldovou kamerou, na druhou stranu ale dojíždí na nefunkční vztah mezi hlavním hrdinou a uneseným klukem, na který tvůrci vsadili všechno. Nejvíce patrné je to ve finální scéně na mostě, kde tvůrci tlačí na emoce tolik, až je to absurdní a trapné. Toho konce je škoda, ale za vidění to rozhodně stojí už jenom kvůli těm šťavnatým akčním scénám.
  4. Daredevil
    Daredevil (2015)
    9
    Nejlepší (super)hrdinský seriál. Daredevil se po příšerném pokusu adaptace slepého hrdiny z roku 2003, se vrátil ve své nejlepší kondici. Vývoj hrdiny je plynulý, nikam nespěchá a vážně aspoň na zlomek vteřiny mu všechno věříte. Seriál se komiksem inspiruje a poučil se z chyb předchůdců a dal světu jiného hrdinu, jiné příběhy a jiný směr, kterým by se Marvel mohl vést i na filmovém plátně.
  5. Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    7.5
    Byl jsem donucen jít na tento film a upřímně jsem od něj toho moc nečekal, doufal jsem aspoň, že se zasměji a pobavím, ale česká komedie upadá a nějak se zasekla na podprůměru, kde nepoznáte, jestli sledujete pořád jeden film nebo jste začali sledovat jiný. Film je mi až pohádkově milý, hlavně díky skvělému hereckému obsazení a atmosféře. Ale bohužel jsem se nesmál, což je velké mínus.
  6. Joker
    Joker (2019)
    9.5
    Já jsem věděl, že se to povede! Říká teď každý se vztyčenou hlavou a vypnutou hrudí. Přitom všichni byli na vážkách, jak moc se jim bude líbit film s originem padoucha, kterého charakterizuje především tajemno ohledně jeho identity a minulosti. Film bez Batmana, bez jakýchkoliv známých komiksových postav a nový originální vzhled. Joker, princ chaosu a asi nejlepší padouch všech komiksových světů zvednul vlnu rebélie i v reálném světě a stal se nejvýdělečnějším komiksovým filmem. Co říct? Joaquin Phoenix se pro tuhle roli narodila přišel čas udělat změnu v superhrdinském žánru.
  7. Spider-Man: Paralelní světy
    Spider-Man: Paralelní světy (2018)
    9
    Vůbec jsem nečekal od Sony takovou pecku, která zvládne zastínit pomalu všechny současné superhrdinské filmy a přitom to je animák. Skvělé postavy, skvělý příběh a skvělá animace, která překvapovala až do samého konce a má potenciál do budoucna. Fanoušci Spider-manů slintají blahem, jak režiséři pochopili Spider-mana a tu celkovou tématiku. Samozřejmě humoru je po dost, díky skvělě nadabovaným postavám, ale vtipné scény rychle střídají vážnější situace, díky kterým film nabývá nepředvídatelné hloubky. Nejlepší film roku.
  8. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    6.5
    První díl patří k nejlepším hororům, co jsem viděl, se skvělými dětskými postavami a výborným obsazením klauna Pennywise. Je tudíž těžké vyrovnat nebo dokonce překonat tak vysoce nastavenou laťku. Bohužel tam, kde první kapitola bodovala, druhý díl zaostává. Skvělé hororové momenty, které využívaly Pennywise a nadání herce tady nebyly skoro žádné. Místo toho jsme se dočkali mnoho CGI strašidel, jejichž podoba se mi už vytrácí z hlavy. Skvělé děti, ke kterým jste si udělali citové vazby už vyrostli a vytrácí se kouzlo toho příběhu. Dospělí se totiž nijak nezměnili, ani nedostali prostor se vyvíjet, jenom odhalovat svou minulost. Prostě třídní sraz se starými přáteli a 3 hodinami smíchu.
  9. Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    7.5
    Po zklamání v podobě čtvrtých Avengers jsem nečekal od Spider-mana nic revolučního ani evolučního a těšil jsem se na různorodé lokace, které Spider-man navštíví. Hlavně Prahu! Zklamán nejsem, všechno funguje jak by mělo. Humor je kvalitní a skvěle funguje, Petrovy přátelé také nezklamaly a celkově tohle studentské prostředí prostě ke Spider-manovi patří. Bohužel Mysterio byl slabší padouch a příběh byl velmi předvídatelný. Je to prostě další superhrdinský film, který se tak lehce ztratí mezi ostatními.
  10. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    9
    Po dlouhé době peckový snímek, který lze označit za prvotřídní komedii. Ano uznávám, že některé scény jsou přehnané (pukající hlavy), ale mě to k tomu prostě sedí - člověk ví, že se má hlavně zasmát. Má to náboj a děj už od začátku a finišuje to vyšperkovaným koncem ("skloubení takové tragédie s tou písní... velkolepé finále").
  11. Agent Cody Banks 2
    Agent Cody Banks 2 (2004)
    6.5
    Kluk, kterému je asi 14 a už je tajný agent. Stávají se mu samé trapné věci, jak už to u takových to filmů bývá zvykem. Ale nebojte se určitě zase zcela sám možná s pomocí pár ještě menších děcek, zachrání svět a budeme všichni v bezpečí.....Ale ať jsem trochu optimistický dá se na to dívat a mladší generace- teenagery to možná i nadchne.
  12. Agent Cody Banks
    Agent Cody Banks (2003)
    7.5
    O dost starší předchůdce Kingsmanů mě včera velmi dobře pobavil. Takovýto film jsem chtěl (a měl) vidět už někdy před 35 lety, ale nakonec jsem se ho dočkal - sice pozdě, ale přece :-) Potěšilo mě obsazení Angie Harmonové (Rizzoli & Isles), Arnolda Voslooa (Mumie 1+2), Iana McShaneho a dlouho neidentifikovaného Judge Reinholda (Policajt v Beverly Hills I-III). Nejlepší postavou byl ale Codyho otravný mladší sourozenec :-)
  13. Flash
    Flash (2014)
    7.5
    Se seriály je to proměnlivé. 1. série průměrná, 2. super a 3. na nic. Flash není špatný seriál a oblíbíte si ho po pár dílech, ale také si uvědomujete, že každý díl je stejný. Nový metačlověk, poprvé porážka, hádka, výhra nad záporákem a hádka ukončena brekem Granta Gustina.
  14. Legends of Tomorrow
    Legends of Tomorrow (2016)
    7.5
    Ze začátku mají superhrdinské seriály od CW problémy. Ale já jsem shlédl i 2.sérii a začínám 3. a zažral jsem se do toho. Týmovky jsou super. Vždycky chcete vědět, co kdyby se tyto 2 postavy potkali. 2. série lepší než první a užíváte si to. Rip Hunter snad nejoblíbenější postava.
  15. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    5.5
    Wonder woman vypadala vcelku lákavě, ale nedočkal jsem se ničeho. Postavy jsou stejné, nemají prostor, nudná zápletka a akce. Wonder woman zklame a je škoda, že to nevzala způsobem Captaina Ameriky. Gal Gadot je skvělá, to žádná, ale jinak celý film je pod její úroveň.
  16. Batman
    Batman (1989)
    8.5
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  17. Batman se vrací
    Batman se vrací (1992)
    8
    Burton to bere z jiného úhlu a místo života Batmana/Bruce Wayne se dočkáme životů Penguina a Cat- woman. Scénami i šílené a plné nevysvětlitelných věcí, ale i přes to je to výborné. Noví herci svoje role zahráli skvěle a hlavně Michelle Pfeiffer v roli Cat- woman je skvělá.
  18. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    7.5
    Filmy s kostičky kam se podíváš je novinkou a po LEGO příběhu se Batman jeví jako hlavní postava filmu LEGO Batman. Film napěchovaný takovými batmanovskými vtípky jako repelent proti žralokům a ostatní věci z dob Adama Westa. LEGO je super pro každé dítě. Ne však pro rodiče, kteří u toho nudou usínají. Děj je pomalý a překvapivě hloupé vyvrcholení končí se vztekem. Však nápad to byl dobrý, ale jako každý takový film se řídí jedním rčením: "Hlavně pro děti!"To bych změnil na: "Pouze pro děti!"
  19. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    6.5
    Disney rád využívá značku STAR WARS k vydělávání peněz, tak vyzkoušeli něco nového, co by mohlo vyjít, ale zase nevyšlo. Rogue one je bezpáteřní a zdlouhavý film, který se snaží být drsnější, ale se zásadou "pro děti" to nejde, takže z možná dobrého filmu vzniklo nic. Felicity Jones je obyčejná, lehce předvídatelná i pro pětiletou holčičku, která je slepá jako Donnie Yen. Diego Luna tam nehraje žádnou roli. Finální souboj vypadá dobře, protože přináší nové prostředí a z AT-AT jsem štěstím vyskočil ze se(da)dla. Celý film na konci zachránil Darth Vader, který úžasně pozabíjel hloupé povstalce. Závidím Donniemu Yenovi, že byl po celý film slepý a nemusel tedy vidět, co Gareth Edwards dělá se Star Wars a jak tento mnich řekl:"Síla je se mnou a já jsem se sílou". Bohužel to neplatí pro Disney, ale stále fandím:"Ať vás provází síla do budoucna!"
  20. Pařba o Vánocích
    Pařba o Vánocích (2016)
    8
    Komedie doprovázená krátkými , ale skvělými vtipy. Předvídatelný konec zlepšují zmíněné vtípky a výborné herecké obsazení. Občas nevynuceně vulgární, co může hodně lidí naštvat. "Pařba" bohužel není tak vyvedená a je to až přehnané a kromě toho, co jsem viděl v traileru nic speciálního, takže ti, co viděli trailer už do kina nemusí.
  21. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8.5
    Rozdělení příběhu zase vylo a na třetí díl padli ty největší bitvy a řeknu vám, že je to doopravdy šílené a občas dlouhé. Už nehodnotím jednoduchý příběh, ale velmi zdlouhavé bitvy, které nemusí každého bavit a jenom tím dokazuje, že trilogie Hobbit Pána prstenů nepřekonal.
  22. Hobit: Šmakova dračí poušť
    Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
    7.5
    Druhý díl je pro mě zklamáním, které nepřináší nic nového a je velmi přetažený za vlasy.Pan Bilbo a jeho přátelé neprožívají nic nového a jenom tady hrají velkou část CGI efekty. Předvídanost filmu je tak veliká, že i malé děcko by pochopilo, jak to skončí. Postavy už nejsou tlik rozvedené a po prvním díle to považuji jako zklamání.
  23. Hobit: Neočekávaná cesta
    Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
    9
    Já jsem milovník pána prstenů, ale na filmu jsem v kině nebyl až po zhlédnutí v televizi jsem si to zamiloval. Hodně z vás se mnou nebude souhlasit, ale líbí se mi ta pohodová atmosféra líbí víc než ponurá atmosféra pána prstenů. Díky moderním technologiím jsou oblasti hezčí, výraznější a barevnější, i když občas jsou počítačové efekty používány příliš často a Pán prstenů v téhle oblasti vyniká a bude vynikat asi i dál. Bilbo Pytlík mi hřeje u srdce, protože se od Froda velmi liší. Nevím, kdo si nemůže oblíbit 12 trpaslíků a hlavně na úvodní scénu v Bilbovém domě jen tak nezapomenu.
  24. Válka světů
    Válka světů (2005)
    8.5
    Steven Spielberg se nám zase snaží ukázat mimozemskou invazi ze všech úhlů a tenhle je zase ten pravý. Lidé nemůžou bojovat, pouze utíkat. Tvrdý otec Tom Cruise projde lekcí otcovství a celý jeho charakter ukázal svou temnou stránku. U hororových scén se můžete doslova "posrat", jestli se něco stane nebo ne.Všechno to působí velmi reálně a postavy jsou jako příběh výborně vypracované.
  25. Arrow
    Arrow (2012)
    8.5
    Šípy letí vostošest a máme tady už pátou várku vymačkaného pomerančového džusu (protože pomeranč já rád), který se snaží vymačkat co nejvíce šťávy, aby prodejci prodávající pomeranče neprodělali z prodeje pomerančů. Po vysvětlení o vymačkávání pomerančů můžeme přejít na herecké obsazení neboli na ty, co se musejí v latexu škrábat na zadku. Hlavní škrabač Stephen Amell bojuje s těmi, co nenosí latex nebo mají také luk a šípy. Jeho parta se rozrostla a teď žijí jako velká rodina ve Starling city. Každý den se vykoupou v lazarově studně věčnosti a proto nikdo nezemře. Hrdina, který tuhle seriálovou pařbu rozjel, by ji neměl také ukončit. Doufám, že svoje šípy nechá v nějakém nepříteli a luk předá nástupci, který už svůj seriál nebude mít a nebo bude pokračovat ve vymačkávání pomerančové šťávy z pomerančů. Ale jinak dobrý seriál na který se vždycky rád dívám. I když vymačkávání pomerančové šťávy z pomerančů může naznačit, že seriál nemám v oblibě, ale opak je pravdou. Stephen Amell je dobrou volbou a líbí se mi souboje, které se každým dílem zlepšuje.
  26. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    8
    Já jako fanoušek Harryho Pottera jsem se na film těšil a všechna moje očekávání se splnila. Snímek je odlišný a přináší nový příběh i pro "nečary". Celý film doprovází skvělé vizuální efekty hřející u srdíčka při pohledu na zvířata. Jak řekl pan Kovalski ve filmu, já bych to taky nevymyslel.Díky Kovalskimu a Mloku je celý film pohodlnější, i když se zde hodně střídají scény humorné s hororovými, ale na to už jsme všichni zvyklí a působí to "reálněji". Všechny hlavní postavy jsou přívětivější než trojice z minula. New York v minulosti je dobrá volba, ale americká kouzelnická kultura nepřináší nic speciálního. Akčních scén se zde moc nedočkáte (kromě konce) a bohužel ani chytání zvířat nenadchne, tedy kromě chytání hrabala (ten roztomilý krteček). Konec mnohé překvapí a ani polibku na konci se nedočkáme, ale film skvěle doplňuje potterovskou sérii a také ji (snad) zakončuje v tom nejlepším (i když se nemůžu dočkat pokračování). Doporučuji pro všechny čaroděje i nečary.
  27. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    4
    Zklamání. Prostě zklamání. Jdu rovnou na kritiku. Fantastická čtyřka je asi tak fantastická jako čtyři holčičky skákající přes švihadlo. Fantastická čtyřka jako teenegeři? Jako fakt? Human Torch je černoch? Chcete mi říct, že zčernal ( nejsem sice rasista, ale divný to bylo). Herci taky nebyli nic moc.
  28. Amazing Spider-Man 2
    Amazing Spider-Man 2 (2014)
    5
    Po prvním díle jsem se těšil i na druhý a pak jsem byl ještě šťastnější, když jsem se dozvědělo 3 nepřátelích.Film skončil s mým vztekem na všechny scénáristy. Místo 3 slibovaných padouchů přišel Electro, kterému jiskří jenom tak v mozku, Green Goblin, který si v tomto filmu nezapařil ani 5 minut a s tím cvokem ve vozíku je to stejné. Abych to vysvětlil z psychicky postiženého Maxa Dylona se stane typický padouch a občas jsem z něj byl zmatení (chování!). Ostatní padouši tady prostě nebyli. Došlo k tomu, co ještě druhý díl zvládl a to ty kecy mezi Peterem a Gwen. Je to nudné a na blití, kvůli tomuhle jsem doopravdy do kina nemusel chodit. Jediné, co můžu určitě pochválit je skvělá akce, na které si dali hodně záležet. Další plus je hudba od Hanse Zimmera. Každou jeho hudbu miluji a tohle není rozdíl.
  29. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8.5
    Po prvních dvou dílech Star Treku jsem byl poněkud zmaten, jestli se mám na film vůbec těšit, protože druhý díl počítám za slabší. Nakonec jsem byl ale překvapen a fanouškovské srdce se vrátilo. Tenhle film nemá návaznost na minulé díly, takže doporučuji všem Sci-fi fanouškům a také milovníkům akce, která tady doplňuje velkou část filmu. Odhaduji, že to bude změnou režiséra. Justin Lin šel na to jiným způsobem, ale stejně přívětivým. Celý film je doprovázen akcí a špetkou humoru. Díky příběhu můžeme líp poznat hlavní postavy a vztahy mezi nimi. Film má ale i své slabiny. Nový nepřítel byl teď jednodušší, ale pořád lepší než další sociopat. Soubojů jeden na jednoho se moc nedočkáte a když už ano, tak velmi nepřehledně. Přesto bych filmu dal i 90%, ale jsem přeci recenzent.
  30. Pravidla moštárny
    Pravidla moštárny (1999)
    8
    Nikdy bych nevěřil, že Spidey dokáže něco zahrát a to ještě takovou roli. Jediné, co se snad dalo filmu vytknout byla až přílišná velká bezkonfliktnost. V dětském domově nebyla žásná šikana mladších. A jediný "záporák" ve filmu (no, možná tam byli dva) byl milosrdně utracen.
  31. Pocahontas
    Pocahontas (1995)
    8
    Pocahontas mám rád, byť se jedná o pohádku pro hodně malé (možná to je na tom to hezké). Příběh je protkán poměrně zdařilým hudebním podkresem a písněmi. Když ještě připočtu, že je to vlastně to samé jako Avatar (barevný les, člověk zvenku se přidá k domorodcům, vše dobře dopadne), akorát starší a nehraje si to na supertrhák.
  32. Karlík a továrna na čokoládu
    Karlík a továrna na čokoládu (2005)
    8.5
    Film tak snivý a kouzelný, jako Střihoruký Edward, s tak zajímavým příběhem a poselstvím, jako Velká ryba a tak krásně vizuálně a atmosfericky zvládnutý jako Batman (i když samozřejmě v naprosto odlišném duchu). Všechny charaktery postav ve filmu vystupujících jsou dovedeny do naprostého extrému, ale tyto karikatury nepůsobí směšně ani trapně, ale naopak do příběhu krásně zapadají. Kapitolou samotnou pro sebe je vizuální a hudební stránka. Kulisy jsou ohromně kýčovité a účelné, ale toto má svůj smysl a opět do do filmu patří. A hudba a písničky Dannyho Elfmana jsou úchvatné, kdyby nebyly nazpívány hlasy Umpa-lumpů, mohly by vévodit světovým hitparádám
  33. Legenda o Tarzanovi
    Legenda o Tarzanovi (2016)
    6
    Už před filmem jsem neočekával žádnou revoluci, ale jen nadprůměrný příběh, který už byl několikrát zfilmován. Překvapil mě nový příběh, který bohužel zkazila akce. Podle mě akce začala brzy, protože pak už neskončila a o Tarzanovi jsem se toho moc nedozvěděl. Warcraft sázel na skvělé CGI a Legenda o Tarzanovi asi taky ( nebo se o to aspoň snažil ). Jak to dopadlo ? Špatně. Příšerně. Hnusně. Scénky se Spidermanem v pralese vypadají na dnešní dobu tragicky. Některá zvířata mohla být reálná, což mě osobně zklamalo, protože jsem se těšil na prales se zvířaty. Hlavní záporák má snad dobrý řetízek, ale to asi vše a k tomu jeho smrt. Byl zabit pářením krokodýlů. Nejtragičtější smrt záporáka. Poslední otázka scénáristovi: Odkud Tarzan umí všechny ty zvuky páření ( jenom páření ). Na dnešních filmech už bohužel není vidět ta snaha, protože všechno se teď dělá na počítači a to je škoda a někdy se to nepovede. Tady je tragický příklad. 60%
  34. Alenka v říši divů: Za zrcadlem
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)
    8
    Na tenhle film jsem se obzvlášť těšil. Alenka mě nikdy moc nezajímala, ale po prvním díle jsem změnil názor. Jak to dopadlo ? Film se mi líbil, i když jsem si to představoval trochu jinak. Alenka toho hodně pokazila a málem zabila čas. Bylo vidět, kdo tomu tady velí. Hodí se vidět první film, protože tohle je vlastně dezert, který doplňuje celé menu. Zklamal mě Depp, protože moc ve filmu nebyl, ale zase tak to nevadilo. Alenka v říši divů: Za zrcadlem je uctihodný nástupce prvního dílu, ale první díl zůstává nepřekonaný. 80%
  35. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    7.5
    Na začátečnický fanoušek světa Warcraftu jsem zašel na první film do kina a poté si ho pustil na počítači s horší grafikou. V tu chvíli jsem všechno pochopil. Warcraft: První střet nesází na skvělé rozhovory nebo herce, ale na CGI. Skoro celý film byl udělán na počítači (kromě herců (škoda)). Ten zážitek v kině a doma u počítače je kolosální. Skvěle vypadající byli i orkové. Do podrobna udělaní a každý jiný. Nejvíc se mi líbil Orgrim Doomhammer ( hlavně kvůli cool jménu ) , největší přítel náčelníka Durotana. Těším se na další díl, kde odhalí více ras. Mluvím o tom v celé recenzi. Herecké obsazení. Po deseti vyčerpávajících letech se několikrát změnilo herecké obsazení, nakonec to skončilo aspoň tragicky ( spoiler: jelikož král zemře, protože ten byl asi nejhorší ). Ale film ( zase chválím ) doplňují orci. Tento film vlastně nepotřebuje nejlepší herce, ale to neznamená dát do filmu prvního člověka na ulici. Nakonec hodnotím celkový příběh. Spoiler: Horda Vs Aliance - vyhraje Horda ( celý zobecněný příběh ). Bohužel ani rozhovory mezi postavami nebyly dobré. Celý tento film zachránili orci, ostatní rasy a město atd. ( všechno v CGI ). Režisér sliboval film lepší než Pán prstenů. V tu chvíli byl velmi sebejistý, protože se to nevyrovná trilogii Pána prstenů. Sázel na jedinou kartu a tentokrát jim to prošlo. Ale co v druhém díle ? Osobně se těším na druhý díl Warcraft: Druhý střet. 75%
  36. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9.5
    Tenhle rok další superhrdinký film, na který všichni čekali. A jak dopadl? Výborně, až tak mě překvapil, že jsem se počůrával ještě celý měsíc. Konečně to mělo příběh, logiku, chemii a skvělé souboje! Dobře byl vyjádřen Bucky. Jsem rád, že tady byl i Spider-man. Za nejlepší scénku považuji, když se Ant-man zvětšil. Jeho výraz byl skvělý. Jediné, co mě zklamalo byl Baron Zemo. V Sokovii mu zemřela rodina, tak se chce pomstít. Má úplně supr čupr techniku od vietnamců. Fanoušky, kteří ho znají, to může zklamat, ale to nevadí.
  37. X-Men Origins: Wolverine
    X-Men Origins: Wolverine (2009)
    6
    Wolwerina jsem měl vždycky rád, ale tady jsem ho skoro neviděl, asi to bude tímoslepnutím po vidění adamantiových drápů, které všechny nepřátelé zabíjely už jenom strašným SGI.Film neměl pořádný příběh a souboje Wolwerina se mi také nelíbili. Ani bych se na to nechtěl podruhé podívat. Nejhorší věc na konec: Co to kurva doprdele a bůh ví co, udělali s Deadpoolem!!! Vypadal jako buzík, který říká:"Chci tě." Na konci ho změní, takže teď už je to jenom kokot, který mi nepřišel vůbec hustý.
  38. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    7.5
    Další pokračování nové série X-menů s názvem Apokalypsa je doopravdy Apokalypsa. Nové herecké obsazení nových X-menů (Cyclops, Jean atd.) jsou se zklamání neherci. Fráze říkají bezcitně a obyčejně. Film má velký problém a to je Wolwerine (scéna se Strikerem). Nejoblíbenější X-men tady vleze doprostřed filmu a zkazí tím celý film, což je škoda. Nejlepší je Quicksilver, který není zlato, ale stříbro celého filmu.
  39. Amazing Spider-Man
    Amazing Spider-Man (2012)
    8
    Reboot spider-man určitě potřeboval a přišel s odlišnými dojmy. Film se teď víc specializuje na rodiče Petera a na záhady Oscorpu. Tento díl můžu nazvat klidně moderním spider-manem. Pro fanoušky to může být zklamání, nováčky to mile potěší. Andrew Garfield úplně nesplňoval vše a kdybych nevěděl, co je to za film, neřekl bych, že je to spider-man. Mínus všech dílů spider-mana je ta láska, která u spider-mana bude asi pořád. Tenhle díl se tomu chtěl vyhnout, ale z některých takových scének se mi chce zvrace. Všem se ale bude líbit povedená akce, která u spider-mana musí vždycky být úžasná a tento díl to splňoval na jedničku. Záporák aka Lizard je hnusnej a nejde o nikoho speciálního. Konec scénárista asi nedomyslel, protože nedává smysl. V celku to všechno jde přežít a k odpočinku výborná volba.
  40. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    8
    Po skvělé trilogii s Christianem Balem v roli Batmana a novém povedeném Muži z oceli,který restartoval celou sérii hezky od začátku, přichází Batman vs. Superman: Úsvit ligy spravedlnosti. Batmana si zahrál Ben Affleck, který měl celý film mrazivý obličej a snad jenom jednou se pousmál. Alfred mě překlvapil věkem a bál jsem se, že ten věkový rozdíl mezi ním a Brucem bude negativně znát, ale příjemně mě překvapil. U Supermana byla vidět jeho OBROVSKÁ láska k Lois Lane, ale občas ta OBROVSKÁ láska byla otravná. Ve filmu Muž z oceli se mně herec hrající Supermana líbil, ale sem mi přestává sedět, asi to bude zase věkem. Poslední superhrdina ve filmu je Wonder Woman, která byla bohužel nevýrazná, což je škoda, protože se určitě mohla osvědčit svým charakterem, ne jenom sexy postavou. Ve filmu se pořádně objevila až na konci. Abych pravdu řekl, vůbec tam nemusela být, ale asi potřebovali do filmu nějakou sexy štíhlou ženskou. Mladý a ještě vlasatý Lex Luthor s vlastnostmi podobnými Jokerovi byl velmi dobrý a líbilo se mi, že ho ztvárnili mladšího než v komiksech.Velká část filmu se propovídala a k tomu ještě dost nepřehledně, protože Zack chtěl poukázat názory ostatních + příběh každé postavy + plno odkazů na příští filmy- nepřehledné scény. Ostatním mohlo vadit málo akcí, ale příběh stál za to a nikdo neřekl, že pokaždých 10 min. musí být akce jako u marvelovských filmů, včetně vyjímek mají přiblblí příběhy a diváky chtějí uchvátit jenom hezkými animacemi. Film by se měl jmenovat Batman: Batman vs. Superman..., což zní přihloupě, ale je to pravda. Nejpropracovanější postava byl totiž Batman, kterému byla věnována skoro polovina filmu. Tento Batman se výrazně liší od předchozích, je vidět, že už si něco prožil a také se jinak chová k zločincům. Proto věřím, že film Batman se povede. Film celkově uspokojil mé potřeby, hlavně z hlediska atmosféry doprovázející skvělá hudba, ale Zack si vzal příliš velké sousto a jak víme začátky jsou vždycky těžké. Počkám si, až film vyjde na Blu-Ray, kde má téct krev a samotný film by měl být o 30 min. delší. Doufám, že snad bude obsahovat víc akce a mohlo by to být lepší než v kině.