Profilový obrázek

supermozek

Komentáře 29

Od nejnovějších
  1. Já, padouch 3
    Já, padouch 3 (2017)
    6.5
    Mnohem lepší bylo, když byl padouch padouchem. Ovšem jinak to neurazí, jenomže ani nijak zvlášť neohromí. Našlo se zde docela dost míst, kde jsme se smáli, ale tak nějak cítím, že už to není ono. Občas se mi zdálo, že tam nějaké ty humory natlačili silou.
  2. Pobřežní hlídka
    Pobřežní hlídka (2017)
    6
    Naprostá volovina, která je ale docela prča. Takové ujeté béčko, které místy až paroduje samo sebe, se slušným obsazením, několika vážně vtipnými momenty a cameo rolemi. Ale hlavně do letní pohody. Když to srovnám s 21 jump street, tak to nebylo o moc horší.
  3. Mumie
    Mumie (2017)
    6.5
    Vlastně dobrý. Mumie má svoje mouchy, ale charisma Toma Cruise, rychlé tempo a snaha představit nový svět na dvě hodiny bez problémů zabaví. Úvod připomene Indyho nebo herní Uncharted, hororové vložky překvapivě fungují a občas se Mumie pohybuje na hranici mezi PG-13 a eRkem. Vyloženě bát se asi nebudete, řeči o hororovém dobrodružství však nejsou přehnané. Víceméně pořád se tu něco děje, a jakmile se tvůrci přestanou snažit o legrační vložky, fakt to šlape přesně tak, jak byste po trailerech čekali a doufali. Nakonec trochu zamrzí, že je Mumie sice poctivá dobrodružná podívaná, bohužel ale nenabízí žádnou scénu, kterou byste kamarádům nadšeně popisovali a posílali je do kina. Jako start potenciálně zajímavého filmového universa ovšem funguje bez nejmenších problémů a rád u toho budu i příště.
  4. Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
    Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004)
    6.5
    Reneé se dokázala vrátit do svojí role se stejným umem jako v prvním díle, ale bohužel musela se protrpět tentokrát průměrným scénářem. Ve filmu se sice objevují skvělé momenty, ale není jich moc navíc chybí lehkost a naprostý nadhled jedničky. Ale i tak jde v součtu o celkem nadprůměrnou komedii v Britském duchu.
  5. Deník Bridget Jonesové
    Deník Bridget Jonesové (2001)
    7.5
    Milostná komedie, která má všechno, co má mít...od knihy se samozřejmě liší (matka byla mnohem víc šílenější a celé to líčení životního stylu devadesátých let lepší), ale film je film. Z hereckého obsazení je bezpochyby nejlepší Colin Firth, v roli trošku nesmělého a toužícího Marka je přesný...
  6. Dítě Bridget Jonesové
    Dítě Bridget Jonesové (2016)
    7.5
    Osobně jsem do kina usedal opět velmi skeptický, ale tohle jsem opravdu nečekal. Film si dokázal udržet mojí pozornost celé dvě hodiny a bez studu přiznám, že jsem se několikrát od srdce zasmál. Bridget sice změnila vzhled, ale na humoru jí to rozhodně neubralo!
  7. Zloba - Královna černé magie
    Zloba - Královna černé magie (2014)
    7.5
    Velma milé překvapení. Moc hezké ztvárnění Šípkové Růženky. Výborné speciální efekty a masky. Angelina Jolie si poradila s rolí vážně skvěle, byla ji šitá jak na míru. Akorát mi trošku přišla přemsrštěná kralova posedlost, ale zase do kontextu zapadala. Moc hezky zpracované.
  8. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    6.5
    Krásné kostýmy, účesy, filmové efekty, hudba. Celkový dojem: ano, i ne. Lepší průměr. Výrazná byla komediálnost, místy úsměvné pasáže, a místy popcornová fraška. Nabídka kombinování všech těch pohádek, které jsem v dětství měla ráda - Andersen, Grimmové, severské mýty, apod.
  9. Sněhurka a lovec
    Sněhurka a lovec (2012)
    7
    Nemám toho moc, co bych k tomuhle filmu napsala, protože z drtivé části ve mně nevzbuzoval žádné emoce. Snad jen ke konci, který byl hezký až dojemný, ale hodně předvídatelný. Je to klasická pohádka s fantastickými prvky, které jsou vážně povedené, kde se jako v každé pohádce řeší boj dobra se zlem a jak to vždycky bývá, dobro zvítězí. Ale na rovinu, čekala jsem něco lepšího, takže nehodnotím více.
  10. 48 hodin v Paříži
    48 hodin v Paříži (1988)
    6
    Opravdu velmi dobře vystupňovaný krimi thriller. Kromě Indyho a Star Wars je 48 hodin u nás asi nejznámějším Fordovým filmem. Bohužel, musím přiznat jednu věc, tento film mě nenávidí. V televizi je opakovaný každou chvíli, takže jsem ho viděl už přinejmenším pětkrát, ale vždycky se kolem 70. minuty něco stalo a tak se mi konec povedlo vidět jenom jednou v životě. Někdy vypadla elektrika, jindy jsem zase musel odjet, tento film je prostě prokletej.
  11. Neznámý
    Neznámý (2011)
    6.5
    Stejně jako Neznámý je vlastně úplně ztracený, stejně tak divák zjistí, že se dostává do dějě, který by ho v úvodu nenapadl ani v největší představivosti. Skvělá ústřední dvojice "96hodinový" Neeson a "hanebně panrachtská" Kruger se skvěle doplňují a za doprovodu podmanivé muziky jim to hezky odsejpá. Perfektně nasnímaná akce by filmu dodávala pátou hvězdu v hodnocení, nebýt misty "odfláknutého" střihu kazící výsledný požitek!
  12. Bourneův mýtus
    Bourneův mýtus (2004)
    6
    Po jednodenní pauze jsem zhlédla druhý díl prozatimní trilogie s agentem Bournem. Musím trochu zklamaně konstatovat, že se mi líbil méně než jeho předchůdce. Snímek sám je sice pořád hodně nadprůměrný, chytlavý, vcelku inteligentní a i přes svoje žánrové škatulky mě dokáže bavit, ale už to nebylo ono. Bournův mýtus má narativ vystavěný podobně jako první díl, opět se dočkáme efektních záběrů a honiček, ale po celou dobu jsem měla neblahý pocit, že tohle už tu jednou bylo. Film mě pohltit a překvapit už nedokáza
  13. Rychle a zběsile 6
    Rychle a zběsile 6 (2013)
    8
    Nářez ;) Bohužel mi to někdy přišlo až přehnané, přeci jen jet 10 minut na plný plyn po rovné letištní dráze je trošku ujeté :D. Každopádně jsem se dost pobavil, bylo tu mnoho strhujících zvratů, šokujících momentů a Rychlých a zběsilích postav. Navíc jako vždy nádherná Jordana Brewster. A kupodivu 120 minut filmu uteklo strašně rychle, děj nebyl ani na chvilku nudný a já se ani chvilku nenudil.
  14. Rychle a zběsile 5
    Rychle a zběsile 5 (2011)
    8.5
    Jednoznačně nejlepší díl ze všech. Ty předchozí 4 se s tímto vůbec nemůžou srovnávat. Skvělé herecké obsazení, skutečně tihle herci se na své role dokonale hodily. Dwayne Johnson tomu všemu dodává korunu. Koneckonců i dobrá hudba, krásný ženský... a hlavně skvělý auta... i když jsem čekal trochu více klasiky ale Dodgem Challangerem jsem naprosto spokojený... Justin Lin mi připravil skvělou podívanou.
  15. Rychlí a zběsilí
    Rychlí a zběsilí (2009)
    7.5
    Příběh sice pořád trochu drhne, ale to u podobnýho filmu vůbec nevadí. Má to tempo, rychlý káry, docela solidní soundtrack a sympatický herce zpět v akci. Vin Diesel dokazuje, že pořád umí bejt děsně cool. Paul Walker je pořád sympaťák a Jordaně Brewster to pořád velmi sluší. I ten záporák byl v rámci žánru solidní. Justin Lin se po tragický trojce překvapivě vzchopil
  16. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    10
    Třetí díl epické trilogie důstojně uzavírá celý příběh. Putování Froda a Sama konečně končí a je to konec vskutku epický. Bitva o Bílé město je naprostá řežba, ale pro mě osobně nepředčila boj o Helmův žleb. Herci ze sebe opravdu vypotili maximum, tato trilogie je jedna z nejlepších a určitě patří k tomu nejlepšímu, co kdy v dějinách filmu vzniklo, přelomové dílo půjde jen těžko překonat Hobbitem...a taky že se tak nestalo. Po tolika letech to stále působí syrově, přirozeně a reálně, efekty nejsou přitažené za vlasy, celé to utíká (až na těch asi šest konců)...mohu jen doporučit, hlavně tedy prodloužené verze, kde se dozvíte mnohem víc a některé věci vám i začnou dávat smysl. Třetí díl je jistě výborné a důstojné zakončení.
  17. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    10
    Pro mě osobně nejlpší díl trilogie. Ač režisén musel díky obsáhlosti předhy stíhat několik dějů, neztrácel jsem se a s každým jsem se zvládl zžít. Když bylo uprostřed noci, bitva, civilisti byli skrčeni v jeskyni a slyšeli řev moster a umírajících mužů, cítiljsem se, jako bych tam byl s nimi, když na po tom objevil Gandalf a dorazil co ze skřetů zbylo, měl jsem slzy v očích..:D všechny díly trilogie miluji, ale co se akce apříběhu týče, tak trojka je a asi nejslabsi.
  18. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    10
    Když jsem poprvé viděla první díl trilogie,byla jsem v úžasu,tak nějak jsem si vše představovala ve své mysli při četbě stejnojmenného díla,bylo to zhmotnění mé fantazie a i s odstupem času mám tento díl nejraději,výborně zvolená hudba,efekty tak akorát,herecké obsazení a poetika elfí řeči,podotýkám,že je nutné vidět v orig. s titulky,dabované je šílenost,škoda vystřihnutých scén,které jsem viděla až po stošesté,ale i tak jedinečné dílo.
  19. Terminátor
    Terminátor (1984)
    8
    Judgement Day jsem viděl hned několikrát a v dětství jsem ho považoval za úžasný film. O to větší se dostavilo zklamání, když jsem na něj koukl někdy v jednadvaceti. Zvláště konec je tak odpudivý, že mi důvod všeobecného úspěchu a kultovní statutu tohoto bijáku u (plnoletých) diváků poněkud uniká. A pak je tu první Terminátor, jeden z mnoha mých kinematografických restů. Ale mám ho konečně za sebou. A stálo to za to. Drsné akční sci-fi s přesahem do hororu, výbornou hudbou (jak elektronické score, tak atmosférické 80's vypalovačky), spoustou originálních nápadů a v některých scénách takřka depalmovský feeling. Něco takového jsem od Terminátora opravdu nečekal. Pár slabších chvil se najde, ale ty jsou většinou vzápětí zadupány do země nějakým výborným momentem.
  20. Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    9.5
    Zakončení trilogie, který se může zdát na první pohled trochu ukecaný, trochu roztáhlý, ale v důsledku velice důstojný. Bruce Wayne řeší své psychický, sociální a potažmo i fyzický problémy, Bane je opravdu tvrdým oříškem a nesmlouvavým záporákem a " ne tak úplně kočíčí žena" zlodějka, kterou ztvárnila Anne Hathaway mi v tomto snímku ne tak úplně sedí, byť herecky ztvárněno s grácií. Tom Hardy a jeho hypnotický hlas mi zní v uších ještě dnes a herecky se vyrovnává Ledgerovo Jokerovi a dává celému snímku správné grády, byť ve vzájemných bitkách se projevuje malinko Nolenova impotence natočit dobrou "rvačku" a proto vidíme nejzajímavější střet Batmana a Banea v polovině filme a ne na konci, jak by jeden očekával. Ve filmu uvidíme pár velice amerických patosů, velice americký konec a velice americký scénář. I přesto všechno je Dark Knight Rises super snímkem, který příjemně ubíhám, obsahuje příběhové zvraty, které překvapí.
  21. Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    Božské dílo od Nolana! Nelze však hodnotit jako jednotlivý díl, nýbrž jako celou trilogii. Po Burtonovi a Schumacherovi to Nolan pojal trochu jinak..Trochu drsněji, klade velký důraz na to, že i samotný Batman má své hranice( jak fyzické tak psychické ). Co se castu týče, tak to nemohlo dopadnout lépe. Charismatický Bale coby Bruce Wayne obstál na jedničku. A co se týče záporáků? Cillian Murphy,Heath Ledger a Tom Hardy. Ti všichni byli výborní! K tomu přidejte M. Freemana, M.Caina,A. Eckharta, G. Oldmana, geniální soundtrack v podání H. Zimmera a co z toho? Jak už jsem psal...Božské dílo!
  22. Anna Karenina
    Anna Karenina (2012)
    6.5
    Nevím jestli je to tím, že jsem nečetla knihu, ale chvílemi jsem se v ději ztrácela. Po první půl hodině jsem si postavy začala již dávat do souvislostí. Na filmu se mi hodně líbil nápad prolínání scén skrze divadlo. To mě opravdu velice zaujalo a asi nejvíce část, kdy skrze oponu prošla a jeviště se pomalu začalo proměňovat v krajinu. Tento nápad s divadlem dodal filmu svou neobvyklost. A nemusím dodávat, že Keira Knightley svou roli zahrála výborně...
  23. Shrek
    Shrek (2001)
    9
    Dobre ano, ale ze by to mel byt nejlepsi animak, tomu se musim smat. Mozna tak prvni pulka, ktera ma slusny spad, ale jakmile dojde k osvobozeni princezny, tak uz je to jen umele natahovani. Vyhrady mam i k animaci, ne tedy k animaci tech pohadkovych postav, jako drak ap., ale k animaci realnych lidi. Snaha o "realne" pohyby vypada hodne levne. Me 4* hodnoceni patri originalni verzi, protoze pro tu ceskou bych musel jit hodne dolu. V tomto ohledu prakticky jasny souhlas s Monologem. Vizner ujde, ale dabing Shreka je otresny. Nechapu, jak nekdo muze do Zajimavosti napsat "skvely" dabing. Stejne spatny je i preklad, o nejakym Kajovi nema Gingerbread Man ani potuchy.
  24. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    4
    Rudý kapitán Zvláštní film, který se tou svou zvláštností snaží být zajímavý. To se mu bohužel ale vůbec nedaří. Nevyhne se spoustě nelogičností, chování postav je nesmyslné a v momentě, kdy dojde na akční scény, je to prostě hrůza. Popravdě, moc jsem od toho nečekala, ale bylo to ještě horší než jsem myslela. Málokdy dávám tak nízké hodnocení, ale u tohoto filmu nemůžu jinak.