Profilový obrázek

Hugh

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    10
    Zatímco se PIXAR plácá ve vodách průměrnosti, Disney svoji dceřinnou firmu co do kvality počítačově animovaných filmů v lecčems začíná překonávat. Zootopia staví na jednoduché myšlence, která i dnes může některým z nás připadat postavená na hlavu: že genetické predispozice neovlivňují cestu, jakou si jedinec zvolí. Tuto myšlenku předkládá s citem, aby to pochopila i mladší část publika, ale zároveň dostatečně zajímavě, aby to neodradilo ty dospělejší. To ale není vše, čím tato bláznivá karikatura moderní společnosti je. Máme tu spoustu narážek na známé filmy, neotřelý humor (scéna s lenochody), výbornou dynamiku mezi hlavní dvojicí a několik překvapivých zvratů (fakt jsem to nečekal). Komentář tedy zakončuji otázkou s následnou odpovědí, abych vypadal chytře (jak mne to film naučil) "Je Zootopia výborný film? Je. Opravdu je."
  2. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    10
    Kniha džunglí je přenesením fantazie malého i velkého čtenáře Kiplingovy předlohy na plátno. Lépe to snad ani nejde. Maximálně jsem si to užíval, bavil se každým záběrem a obdivoval nádhernou práci na animaci. Zvířecí postavy ve filmu jsou dokonalé a Mauglí taky. Šer Chán mě vysloveně nadchnul. No, prostě krásný příběh ve velkolepém a krásném provedení. Líbilo se mi to i s dabingem a ve 3D. A beztak si znovu přečtu i knížku, takové nadšení dětské duše to vyvolalo. Super. V IMAXu to musí být pecka. V dětském věku bych to chtěl vidět stokrát s encyklopedií zvířat a příběhy z přírody v ruce :)
  3. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    9
    Podle mě to pořád ještě funguje a klidně bych se nebál film srovnat i s předešlými trháky o x-menech. Příběh není kdovíjak složitý, ale je zajímavý a rozhodně není špatný, navíc se odvíjí od originálního prostředí starověkého Egypta, který do filmu vnáší své kouzlo. Záporák mi přišel hodně kvalitní a přináší s sebou atmosféru apokalypsy a totálního konce. Navíc se dokáže od ostatních Mutantů svoji energií a prezentací značně odlišovat, což mu dodává na respektu. Ale sympatie k záporákovi jsou spíše otázkou vkusu, někomu třeba více vyhovují lidští záporáci v podání praštěných psychopatických magorů (např Captain America:Civil war, nebo Joker z Batmana....). Postavy bych navíc řekl že vždy držely filmy o mutantech nad vodou, protože jejich příběhy jsou zajímavé. Je to možná až moc přeplácané, ale je to lépe zvládnuté, než třeba druzí Avengers. Závěru už trochu dochází dech (první polovina filmu je asi o něco lepší) a je už soustředěn jen na akci bez nějaké hlubší pointy. Magneto samozřejmě táhne celý film, ale každá postava má něco do sebe. Wolverine tam tentokrát asi nebyl vůbec nutný, do příběhu nezapadl a bylo tam už tolik postav, že mě to ani nevadilo. ... Jinak je tam i pár vtipných nebo emotivních a dojemných scén, např. vražda Magnetovy rodiny působí velmi emotivně..... Já nemám moc co filmu vytknout.