Cettlovka

Alena Cettlová

Komentáře 116

Od nejnovějších
  1. Hledá se Nemo
    Hledá se Nemo (2003)
    10
    Moc pěkný film pro celou rodinu. Oranžové rybičky jsou strašně roztomilé a ta modrá zase hrozně vtipná. Je to smutný, dojemný, ale především hodně zábavný příběh. Ivan Trojan mluvící tatínka Nema je dokonalý, přesto mě mnohem více dostal dabing modré rybky Bárou Munzarovou.
  2. Kolja
    Kolja (1996)
    9
    Jsem trošku přejedená svěrákovin, ale tenhle film se opravdu povedl. Nevzpomenu si na nikoho z herců, kdo by se mi ve své roli nelíbil. Scéna, kdy je malý Kolja ve vaně a telefonuje, mne vždy totálně dostane. Oscar si snímek jistě zasloužil.
  3. Fighter
    Fighter (2010)
    9.5
    Celkem slušný filmek. Líbí se mi prostředí děje(ulice jedné městské čtvrti, kde se lidé dobře znají). Samotný box ve filmu není to nejdůležitější, ale jsou to rodinné vztahy, silné pouto matka - syn, které není jednoduché zpřetrhat. Ve filmu mi trochu vadily sestry hlavních představitelů - staré panny sedící neustále vedle sebe jak slepice na bidle :-)
  4. Magnolia
    Magnolia (1999)
    9
    Na tenhle film se teprve chystám a doufám, že nezklame stejně tak jako předchozí snímek Paula Thomase Andersona Boogie nights.
  5. V červenci
    V červenci (2000)
    9
    Tenhle film jsem viděla v kině a strašně se mi líbil. Od té doby jsem ho neviděla a musím to napravit, protože stojí za to.
  6. Samotáři
    Samotáři (2000)
    10
    Kultovní komedie a vlastně první tohoto rázu(v podstatě první bylo Šeptej, ale nebylo to to pravé ořechové). Film, kde exceloval Jirka Macháček a tak nějak poprvé se zde předvedl Ivan Trojan. K tomu výtečná hudba pod taktovkou J.P.Muchowa a ze Samotářů je ihned nezapomenutelný snímek.
  7. Flashdance
    Flashdance (1983)
    8
    Pěkný příběh plný tance a super hudby. Film, který byl v době vzniku určitě trhákem a já se na něj vždy ráda podívám, když je opět v televizi. Vždycky jsem záviděla Alex její bydlení :-) Hlavní hrdinové jsou pěkný páreček. Hodnotím 80%
  8. Jak se krotí krokodýli
    Jak se krotí krokodýli (2005)
    8
    Není to úplně nejhorší film, ale vůbec bych ho nespojovala s filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Měla by to být samostatná jednotka. Jinak těm dvěma předchozím se zkrátka nemůže vůbec vyrovnat.
  9. Román pro ženy
    Román pro ženy (2005)
    10
    Úžasný film, pro mne velké překvapení. Pro nás neznámá herečka v hlavní roli, do své postavy padla jak ulitá. Vcelku nevýrazná Simona Stašová, která se v podstatě blejskla až ve filmu Pelíšky, je zde neskutečná, charismatická šťabajzna.
  10. Šestý smysl
    Šestý smysl (1999)
    7.5
    Sice mne v kině mrazilo, ale není to úplně můj šálek čaje. Konec je ovšem velmi zajímavý a nutí k přemýšlení a vracení si děje zpátky.
  11. Requiem pro panenku
    Requiem pro panenku (1991)
    10
    Drsný film, ze kterého na mne jde až strach. Když jsem film viděla poprvé, myslela jsem si, že Bára Hrzánová je také neherečka z řad chovanek, tak dobře svou roli ztvárnila. Evu Holubovou jsem po prvním zhlédnutí několik let nesnášela :-)