Profilový obrázek

TomSti

Tomáš Stibor
583

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    5.5
    Po odporně debilních Mužích v naději a polovičně invalidní Tátově volze to vypadá, že Vejdělek má zase pevnou půdu pod nohama a ačkoliv se místy jedná o lehce infantilní a přehrávaný humor, jako celek to celé působí velice kompaktně. Jak už to tak u českých filmů bývá, i tady zase veškerou slávu hlavním hercům seberou menší, ale důležité role - Hospodyně Balzerová, která pro černý humor a alkohol nejde daleko, hypochondrický správce Liška a unylý, až balzamovaně navoskovaný kastelán Pechlát. Viděno v kině, což taky asi umocnilo celkový dojem z filmu.
    Joker
    Joker (2019)
    9.5
    Ten, pocit, když sedneš do kina a film se dostane do tebe a dokonale tě obšťastní. Strhující svým příběhem, jedinečné svou atmosférou, dokonalé vybroušeným herectvím Joaquin Phoenixe (jeho držení těla, způsob běhu a naprosto nezapomenutelný taneček na schodech s namilimetry přesně postavenou kamerou ). Díky výše zmíněnému, můžu směle prohlásit "Právě jsem se vrátil z Gotham City " . Chce se mě mluvit o syrové nekompromisnosti, o likvidaci pozitivního náhledu na komiksové hrdiny, o hudbě, která umí vytvořit emoce aniž by potřebovala výrazný hlavní motiv, o sociálním podtextu filmu a o mistrovské propisnosti duševního stavu hlavního hrdiny, ale lepší bude tohle všechno vidět ještě jednou, dvakrát, třikrát..... .
    Parazit
    Parazit (2019)
    8.5
    Pozoruhodný scenáristický konstrukt, na jehož základě Pon sebejistě pozvolna buduje, mění a graduje atmosféru. Parazit celkově je takové hodně svérázné žonglování se žánry, milou podvodnickou komedií počínaje a něčím o dost jiným konče. Trochu to působí dojmem dvou odlišných filmů se stejným základem a postavami, ale z hlediska elementární logiky (vývoje událostí, motivací, důsledků) mi to smysl (ve většině věcí) dává. Rozhodně kvalitní dílo, které dokáže rozesmát, vyděsit, dokonce se i trochu zamyslet (především nad sociálním sdělením), ale na zadek jsem se posadil maximálně ze dvou scén, ne z filmu jako takového.
    Rambo III
    Rambo III (1988)
    5.5
    Tento film je o něco slabší než druhý díl a tolik nelogičností pohromadě se také jen tak nevidí. ALE - na konci osmdesátých let to byla obrovská klasika a kasovní trhák s nádherným filmovým plakátem, který kdysi dlouho visel u mě v pokoji (škoda, že i tady není nastaven jako hlavní). Jediný Rambo, který přežil a má svou sílu dodnes, je ten úplně první, samozřejmě. Tohle je ovšem skvělý akční nářez.
    Rambo II
    Rambo II (1985)
    7.5
    John Rambo se (na naléhání svého bývalého velitele) vrací zpět do "vietnamského pekla", aby zachránil zajaté americké vojáky. Operace se však zvrtne a Rambo zůstává na nepřátelském území pouze se svými třemi přáteli - samopalem, lukem a loveckým nožem, ke kterým se časem přidává ještě jeden "fešný vesničan"... Ukázkové akční sekvence, všedypřítomná nadsázka a cool hlášky dodávají filmu neuvěřitelné grády a dělají z "Ramba II." druhý nejlepší díl série (sorry, chybí mi sofistikovanost jedničky)

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci