Petralee

Petra

Komentáře 11

Od nejnovějších
  1. Slunce, seno, erotika
    Slunce, seno, erotika (1991)
    8
    Krásná letní komedie, na kterou se dá stále koukat. Sice nedosahuje na předchozí díly, přesto je tam dost pěkných momentů. Hodně hlášek, které vystihovaly Čechy možná až moc dobře - v době, kdy začali jezdit do ciziny. Nádherné červené BMW kabrio, ve kterém sedí na začátku filmu Dejdar a Kaiser. Jedině čeho vždy lituji, že nemůžu za ně sníst plody moře, které oni nechtějí :-)
  2. Slunce, seno a pár facek
    Slunce, seno a pár facek (1989)
    8.5
    Klasická zápletka. A velmi dobře zpracovaná. Patří mezi Troškovy nejlepší komedie. Herecké výkony jsou skvělé a to všech herců i neherců. Mnoho hlášek se používá dodnes a člověk už někdy ani neví, že pocházejí z tohoto filmu. Vždy zvedne náladu. A dýchne na mě léto.
  3. Slunce, seno, jahody
    Slunce, seno, jahody (1983)
    9
    Klasická česká komedie. Hodně lidí v tom pozná sebe, své sousedy, známé, příbuzné. Je to oddychovka nejen na léto. Prostředí je vybráno dokonale. Vtipy jsou správně servírovány a film má tempo. Vtipy jsou dobře v komponovány, že nejde pouze o spojení spousty známých vtipů a film pak nemá moc návaznost.´ Je to nejlepší z Troškových komedií.
  4. Hříšný tanec
    Hříšný tanec (1987)
    10
    Na tento film nic nemá. Je to prostě film, který okouzlil několik generací. Je tam dost romantiky, ale ne to jen slaďák, na který se nedá koukat. Je tam dobrý příběh, přerod nezkušené holčičky v ženu. Dospění její naivní sestry - pochopí, že svět se netočí jen kolem ní. A jsou tam podstatné i další momenty, díky kterým je úspěch tohoto filmu neopakovatelný. Možná je to i tím, že tento film byl natočen jako nízkorozpočtový. Nehraje si na velkofilm, což se druhý díl snaží.
  5. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    9
    Opět povedené převedení knihy do filmu. Sice tentokrát chybí z knihy větší část než v předchozích dílech, ale ve filmu by to bylo už spíše na škodu. Chybí tam totiž další dojemné scény, které zabírají cca poslední třetinu knihy. Jediné co bych tomuto dílu vytkla je přerod Aragorna - hraničáře na Aragorna krále. Jako hraničář světla postava, sluší mu to a vyvolává dojem, jaký by dle mého názoru měl. Ale jako král, tam mu prostě něco chybí. Přestože se tam snaží tvářit vznešené a lid se mu klaní, chybí mu určitá důstojnost, která by to podtrhovala.
  6. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    9.5
    Proti minulému dílu temnější, ale opět výborné zpracovaný. Odpovídá knize, jen předěl mezi díly přesně neodpovídá. Dostávají se ke slovu další hrdinové že Společenstva prstenů, jako Aragorn, Legolas, Gimli, což je dobře. Díky tomu, není film postaven na jediné postavě, která nyní se už "jen" snaží dostat k hoře. Přestože je film temnější, zůstává v něm dostatečná dynamika. Je to prostě skvěle náročné.
  7. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8.5
    Zdařile natočený film. Hodně makro záběrů, proto je někdy rozhozená perspektiva. Ale i díky tomu je film zajímavý a více diváka vtáhne do atmosféry. Není pro ty, kteří chtějí mít film postavený na dialozích, protže těch tu zas tak moc není. Ale o to více je film natočený a příběh je vykládán obrazem, což je velké plus, kdy většina filmů je postavena jen na dobrém scénáři. Krásná krajina, drsný příběh. Film pro velké plátno.
  8. Ďábel nosí Pradu
    Ďábel nosí Pradu (2006)
    8
    Film, kde jsou krásné oblečky a boty, postavený na příběhu tvrdé šéfové, které se nedá zavděčit. Dá se tam krásně sledovat proměna nezkušené Andy, která nemá ponětí o tom, co je to práce a být v ní opravdu dobrý, v ženu, která je práci ochotná obětovat vše. Až sem se tomu dá uvěřit, ale rychlý přechod k uvědomění si, že obětovala už až moc, je přehnaný a málo uvěřitelný. Ale knize to odpovídá.
    • úžasná Meryl Streep
  9. Železná lady
    Železná lady (2011)
    9
    Krásný film se smutným koncem. Meryl Streep je naprosto dokonalá a věrohodná.
    • film ukazuje, jak se krásná mladá holka změní v sebejistou ženu, která si jde nakonec tvrdě na svým. Je tam ale i zachycení tvrdé práce, omezení osobního života. A smutný konec ženy, která po smrti manžela nemá nic.
  10. Steve Jobs
    Steve Jobs (2015)
    8
    Pěkný film. Dobře natočený. Film o tom, co musíte být za člověka, abyste se dostali na úplný vrchol.