Profilový obrázek

AryaCZE

Miroslava Prikrylová

Komentáře 35

Od nejnovějších
  1. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Přiznávám, že přes z počátku "nervní" zvukový podkres, který se mnou celkem cvičil a přes občasné dírky a nelogičnosti v dějové linii.. (možná lze vysvětlit tyto dírky prožitou apatií či odevzdaností vojáků) je pro mě Dunkerk vyjímečný film. Tempo filmu, přestože je film strohý co se týče rozhovorů, "omáček", lásek a v podstatě i neviditelného nepřítele a přesto, nebo právě proto nepolevuje až do závěrečných titulků. Výběr herců geniální. Soundtrack s radostí zařazuji do svých oblíbených. Shlédnuto v IMAXu, což můžu jen doporučit. Obávám se že na malé obrazovce bude kouzlo snímku sotva poloviční.
  2. Králové hor
    Králové hor (2015)
    8.5
    Na tento příběh jsem narazila náhodou při přepínání TV a jsem za to moc ráda. Ty dechberoucí dokumentární záběry alpské přírody a jejich zvířecích obyvatel.. (bez digitálních úprav, pouze zpomalení rychlých záběrů - např. let orla), sem tam dokreslené příjemnou, nevtíravou hudbou. Prostě nádhera. Osobně tyhle snímky o zvířatech a přírodě můžu. Otvírají ve mě emoce a vrací mě zpět k sobě.
    • překrásná scenérie Alp
    • úžasné dokumentární záběry divokých zvířat
    • příjemné herecké obsazení
  3. Crash
    Crash (2004)
    10
    Tak tento snímek rozhodně není černobílý, je tak plný nejrůznějšími pointami a tak krásně natočen, že jej s oblibou sleduji opakovaně a vždy naleznu něco nového hlubšího. Velmi příjemná hudba. A ta scéna s figurkou nebo s kouzelným pláštěm... u té vždy pláču.
  4. Fontána
    Fontána (2006)
    10
    Film Fontána mě překvapil pro mě novým způsobem vyprávění. Shlédla jsem jej několikrát, neboť mě zcela pohltila naprosto skvostná hudba i vizuál. Rozhodně je toto film, který mě při každém dalším shlédnutí znovu o kousek obohatí a odkryje další díleček skládanky.
  5. Dogma
    Dogma (1999)
    8.5
    Tak tento počin s opravdu ujetým humorem a způsobem jak se trefoval do víry jako takové mě vážně bavil a pozitivně překvapil. Sympatické obsazení. Nejsem věřící ve smyslu náboženství, ale proč by bůh opravdu nemohla být žena? :-) Shlédnuto opakovaně.
  6. Constantine
    Constantine (2005)
    10
    Tak tenhle film je prostě moje srdcovka, shlédnuto již asi 5x. Film vzbuzuje, ačkoli nejsem věřící co se týče náboženství, spoustu otázek. Ztvárnění pekla, démonů, andělů i něčeho mezi tím je perfektní (tak nějak si peklo představuji), skvělé hlášky, skvostná Tilda, cynický Keanu.
    • úžasná atmosféra
    • ztvárnění pekla
  7. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    9.5
    Sice dějově krapet předvídatelné, ale co se týče stylizace chování jednotlivých druhů zvířat zkrátka skvostné. Jako chovatelka a dobrovolnice zvířecího útulku jsem se opravdu nasmála nad perfektně dotaženým chováním i pohyby jednotlivých mazlíčků. Jaká podoba s těmi mými. :D Jsem zvědavá jak se popasují s druhým dílem.
  8. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9
    Příjemné překvapení. Vynikající obsazení, rafinovanost a i humor. Přiznám se, že do shlédnutí tohoto snímku jsem hlavního hrdinu, Benedicta Cuberbatchema s jeho gumovým obličejem vůbec, ale vůbec nemusela. :) No poté co ztratil část své příběhové arogance mě vlastně i rozesmál. No a Tildu zbožňuji už od dob Constantina.
    • efektní ohýbání reality
    • Tilda Swinton
  9. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    9.5
    Vizuálně krásné. Úžasně zpracovaná zvířata. Ráda jsem se vrátila do dětství. Jak já mu fandila a bála se o něj. Překvapivě dobrý dabing. Snímek můžu vřele doporučit celé rodině. Určitě zabaví jak malé, tak i velké diváky. Celkem dost mě mrzí, že mi tento snímek utekl v kině, kde by vizuální požitek byl zcela jistě nesrovnatelnější.
    • překrásný vizuál
    • překvapivě dobrý dabing
  10. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    7.5
    Hm, asi jsem si film pouštěla až s moc velkým očekáváním, namlsaná snímkem Tajný život mazlíčků. Film vůbec není špatný, animace pěkné, ale děj mě nijak moc nebavil a nezaujal. Pro mě byl celkem předvídatelný. Co se mi líbilo byly propracované charaktery postav, fungování města a lenochod neměl chybu. :)
  11. Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
    7.5
    Ale jo, já se na to ráda podívám zas a klidně znovu. ;-) Není naškodu, se sem tam zasnít a nechat unést vizuální oddechovkou s romantickými prvky. Která žena by nechtěla mít občas vedle sebe gentlemana a hrdinu? :)
    • velmi efektní a nevyzpytatelná závěrečná bitva
    • nechtěné vtípky
    • hudba
  12. Příchozí
    Příchozí (2016)
    9
    Za mě překvapení a opravdu velmi solidní a originální sci-fi. Intenzivní děj, ačkoli se zdánlivě nic moc neděje. Minimalistická hudba. Zkrátka konečně něco, kde není půlku filmu okázale a zároveň primitivně masakrováno obyvatelstvo a přilehlá infrastruktura. Prostě snímek u kterého je třeba se krapet zamyslet. :)
  13. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    Tak tento snímek mě celkem dost bavil, a to natolik, že zvažuji shlédnutí druhého dílu v kině. Charismatický a sympatický Kean nezklamal, W. Dafoe též. Děj jako takový je trošku plošší, ale to ani tak nevadí, neb od půlky filmu je to parádní AKCE. MNO a o to v akčním filmu přeci jde. JO, ale úplně nejvíc mi bylo líto pejska.
    • atmosféra, kamera
    • plošší děj, ale já bych kvůli svým zvířátkům (sic né tak efektivně) též vraždila.
  14. Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    4.5
    Hm, tak upoutávka filmu v kině mě celkem bavila. Co se týče samotného snímku, na který mě opakovaně ukecával kolega... tak až na pár scének u kterých jsem se pousmála, mi to přišlo tak moc účelové, až vlastně hloupé... Posledních cca 10 minut byli autoři zřejmě už krapet sjetí. A to si myslím, že nejsem žádný suchar. Na rozdíl od mého kolegy se tedy záchvaty hurónského smíchu nekonaly. No jen tak mimochodem, o kolegovi si občas myslím, že je krapet asociál.. a léta bez ženský. Tak že by proto? ;-)
  15. Prázdniny
    Prázdniny (2006)
    8.5
    Příjemná, laskavá komedie, s příjemnou atmosférou a krásně vyváženým, prostě výborným (alespoň dle mého) obsazením... Komedii jsem shlédla již dvakrát a vždy se přistihnu, že na snímek civím s roztaženými koutky do úsměvu. Mám ráda i soundtrack a pokud by to bylo možné, hned bych měnila s kteroukoli z hlavních hrdinek. Samozřejmě, že od "osudové" výměny domácností.
  16. Lion
    Lion (2016)
    9
    Shlédnuto včera a musím říci, že mě tento snímek opravdu pohltil... Šla jsem na něj náhodou a rozhodně nelituji. Hlavní hrdina, 5-letý chlapec je naprosto okouzlující, ta jeho bezelstnost a čistota... Smutek z toho jaká zvěrstva je schopen jiný člověk provést dětem. Krásná hudba. A já prostě mam slabost pro filmy, které mě emocionálně někam rozhodí, pokud to tedy není znechucení, že je film kravina, což tento opravdu není. Snímek je dle skutečné události.
  17. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    10
    Pro mě velké překvapení a jednoznačně audiovizuální show. Tak krásně propracované zbroje koní a masky jsem opravdu dlouho neviděla. Hudba dokonale souzněla s dějem. Žádná hluchá místa a omáčka.. Děj opravdu odsejpal. Doporučuji film shlédnout ve větším kině, ideálně ve 3D. Osobně shlédnuto v IMAXu.
  18. Vymítač ďábla
    Vymítač ďábla (1973)
    10
    Skvěle natočený snímek, který měl i pár slabších pokračování. Pro mě každopádně jeden z kultovních hororů se satanistickou tématikou. Scéna s pavoučí chůzí, či hlava mi jde kolem a kolem... Až na čestné výjimky, kam se hrabou dnešní rychlokvašky...
  19. Blade Runner
    Blade Runner (1982)
    8
    Kultovní snímek sci-fi žánru. Shlédnuto opakovaně. BTW souhlasím s komentářem Muzz. Pro mě je a bude většina knih lepší, než samotné snímky.. Ať již proto, že film by byl nestvůrně dlouhý, spoustu scén ani nelze natočit a navíc ve filmu mi nemusí sednout představa hrdinů, zatím při čtení knihy si může má fantazie létat bez hranic. Minimálně z těchto důvodů si, ale myslím, že jde o nesrovnatelné nosiče. Takže ačkoli kniha může být svělá, porovnávat ji s filmem nelze.
  20. Sestřičky
    Sestřičky (1983)
    8.5
    Další hřejivý snímek, který lze shlédnout stále dokola... Pro mě nadčasová klasika... Příjemné
    • obsazení
    • příběh
  21. Na samotě u lesa
    Na samotě u lesa (1976)
    9.5
    Jak já miluji tyhle hřejivé snímky, které lze shlédnout stále dokola... Pro mě nadčasová klasika... Příjemné obsazení. A spoustu hlášek, které zlidověly... počínaje Jitko, krávo... a chčije a chčije konče. :D Prostě kultovní česká komedie, které se dnes až na výjimky, bohužel už netočí...
  22. Kvaska
    Kvaska (2007)
    7.5
    Miluji muzikály... Do té doby než jsem shlédla tento snímek, jsem Landu ani nějak nemusela...Každopádně po shlédnutí jsem soundtrack zařadila mezi mé oblíbené.... Příběhově normální střed. Hudebně je to pro mě příjmémný poslech, obzvláště v práci. Co dodat...?
    • hudba
  23. Princezna Mononoke
    Princezna Mononoke (1997)
    8.5
    Za mě... velmi příjemné překvapení, krásný i chvílemi strašidelný mýtický příběh nejen o japonských dějinách. Ale zcela upřímně, co mě ve snímku Princezna Mononoke od Hayao Miyazaki opravdu dostalo... je úžasná hudba! Dodnes si tento soundtrack pouštím v práci při účtování.
  24. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    9
    Za mě opravdu velké překvapení. Zajímavé od začátku do poměrně otevřeného konce. Tento snímek dávám do svého TOP seznamu, ve kterém mámm filmy, které ráda vidím víckrát. :) Knižní předloha mě láká ke koupi.
    • nečekané zvraty
    • nepředvídatelný scénař
    • skvělé obsazení