Profilový obrázek

adam-tesar

Adam Tesař

Komentáře 11

Od nejnovějších
  1. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    Už co jsem slyšel melodii v úvodních titulcích jsem věděl, že to bude super. Shane Black nezklamal a servíruje vtipně nedokonalé duo, které se zaplétá do zajímavého případu. Russell Crowe je takovej klasickej bouchač dobrák, ale Gosling je fakt skvělá komická figura. Fakt jsem se u toho bavil, ať šlo o vypointované dialogy a situace nebo absurdní kostýmy na pornoparty. Mám radost, že se stále točí takhle skvělé akční filmy.
  2. Vánoční Kameňák
    Vánoční Kameňák (2015)
    8
    Původní trilogii nemám moc rád ale čtyřka mě nadchla a tak jsem očekával něco podobného.Nemohu pochopit proč film má tolik odpůrců když se povedl. Tenhle pátý díl je na tom podobně jako čtvrtý a to taky díky tomu že si Vánoční Kamenák na nic nehrál, ikdyž vtipy moc nefungovali, ale zasmál jsem se o něco více. Herecká sestava je furt dobrá, ikdyž to není co to bývalo.Klidně bych ještě pár takových dílů přivítal.
  3. Rychle a zběsile 5
    Rychle a zběsile 5 (2011)
    10
    Kdo by někdy řekl, že se z akční série Rychle a zběsile stane takhle silný, krásný a se smyslem pro humor udělaný kult.Zpočátku jsem si toho nevšiml, ale tento film není hlavně o akci i když je v něm ve velké míře obsažena, ale hlavně tu jde o krásu přátelství, humoru a rodině.Předchozí díl naznačil, že pětka bude skvělá podívaná a to se také vyplnilo.
  4. Legendy zločinu
    Legendy zločinu (2015)
    9
    Ryze subjektivní hodnocení: miluji mafiánskou tématiku a Toma Hardyho,už jen proto bych dal filmu dobré hodnocení ale film toho má mnohem více co nabídnout. Hardy ve dvojroli vytvořil věrohodně bratry ganstery, nastudoval oba na výbornou, což režisér vystavuje spíše, než děj filmu. Krimi se zábavnými chvilkami a otazkou,zda láska může změnit tvrdé jádro uprostřed dobývání špinavého Londýna.
  5. Pot a krev
    Pot a krev (2013)
    10
    Na Pot a krev jsem se vysloveně těšil.Nejvyzrálejší film Michaela Baye od Mizerů2. Za proceděnou krev a pot Mark Wahlberg a spol. inkasují sladkou odměnu v podobě velkého jmění.Tempo filmu je stejně zběsilé, stejně jako myšlenkové pochody hlavních hrdinů.Ve filmu jasně dominuje Mark Wahlberg, i když pravdou zůstává, že herecké trio (Johnson, Shalhoub a Mackie)mu výborně sekunduju.
  6. Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    Pokračování Batmana je opravdu fascinující. Příběh je napsán velmi poutavě a není vteřiny kdybyste se nudili. Nechybí vtipné, dramatické ani téměř hororové chvilky, což hodně oceňuji.Atmosféra v Gothamu je perfektní a moc se mi líbí, že Nolan se pokusil udělat Batmana mnohem reálnějšího než jeho předchůdci. Christian Bale jako Batman samozřejmě nezklamal.Ovšem výkon Heatha Ledgera je přímo geniální a jeho Joker je trochu překvapivě to co táhne film.
  7. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    10
    Oproti nemastnému neslanému Age of Ultron jsem se tentokrát ani na chvíli nenudil, ať už při akčních či konverzačních scénách. Mezi oběma "znepřátelenými" stranami Avengerů jsem fandil týmu Iron Man ale mám je prostě rád všechny. Tentokrát mnohem vážnější Tony Stark mi neskutečně sedl, stejně jako nový Spider-Man, který je v podání Toma Hollanda neuvěřitelně vtipný a "uvěřitelnější" než jeho předchozí představitelé. Neokázalý záporák Daniela Brühla už je jen sladkou třešničkou na dortu,zkrátka nejlepší komiksovka od filmu Temný rytíř povstal.
  8. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    9.5
    Star Wars od velkého fanouška pro ještě větší fanoušky. Je tam prakticky všechno, co na mám na Star Wars rád a nic z toho, co mě na nich někdy štvalo.Důstojné navázání na původní trilogii se zkrátka opravdu povedlo.Nové postavy jsou skvělé,i když mě nejvíce zaujal Kylo Ren protože podle mne může být ještě lepší záporák než Darth Vader nebo je to kvůli výkonu Adama Drivera.To neznamená že by Daisy Ridley a John Boyega byli špatní to ani náhodou.
  9. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    10
    Další blockbuster, který vznikl podivnou shodou okolností, zázrakem a omylem zároveň, protože takhle vyostřenou a nekompromisní autorskou vizi za takovýhle balík peněz jsme tu neměli dlouhé roky.Akční jízda plná šíleností, odvážných nápadů, neustálého pohybu všech objektů před kamerou tohle je zkrátka šílený svět ještě šílenějšího Maxe,tentokrát v podání Toma Hardyho který podle mého názoru je lepší Max než byl Mel Gibson.Další postavy jako Furiosa a Immortan Joe mohli stejně jako Max dostat více prostoru ale to je jen malá vada nakráse téhle sílené jízdy.
  10. Warrior
    Warrior (2011)
    10
    Nesmírně intenzivní zápasnická pecka s chytlavým sociálním přesahem. Warrior jede na maximum a během fantastického finále vyškrábne z diváků i poslední zbytky emocí. Ta rozdílnost stylů obou bratrů, Hardy totální zvíře a mrzačící stroj, kdyžto jeho hodně namakanej brácha byl o dost technicky zdatnější a mírnější.Na zrádně povědomou dějovou šablonu se tu nehraje.Tohle je zarputilá show, kde pár ran vydá za tisíc slov.
  11. Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    10
    Velkolepě epické zakončení skvělé série, kde Nolan opět potvrzuje svou režisérskou kvalitu je tady. A opravdu stojí za to. Z pohledu porovnání s předchozím dílem,musím zkrátka říci že je stejně geniální jako druhý díl.Brilantního Jokera nahradil Bane kterého si zahrál Tom Hardy a i když jeho výkon na Heatha Ledgera nemá, jde i tak o výborný výkon a určitě nezklamal. Christian Bale byl stejně jako v předchozím díle skvělý a to samé platí i o scénáři,režii a soundtracku.