Profilový obrázek

p.a.douch

Jan Douša

Komentáře 658

Od nejnovějších
  1. Barbie
    Barbie (2023)
    3
    Asi jsem starej a blbej, ale vůbec nevím o co tam šlo. Ty tři jsou asi pro to, že jsem vydržel do konce a Willa Ferrella. Být na tom v kině bědoval bych. Nechápu to nadšení. Za mě hrozná blbost.
  2. Avatar: Legenda o Aangovi
    Avatar: Legenda o Aangovi (2024)
    9
    Takže Netflix vždycky několik měsíců vypouští na obrazovky neuvěřitelný hovadiny (např.: Africké královny, Red Notice či Rebel Moon) a pak se mi trefí do vkusu (One Piece, Denní směna, Sandman). Tenhle seriál patří do ranku těch tref. Původní animovaný seriál si moc nepamatuju, ale tohle dílko se mi líbilo. Pěkně uběhlo, osudy postav mě zaujaly a doopravdy doufám v další řadu. Takže jo, pro mě více než dostačující seriál a vřele ho doporučuji.
  3. Dycky Sunderland
    Dycky Sunderland (2018)
    9
    Jsem moc rád za třetí řadu. Seriál ukazuje sepětí místních s jejich fotbalovým klubem, který má ve městě víc než stoletou tradici. V klubu zůstalo pár tváří z prvních řad. Fandové stále věří a jejich podpora je trvalá. Jen škoda, že třetí řada má jen tři díly a čekalo se na ní tak dlouho. Doufám v pokračování.
  4. Plane
    Plane (2023)
    7
    Klasický Butlerův hrdina a jeho dobrodružství. Jen se mi zdá, že s přibývajícím věkem dostává na budku čím dál víc. Tenhle film je hodně silná sedmička. Film se s tím nemaže a slušně to odsýpá. Casting dobrý, herci odvedli slušnou práci. Nenudil jsem se a je vidět že i se střízlivým rozpočtem se dá udělat dobrý akční film. Ne jako ty předražené blbosti od Netflixu.
  5. Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    5
    Tak teda sorry. Jsem hrozně zklamán. Tady ten film mě zkrátka nebavil. Stydím se to napsat, ale někdy jsem se i nudil. Postava Heleny stojí za houby. Duch Indiany Jonese jsem v tomhle filmu nenašel. Mangold to úplně zazdil. Viděl bych to na 40 %, ale z nostalgie a blahým vzpomínkám na předcházející filmy (hlavně první tři) dám 10 % navíc.
  6. Reservation Dogs
    Reservation Dogs (2021)
    9
    Takže na začátku mi chvíli trvalo přijít místním postavám na chuť a rozumět jim. To potom odeznělo a měl jsem z tohoto seriálu lepší a lepší dojem. Začal jsem se zajímat o osudy místních z rezervace a doopravdy jsem čekal na každý díl a nebyl jsem zklamán. Třetí řada má být podle Sterlina Harja poslední a podle mě je to škoda. No ale zase je to konec na vrcholu. Dobrej seroš a jsem rád, že jsem se na začátku kousl a dokoukal ho.
  7. Blue Beetle
    Blue Beetle (2023)
    4
    Těšil jsem se a chtěl být hodný, protože trailer vypadal suprově. No o to větší bylo zklamání. Všichni tam byli jednobarevní a vybledlí. U nikoho jsem neviděl něco co by mě zaujalo a proč by mi měl být sympatický. Hrdinové mě vůbec nezaujali, spíš mně připadali jako banda trotlů.  Záporáci byli záporní, ale co z toho, když působili jako nějaká karikatura. Začal jsem si více vážit obou Shazamů, Black Adama a Flashe. No nikoho to rozhodně nezabije a pokud máte HBO je možnost zrychlení obrazu. Doopravdy nechápu, že nějaký člověk u WB očekával zisk. Zřejmě tam není nikdo soudný. A přitom Blue Beetle rozhodně není nezajímavá postava, škoda.
  8. Fatman
    Fatman (2020)
    8
    Originálně podaný Santa řádí na Severním pólu i mezi normálními smrtelníky. Mel je zkrátka stále dobrý! Jeho Santa sice není žádný tlusťoučký dobrák, ale má jasno v tom že zlo se má potrestat a dobro odměnit. Co je ale super jsou zloduši. A to jak Huběňour (Walton Goggins - ten chlap mě baví víc a víc) tak Billy (Chance Hurstfield). Z Hurstfielda by mohlo něco být! U mě zasloužená 8.
  9. Vítěz
    Vítěz (2023)
    5
    Celkově lehký nadprůměr a to hlavně kvůli Chýlkové, Hajduovi a Jackuliakovi. Někdy zábava, někdy trochu agitka. Vyjma posledního dílu - to je čistá agitka, jak z dílny Mosfilmu ve 20-tých letech. Ale vzhledem k tomu, že jsem se u první pěti dílů bavil vem to čert. S druhou řadou nepočítám. Nebýt posledního dílu dal bych šest, takto zůstanu na pětce.
  10. Podivuhodný příběh Henryho Sugara
    Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023)
    1
    Tak je to jisté Wes Anderson není moje krevní skupina. Nedokáži pochopit, že nejsem ten film schopen dokoukat do konce (vždyť to má sotva 40 minut). Takže nic, nevím co bych hodnotil. Pro mě je to zkrátka nekoukatelné. Pamatuji si jen pár herců, divné kulisy, neustálé promluvy k divákovi a pak jsem se probudil.
  11. Milion mil daleko
    Milion mil daleko (2023)
    7
    Je to příběh o tom jak si šel mexický maník (José M. Hernández) čtyřicet let za svým snem. Musím říct že bych možná nějaké scény zkrátil, ale jinak se tahle cesta podařila vecpat do dvou hodin, což je obstojný výkon. Jak jsem napsal je to pro mě lehce nadprůměrné dílko. I když pro režisérku (Alejandra Márquez Abella) to bylo patrně dost velké sousto a značně s filmem zápasila. Peña, jako 23 letý mladík, byl taky celkem k smíchu, ale v pozdějších letech už byl uvěřitelný.
  12. Columbo
    Columbo (1971)
    9
    Viděl jsem toho zdánlivého zmatkaře již hodně krát. Baví mě i po padesáti letech od svého vzniku. Peter Falk je v této roli nezaměnitelný. Velmi jsem uvítal uvedení na SkyShowtime a doufám, že budou i další řady.
  13. Kdo je Erin Carterová?
    Kdo je Erin Carterová? (2023)
    2
    Dal jsem tomuto seriálu šanci. Ale bohužel jsem zhlédl jen první díl a je mi jasné že mě vůbec nezajímá, kdo je Erin Carterová. Je mi to úplně fuk a je mi úplně jedno co s ní bude v dalších dílech. Takže po prvním dílu končím, protože nejsem masochista a nebudu sledovat seriál, který mě nebaví. Takže sbohem a příště lépe, děkuji.
  14. Flash
    Flash (2023)
    8
    Co k tomuhle napsat? Nevím jak může mít jeden film části absolutně blbé a pak zase části absolutně perfektní. Tenhle film mě zároveň bavil i strašně sr.l! Jsem zmaten jak lesní včela! Díky moc! Ale nakonec jsem se soustředil spíš na klady a k nim rozhodně patřil Batman (Keaton) , Kara (Sasha Calle) , Zod (Shannon) a Faora (Antje Traue). Překvapivě mi nevadil Ezra (po přečtení jeho eskapád). Flash mu sedí. No nakonec dávám 8/10 i přes některé naprosto příšerné chvíle, které jsem u tohoto filmu zažil. Každopádně tenhle film rozhodně za zhlédnutí stojí!!
  15. Vacation Friends 2
    Vacation Friends 2 (2023)
    4
    Takže to čeho jsem se obával při sledování první části se projevilo. Chování Kyly (Meredith Hagner) mě v tomto díle celkem dost otravovalo. Ron (John Cena) se naopak celkem umírnil. Vylepšilo to sice angažování Steva Buscemiho do role Kylina otce Reese, ale tahle postava byla taky vrchol nesympatičnosti. Takže první díl jsem trochu nadhodnotil, zde nevidím důvod. Celý film je vlastně taková kopírka jedničky přenesená do jiného prostředí.
  16. Neslýchané: Johnny Manziel
    Neslýchané: Johnny Manziel (2023)
    8
    Pěkně nehezký příběh jak peníze a sláva dokáží rychle zlikvidovat nadějnou kariéru a nejen jí. Po sledování příběhu Johnnyho Manziela dokážu tak trochu chápat příběhy Fenina, Šimáka a spol. Nehezký obrázek odvrácené tváře profesionálního sportu a jeho destruktivní vliv na praktický každý aspekt života mladých sportovců. Musím ovšem dodat, že Johnny šel sebezničení značně naproti a ještě vlastně dopadl celkem dobře (viz třeba Aaron Hernandez).
  17. Strašidelný dům
    Strašidelný dům (2023)
    7
    Takže položím si otázku: "Proč utrácím za lístky na filmové představení?". No chci se bavit. Bavil jsem se u tohoto filmu? Bavil. Je pravdou, že děj je poněkud chabý. Jaký děj by jste ovšem čekali u filmu podle atrakce v zábavním parku? V kině jde o zábavu, a jak jsem již řekl - bavil jsem se. Chtělo by to možná ubrat na dojení divákových slz a vystříhat tak 10 - 15 minut, ale zase taková otrava tento čas nebyl (pokus o rozvíjení charakteru?). Casting se vydařil, jen dětská postava mě poněkud otravovala. Od režiséra jsem viděl kulový a tady odvedl celkem ucházející výkon (také lepší průměr). DeVito se i přes blížící se osmdesátku stále drží (jsem rád). Takže podle mě je to mezi 6 a 7, díky DeVitovi dám 7.
  18. Hidden Strike
    Hidden Strike (2022)
    7
    Nu což. Jackie dobře ví odkud vítr fouká. Ví že dnes už není povinností úlitba bohům, ale straně a vládě Čínské lidové republiky. Když si odmyslím ten patos, který díky tomu do tohoto filmu vnesl a ty jeho rodinné starosti, tak to zase nebylo tak špatné. Akce slušně odsýpá a mně nezbývá než smeknou před tím, v jaké formě je v 69 letech. Cena rozhodně nevadí a zbytek nemá cenu hodnotit. Je znát že přes noty z komisariátu tady nejel vlak. Stále o něco lepší než sovětské hrdinské filmy z mého mládi. Takže lepší průměr, dal bych 6,5. To zde není možné, tak s ohledem na Jackieho celoživotní tvorbu a Cenovo Peacemakera dám 7.
  19. Štěstí pro začátečníky
    Štěstí pro začátečníky (2023)
    7
    Takže reálně by to bylo tak za 6. Ellie Kemper mi není nijak zvlášť sympatická (ostatně to ani její postava v tomto filmu) a rozhodně bych tedy hrábnul spíše po Windy (Shayvawn Webster) než pro Helen (Ellie Kemper), když už měl Jake (Luke Grimes) tu možnost. Jinak mě ale postavy neštvaly a herečky i herci podali vcelku dobrý výkon (vyzdvihl bych zejména Bena Cooka) . Vicky Wight se podle mě také nemá za co stydět. Je to zkrátka pohodová komedie, takový hodně solidní průměr. 7 dávám za Blythe Danner a „Just Like Heaven“ od The Cure.
  20. Ostrov
    Ostrov (2023)
    7
    Všechno stojí na dvojce Plodková, Langmajer a ta to v pohodě utáhne. V kině jsem si tohoto filmu vůbec nevšiml a nevím zda bych zakoupil lístky. No na Netflixu to bylo pohodlné shlédnutí a zábava. Že bych se smál až bych se za břicho popadal, to teda ne. Trosečníkům bylo na ostrově celkem dobře, připadalo mi že holení určitě taky někde vyplavalo (nebo jsem si nevšiml?). Lepší průměr a proto dávám 3 hvězdy. Zkrátka vcelku neškodná zábava a rozhodně shlédnutím tohoto filmu nevznikne žádná újma. Dal bych šest, ale za Plodkovou dám jednu navíc.
  21. Rozehrávači
    Rozehrávači (2023)
    10
    Samozřejmě nic není 100 %, ale pro mě jako fandu NFL je zkrátka 9 málo. Většinu těch zápasů jsem viděl v TV (díky Premier Sport a O2), ale tenhle seriál mě zkrátka dostal úplně někam jinam. Pro fandu NFL je to absolutní bomba. Jsem rád, že jsem se mohl na tento seriál podívat a dostat se díky němu do zákulisí práce a soukromí třech quarterbacků. Takže dobrá práce Netflixu, škoda že všechny počiny této společnosti nejsou na této úrovni.
  22. Nimona
    Nimona (2023)
    2
    Tak u mě to nezabralo (ani film, ani komiks). Animace mně připadala celkem podivná (i komiks se mi graficky dost nelíbil). Takže dám dvě hvězdy, ale vlastně nevím za co (za snahu?). Vyčítat tomuto animáku LGBT+ tématiku je blbost, protože film vychází z komiksové předlohy. Autor sám nemá gender celkem vyjasněn, takže se není čemu divit. No dětem bych tento film vysvětlovat nechtěl, klasický Netflix. Celkem se divím, že práva zakoupil 20th Century Fox Animation.
  23. Gagnant, Le
    Gagnant, Le (1979)
    6
    Tenhle film u mě osciluje okolo hranice průměru. Já dal lehce nadprůměrné hodnocení vzhledem k nostalgii, sympatické dvojici hlavních hrdinů a přítomnosti Stéphane Audran a Michela Galabrua. Galabru sekal ty filmy jako Ford auta, ale já si neuvědomuji film kde by podal špatný výkon. No a madam Audran? Na tu byl i ve skoro padesáti úžasný pohled. Ve filmu se ukáže i několik dalších známých jmen francouzské kinematografie. Režisér a scénárista v jedné podobě tomuto filmu taky moc nepomáhá. Já v případě tohoto filmu můžu Netflixu poděkovat, za rozšíření obzorů. Takže díky, ale jestli je to cesta i pro další diváky, nevím.
  24. Sisu
    Sisu (2022)
    8
    Takže myslel jsem si, že nejvíc z filmových postav vydrží John Wick, ale to po shlédnutí tohoto filmu vzalo za své. A jestli někomu vadilo že v traileru na Vyproštění 2, ustál Tyler Rake ránu cihlou do hlavy, neměl by na tenhle film vůbec chodit. Je třeba pochopit, že tenhle film nemá s realitou společného vůbec nic. Stačí sednout do kina shlédnout hodinu a půl filmu a při tom konzumovat krvavou cestu Aatami Korpiho, za tím co mu právem náleží. Partičku Korpi (Sisu), Wick, Rake (Vyproštění) a Mansell (Nikdo) bych rád viděl v jednom filmu. Je třeba nebrat tenhle film vážně, a bavit se akcí. Já se bavil. Kdo má rád akční filmy o nesmrtelných hrdinech, ten se bude bavit také. Jalmari Helander si u mě, po svém předchozím snímku, velmi zvedl renomé. Vůbec jsem zvědav, co si na nás tito příbuzní (Jorma a Onni Tommilové - otec + syn a Helander - švagr Jormy) zase připraví.
  25. Přiznej se, Fletchi
    Přiznej se, Fletchi (2022)
    8
    Takže Hamm mě v roli Fletche baví víc než Chevy Chase v předcházejících dvou filmech (Fletch - 1985, Fletch žije - 1989). Film je zábavný a postavy správně střelené. Řešení mě celkem překvapilo. Všichni zúčastnění herci dobří, ale Marcia Gay Harden perlila nejvíc. Filmy režírované Gregem Mottolou mě baví a i tady odvedl slušnou práci. Takže dobrá zábava a příjemně strávených 99 minut.
  26. Úlet středního věku
    Úlet středního věku (2023)
    7
    Tak ano je to nenáročné dílko, ale dá se zhlédnout úplně bez problémů. Navíc se nám mexické MILFky předvedou ve velmi pěkném světle a jejich taneční kreace si také zaslouží odměnit. Ani jednu z hlavních představitelek neznám, ale zřejmě mají odehráno své a jejich herecký výkon je úplně v pořádku. Navíc stopáž je únosná a než by začal film diváka nudit, je konec. Takže ano.
  27. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    9
    134 minut? Ani mi nepřišlo. Film pěkně uběhl, dobrodružná jízda se hnala dobrým tempem. Nechyběl humor a zajímavé postavy. Velmi mě překvapily výkony všech zúčastněných hereček i herců. Všichni dost dobří, radost podívat. Režisérská dvojka točí filmy, které mě baví. Vzhledem k tomu že si píší i scénáře, vědí co chtějí a natočit se jim to vždy povede na jedničku. Takže mě jejich dobrý výkon v obou rolích již nepřekvapuje. Kdyby se podobnou cestou jako tito dva vydal Jonathan Kasdan, patrně by seriál Willow bez problémů dostal druhou řadu.
  28. Wellmania
    Wellmania (2023)
    7
    Nevyrovnané, ale rozhodně nadprůměrné. Celeste Barber překvapila a obstojně tenhle seriál táhne. Jestli bude druhá řada nevím, ale asi bych dal Liv Healy ještě šanci a koukal bych kam jí život dál nasměruje. Knihu od Brigid Delaney bych asi nepřečetl, ale do formy seriálu jí s Benjaminem Lawem předvedla poutavě. Helena Brooks taky v pohodě, takže ano.
  29. Jízda vysočinou
    Jízda vysočinou (1962)
    8.5
    Labutí píseň dvou představitelů tvrdých kovbojů Joela McCreayho a Randolpha Scotta (pro toho to byl dokonce poslední film kariéry). Sam Peckinpah nám už zde předvedl, že se nebude mazat s nikým. Hrdiny ani záporáky. Také ukázal, že je i schopný scénárista. Ballardova kamera velmi dobrá a hudba George Bassmana také. Svojí kariéru zde odstartovala Mariette Hartleyová a je tu i podle mě nejvýznamnější filmová role Rona Starra. Vůbec obsazení se dost povedlo a všichni představitelé bratrů Hammondů byli dost hnusní slizáci a známi představitelé westernových rolí (pravidelného Peckinpahova souputníka Warrena Oatese nevyjímaje). Dost dobrý western a zasloužených 85 procent.
  30. That '90s Show
    That '90s Show (2023)
    5
    Takže jestliže program o partě mladých, drží na výši dvojice herců kterým je dohromady 150 (a občasné návraty původní sestavy), je to průser. Zdejší partička mládeže nesahá původní partě ze sedmdesátek ani po kotníky. Reálně je to u mě za 30 %, ale občasná účast části původního osazenstva a výkon Debry Jo Rupp a Kurtwooda Smitha to vytáhl alespoň do průměru (nostalgie úřaduje). Škoda, že už neuvidíme Lisu Robin Kelly a Tanyu Roberts. Bohužel u mě tento seriál strašně shodil casting mladistvé partičky (a nejde jen o povinné zapojení všemožných ras a LGBT+). Ti mladí představitelé jsou v lepším případě nudní.
    • Debra Jo Rupp, Kurtwood Smith
  31. Americká výprava
    Americká výprava (2021)
    8
    Tato série mi umožnila blíže se seznámit s osobou prezidenta Theodora Roosevelta a jeho pozdějším životem. Expedice Roosevelt-Rondon je zpracována sice okleštěně, ale všechny důležité události jsou zachyceny. Já jsem byl zkrátka s tímto dílem spokojen. Je zřejmé, že vytvořit dílo podle reality, nebylo v možnostech brazilské produkce, ale jak jsem uvedl jsem rád alespoň za tuto sérii. Podle mě dobrá práce. Blíže se můžete seznámit s Expedicí Roosevelt-Rondon zde (https://de.wikipedia.org/wiki/Roosevelt-Rondon_Scientific_Expedition).
  32. 7 žen a jedna záhada
    7 žen a jedna záhada (2021)
    6
    Uspokojivá konverzačka o jedné záhadě a sedmi harpyjích. Délka tak akorát. Ženské které se sešly ve starém šlechtickém sídle neustále něco řeší (tedy hlavně smrt jediného chlapa v domě) a postupně se odkrývá pozadí života v tomto sídle. Já jsem byl spokojen. Pohodová zábava.
    • Luisa Ranieri
  33. Elvis
    Elvis (2022)
    5
    Nepochopil jsem roztříštěnost příběhu (nebo spíš mě rušila). Neustále vstupování plukovníka mě taky dost vytáčelo. Zdá se, že režisér chce tvořit historii a vůbec ho nezajímá, co se patrně dělo v hlavách postav tohoto filmu. Asi na to má právo, ale mě zkrátka jeho uchopení tématu nezaujalo. Elvis by zasloužil lepší film. I když nejsem jeho fanda, je to zkrátka megastar dodnes. Butler podal patrně životní výkon. Někomu se se Luhrmannova práce líbí, mně zkrátka ne. Viděl jsem jsem vlastně všechny jeho filmy. Všechny mě minuly až tak, že jsem je ani nehodnotil. Teď už to zkrátka udělám, jedna hvězda za film, jedna za Butlera a jedna za Elvise.
    • Elvis, Butler
    • Luhrmann
  34. Lockwood a spol.
    Lockwood a spol. (2023)
    8
    Tak horor? To teda moc ne. Je to ale rozhodně koukatelné dobrodružství. Utíká svižně. Prostředí ujde. Za mě rozhodně jedno z lepších dílek Netflixu. Patrně nebudu cílová skupina knih ani seriálu, ale vůbec mi to nevadilo. Partička hrdinů sympatická, svět zajímavý. Jednotlivé díly měli lehce proměnlivou kvalitu, ale nikdy nespadla do podprůměru. Klidně bych dal další řadu, aby se seriál, svět i postavy mohly řádně rozvinout.
  35. Finché giudice non ci separi
    Finché giudice non ci separi (2018)
    6.5
    Pohodová komedie, určitě žádné mistrovské dílo, ale rozhodně to není ztracených 83 minut. Určitě zasloužených 65 procent. Právě nepřestřelená stopáž tomuto filmu velmi svědčí. Představitelé hlavních postav sice zpočátku nepůsobí moc sympaticky, ale já si k ním cestu našel. Divadelní původ je znát, ale rozhodně neškodí. Já byl spokojen a doporučuji tento film shlédnout.
  36. Amsterdam
    Amsterdam (2022)
    2
    20 procent, víc ani ťuk a tahle nuda za to vděčí jen De Nirovi. Nevím o co šlo, ale dokoukal jsem na třetí pokus a hrál jsem na mobilu pasiáns. O co se režisér + scénárista pokoušel? Tady je psáno drama, komedie, krimi, retro. Tak teda retro sedí, ale jen kvůli výpravě. Přehlídka herců, kteří jsou rozhodně schopní předvést dobré výkony, a tady nuda. Možná je chyba na straně přijímače, ale očekávání bylo velké a zklamání taky.
  37. Willow
    Willow (2022)
    6.5
    Takže převládá ve mně smutný pocit kvůli zmařenému potenciálu. Kdyby se tvůrci více zaměřili spíše na propracování světa, než na lesbické eskapády postav, udělali by lépe. Svět Willowa byl podle mě více rozvinut i ve filmu, a to ten měl jen zlomek času seriálu. Absolutně nevyužití zůstali Gales (Doom, Dag, Lich a Scourge). Zejména Dooma bych rád viděl v akci více, přitom by jejich větší zapojení určitě seriálu prospělo. Casting ženských postav byl špatný. Nezajímavé slečny hrály své party hrozně. Takže lepší průměr, ale pachuť ve mně zůstává. Tvůrci by se měli rozhodnout. Buď chtějí točit fantasy, nebo vztahové dramata postpuberťáků. Absolutně odfláknuté světy Lebkounů,, Šotků, Trollů ale vlastně i Daikinů. Těch postav které se mohly rozvinout nebo vrátit (Sarris, Falken, Allagash, Zeb, Rool, Franjean, Ganusha). Mizivě využitá parta Galesů. A místo toho se zjeví postavy Huberty a Anny. Proč? Propaganda lesbických svateb, nebo co? Seriál má rozhodně světlé stránky, ale to jak to vlastně scénáristé odflákli, to je neuvěřitelný. Na to jich muselo být pět, nebo kolik? Režie mně taky nesedí. Dva díly točí tenhle, další dva támhleta, pak zase další dva tuhleta a nakonec dva díly pro tohohle. Co to sakra je? Proč do toho nevloží jedna režisérka, nebo jeden režisér svojí vizi? No je to lepší průměr ale doopravdy jsem stále naštvanější kvůli promarněným možnostem.
    • Joanne Whalley, Warwick Davis, Gales, Christian Slater
  38. Ils sont fous ces sorciers
    Ils sont fous ces sorciers (1978)
    2
    Tak tohle byla komedie u které jsem se nesmál. I přes přítomnost známých francouzských herců (Lefebvre, Guiomar, Ceccaldi, Castelli), mě tento film vůbec nebavil. Možná měl v roce 1978 na Francouze zabrat jako reklama na návštěvu Mauricia, ale jako film to u mě stálo za prd. A přitom Lautner by zkušený režisér a v té době měl za sebou již dost úspěšných filmů. 20 procent dávám za scénu s au pair ve sprše (to bylo to jediné co mě na filmu zaujalo) a právě za účast spousty známých francouzských herců.
  39. Domácí mazlíček
    Domácí mazlíček (2008)
    7.5
    Takže jsem si položil otázku: "Je tenhle film blbost?" Odpověď: "Ano!" No a následovala druhá: "Bavil jsem se?" No a odpověď: "Ano!" Takže tenhle film splnil účel, pro který byl stvořen - baví diváky. To že mi jméno režiséra říká houby a o scénáristkách vím ještě míň, mi vůbec nevadí. Anna Faris to v pohodě utáhne a slečny okolo jí v podstatě stačí. Ještě se nám zde ukázal i Owen Benjamin než ho mainstream pro jeho názory (rasismus, antisemitismus, krajně pravicové příspěvky) v USA odstřihl.
  40. De Wederopstanding van een Klootzak
    De Wederopstanding van een Klootzak (2012)
    2
    To tedy bylo doopravdy drama. Nesympatický týpek po něčem pátrá a nakonec něco vypátrá. Tak asi to jsem si z filmu odnesl. Vzhledem k tomu, že osazenstvo tohoto spektáklu mu věnovalo úsilí a já jsem dobrák dám 20 %. Kdybych byl ovšem na tomto díle v kině, litoval bych peněz. Je to ovšem jen můj pohled, uživatelé IMDb mají jiný názor. Takže záleží na Vás, dáte-li tomuto filmu šanci, asi Vás to nezabije.