Profilový obrázek

Schneefee

Michaela Kubištová

Komentáře 148

Od nejnovějších
  1. Po životě
    Po životě (2019)
    10
    Super, dost depresivní (8 z 10 tvrďáků se u tohohle seriálu alespoň jednou rozbrečí), ale současně i vtipný. Neskutečně bizár postavy. Těším se na další sérii.
  2. Heavy Trip
    Heavy Trip (2018)
    10
    Takový obyčejný film o kapele, hrající Symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding Christ-abusing extreme war pagan Fennoscandian metal...a teď vážně, ten film má neskutečný koule a už dlouho jsem se takhle nezasmála
    • hudba
    • obsazení
  3. Yesterday
    Yesterday (2019)
    5
    Podle traileru jsem od toho očekávala asi trochu víc - minimálně víc zábavy a ne tak předvídatelný děj. Herecky mně to taky nijak nezasáhlo. Za mně tedy celkem zklamání a snadno zapomenutelný film. Ale zase abych jim nekřivdila, pár vtipných scén tam je (i když většinu ukázal už trailer).
  4. Premiér
    Premiér (2019)
    0
    Tak tohle je peklo. Vopravdický peklo...už po přečtení recenzí jsem čekala, že to bude bizár, ale že až takový to fakt ne...PS divím se, že si Soukup nestřihnul i ženské role
    • byla by z toho dobrá picí hra na slovo "Premiér"
  5. Joker
    Joker (2019)
    10
    Konecne po dlouhe dobe komiksovka, ktera mne bavi. Skvele (az desive uveritelne) zahrane. Phoenix do toho dava 110% a ta role mu vylozene sedla, myslim ze “jmenu” Joker rozhodne neudelal ostudu. Dalsi co bych chtela vyzdvihnout je
    • obsazeni hlavni role
    • scenar
    • hudba
  6. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    6
    Videno v ramci Kinobox projekce, ale sla bych na to i tak. Je to krasne lekaci, vylozene nechutny mi tam neprislo asi nic (a nebo jsem si uz zvykla). Potesilo mne, ze jednu z hlavnich roli dostal McAvoy. A ted prijde velke ale, prvni dil se mi libil vic...prisel mi vic dejove konzistentni a rozhodne mel lepsi atmosferu.
  7. Toast of London
    Toast of London (2013)
    4
    Asi po pátém díle stále nevím, co si o tom mám myslet. Je to ujetý trochu monty pythonovským směrem, ale občas to postrádá vtip - vlastně je to víc absurdní než vtipné. Berry tu působí zhruba stejně nesympaticky jako v IT crowd (ano, jde to). No uvidím co se z toho vyvrbí...
  8. Rodinný film
    Rodinný film (2015)
    5.5
    Taková můra noční předvánoční po česku a hraná - a to jak dějem, tak některými hereckými výkony. Trošku to zachraňuje Roden, Boková a Hybnerová.
  9. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6
    Nejsem uplně Tarantinofil, ale na tenhle snímek jsem se celkem těšila. I přes velmi pozvolný začátek, který krásně vykreslil atmosféru doby, jsem se nenudila. Krásně vygradovaný konec byla už jen třešnička na dortu. A opět se mi líbí soundtrack.
  10. Dumbo
    Dumbo (2019)
    9
    Burtonův rukopis je tu znát jen lehce, osobně bych uvítala, kdyby dostal více prostoru a Dumba trochu víc přitemnil. Ale celkově se mi to líbilo. Na Evu Green a Colina Farrella se celkem hezky kouká, dětské role byly vybrány také dobře. DeVito mi tu silně připomíná zestárlého principála z Velké Ryby.
  11. Zkáza Dejvického divadla
    Zkáza Dejvického divadla (2019)
    9.5
    Pecka, bavila jsem se od začátku do konce. Za mně byl nejslabší 2.díl, nejlepší 1., 3. a 5. Plesl a Krobot si to tu dobře dávají. Jediné co bych vytkla je možná trochu překombinovaný závěrečný díl.
  12. Tátova volha
    Tátova volha (2018)
    7.5
    Road movie za historií jedné rodiny. Asi jsem od toho čekala něco jiného, ale ve finále jsme byla mile překvapena. Film mne bavil a za rok 2018 ho určitě ředím mezi to lepší z české kinematografie.
  13. BoJack Horseman
    BoJack Horseman (2014)
    8.5
    Animák pro dospělé o jednom ztroskotaném koňoherci. V seriálu je i spousta vtipných vedlejších postav (Adultman, Woodchuck Coodchuck-Berkowitz a Mr. Peanutbutter), které krásně kontrastují s BoJackovým depresivním světem.
    • znělka
    • vedlejší zvířecí postavy
  14. Tady hlídám já
    Tady hlídám já (2012)
    1
    No nevim, tenhle film mi nějak nesedl. Nějak mám pocit, že kdyby se vůbec nenatočil tak se vlastně nic nestane...10% snad jen za tu hezkou přírodu
  15. Muzzikanti
    Muzzikanti (2017)
    4
    Asi jsem to čekala mnohem horší, ale ve finále to takový průšvih nebyl, a to hudební filmy fakt nemusim. Ale jak píše Brenan88, uplně nechápu proč tam zakomponovali existující kapelu DOGA. A taky bych vyškrtla scénu s Kohákem, je uplně zbytečná a pochopili ji snad jen tvůrci...
  16. Slíbená princezna
    Slíbená princezna (2016)
    0.5
    Pohádka, u které jsem si většinu času říkala co to proboha je, s podivně splácaným dějem a neskutečně ošklivou a nesympatickou princeznou. 15% snad jen za sexy piráta Dolanského (v mladém věku, který ale dost vypadal jako Jack Sparrow) a povedené steampunkové kostýmy knížete.
  17. Selský rozum
    Selský rozum (2017)
    9
    Těžko poznat do jaké míry je dokument autentický/zmanipulovaný (např. přijde mi dost divný, že řidič kamionu jen tak otevře kamion novinářům a ukáže jeho obsah; nebo vlézt záměrně na soukromý a oplocený pozemek firmy, natáčet tam, a pak se divit že mně vyhazují, není uplně košer). Ale kdyby byla pravda jen 50% z prezentovaných informací, tak i tak je to síla...
  18. Ovčáček miláček
    Ovčáček miláček (2017)
    8
    Viděno díky výhře lístků od Kinoboxu. První díl jsem neviděla a uplně jsem nevěděla co od toho čekat, ale ve finále jsem byla mile překvapena. Scénky jsou vtipné, zejména Babiš byl uplně geniálně zahraný, to samé Jílková. Jediná výtka, kterou bych měla je k závěru představení, na můj vkus už to bylo příliš překombinované a utnula bych to ve scéně s "mozaikou".
  19. Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy
    Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (1970)
    6
    Legendární seriál, který zrejmně pamatují jen starší ročníky, ale kupodivu ani po letech neztratil své kouzlo. Věta „Proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla!“ snad už i zlidověla. "Serií" bylo samozřejmě více, ale tahle patří k mým nejoblíbenějším.
  20. Po strništi bos
    Po strništi bos (2017)
    8
    Inu, bylo to takove mile, misty vtipne, na akci si holt budete muset zajit na bezduche marvelovky, howgh.
    • kostymy, prostredi
    • hlavni detska role (konecne sympatak a ne protivnej fracek od pohledu)
  21. Prázdniny v Provence
    Prázdniny v Provence (2016)
    0.5
    Asi nejzbytečnější film české kinematografie a promarněných 95 (nebo kolik) minut života. Přiznám se, že jsem asi čekala něco jiného (pohodovou letní komedii z krásné Provence), než co mi bylo ve finále naservírováno (divný mišmaš bez děje, který je víc zmatený a zhulený než vtipný, ale alespoň že ta Provence se tu sem tam mihne).
  22. Instalatér z Tuchlovic
    Instalatér z Tuchlovic (2016)
    8.5
    Přijde mi, že čím je Vorel starší, tím lepší filmy točí. A nebo možná čím jsem starší já, tím více se mi Vorlovo filmy líbí. Trochu jsem se sice bála obsazení Jakuba Koháka (v reklamě s kozou na mně uplně nezapůsobil), ale tahle role mu sedla. To samé platí i o Evě Holubové. Tohle je prostě pro mně nejlepší Vorlův film a tečka.:)
  23. Rammstein: Paris
    Rammstein: Paris (2016)
    9
    Člověk asi musí být alespoň trochu fanoušek steinů, aby neodcházel z kina zklamaný. Já jsem velká fanynka této skupiny a z kina jsem odcházela nadšená, byť s pár výhradami. Co mi uplně nesedělo bylo digitální dotváření Tilla (oči, jazyk), a dost opakujících se prvků (např. Tillovo "vřeštění" u Wollt ihr das Bett in Flammen sehen). Naopak mne velmi potěšila
    • potitulková "scéna"
    • Till, na kterém to v podstatě celé stojí
  24. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    7.5
    Dejte prosim McAvoyovi Oscara, za tohle si ho zaslouzi, vsechny jeho osobnosti byly uveritelne a perfektne zahrane, trochu min uveritelna byla jeho nejnovejsi osobnost a ja bych se bez ni obesla...sice jsem cekala ze se u filmu budu vic bat, ale urcite jsem nebyla z filmu zklamana a casem se na nej znovu rada podivam.
    • McAvoy, na kterem cely film stoji
  25. T2 Trainspotting
    T2 Trainspotting (2017)
    10
    Trainspotting je moje srdcovka, na jeho pokracovani jsem se proto tesila jak mala, i kdyz trochu obav z toho jak se dvojka povede tam bylo, ale nakonec jsem z kina odchazela vylozene nadsena, film ma svizne tempo a neztraci vtip, nastesti ani moc nesklouzava do sentimentality. Tohle se proste povedlo.
    • nezmenene obsazeni
    • hudba
  26. Svět pod hlavou
    Svět pod hlavou (2017)
    6
    Někdy trochu zmatené, ale docela koukatelné, včetně závěrečného dílu a celkového rozuzlení. Chvílemi se člověk i zasměje (sobotník, "sledovačky"), i když většinu času je to spíš na depku. Obsazení kvalitní - Neužil i Trojan si to tu dobře dávají, a Budař tu předvádí uplně nejlepší výkon (většího megahajzla jsem už dlouho neviděla). Takže určitě nelituju ani jedné minuty strávené s tímto seriálem.
  27. Deadpool
    Deadpool (2016)
    1.5
    V ramci zanru to uplny prusvih neni, pominu-li ze dejove to je opet o tom samem co x dalsich filmu tohoto zanru...hlavni hrdina neni vubec koukatelny, takze jsem celkem rada, ze podstatnou cast filmu ma na sobe masku. Budiz mu k dobru, ze je vetsi drsnak nez cela slavna Suicide Squad dohromady
  28. Učitelka
    Učitelka (2016)
    5
    V uvodu se nam predstavi nova, mila, pani ucitelka, se kterou budeme vetsinu filmu bojovat s jazykem slovenskym...je vdova, takze to ma chudak tezke a jeste ke vsemu se proti ni spikli rodice jejich ditek a za jejimi zady se pokousi o jeji svrzeni, no, jak rikam, ma to chudak tezke...
    • vypraveni o partyzanovi
  29. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    0.5
    Porad to stejne, jen s jinou partou. Nepomaha tomu ani to,ze se jedna o partu super padouchu. A bohuzel to nezachrani ani Herley Quinn v kazdem druhem zaberu...Jedine co mne potesilo byl soundtrack, respektive pisnicky od Rolling Stones a Black Sabbath...nicmene film, u ktereho se kazdych 15 minut divam na hodinky, abych vedela jestli uz bude konec, proste nepovazuju za dobry.
  30. Velký Gatsby
    Velký Gatsby (2013)
    8
    Po vizualni u hudebni strance nadherne, herecky dobre zvladnute, jen ta stopaz by mohla byt o par desitek minut kratsi, u nekterych scen jsem se pristihla,ze bych je nejradeji posunula dopredu a nebo vystrihla. Pribeh ma silny zaklad v jiz klasickem literarnim dile, takze je to v podstate sazka na jistotu.
  31. Iron Sky
    Iron Sky (2012)
    1.5
    To byla ale blbost, nic horsiho jsem snad jeste nevidela. Splacanina vseho mozneho, nesympaticti herci, navic se spatnym make-upem, hnusny prostredi, kostymy prumer a bohuzel ani lehce nadprumerna hudba to nezachrani. Cele to pusobilo dost amatersky, coz si ale nejsem jista jestli nemel byt zamer...
  32. Láska v hrobě
    Láska v hrobě (2012)
    9
    Mrazive, smutne a depresivni, zoufale, nihilisticke, takze presne pro mne :) Odevzdanost a rezignovanost tech dvou byla az zarazejici a chvilemi mne to uz docela stvalo, kazdopadne jsem rada ze jsem se na to mohla jen koukat z pohodli domova a nemusim to zit...Tesim na dalsi dokumenty tohoto rezisera...
  33. Zkáza krásou
    Zkáza krásou (2015)
    8
    Dalsi film od Trestikove, ktery mne nadchl, jen nevim jestli to je mou slabosti pro dokumenty nebo silnym pribehem a osobnosti pani Baarove...kazdopadne silny zazitek a urcite to chci videt znovu
  34. Terminátor
    Terminátor (1984)
    5
    Tak jsem diky projekci od kinoboxu poprve videla Terminatora (ja vim, jsem sto let za opicema, ale proste to neni muj zanr...) a musim rict, ze jsem to cekala mnohem, mnohem horsi. Efekty sice vtipne amaterske, ale to se da vzhledem k stari filmu prominout. Horsi uz je to se scenarem, neco tak predvidatelneho jsem uz dlouho nevidela. Celkovy dojem tedy je, ze jednou videt asi staci.:)
    • Arnieho vtipny psychopaticky pohled