Profilový obrázek

bmagic

Tereza Kučerová

Komentáře 43

Od nejnovějších
  1. Modrý kód
    Modrý kód (2017)
    8
    Konečně seriál blížící se realitě lékařského života. Taková "Pohotovost" počesku. Odborníci se sice v mnoha případech usmívají. Slabší výkony deklamujících neherců sice srážejí dojem, ale na celkovém dojmu a hlavně užitečnosti seriálu to až tak moc neubírá.
  2. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    0.5
    Šílený není Max, ale film. Šílený je autor i producent, že se k natočení takové kraviny odhodlal. Ani původní filmy s mladým Melem Gibsonem nebyly žádný skvost, ale tohle je opravdu podívaná jen pro šílence bez fantazie. 5 procent dávám jen za kameru!
  3. Dannyho parťáci 3
    Dannyho parťáci 3 (2007)
    5.5
    Amíci jsou nepoučitelní. Pokud se povede originální nápad, natočí k němu "dvojku". U té již je menší procento šance, že se povede, jen výjimečně "dvojka" předčí předchůdce. Ale "trojka" už bývá v drtivé většině propadák. Tady nejde úplně o propadák, ale opakování principu už je fádní, nicméně řemeslně je filmařina na velmi dobré úrovni i nadále.
  4. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    9.5
    Divák, který chce shlédnout film Dunkerk a nezná předem skutečnou událost, podle které je natočen, je překvapen, co vše se za války mohlo stát. Film sám je neskutečně věrohodný tak, že divák má za chvíli pocit, že na té pláži sám je a získává pocit, že se z ní nikdy nemůže dostat. Silný dojem ze skvělého filmu.
  5. Kosmo
    Kosmo (2016)
    6.5
    Další z řady ztřeštěných rádobykomediálních seriálů, ale je fakt, že o půl hlavy ty ostatní převyšuje, ačkoli právě ten bonus zůstane velkému počtu diváků (mám na mysli typické diváky Novy) skryt, protože jde o narážky vyžadující širší všeobecné vzdělání, znalost historických souvislostí a také základy logického uvažování. Pakliže jde o stejné autory, kteří stojí za Comebackem, tak v tomto případě zdaleka nedosáhli stejné úrovně.
  6. Čas pracuje pro vraha
    Čas pracuje pro vraha (1979)
    5
    Nechápu, proč Česká televize protáčí dokola jen pár starých detektivek, zato tak 2x ročně. Určitě by našla v archivech spoustu jiných, které se na obrazovky nedostaly déle než 10, 20 či více let. Samozřejmě netoužím po příliš ideologicky zabarvených. Ale u detektivek, u ketrých jde o vyřešení a nalezení pachatele, je půlrok málo na to, aby divák zapomněl - a proč by se tedy díval znovu?? Slovy klasika: hledejte, šmudlové, něco méně známého.
  7. Pohádkář
    Pohádkář (2014)
    4.5
    Asi nejsem jediná, pro koho šlo o zklamání po velkém očekávání. Velké očekávání přišlo s hereckou sestavou, vždyť Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Matěj Hádek, Anička Linhartová, ale i osvědčený režisér Michálek - to by měla být záruka na kvalitní zážitek. Ale to bylo také to jediné pozitivní. Musím se připojit k ostatním, kteří film nepochopili.
  8. Rodinka
    Rodinka (2010)
    6
    Zajímavý nápad zasnít se, kam by za po 40 letech došla tehdy černobílá rodinka včele s nezapomenutelnou M.Rosůlkovou. Ale i když se režie chopil skvělý a prověřený Dušan Klein, výsledek je rozporuplný. Atmosféru rodinky se podařilo jakžtakž zachovat, doplnit novými postavami už bylo těžší. Ale hravost Fan Vavřincové se vytratila. Ale díky aspoň za pokus.
  9. Post Coitum
    Post Coitum (2004)
    5
    Typický Jakubisko. Stejně jako jiná jeho díla, i toto je zběsilé, nemá to hlavu ani patu, každý šu*á s každým, žádná postava není normální. Přesto se na to dá koukat. Pozvánka do filmu pro Franco Nera byl laciný trik, jak nalákat diváky. Jeho atelier, kde przní mladé holky, silně připomínal ty dvě prosklené věže (schodiště) na parkovišti před hlavním nádražím v Praze. :-)
  10. Poslední prázdniny
    Poslední prázdniny (2006)
    5.5
    Vždycky mě rozesměje, když se v cizích (amerických) filmech vyskytují nesmyslné návaznosti lokalit, kde se během pár minut hrdina přesune z Alp do Prahy a podobné nesmysly. Ani tomuto filmu se to nevyhnulo, cesta z letiště do Karlových Varů vede mezi velehorami, ze kterých občas spadne lavina a zasype silnici na několik hodin. Ale jinak celkem nenáročná pohodovka. Film oživuje svérázný šéfkuchař v Puppu, jehož představuje ruský občan Жэрар Дэпардье :-))
  11. Městem chodí Mikuláš
    Městem chodí Mikuláš (1992)
    9
    Nezaměnitelný rukopis Karla Kachyni, geniálního českého režiséra, na jehož filmy se lze dívat opakovaně a nikdy se nenudíte. Prosincový příběh, vlastně více příběhů, vynikající herecké výkony včele s looserem Josefem Abrhámem a akurátní Eliškou Balzerovou, vynikající obsazení dětských rolí přirozenými herci (Dan Douda, Martin Písařík).
  12. Doktoři z Počátků
    Doktoři z Počátků (2013)
    1
    Slovy klasika: "to se nepovedlo...." Dobrý nápad, ale provedení zbořilo jakákoli očekávání a jakýkoli originální záměr. Ve vesnici, kde by starosta mohl mit IQ 90 a byl by "mezi slepými jednooký králem", bych žít nechtěl. nějaké pozitivum? Snad jen herecké výkony Martina Písaříka, Ivy Janžurové a Josefa Dvořáka. Tím končím, Tvá Máňa.
  13. Čtvrtá hvězda
    Čtvrtá hvězda (2014)
    7.5
    Konečně po čase originální seriál, naštěstí konečný (nekonečný seriál = smrt díla). Asi ne náhodou je většina protagonistů z úspěšného Dejvického divadla. Ivan Trojan opět v nezvyklé roli, ale opět bravůrně zvládnuté a uvcěřitelné (aneb fakt je na zabití). Takze vedle Okresního přeboru a Comebacku na stupních vítězů pro humorné seriály za posledních 10 let.
  14. Cech panen kutnohorských
    Cech panen kutnohorských (1938)
    6.5
    Pamatuji si na ten film z dětsví, kdy ho dávali v cyklu "film pro pamětníky". Moc si z něj nepamatuji, hlavně už ne děj, jen úžasnou postavu v podání Zdeňka Štěpánka a z ostaních už jen výbornou mladou Jiřinu Šejbalovou. Tím se mi vryl do paměti. %Skoda, že už dloho nešel v televizi.
  15. Nestyda
    Nestyda (2008)
    6.5
    Zoufale průměrnou, typicky pro většinu děl M.Viewegha, předlohu zachránil jedinečný výkon Jiřího Macháčka, Landovského a několik vtipných momentů a průpovídek. Osobně mě nejvíc uchvátil monolog hlavního hrdiny při online hovoru do rádia v době, kterou měl zaplacenou na pokoji se svou bývalou studentkou a nyní "sociální pracovnicí". I Hřebejk už natočil větší pecky.
  16. Muži v naději
    Muži v naději (2011)
    6.5
    Nechápu současný trend glorifikace nevěry. Ale herecké výkony Bolka Polívky a Simony Stašové jsou excelentní. Zajímalo by mě, jak si takové filmy (Muži v naději, Medvídek, Kráska v nesnázích atd.) vedou v cizině - kde uspěly a kde to byly propadáky. Myslím, že v některých zemích Evropy by snad zabodovaly, ale například v USA by je asi nikdo nekoupil a nepromítal.
  17. Příběh kmotra
    Příběh kmotra (2013)
    6.5
    Trošku z toho filmu mrazí, ale očekávání bylo větší. Asi je škoda, že se na rozdíl od předlohy změnila jména. Mnohem horší jsou naprosto nesmyslné detaily: například před smrtí kmotra Mrázka nemohly projíždět v záběrech žluté autobusy Student agency!!! radim Jančura s tímto byznysem přišel skoro o 10 let později. Jen dodám, že tento "product placement" se vyskytuje ve scéně, kdy se sejdou 3 kriminalisté a novinářka "Slonková" a Vaculík všem zdůrazní, že odteď nebudou nic psát do PC, ale do notýsků! Mně tedy tyto historické faux paus opravdu vadí - a tady byly 2 nebo 3 !! Celkově mi film připadal příliš uspěchaný, povrchní sledování života kmotra Mrázka. Zvláště finále šlo trochu do ztracena. Divák, který by měl mikrospánek v době, kdy "brácha" četl SMS mezi zbylými "bráchy", by vůbec nepochopil závěr filmu. Alespoň dvě plus: odvaha novináře Kmenty a herecký výkon Vetchého.
  18. Striptýz
    Striptýz (1996)
    7.5
    Svého času zajímavý film, ale nedávno jsem se nevydržela dívat do konce. Nicméně Demi Moorová je v tomto kousku výborná - herecky i pohybově, možná by se mohla tancováním u tyče živit, kdyby jí nikdo nenabízel dlouho žádnou roli. - Senátor je zde až přehnaně komická figurka.
  19. Duch
    Duch (1990)
    9
    Výborný mysteriozní film se skvělým hereckým obsazením, na který se lze koukat opakovaně - i když už divák ví, jak to dopadne. Nezapomenutelná je scéna u hrnčířského kruhu, leckterá žena v té chvíli záviděla Demi Moorové a leckterý muž Patricku Swayzeovi.
  20. Hrozba smrti
    Hrozba smrti (1989)
    6.5
    Ještě stará škola folmového vyprávění bez digitálních triků a bez zbytečné nadmíry efektů. Důraz je na příběhu. Ale pokud to v barech v USA opravdu chodí takhle, tak jsou to ještě větší barbaři než jsme si mysleli. - Zajímavý by byl soundtrack = mix country, oldies, rocku.
  21. Ro(c)k podvraťáků
    Ro(c)k podvraťáků (2006)
    7.5
    Asi druha nejpovedenejsi po Snowboardcich, i kdyz strihove trochu zmatene, zvukarsky slabota (neco podobneho, jako byva, bohuzel, u Hrebejkovych filmu, ze obcas neni rozumet, co herci rikaji). Ale jinak povedena krimikomedie. jedinecny Postranecky. A premadlovany pes....
  22. Gympl s (r)učením omezeným
    Gympl s (r)učením omezeným (2012)
    5
    První řada dobrá, pak opět sešup dolů, ještě že z toho Nova neudělala nekonečný (a nekonečně blbý) seriál, jako například z Počátků. Dobrá rada pro Novu: když chcte točit seriál, tak první sérii - a dost! Kromě Comebacku šlo vždy o průser.
  23. Lovci a oběti
    Lovci a oběti (2015)
    5
    Trošku zdlouhavé vyprávění. Nicméně téma není až tak aktuální - většinu národa ničí ti "oficiální" gauneři, zakzvaní "exekutoři". Co takhle natočit film o nich: Vrána, Sokol a další bezohlední členové justičně-exekuční mafie, která se přiživuje na občanech tohoto státu kvůli hlouposti či vyčůranosti našich drahých "inteligentních" poslanců paroubkovsko-topolánkovské éry!
  24. Uspořená libra
    Uspořená libra (1963)
    8.5
    Nezapomenutelná miniatura v podání Mistra Jana Wericha, Stelly Zázvorkové a mlédého Jiřího Sováka. Taky se to neokouká. Správná definice je tady na plakátu: "HERECKÝ KONCERT" !! Podobně jako například jiná miniatura Medvěd !
  25. Rocky
    Rocky (1976)
    6
    Tak 1. boxfilm ze série ještě ujde, Stallone sice hraje jak dřevo, ale skvělý výběr a výkon dabéra z toho udělá skoro záměr. Nejzajímavější jsou na filmu zachycené reálie chudší části obyvatel USA.
  26. Romance pro křídlovku
    Romance pro křídlovku (1966)
    9
    Nádherný příběh, lidský, o prioritách či žebříčku hodnot. Mladičký Jaromír Hanzlík, ale už výborný. Provokativní a krásná Zuzana Cigánová. Velmi uvěřitelná stařecká demence dědečka v podání Janusze Strachockiho. Ani se mi nechce věřit, že tak lyrický příběh režíroval direktor megalomanských děl jako je "Osvobození Prahy" či "Sokolovo".
  27. Mravnost nade vše
    Mravnost nade vše (1937)
    6
    Herecký koncert Hugo Haase a Věry Ferbasové v kontrastu s ochotnickým výkonem přeceňované Adiny Mandlové. A především, nadčasové poselství - místo slova "mravnost" si můžete doplnit jiné aktuální téma (např. předpisy EU či jíná zaklínadla) a máte pořád stejnou faleš, kterou je vhodné pobořit.
  28. Nekonečný příběh
    Nekonečný příběh (1984)
    5.5
    Nekonečný příběh, film mého mládí. Moderní pohádka, pro děti trošku náročné téma. Ale na tehdejší dobu úžasně vizuálně zpracovaný film. Mám na mysli pefektní propojení animace s živými herci, v té době ještě nebyla taková možnost počítačových triků jako od Jurského parku dál. A krásná hudba, která dokáže žít i vlastním životem.
  29. Interstellar
    Interstellar (2014)
    4
    Potvrdilo se mi, že při přehnaném očekávání přichází malé či velké zklamání. Insterstellar má zajímavé téma, atraktivní prostředí --- ale od realistického života se na konci přetočí do fantasmagorického sci-fi. Asi není dobrým znamením, že si po 2 letech od shlédnutí nemůžu vybavit jak to vlastně skončí, ačkoli scény z prví poloviny filmu se mi vybavují hned (i podle fotografií). Nicméně Nolan své řemeslo umí a velkým, možná největším plusem tohoto filmu je kamera.