odla

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    9.5
    Jako mladšímu se mi filmy Tima Burtona líbily (přikládám to hlavně zaporákům Jack Nicolson jako Joker a Danny DeVito jako Tučňák), ale Christopher Nolan mu dodal na opravdovosti. Navíc přidal mé oblíbené herce: Michael Caine, Morgan Freeman a Gary Oldman. Co se sebou dokáže Christian Bale udělat nechápu dodnes.
  2. Komorná
    Komorná (2016)
    9
    Hodnotím dost zpětně, ale musím říct, že film mě doslova zlákal. Jako první mě uchvátil plakát. Potom trailer sestříhán řekl bych na míru pro nebo i od Aerofilms. K samotnému filmu, kombinace geniální kamery a lokací byla pro mě neuvěřitelná. Do toho skvělí pro mě neznámí herci. Děj se zprvopočátku zdá zcela jasný, ale... Doporučuji.
  3. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    9
    Od začátku do konce jsem se opravdu náramně bavil. Žánrová krimi komedie se stylem. Sedmdesátá léta jsem nezažil, natož v Americe, ale ve filmu jejich atmosféra byla přímo cítit. Ryan Gosling jako soukromé očko a Russell Crow jako vymahač dluhů, co víc si přát.
  4. Falešná hra s králíkem Rogerem
    Falešná hra s králíkem Rogerem (1988)
    8.5
    Viděno nedavno v televizi. Je to fajnový film. Hodně vtipný a pěkně udělaný. Povedené vizuální zpracování, charakteristika postav a vystižení základních aspektů klasických animovaných seriálů. Neotřelá zápletka a hlavní postavy, které si prostě oblíbíte.
  5. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    9
    Tak to je hodně dobrá podívaná. James McAvoy nahání husí kůži a jeho proměny jsou brilantní. Použití malých detailů, které prozradí, která identita má světlo je dokonalá. Nicméně i herecké výkony uvězněných dívek a sympatické doktorky jsou určitě vyzdvihnutelné. Značně mrazivý je i doprovázející příběh jedné uvězněné.
  6. Mlčení
    Mlčení (2016)
    7
    Nebylo to nejhorší, ale téma pro mě vůbec nebylo. Zabíjení kvůli víře je nepochopitelné. Jinak filmařská práce je hodně kvalitní po všech stránkách. Bohužel téma vše dobré přebilo a délka 160 minut je opravdu únavná. Tempo je vleklé a je celkově pochmurný.
  7. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    8.5
    Tak milý a povedený snímek, který se v mnohém liší od jiných animáků a to ho dělá vyzdvihnutelným. Animace je velice povedená a atmosféra je držená až do konce. Najdou si zde svoje dospělí i děti. Kdo by nechtěl, po zhlédnutí tohoto snímku, Baymaxe domů. :-)
  8. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    8
    Film, který je z velké míry postaven na hereckém výkonu Benedicta. Film lehce sleduje dějovou linii o prolomení kódu, ale hlavní dějovou linkou je charakter kryptoanalytika Alana Turinga. Na filmu je znát precizní práce filmařů a zkušených lidí, kteří směřují za oceněním.
  9. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    8.5
    Byl jsem na projekci s plným kinem dětí a byla rto skvělá atmosféra. Dvojka je oproti jedničce plná dvojsmyslů a náboženských narážek. Natáčeno v nádherných uličkách Krumlova. Herci v hlavních rolích, tak i vedlejších podávají dobré výkony a celý film působí uceleným dojmem.
  10. Švýcarák
    Švýcarák (2016)
    9
    Parádní snímek, který vážné téma podává opravdu odlehčeným způsobem. Jindy nevýrazný Paul Dano zde podle mě "zaválel". Daniel Radcliff mu sekunduje více než obstojně a navíc s grácií. Film jsem zhlédl v rámci mezinárodního filmového festivalu ve Varech.
  11. Bestie bez vlasti
    Bestie bez vlasti (2015)
    8
    Tento snímek jsem zhlédl v rámci filmového festivalu v Karlových Varech. Šel jsem na něj především kvůli Idrisu Elbovi a film ani herecké výkony mě opravdu nezklamaly. Už téma filmu je samo o sobě dosti drsné a při některých scénách člověka až zamrazí.
  12. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    9
    Velice milý český film. Všichni herci podávají dobré herecké výkony i když mnohdy charaktery postav byly mnohdy extrémní. Milým překvapením byl i herecký výkon Koháka, který zde hrál "vážnou" roli. Film je ze života a dost zábavný. Mohu jen doporučit
  13. Tři bratři
    Tři bratři (2014)
    8.5
    Klasika neklasicky, Svěrák & Uhlíř; Svěrák ml.; Lábus & Kaiser; Klus; Dyk; ŽDJC... Kdo má rád alespoň jednoho z nich, nesmí si tuto pohádku nechat ujít.
  14. Špinavý prachy
    Špinavý prachy (2014)
    9
    Ne úplně tradiční gangsterka, která mě překvapila. S věnováním Jamesi Gandolfinimu rozhodně tvůrci neudělali chybu.
    • James Galdolfini, Tom Hardy
  15. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    7
    Bradley Cooper mě překvapil, roli jsem mu věřil. Film má zajímavé vtahující tempo do děje. čestné zpracování pocty "hrdinovi"...
  16. John Wick
    John Wick (2014)
    9
    Podle mě skvělá oddychovka, ale ne ledajaká. Spousta akce s parádní kamerou. Libilo se mi "zabijácké" prostředí...