Profilový obrázek

wenne

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Chlapec v pruhovaném pyžamu
    Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)
    8.5
    Filmů o druhé světové válce a koncentračních táborech byla natočena spousta. Nevím ale o žádném, který by nelidskost a krutost popisoval z naivního pohledu devítiletého dítěte. Možná proto je ještě mrazivější. Když víte, co se za tím plotem děje a proč všichni nosí pruhovaná pyžama, na rozdíl od hlavního hrdiny který si představuje farmu a veselé lidi. Uvěřitelnost celé situace dodávají skvělé herecké výkony, opravdu hrozivý poručík Kotler i oba chlapci. Samotný film je zpočátku rozvláčný, nedostatkem akce nebo příběhu může diváka nudit. Ale závěr vyrazí dech. Skvěle natočený, efektivní, přesvědčivý.
  2. Faunův labyrint
    Faunův labyrint (2006)
    9
    Kontrast války a dětské představivosti je v tomto filmu skvěle prokreslen. Faun a ostatní tvorové z Labyrintu vypadají nádherně hrozivě. Dívenka v hlavní roli je skvělá. Temný děj a zvrat na konci se mi moc líbí, dlouho jsem neviděla film který by mě tolik oslovil. A dodnes se s kamarádkou neshodneme, jestli skončil vlastně dobře nebo špatně. A originální španělské znění je krásné a příjemná změna oproti klasické angličtině..
  3. Správci osudu
    Správci osudu (2011)
    6.5
    Nápad je dobrý, rozhodně má potenciál, ale přijde mi nevyužitý. S delším odstupem od shlédnutí mám v paměti to, že tam pořád někdo někam běhal, před někým utíkal. Pak se napsalo o několik měsíců později, dojemně se setkali, zhodnotili jak je smutné že je honí chlápek s měnící se knížkou, a běželi dál. Film má určitě své kouzlo, zpracování je pěkné i herecké výkony, ale v celkovém dojmu byl docela zklamáním.