louluk

Lukas Louzecky

Komentáře 19

Od nejnovějších
  1. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    8.5
    Abych řekl pravdu, filmy typu Godzilla či King – Kong jsem nikdy nemusel. Přišli mi dost nudné a fádní. Ale toto zpracování velkého opičáka vrátilo tento svět do hry. Zajímavé prostředí, hezká i když smrtonosná opice a akční děj. Co víc si přát? Navíc Samuel L. Jackson, což je pro mě pan herec.
  2. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    9
    Pro mě velice sympatickej českej film. Z poslední doby rozhodně jeden z těch lepších. Svými výkony exceluje Ondřej Vetchý i Petra Hřebíčková. Druhá jmenovaná navíc neskutečně sexy. Dobře i ten první ujde. Děj není nijak složitý, je to prostě klasická česká oddechovka. Hodně romanťárna, trochu komedie a chvílemi až drama. Ale opravdu jen trošičku.
  3. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2017)
    7.5
    Co říct k tomuhle filmu? Prostě Emma Watson. Bez ní by byla pro mě tato pohádka poloviční. Ale abych nekřivdil i ostatním hercům. Luke Evans u mě taky rozhodně zabodoval. Slizkej záporák. Jinak prostě klasickej příběh, kterej zná už skoro každej. Zajímavé kulisy i atmosféra. Jestliže filmu stále nemáte dost, určitě si pořiďte knihu nakladatelství Albatros. Najdete v ní luxusní fotky přímo z filmu.
  4. Pět mrtvých psů
    Pět mrtvých psů (2016)
    7.5
    VElice zajímavá detektivka, stejně jako zbytek celé série. Mám všechny příběhyi v knižní předloze a musím je opravdu pochválit. Nejen samotný příběh, ale i hereceké obsazení a výkony vytvářejí z této dektivní série jednu z těch zajímavějších věcí. Některé momenty jsou sice natočeny lehce alternativně, ale časem si zvyknete.
  5. Už je tady zas
    Už je tady zas (2015)
    8
    Tk tenhle film je prostě paráda a lahůdka pro milovníky satiry. Četl jsem i knihu. Přestože jsem zapřísáhlý antifašista, v tomto případě jsem se musel Hitlerovi smát. Divák si musí především uvědomit, že se jedná o dost specifický humor. Lidé, kteří si prošli druhou světovou válkou a mají na ní špatné vzpomínky a vlastní zkušenosti to asi úplně nepochopí.
  6. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Avengers a všichni jeho členové mě před dávným časem chytli a už nepustili. Proto jsem si nemohl nechat ujít ani Kapitána Amerika, navíc když byli zvěřejněni i další hrdinové, kteří se tohoto filmu budou účastnit. Jak film vlastně zhodnotit? Obrovské množství akce i humoru. Velice se mi líbí, že se tvůrcům podařilo do jinak vážného tématu vložit naprosto nezapomenutelné hlášky. Samotná hlavní bitva je prostě parádní. Nejvíc mě válcoval Ant-man a Spiderman. Už se těším na další díl
  7. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    1
    Knihu jsem sice nečetl, ale přesto jsem si chtěl aspoň vychutnat film. Čekal jsem opravdovou erotickou jízdu, ale zatím mě čekaly spíše dlouhé chvíle nudy. Erotiky je hodně hodně na vedlejším místě a jedná se spíše o romantickou slaďárnu. Nahlížel jsem do knihy a ta se mi zdála o poznání odvážnější. Autoři samozřejmě chtěli vytvořit komerční trhák, který by se mohl vysílat i před desátou hodinou. Proto celý děj hodně upravili a převedli do nesmělejší formy. A díky tomu to celé ztratilo kouzlo
  8. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    9
    Z mého pohledu rozhodně velice povedený návrat do světa Star Wars. Samozřejmě jsem si nemohl nechat ujít kinové vydaní, na malé televizi by to prostě nebylo ono. Hlavní padouch je teda z mého pohledu trochu slabší, ale dvojice bojovníků dívka a černoch rozhodně originálnější. Film sice z velké části vychází z předchozích dílů, občas je zápletka opravdu hodně podobná. Ale na druhou stranu to asi všichni čekali. Rozhodně se jedná o skvělou pozvánku na další a další díly. Kolik jich ještě bude?
  9. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    10
    V dnešní době pro mě už prostě klasika. Putování hobita, který se z nesmělého a nudného reka, stane neohroženým válečníkem. Velké množství parádně zpracovaných hlavních i vedlejších postav a hlavně zápletka za milión. Za tu samozřejmě může hlavně Tolkien, ale i filmaři odvedli velké množství práce.
  10. Divergence
    Divergence (2014)
    9
    Pro mě jednoznačně lepší záležitost, než je Hunger games. Zajímavější děj i postavy. Knihy jsem prozatím nečetl, ale v budoucnu napravím. Vložená taková romantická vložka, která zároveň příliš neovlivnila kvalit celého příběhu. Rozhodně se nejedná pouze o nějakou zamilovanou romanci. První i druhý díl jednoznačně super a už se těším na pokračování
  11. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8.5
    Tak trochu bondovka, ale v moderním stylu a zkombinováno s filmem typu Austin powers. Mnoho legrácek, akční děj a vlastně nakonec vůbec ne špatnej film. Abych řekl pravdu, mě příběhy agenta 007 příliš nezaujaly. Ovšem toto je přecijenom trochu jiný šálek čaje. Taková modernější a rozmanitější současná verze.
  12. Sedmero krkavců
    Sedmero krkavců (2015)
    9
    Sedmero krkavců je samo o sobě výbornou pohádkou. Již literární verze zaujala svou temnou stránkou. První české filmové zpracování mě upřímně příliš nezaujalo. Ovšem tato verze od Alice Nellis je pro mě o poznání lepší. Vyniká výborná herečka Martha Issová. Nejen svým filmovým umem, ale samozřejmě i sexappealem. I ostatní herci hrají skvěle. Mám doma i knihu s filmovou obálkou, takže hezky vystavenou v knihovně.
  13. Vraždy v kruhu
    Vraždy v kruhu (2015)
    3
    Abych řekl pravdu, asi sem od tohoto seriálu čekal trochu víc. Obsazení je sice dobré, ale například postava Richarda Krajča mohla být trochu více promokaná. Četl jsem i knižní předlohu a ta byla o hodně zajímavější. Navíc nebýt ní, tak některé souvislosti vůbec nechápu. Například milostný trojúhelník Krajčo, Trojan a Vágnerová. Nejzajímavější originalitou mělo být zapracování astrologie do děje, ale moc se to nepovedlo a klidně bych se bez této vložky obešel
  14. Cesta ven
    Cesta ven (2014)
    9
    Zajímavej film. O jeho kvalitách svědčí i několik ocenění na Cenách českých kritiků. Díky obsazení neherců vzniká velice autentická atmosféra, zejména s ohledem na život romů. Rasistům tenhle film nedoporučuju, ale jinak určitě stojí za zhlédnutí. Pojednává o nelehkém životě romů. Samozřejmě, že někteří nemakaj, kradou atd. Na druhou stranu věřím, že existuje i spoustu slušných.
  15. E.A. Poe: Podivný experiment
    E.A. Poe: Podivný experiment (2014)
    8
    Sympatický film, který se odehrává v historickém psychiatrickém zařízení. Nabízí velice zajímavý příběh na motivy E.A.Poe. Samozřejmě trošku utíká od knižní předlohy, ale nemyslím si, že mu to vyloženě škodí. Herecké obsazení je opravdu famózní. Nejdokonalejší je zejména nečekaný závěr. Určitě se vyplatí na něj zajít do kina.
  16. Pojedeme k moři
    Pojedeme k moři (2014)
    9
    režijní debut Jiřího Mádla jsem si nemohl nechat ujít, protože jeho herecké výkony mě vždy pobavili. Poměrně zajímavé herecké obsazení slibovalo, že se bude jednat o příjemnou rodinnou komedie. D nespletl jsem se. Divák se během sledování pobaví a děj zajímavě plyne. Rozhodně se u něj nebudete nudit, jako u některých jiných novějších českých filmů. Film se sice nestane velkým hitem, ale zároveň rozhodně neurazí.
  17. Dárce
    Dárce (2014)
    Vzhledem k mé obrovské knižní závislosti je až s podivem, že knižní předlohu jsem nečetl. Bohužel vychází tolik knížek, že ne všechny se ke mě dostanou. Proto jsem se pustil rovnou do filmu. Upřímně mě ničím příliš nezaujal. Samotné téma sice je zajímavé, ale mohlo být daleko lépe zpracováno. Černobílé sekvence mi spíše překážejí a herecké výkony nejsou nijak nadprůměrné.
  18. Labyrint: Útěk
    Labyrint: Útěk (2014)
    9
    Po přečtení knihy jsem musel jít i na filmovou verzi. Ta se poměrně povedla, i když bez knihy je přecijenom méně zajímavá. Nabízí akční děj, především s mladším obsazením. Méně známí herci předvedli slušné výkony a vložili do svých rolí i dostatek emocí. Pro mě lepší než Hunger Games
  19. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8.5
    Po Pánovi Prstenů jeden z nejočekávanějších a posléze i kriticky přijímaných filmů. Každý očekával něco jiného, někomu se jeho vize splnili a ostatní jsou zklamáni. Pro mě jednoznačně zajímavý film plný fantasy boje, emocí a populárních postav. Závěrečná bitva měla své mouchy, ale přesto dokázala nadchnout. Tohle je přesně film, na který se vyplatí jít do kina.
    • Bitva
    • Populární postavy
    • Celkově zajímavé efekty