Luci69

Lucie

Komentáře 25

Od nejnovějších
  1. Rychle a zběsile: Tokijská jízda
    Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006)
    5
    Tokyo Drift je považován za nejslabší článek v sérii F&F. Nic proti tomu, důvody tu jsou - dementní teenage zápletka, stejně tak scénář a především naprosto nezajímavé postavy s hlavním usmrkancem v čele. A přitom je to škoda, Linova dravá režie je viditelná (a naplno ji využil o dva díly později) a všechno driftování a závodní scény vůbec vypadají velice slušně. Pro mě osobně o chlup lepší než dvojka.
  2. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    8.5
    Ve všech ohledech povedený film. Herci, scéna, triky, výprava...vše. Hl od začátku do konce akce. Romantické a dějové scény se vyskytují, ovšem dohromady zaberou tak patnáct minut filmu. Vlastně celé je to dějová linie, ovsem pořád se tam něco děje. Navíc to sakra dobře vypadá. Záběr za záběrem. Úlety se samozřejmě najdou, ale...SILENY Max. Je to tak trochu šílený film (poušť, masky, kojné) ale i šíleně dokonalý(akce, chytrá zápletka, scénář, auta) Hudba mohla být určitě lepší....
  3. Čarodějky z Eastwicku
    Čarodějky z Eastwicku (1987)
    10
    Moje nejoblíbenější pasáž je ta, kde Cher nadává Jackovi Nicholsonovi, který se před ní "svůdně plazí" po své luxusní posteli ve své luxusní vile na svém ohromném pozemku, kde čůra na volavky. Na film jsem koukala denně a zanechal ve mně nesmazatelné stopy a naučil mě i pár sprostých slov :o) Prostě mě ovlivnil a vyrůstala jsem s ním a porovnávám s ním všechny filmy s podobnou tématikou a ještě žádný ho nedostihnul. Špičkový film a naprosto úžasnými herci, hereckými výkony, hudbou a koncem. Jen bych chtěla ještě napsat, že dubing s Bartoškou jsem nikdy nezkousla a asi nikdy nezkousnu...naprostá hrůza!!!!
  4. Propast
    Propast (1989)
    8.5
    Zamilování hodné postavy, nepopsatelná atmosféra, gradující napětí, revoluční (a nestárnoucí) triky. Propast je mimořádně „imerzní“ zážitek. Taková kombinace mysteriózního dramatu, nervy drásajícího thrilleru a skutečně dojemné romance nebyla na plátně k vidění nikdy před tím, ani potom. Je proto škoda, že Propast není, na rozdíl od těch nejlepších filmů Jamese Camerona, jako Terminátor II nebo Vetřelci, dokonale vystavěný film. Původní sestřih rozmáchlému příběhu ublížil, ale i režisérský sestřih citelně trpí tím, že emocionální vrchol filmu jako takového přichází dlouho před jeho vyvrcholením jeho děje.
  5. Avatar
    Avatar (2009)
    10
    Hodně věcí už bylo řečeno, hlavně předvídatelný děj, ale je to nádhera - ty barvy, svět Pandory a její samotní obyvatelé. Během filmu člověk úplně zapomene, že to není realita a nechá se absolutně vším unášet. A pak si najednou uvědomí, že se celý film blahem a štěstím usmívá a přeje Nebešťanům, aby to projeli na celé čáře a nechali ty nádherné bytosti na pokoji... Film, který mě ještě hodně dlouho nenechá v klidu a kde 5* je opravdu málo.
  6. Mrazík
    Mrazík (1964)
    8
    Po roce 1989 Mrazíka několik let nedávali. Tenkrát jsme ještě neměli video a Mrazíka jsme několik let neviděli. Pamatuju si, jak jsem byla šťastná, když ho po letech opět televize nabídla, všechno šlo stranou a já si těch 80 minut užívala jako malý dítě. Samozřejmě dabing je přímo geniální, ale i samotná zápletka, humorné scény, všechny postavy jsou kouzelné - žádná není nadbytečná, hudba a kus nostalgie...to vše si zaslouží pět hvězd. Vůbec mi nevadí, že ho každý rok dávají, dívat se pokaždé nemusím a vysílají to hlavně pro děti, kterým se pohádka taky líbí. A nikdo nemůže za to, že už jsme pardálové, kteří to viděli téměř 30x. Nechápu, jak někdo dává nižší hodnocení jen proto, že to viděl mnohokrát.
  7. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    9.5
    Filmy od Marvela všeobecně zbožňuji, ale Iron Man patří na 1. místo žebříčku mé oblíbenosti. Ta jeho ironie, arogance, záchvaty úzkosti ... -> Prostě takový ten typicky správný hajzlík s dobrým srdcem. Za mě určitě nejlepší díl Iron Mana, tleskám Shane Black a obdivuji Robert Downey Jr. za to, jak výborný je to herec.Nejlepší díl z celé trilogie !! Když srovnám první díl s tímhle posledním, opravdu ta jednička je jak nic. Skvěle jsem se bavila, Tonyho narážky a sarkasmy vždycky zapůsobí, byla jsem i v částech filmu překvapena, i mírně zaskočena. Prostě čím dál lepší podívaná a tak to má být :)
  8. Iron Man 2
    Iron Man 2 (2010)
    8
    druhý díl kultovního movie, zápletka velice dobře zpracována a ano opětovně vyhraje dobro nad zlem aspoň v těch filmech ;) když už ne jinde, vzpomínka na otce to je dost dobrá rána do černého ke by bylo mladého Starka nebýt právě otce a jeho kvalit - přičemž se mladej doví co a jak bylo v minulosti o které vůbec neměl páru .... to že si sem tam někdo přihřívá polívčičku a mluví z něj pouhopouhá závist a je třeba zničit "krtka" to je klasika ....jen ten konec úplný konec byl na mě příliš silnou kávou to vypadá že z toho všeho bude jednou jeden pěkný kruh..... hvězdné obsazení akce střídá akci žádné plané žvásty
  9. Iron Man
    Iron Man (2008)
    9
    Velkolepé. Robert Downey Jr. v hlavní roli, exceluje a odzbrojuje diváka svým charizmatem. (Tenhle šílenec má vůbec rok 2008 jako hodně povedený). Celkově jsou herci dost dobře vybraní, což je hlavní deviza filmu, který mě ani minutu nenudil. Iron Man je prostě zábavný a trikově excelentní. Takto by to mělo u komiksových adaptací vypadat. Iron Man je prostě film s koulema.
  10. Komando
    Komando (1985)
    8.5
    Tak tady dávám 5* jen proto, že je to taková blbost, až je to geniální. Koukám vždycky, když to jde v televizi. Ty hlášky, akční scény, dokonce i chyby ve filmu do očí bijící mě vždycky rozesmějou:-) Prostě nesmrtelný Arnold proti armádě střelců, kteří netrefí moře z člunu. Tipněte si, jak to dopadne:-) "Vzpomínáte si na mě plukovníku?", "Pamatuju si dobře ty dobytku!!" nebo..."Nějak ti došla pára Benete!" atd...na to se prostě nedá zapomenout.
  11. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9.5
    Snímek Ridleyho Scotta opravdu obnovil historické velkofilmy, a tudíž připoutá k obrazovce i veškerou dnešní generaci. Hra citů mezi velkými herci Russellem Crowem a Joaquinem Phoenixem je bezchybná, i když někdy se zbytečně moc polemizuje. A sám Phoenix by nemusel dělat před svojí sestrou, jež byla proti němu, takového chudáčka a ukazovat jí tolik slabin. Přesto Gladiátor omámí výpravností a přesnou konstrukcí gladiátorských her i zákulisí arén opepřenou o vizuální efekty dodávající nadčasovanost tématu, o špetku moralizováním prostřednictvím pravého bezlítostného hrdiny - GLADIÁTORA Španěla a o svědomitou konstrukci, která se nevymyká kontrole skvělému režiséru Ridleymu Scottovi.
  12. Americký gangster
    Americký gangster (2007)
    9
    Tohle je jeden z těch příběhů, kdy stejně nakonec fandím více tomu zločinci než policii. Závěr filmu mi potvrdil potvrdil proč. Realistické, žádné přehánění, a přitom brilatní kriminální drama. Myslím, že Americký gangster je velmi autentickým zobrazením skutečné historické etudy. Ruby Dee byla zcela poprávu nominována na Oscara, škoda, že ho neobdržela, podle mě by si ho za svůj výkon zasloužila. Překvapilo mě, že nominován nebyl i sám Denzel Washington, který s rolí Franka Lucase stotožnil naprosto fantasticky. Dokonale zvolení herci, kteří se ke svým rolím hodí více než kdokoli jiný, to už zkrátka patří mezi všeobecně známý um starého dobrého Ridleyho Scotta.
  13. Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    Citová záležitost pro pravého filmového (komiksového) maniaka. Při každém políčku z tohoto filmu vám zaplesá srdíčko blahem a radostí a jen těžce se s tím to filmem budete loučit. Všechno dovedeno k dokoalosti - režije, střih, kamera, herecké výkony, ... a co předvádí Heath Ledger v roli jokera to se nedá popsat! To se musí vidět !!! Zážitek roku a zaslouženě dobité jedno místo v mém top 10.
  14. Batman
    Batman (1989)
    10
    S odstupem času člověk může srovnávat remaky od CH. Nolana (s Temným rytířem) a dva nejlepší a první filmy T. Burtona. Poprvé, uvědomila jsem si až dnes po opětovném zhlédnutí blue-ray verze tohoto Batmana, že Tim Burton natočil Batman jako komiks, pohádkový příběh. Takové jsou komiksy, mají v sobě cosi pohádkového a fantastického. Filmy s Temným rytířem kouzlo komiksu nemají, jsou více reálné s detaily. To tvoří mezi nimi obrovský rozdíl. I když na začátku masy lidí protestovaly proti obsazení M. Keatona, tak dle mě je to nejlepší Batman ze všech, co ho hráli. Jeho dvojakost se mu zračí v očích, nemusí ji hrát ostatními částmi svého těla. Je záhadný jako Batman, je záhadný jako B. Wayne, je záhadný jako sirotek a citlivý zároveň tak, aby ho každá žena ochraňovala. Ať natočí cokoliv batmanovského s kýmkoliv, M. Keaton bude vždy první z řady. Co dál? Detaily a dokonalými akčními scénami se zabývají filmy s Temným rytířem. Batman od Burtona má vzhlednější a lepší Batmobil a lépěji vizuálně upravené město Gotham. Opravdu lepší byl výběr osudové ženy pro B. Wayna, Kim Basinger je prostě femme fatale. Obě ženy v novějších filmech si s ní opravdu nezadají. V nových filmech je lepší Alfred v podání M. Caina, je výrazný a důležitý. Alfred v Batmanovi je tichá voda, co břehy mele, nenápadný. V nových filmech již takový není, ale i tak má ten starý své kouzlo. A zapomněla jsem na postavu jokera v podání J. Nicholsona. Těžko se srovnává s jokerem v nových filmech, protože je opravdu jiný. Je to jedna z nejlepších rolí J. Nicholsona. Jeho výkon je nezapomenutelný a neopakovatelný.
  15. Já, robot
    Já, robot (2004)
    9.5
    Je mnoho sci-fi filmů, ve kterých si stroje začnou dělat právo na vlastní existenci a lidem se to vymkne z rukou. Méně je těch, kde má vzpoura strojů i logické opodstatnění. Je však jen jeden takový ve kterém hraje Will Smith. Role nezávislého, drsného a autoritami pohrdajícího poldy se snad nehodí pro nikoho více. Ve filmu nechybí žena, kterou by mohl Will oslňovat, ani osobní emotivní příběh(takový jaký si ve filmu podobného ražení můžete jen dovolit), ani nějaká ta hrdinská, či vtipná hláška a dokonce ani Ten policejní šéf, který suspenduje svého nejlepšího detektiva. Počítačové triky vůbec nebijí do očí, naopak. A co víc, v pár záběrech se ukáže a promluví i vycházející hvězda Shia LeBeouf Pro mě jedno z nejlepších sci-fi a 5 hvězd.
  16. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    8
    Velmi příjemné překvapení. Čekala jsem slabý průměr, ale bavila jsem se od začátku do konce- a ne jen já, ale i celé kino. Herecké obsazení bylo příjemné a vyrovnané - chápej: film netáhl jen jeden herec. Příběh nebyl kdoví jak originální, ale měl spád a návaznost a samotný styl humoru je šálek mého čaje. Nevzpomínám si u kterého filmu naposled bych já i celé kino vybuchlo tolikrát smíchy. Velmi dobré.)
  17. Počátek
    Počátek (2010)
    8
    Na tento film jsem šla očekávajíc něco jedinečného, dechberoucího, skvělého.. Má neskromná očekávání byla naplněna bohužel jen zčásti. Ano, byl to zážitek, bylo to něco nového, velkolepost nezná mezí v tomto snímku, ale přece jen k té dokonalosti mi cosi scházelo. Když jsem o tom zpětně přemýšlela, došla jsem k závěru, že vlastně vše bylo tak dokonalé a naprosto detailně promyšlené, až mi nezbylo místo pro moje vlastní myšlenky a fantazii. Také jedna věc mi tam chyběla. A to sice trochu hlubší vyznění všech postav, které mohly dostat víc prostoru, co se vnitřního života týká, např. trochu víc o jejich minulosti, o jejich tužbách, životních postojích. Postavy jsme znali jen povrchně, podle mého názoru nám tak Nolan lehce neumožnil prožívat naplno s nimi jejich osud. Ale samozřejmě, jak už jsem napsala, byl to zážitek. Film neměl hluché místo, dynamická, hloubavá hudba skvěle udržovala tempo, samotná hlavní myšlenka filmu byla originální.. Čtyři hvězdičky a potlesk pro Nolana.
  18. Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    9
    Krásný začátek jedné nové série, která pouze staví na známých prvcích a postavách, samostatně však vytváří zcela vlastní svět, charaktery i ojedinělou atmosféru. I přes volnější tempo a pozvolné budování příběhu, pro úvod do nastávajícího dění zcela ideální a přesvědčivé. Návod jak použít svůj strach proti nepříteli. TAKOVÉTO restarty/remaky mají smysl!
  19. Interstellar
    Interstellar (2014)
    10
    Velice zajimave scifi ktere nam poklada otazky zdali je mozne cestovat vesmirem, zda je mozno cestovat skrz cernou diru, jaka je podstata lidstvi, zda je mozne prezit na teto planete a stale rust? Ci je nova planeta jedina sance pro zachranu nasi civilizace a hodnot abychom se nevratili k surovemu Darwinismu a boji o nedostatkove zdroje k preziti? Tento film byva prirovnavan k filmu Gravitace ale podle meho nazoru jr Gravitace zcela prazdna vizualni tupost bez nejakeho presahu.......scifi film roku vrele doporucuju!
  20. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    9
    1) Uplynulo již skoro 15 let od první premiéry Pána Prstenů, avšak film zůstává i nadále aktuálním po všech stránkách: technicky, herecky, hudebně, ideově. Jeho poselství je natolik silné, že jej dokáže překonat jen málokterý další film současné kinematografie. Fantastickému díluTolkiena byla dána ta nejlepší možná, doslova geniální, forma. Díky Peteru Jacksonu a lidem, které svérázný režisér vzal s sebou na tvoření tohoto úžasného dobrodružství, vznikl film, který se mnoha lidem nejen jednoduše líbí, ale také je inspiruje, dodává jim naději a probouzí důvěru v lidství v každém člověku. Společenstvo Prstenu je prvním dílem trilogie - svižný děj a dokonalé výkony herců si zamilujete ihned, nebudete moci se odtrhnout od obrazovky ani na okamžik. Pán Prstenů je film, který se nebojí patosu, hrdinství, kritiky ani humoru. Podle mne, je to jeden z těch nejlepších filmů současnosti, který bude ještě dlouhá desetiletí vzdorovat nejnovějším filmům a nakonec se zařadí do filmové klasiky 21. století. ... Pokračování v komentáři Dvou věží.
  21. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    9.5
    Vězeňská tématika je mi velmi vzdálená a taky jsem se díky vysokému hodnocení snažila na tento film dívat kriticky. Ale musím dát za pravdu, že je opravdu vynikající. Kdybych měla najít všechny klady filmu, nejspíš bych se jen opakovala. Ráda bych ale podotkla, že nejvíce mě potěšil závěr fimu. A to hlavně tím, že útěkem z vězení veškerý příběh nekončí a můžeme tak sledovat další propuštěné vězně a jejich životní postoje. A také musím pochválit výborný scénář, čemuž odpovídal i skvělý dabing.
  22. Sedm statečných
    Sedm statečných (1960)
    10
    Naprostá klasika a jeden z mála westernů vysílaných v socialistických televizích, i proto jsme dokázali rychle vyjmenovat všech 7 jmen ochránců mexické vesnice, způsob úmrtí 4 z nich a napodobovat zvláštní chůzy Yula Brynnera. Nezapomenutelná je hudba Elmera Bernsteina a nezapomenutelný je i vůdce bandy Calvera v podání vynikajícího Eliho Wallacha.
  23. Sedm
    Sedm (1995)
    10
    Už během úvodních titulků na vás dýchne dost ponurá atmosféra, která do poslední vteřiny nepustí a donutí zamyslet se nad svými osobními hříchy. Roli Gwyneth Paltrow bych přenechala někomu jinému, ne uplně mi tam seděla, ale výkony zbylých hlavních hrdinů tento nedostatek precizně vyvážily. Dechberoucí snímek, který ukojí psychopatické já ukryté téměř v každém z nás.
  24. Úkryt
    Úkryt (2002)
    9
    David Fincher a Jodie Foster? Záruka kvalitního výsledku x).. Žánrová lahůdka, která si na nic nehraje a přitom servíruje vysoce nadprůměrnou podívanou, které nic nechybí.. Malá dávka klišé mi vůbec nevadila, naopak, v podobném filmu (když je vše dobře zamícháno) to funguje jako fajn koření.. Pokud máte rádi "lepší" trilery a nevadí vám stopy béčkovosti a nenáročnosti, budete nadmíru spokojeni
  25. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    10
    Jednoznačně jeden z těch filmů, od kterých se vám nebude chtít vstát ani pro sušenku. Pokud má nějaký muž špatné zkušenosti se ženami a přemýšlí nad tím, že raději zůstane sám, tenhle film ho v tomto přesvědčení naprosto utvrdí. Amy se prostě rozhodla-kdo jí nebude milovat..a nebude přesně takový, jak si ona představuje, ten končí..."kdo může říct, že kvůli tobě vraždil?" zajímavá hudba podtrhující atmosféru, že všechno je tak nějak zvrácený..Našla bych tam pár nesrovnalostí, jak bych jí prokoukla-např.pokročilé těhotenství zjistitelné z moči, ale to je drobnost...i tak prostě napínavý příběh, dokonale propracovaný i skvěle zahraný-Rosamund Pike-excelentní!