zdenkapt

ZDENKA

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. Americká krása
    Americká krása (1999)
    9
    super film !! Dvaačtyřicetiletého Lestera Burnhama považuje manželka Carolyn a pubertální dcera Jane za bezvýznamného ubožáka a on jim vlastně dává za pravdu. Nečekaně však najde smysl života, když se zamiluje do Angely, vyzývavé spolužačky své dcery Jane. Vzepře se manželce i nadřízeným, dá v práci výpověď a v naprosté pohodě a jako proměněný jde za svými sny. Za odstupné si koupí auto svých snů, červený Pontiac Firebird z roku 1970, a nastoupí jako obsluha u MacDonalda, kde v mládí prožil své nejšťastnější roky. Být znovu spokojený a vyrovnaný mu pomáhá podivínský sousedův syn Ricky, který se kromě poněkud voyeuristické videotvorby věnuje i drobnému obchodování s marihuanou. Dodává ji i Lesterovi, pro nějž to je další z návratů do šťastného mládí. Ricky Fitts se postupně sbližuje s Jane, Carolyn, realitní agentka, se stane milenkou svého největšího konkurenta Buddyho Kanea a Lester se konečně ocitne sám s Angelou. Když dojde na něžnosti a dívka přizná, že je dosud panna, Lester se ovládne a přes svou touhu ji něžně odmítne. Vzápětí však zasáhne nevypočitatelný osud.
  2. Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    10
    super film !! Na začátku příběhu se potkává se starým mužem Paulem Edgecombem (Dabbs Greer). Žije v domově s pečovatelskou službou a právě se dojatě dívá na starý film s Fredem Astairenem. Snad až příliš dojatě, protože jedna ze sester ho musí zkontrolovat, když slyší všechny ty zvlyky. Paul je tak naměkko, že jí začne vypravovat svůj příběh starý 60 let, který ještě nikomu nevypravoval. Kolem roku 1935 v Louisianě, mladý Paul není jen "zaměstnancem", ale bystrým pozorovatelem, který citlivě vnímá rázovité postavy těžkých zločinců i jejich osudy. Setkává se například s černým obrem Johnem, který má ruce jako lopaty a je obviněn z vraždy dvou dětí. Nemůže uvěřit, že člověk, který se bojí spát potmě by byl schopen tak hrůzného činu. Je tu také hluboce věřící Arlen a bláznivý psychopat zvaný Divoký Bill, ale je tu také ta hrůzostrašná chodba, natřená na zeleno, které všichni říkají "Zelená míle", je to cesta, na konci které čeká smrt, pokud se nestane zázrak...
  3. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    10
    perfektní film !! Forrest Gump je prosťáček, který sice nemá vysoké IQ a musí chodit s kyčelním strojkem, ale zato má báječnou matku, která mu tvrdí, že je stejný jako ostatní, a svérázným způsobem přesvědčí ředitele, aby chlapce neposílal do zvláštní školy. Ve škole se Forrest seznámí s laskavou Jenny, která se stane jeho "nejvíc nejlepší" kamarádkou a vybaví ho do života užitečnou radou, aby utíkal, když se dostane do potíží. Když si to o pár let později namíří na útěku před trapiči přes fotbalový stadion, padne do oka trenérům. Díky sportovnímu stipendiu se úspěšně proutíká univerzitou jako hvězda fotbalového týmu. Utíkání mu zachrání život i během vietnamské války. V armádě navíc pozná kamaráda, který zásadně ovlivní jeho život. Jmenuje se Bubba a nepřestává mluvit o tom, že bude po válce lovit krevety. Bohužel se však jednotka dostane do prudké palby, a přestože Forrest všechny zraněné dotáhne do bezpečí, včetně vzteklého poručíka Taylora, Bubba svým zraněním podlehne. Forrest je vyznamenán a zanedlouho slaví další úspěchy jako fenomenální hráč stolního tenisu, který začne hrát ve vojenské nemocnici. Stále přitom zůstává věrným kamarádem Jenny, scházejí se a rozcházejí v různých mezních okamžicích americké historie. Podle slibu, který dal Forrest Bubbovi, koupí loď a začne lovit krevety. Jediným členem jeho posádky se stane zahořklý Taylor, kterému museli amputovat obě nohy. Zpočátku se jim příliš nedaří, ale nakonec zbohatnou. Pro Forresta však zůstává jediným bohatstvím Jenny, s níž ho osud jednoho dne znovu svede dohromady.
  4. Interstellar
    Interstellar (2014)
    10
    SUPER FILM, na který se můžu dívat pořád a neomrzí. Zbytky lidstva na zničené Zemi je potřeba zachránit. Existují dva způsoby, ale oba mají své nedostatky. Jednomu chybí důležitá kvantová rovnice a druhému vhodné exoplanety. Bývalý elitní pilot dostane podivnou cestou souřadnice tajné organizace, která mu nabídne spolupráci na projektu záchrany planety Země. Taková nabídka se neodmítá, i když je nutno opustit rodinu. Hlavně malá dcera nese tátovo rozhodnutí velmi těžce, ale pocity zodpovědnosti a touha po průzkumu neznámých vesmírných sil je silnější než rodinná pouta. A záchrana lidstva znamená přece i záchranu vlastních dětí.