vojta-kortus

Vojta Kortus

Komentáře 25

Od nejnovějších
  1. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    10
    Truly Amazing Spider-Man... už dlouho jsem neměl pocit, že by film dokázal tak perfektně odrazit nějaký komiks, od feelingu přes vizuál až po ústřední postavu, která může aspirovat na Buellera dnešních teenagerů (na to film ostatně rovnou odkáže). Keaton fantastický a thrillerová sekvence z auta je jeden z nejsilnějších momentů v celým MCU. Potěší záporák s lidskou motivací, komorní vyústění a po hrozně dlouhé době i sidekick, který je opravdu roztomile vtipný po celou stopáž. Odpůrce rebootů navíc mile překvapí, že i tenhle Spidey je svůj a rozhodně si ho nelze splést s Maguirem či EMO-Manem, ani zbytkem Marvelovek. To kličkování napříč žánry je u Marvelu vlastně čim dál víc obdivuhodné.
  2. Annabelle 2: Zrození zla
    Annabelle 2: Zrození zla (2017)
    7.5
    Na pokračování filmu Annabelle z r.2014 jsem se nesmírně těšil, a l e... bohužel není tomu tak. Pan režisér evidentně horory moc neumí. Už jeho loňský horor ZHASNI A ZEMŘEŠ se nepovedl. Podle mě je jednička mnohem lepší než dvojka. No, po technické stránce tento film zlé není, kamera je ok, ale víc jak 50% z toho vyždímat nemůžu.
  3. Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    9.5
    Co k tomu dodat. Dvojka s přehledem smazala slávu i tak skvělého prvního dílu. Nezapomenutelný T1000 z tekutého kovu. Nikdo tenkrát nechápal, jak to udělali. Přelomový film, skvělé triky, skvělé herecké výkony a to nejen "Árnýho" Film je napínavý každou vteřinu. Je to ptostě TOP akční snímek.
  4. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    10
    Ragnarok není něco, čeho se máme obávat, ale událost, na kterou se musíme připravit. Z věčné pasti je osvobozena bohyně Hela, která to zajistí. Intimní momenty mezi Thorem a Hulkem included. Pokračování Thorovy série si drží kvalitu a pobaví.
  5. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    10
    Po Deadpoolovi druhý x-menovský snímek s obhroublým a krvavým R-kovým ratingem, po němž valná většina fanoušků série prahla více než patnáct let. S ohledem na tuto skutečnost dopřává Logan divákům opravdovou krvavou řež, v níž se za useknutými hlavami a lidskými údy nejde daleko. Po příběhové linii jde u Logana o filmový průměr, když pomineme velmi nelogické chování postav, především těch dětských, lze zde najít hned několik paralel s Terminátorem 3 – ústředním dějovým motivem je dostat se v časovém presu z bodu A do bodu B, dále příběh otvírá několik divákovi zřejmých cest, kterými se může série dále ubírat, a ta hlavní, v níž se představitel hlavní role „nostalgicky“ loučí se svou filmovou postavou. Vyzdvihnout naopak musím výpravnou složku filmu, která je excelentní a střídající se scenérie novomexického, navažským pískem pohlceného, Rio Rancha a subtropického Golden Oak Ranch jsou přímo dechberoucí, stejně tak jako výkon Hugh Jackmana, jenž dává poslední sbohem postavě Logana ve velkém stylu. Celkově vzato je Logan velmi příjemným zakončením života jedné z nejoblíbenějších filmových postav počátku 21. století, která za sebe v minulém roce nalezla velmi obstojnou náhradu v podobě Millerova Deadpoola.
  6. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    8.5
    Za mě Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta patří mezi nejlepší díly. Hned po Prokletí Černé perly. Film je dobře herecky obsazený a vizuálně udělaný. Ale už to není co bývalo. Jack začíná stárnout ale to neznamená že Salazarova pomsta je poslední díl z Pirátů. Rozhodně pětka byla lepší než čtyřka. Mě se film líbil a doufám že budou další a proto filmu dávám 100%.
  7. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    10
    Dvojka Strážců galaxie je pokračování, které nedělá jedničce ostudu. Ke všem barvám pleti nám tu přibyla ještě zlatá, skleněná, sylvesterstallonovská a kurtrussellovská, všichni hrdinové pořád hláškujou (a Drax i Groot dokonce víc, než kdy dřív), ztvárnění vesmíru je barvité a působivé a bitky i bitvy odvázané a technicky vychytané. Ústřední kroužek hrdinů jsme si představili už v předchozím dílu, takže tady se až na ženu, co se vyvinula z larvy, nic moc dalšího nekoná. Tudíž je dostatek času (občas až bohužel příliš času) porýpat se trochu v emocích a vztazích - synovsko otcovských, nevlastněsynovsko otčímovských, sestro sestrovských, mývalovsko grootovských (to je tradičně největší zábava) a Petero Gamorovských. K tomu jedna načuřená kněžka a jeden šílenej egomaniak a může se rozjet další slušná marvelovská jízda. Která, jak už je obvyklé, nekončí ani se začátkem závěrečných titulků:-)
  8. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    10
    Hodně složitý film pro diváka vzhledem ke kontroverznímu tématu. Celé to stojí na hereckých výkonech, ke zbytku stačí jen konstatovat, že je snímek zručně natočený. Eddie Redmayne si vybral další složitou roli. Ne že by nebyl dobrý herec, ale tady mě přeci jen přišlo, že až moc přehrával a někdy to působilo dost rušivě. Oscara bych mu osobně tentokrát znovu nedal. Naopak jsem se přesvědčil, že Alicia Vikander je vážně dobrá herečka a očekávám od ní ještě velké věci. Celkově už to nikdy vidět nemusím, ono to není nic třeskutě zábavného pro více sledování a zařadí se to kamsi mezi artovky, ale jinak zajímavé téma a dobře zpracované
  9. Padesát odstínů černé
    Padesát odstínů černé (2016)
    9.5
    Parodie mám vlastně rád a těch novějších jsem viděl většinu, abych tak řekl nebo zkrátka celkem dost. Od Leslie Nielsena se tento podžánr počínaje prvním Scary movie posunul někam úplně jinam a hodně lidem to zkrátka je proti srsti. Sází se na ten nejjednodušší humor, jaký je možné předvést a pokud člověk nechce takzvaně vypnout mozek a ideálně vzít s sebou pár podnapilých kámošů, či se zkrátka patřičně naladit, trailer jasně ukáže, že by měl tento kousek a jemu podobné, vynechat. Já se bavil vesměs dobře..po nějaké době jsem chtěl dokonce napálit 4 hvězdy, ale na to je hlavně závěr příliš infantilní a místy nudné. A bezpochyby nebetyčně hloupé. Hangover Games ale dokazují, že může být hůř. A uvedení do českých kin naznačuje, že můžete být v kině zachráněni od českých pecek jako Lída Baarová nebo Decibely lásky. Takže vlastně fajn
  10. Les sebevrahů
    Les sebevrahů (2016)
    8.5
    Hororový snímek Les sebevrahů překvapivě nezklamal, ale mile potěšil. A mohu dodat, že se jedná o jeden z nejlepších hororů, který jsem viděl za poslední tři roky. Režiséru Jasonu Zadovi se s filmaři daří navodit správnou temnou atmosféru a doprovodný soundtrack přesně ví, kdy zasáhnout a ještě přitlačit. Scénář, který napsali Nick Antosca (Hannibal), Ben Ketai (30 dní dlouhá noc: Doba temna) a začínající Sarah Cornwell, perfektně pracuje s postavami a herci tak podávají slušné výkony – obzvláště Natalie Dormer. Kamera je poměrně plynulá - obraz není příliš roztřesený, když nepočítám „sprinterské scény.“ Pokud jste tedy milovníky hororů, pak si tento snímek zajisté nesmíte nechat ujít. Pokud jste však slabé povahy, raději zůstaňte doma.
  11. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    8
    Nečekal jsem to, ale je na tom vážně vidět to přetáčení a brutální stříhání. Mohlo to být mnohem lepší. Na mě to bylo chvílema nepříjemně zbrklý. Tak třeba, nejprve naší partě skoro nikdo nevěří a jakmile se objeví průser tak je tam bez zaváhání vyšlou. S postavama se taky moc nepárali, na to jak málo se toho o nich, a oni o sobě navzájem, dozvíme mezi nimi vzniknou překvapivě rychle silná pouta. Krom toho je jich většina akorát na parádu. Hlavně jedna figura, ale Bumerangovi vlastně hodně pomohla. Mimochodem Kapitán se mi líbil ze všech nejvíc, a daleko víc než chlapík stejné hodnosti od Marvelu. Nakonec to co řekli už zástupy přede mnou: Padouši jsou vlastně takoví zlobiví hrdinové co nechápou proč je vlastně lidé nenávidí. No a ty přetáčky díky, kterým se to tváří částečně vážně a částečně jako Strážci galaxie. Vedení studia si mělo radši nas.at na ruce než se do toho začali plést. P.S. - překvapení se nekonalo. Pan Ledger je stále nedostižný. Joker je 1. Heath Ledger 2. Jack Nicolson . ? Jared Leto
  12. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    10
    Konečně se dokázal Marvel odprostit od stylu Avengers a předvádí nám něco jiného a originální. Avšak i zde narazili. Po vizuální stránce se jedná o bezkonkurenční snímek, ale příběhově jednoduché a hlavní postavou nesympatické. Strangovi hlášky nefungují a celkově mi jeho postava nesedla, i když mám B. Cumberbatcha rád. Škoda, ten svět měl velký potenciál.
  13. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    9.5
    Film to je dobrý, příběh je koukatelný. Hudba a triky sou skvělé, ale opravdu si nemůžu zvyknout na Eddiho, dejte mu oscarů kolik chcete, stejně ho nebudu mít ráda. A upřímně, i když sem opravdu velkým fanouškem Deppa, tak on v roli Grindelwalda je naprosto mimo.
  14. Jurský park
    Jurský park (1993)
    8
    Spielberg vytvořil velkolepou celovečerní klasiku.Skvěle vybraný herecký obsazení,perfektní vizuální efekty s vynikající výpravou.Film jsem si pustil po mnoha letech a musím potvrdit geniálnost Spielberga(pastva pro oči).Hudební vlnka od dvorního skladatele Spielberga Johna Williamse,byla opět vánkem pro uši.Jurský park musel vidět každý,obrovský ohlas tomu jen napovídá.Plné hodnocení je zasloužené. - Zlatá éra VHS -
  15. Podivuhodný případ Benjamina Buttona
    Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)
    7.5
    Nádherný film. Po vypravěčské stránce absolutně špicový a pořád plný děje. Dal bych i 100%, kdyby herce trochu věrohodněji maskovali. Daisy nemůže ve 43 letech vypadat stejně jako ve dvaceti, zatímco její dcera vypadá ve dvaceti tak na 13. V jednom z posledních záběrů také vybrali na Benjaminovu cca 12 letou postavu (bzhledem k jeho uhrům) asi 7 letý hlas. Kromě tohoto nedostatku je to ale parádní film :)
  16. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
    Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
    6.5
    Už bez Willa a Elizabeth a konečně se může Jack starat taky o někoho jiného. Vyměnění hlavních postav hodně přilepšilo a nabralo na oprátkách. Barbossy se prostě nezbavíme, naštěstí mě ještě nezačal srát jako jiné postavy z předešlých dílů. Vidíme zase jiné tvory a zákoutí toho světa se vtipném podání Deppa.
  17. Vzkříšení démona
    Vzkříšení démona (2015)
    7
    Zlo přichází, aneb zahrávat se smrtí se opravdu nevyplácí, i když proto to máte důvody. Mnozí z Vás si jistě vzpomenou na již kultovní a hvězdně obsazené Hráče se smrtí a jejich experimenty. Ve snímku Vzkříšení démona se opět skupinka vědců snaží posunout hranice smrti opět o něco dále a zahrávající si s myšlenkou, jak přivést k životu mrtvé resp. jak dát lékařům při jejich oživování trochu více šancí a času. Oproti již zmíněným Hráčům se smrtí se zde však dostáváme do zcela jiné filmové kategorie a původní experiment se tak bohužel poněkud zvrhne. Pokud se rádi lekáte, je film určen právě pro Vás :o) pokud ale hledáte nové Hráče se smrtí, budete asi poněkud zklamáni.
  18. Husí kůže
    Husí kůže (2015)
    6.5
    Film, příběh, byl velice ohraný, jako by to byl hloupý odvar z filmu Kronika rodu spiderwiků. Děj postrádal smysl a scénář mlel z posledního. Jack Black si zachrál roli psychopatického, náladového spisovatele/souseda a dal to poměrně slabjeji než ho známe. Humor byl velice dětintský a nesmyslný. Za sebe musím ocenit herecký výkon Ryana Leea. Svůj charakter ustrašeného teenagera, byť ohraný, ale vtipně podaný zvládl docela dobře. Dětský horor se tedy opravdu stal hororem.
  19. Sinister 2
    Sinister 2 (2015)
    7.5
    Pro mě osobně ohromné překvapení.Jednička mě kdysi v kině moc nechytla a díky blbému konci spíš naštvala, ale při pozdější projekci doma se ženou už to bylo mnohem lepší.Když sem viděl trailer na dvojku a s hrůzou zjistil, že se nás čekají Kukuřičně děti 18: Gene Simons vrací úder, měl sem zcvrklo v trenkách, jaký nás to čeká provar.Překvapení pro mě tedy je, že mě to bavilo možná víc, než první díl.Chápu zdejší vlažnější přijetí, protože zasazení na americký buranov nedělá nikdy dobrotu, natož když do filmu přidáte malé děti, které ale nestraší, ale ve filmu působí vlastně jako vysvětlující a žijící organismus normálního scénáře
  20. Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    9
    Toro má svůj talent nezapře, Purpurový vrch je řemeslně skvěle zvládnutý film, přidejte k tomu ještě extraligové obsazení a měl by být úspěch jasný...bohužel to tak není. Purpurový vrch naneštěstí padá na samotném příběhu. Není to ani horror, ani červená knihovna ani nějaké skvělé konverzační drama, je to všechno dohromady a ve výsledku ani jedno z toho. Možná kdyby býval měl film o 30 minut méně, byl by výsledný pocit lepší. Nemohu si pomoci, odcházel jsem z kina s pocitem, že jsem právě sledoval skvělý, ale tak 25 let starý film, z dnešního pohledu poněkud prošlý. Tom Hiddleston a Jessica Chastain jen dokazují, že patří k dnešní herecké špičce.
  21. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    8
    Stále dobré pokračování úspěšnějšího prvního dílu...Druhy dil se jiz neobesel bez trosku nudnejsich pasazi a jaksi jiz hruzy nenahanejicich duchu a strasidel jako dil prvni. Stale se ale jedna o nadprumerny horor, jelikoz dnesni tvorba tak trochu pokulhava...Stale mohu doporucit, ale jiz bez zaruceneho vysledku ve finale...uz je ve filmu silne citit ovlivnovani Hollywoodem coz je ve vysledku velika skoda.
  22. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    8.5
    Na Hleda se Dory jsem se nemohla jako spravny fanousek animaku dockat. Tento celovecerni film me ani trochu nezklamal. Rada jsem se dozvedela srdcervouci pribeh male Dory a jeji hledani rodicu. Bylo to dojemne, v jeden okamzik mi malem i ukapla slzicka. Krasa. Rada se na to podivam znovu. :)
  23. Mimoni
    Mimoni (2015)
    9
    Fenomenální postavičky zaplavily celý svět, žlutá září. Prostě není nad to vymyslet zajímavou figurku a to se povedlo, ikdyž pořádně nevíme, proč mají ty brýle:). Fórky který se nesou ve stylu traileru a předešlých dílů, Příběh jednoduchý, nekomplikovaný, hlavně aby se děti bavily a dospělý mohli být v kině. Roztomilost a snaha o vymyšlení vtipů hraje prim.
  24. Pan
    Pan (2015)
    8.5
    Wrightův výlet do Země Nezemě dopadl tak, jak většina diváků očekávala. Díky Jackmanovi a povedené audiovizuální stránce je Pan zábavným filmem, ale je na něm vidět, že cílovou skupinou jsou především děti. Těm totiž nebude vadit bizardní hudební cover songu Smells Like Teen Spirit, absence dějových zvratů, několik zjevně prostříhaných scén nebo povrchnost celého scénáře. Šestý film od Joe Wrighta a šestá trojhvězda. To už není náhoda.
  25. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    7
    První část byla tak protáhlá a nezáživná. Za to druhá část byla v tak krátkým intervalu plná spousty dějů a zase jiné mi tam dost chyběli. Dělo se toho tam dost, že jsem si místy říkala, kdy se jako Peeta stačil vzpamatovat? Jak to, že to zase vzdává a Kathnis mu dává šanci. A celé to řešení jestli si Kathnis vybere Peetu nebo Hurikána. Na to, že to byl poslední díl , tak mi ve filmu stále zůstává spousta nezodpovězených otázek. Za to některé děje byly dost průhledné např. že Fínik umře, že Kathnis zabije prezidentku a ne Snowa. Ale, co mě opravdu naštvalo byl konec. Ano sice si někteří řeknou, že to byl dobrý konec, ale pro mě ne. Jsem z posledního dílu velice zklamaná. Podle mého měla Kathnis z posledních sil zabít Snowa a dobít Capitol. Měla zemřít a tím by dohadování Peety a Hurikána bylo vyřešený.