Profilový obrázek

Arthur Logoff

Komentáře 66

Od nejnovějších
  1. Aladin
    Aladin (1992)
    7
    Aladin je asi jedinej Arab, kterýho snesu (ještě tak Omar Sharifa mám rád jako herce), klasická pohádka, na které ani současný Disney v portfoliu asijského konsorcia nedokázalo nic zkazit. Pro děti skvělé jako všechny disneyovky, černobílé vidění světa napomáhá utváření charakteru (stejně jako např. Foglarovky)
  2. Pátý element
    Pátý element (1997)
    8.5
    Lépe, než tady dole Tom Hardy, bych to nevystihl. Miluju filmy s Brucem Willysem, a tento je obzvláště povedený a fakt vtipný. Navíc Milla Jovovich už nikdy nebude tak krásná, jako v tomto filmu. Samotný soundtrack je taky skvělá věc. Celkově - jedno z nejlepších sci-fi ever.
  3. Nepřítel před branami
    Nepřítel před branami (2001)
    7
    Užasný, jak miláček Jude Law dokáže zahrát i něco zcela jiného, než jen nažehleného playboye. Ed Harris skvělý jako vždy. Scénář, kamera výborný, celkově nechybí akce, románek, vkusný a neotravující nástin tehdejší těžké politické situace. Je to vlastně skvělý válečný film se vším všudy.
  4. Ducháček to zařídí
    Ducháček to zařídí (1938)
    6.5
    Brilantně natočená komedie, lehce stravitelná, pobaví a rozesměje. Ačkoli je to přesný opak komedií Woodyho Allena, neznamená to, že by byla hloupá. Technicky dokonalé a jednoduché zároveň. Během Protektorátu se točily skvělé filmy, aniž by obsahovaly politiku nebo nějaký urputný problém, jak je zvykem ustavičně poučovat diváka v dnešní době.
  5. Tři dny Kondora
    Tři dny Kondora (1975)
    7
    Film je velmi profesionálně udělaný, ostatně jako každý, kde hraje již historický krasavec Robert Redford. Jeho problémem je jeho extrémní levicovost. Ve všech svých filmech má Redford společného jmenovatele - vždycky se snaží nějakým způsobem plivat na americkou vládu a instituce. Zřejmě je to tím, že v té nesvobodné Americe celý život tolik trpěl :)
  6. Byl jsem při tom
    Byl jsem při tom (1979)
    8
    Poslední film Petera Sellerse - a zároveň ten nejlepší. Idiota lze ideálně použít v politice a zároveň lze jeho dobrotu, naivitu a bezelstnost prezentovat jako spasitele. Sellers celou dobu vypadá i jedná jako gentleman, Shirley MacLaine je zde ještě velmi krásná. Film pobaví.
  7. Fantomas kontra Scotland Yard
    Fantomas kontra Scotland Yard (1966)
    6.5
    Tyto filmy jsem jako kluk miloval, teprve dneska je vidět, jak ohromná to byla kravina, i když nutno přiznat - Fuňouš excelentní jako vždycky, zrovna tak Jean Marais solidní (a sterilní) jako vždy. Každý by to ale měl vidět, patří to k určité době.
  8. Gravitace
    Gravitace (2013)
    9
    Film je depresivně pesimistický. Ale co taky čekat od vesmíru, že jo? :) Sandra Bullock je pořád hezká, dokonce mi tam připadalo, že umí hrát! :) A ten věčně sympatický Gerge Clooney, byl výborný profesionál, jako vždy. Jen kdyby furt nevolil ty demokraty v čele s Hnusákem Ohavou, ketrý odpískal skoro celý americký vesmírný program. Je to tedy z jeho strany tak trochu chucpe :) Tak aspoň že to ve filmu hraje super, krasavec jeden!
  9. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    7.5
    Nakonec se mi ten film líbil. Je to takový klon Reservoir Dogs, naroubovaný do skal a stepí divočinou, respektive do chalupy s nepřítomným majitelem :) A rozhovory začínají! Typický Tarantino. Film rozstříhat, zpřeházet, a je to.
  10. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Řeknu to hned na začátku - film je super. Rejpalové budou mít aspoň o čem mluvit. Výborné jsou všechny herecké výkony, vybrané lokace nádherné, děj drsný a počítačové triky (méďa béďa) opravdu na úrovni! A Oskár zasloužený.
  11. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Krajina Marsu podel Riddley Scotta! Nemá chybu. Technické detaily tu vůbec jsou povedené. Navíc mám rád Matta Damona, dohromady to stojí za to :)
  12. Já, legenda
    Já, legenda (2007)
    8.5
    Krásný film, který ukazuje, že i drsné scifi umí být plné citu a empatie. Prázdný New York by byl celkem fajn, kdyby tam nebyly ty potvory ve stínech. Krysy byly patřičně hnusné, pejska mi bylo líto. Černý pan doktor byl taky sympaťák. Prostě dobrá práce!
  13. Trainspotting
    Trainspotting (1996)
    8
    Hnusný zážitek z výlovu utopeného čípku v navoněným skotským hajzlu plně nahradí krásná Kelly McDonalds v roli šikovné školačky :) Parádní hudba Underworld ve scéně s hnusným miminkem na stropě! Film vždycky skvěle pobaví. Ewan je pořád skvělej herec, držím mu palce.
  14. Osvícení
    Osvícení (1980)
    9
    Každé ráno na piáno hraje Jack, hraje Jack... :) Mimochodem - film je natočen v existujícím hotelu ve Skalistých horách na svahu činné sopky (poslední erupce krátce před postavením hotelu 1905), dnes je tam ski resort. Všeho dočasu, řekl bych :)
  15. Sám doma
    Sám doma (1990)
    7
    Ačkoli sám sebe považuju za fajnšmekra a tento druh filmů pro celou rodinu by neměl být mezi mými oblíbenými, nikdy si ho nenechám ujít, pokud mám čas a dávají ho v telce. Film je naivní, dětský,hodně americký, proto je i profesionálně natočený a zahraný a zábavný!
  16. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    8.5
    Skvělý filmový zážitek, pro milovníky dobrých filmů neocenitelné. Film je velice laskavý a lidský, až se nechce věřit, že ve věznici má dobro na zlem tak moc navrch :) a že dobro jako takové vůbec zvítězí. Ale pohádky mám rád a tahle je obzvlášť povedená.
  17. Americká krása
    Americká krása (1999)
    7.5
    Kevin Spacey je zase skvělej. Nemohu se ale zbavit dojmu, že je asi opravdu tak trochu úchyl. Vzpomeňte na jeho postavu v Se7en a mozaika je skoro hotová :)
  18. Kladivo na čarodějnice
    Kladivo na čarodějnice (1969)
    7.5
    Tento skvělý film je podle skutečných událostí z Velkých Losin, děj se odehrává v 17.století (pozn.: což tedy není středověk). Kdyby dnešním státním zástupcům a "nezávislým" soudům měl připadnot majetek odsouzených, to by najednou bylo zločinců!
  19. Šestý smysl
    Šestý smysl (1999)
    7
    Neumím si představit, že by místo božského Bruce tu roli hrál někdo jiný. Moc pěkné a moc smutné. číst to jako scifi povídku, řekl bych si - nic moc. Jako film ale dobrý.
  20. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    6
    Tak jako u většiny českých filmů - spousta samostatných velice vtipných momentů a gagů v jinak nesourodém slepenci nerealistického života v reálném socialismu. Celkově to pak působí, že bychom se v tom měli poznat.
  21. Fotograf
    Fotograf (2015)
    6.5
    Film byl koukatelný jen díky Rodenovi. A taky je jeden zvědavý, v jakém světle se ve filmu bude jevit ta jeho zrzavá můza :)
  22. Zjizvená tvář
    Zjizvená tvář (1983)
    7.5
    Jak říká Al Pacino v jiném svém filmu - Donnie Brasco - od pěšáka přes chytráka k bossovi :) Filmová klasika, která ukazuje, jak chudý kubánský emigrant rozvážením koksu ke štěstí přišel. Filmu není co vytknout, má to grády po celou dobu. Prostě skvělý film!
  23. Příšerky s.r.o.
    Příšerky s.r.o. (2001)
    7
    Velice povedený film, který ale jako by trochu přeceňoval inteligenci dětského diváka, spíš bych tipoval, že to tvůrci udělali pro sebe, aby se pobavili :) Pro děti tak pak zbývají roztomilé příšerky. Celkově velmi vtipný a originální film, který tak na chvíli odvrátil neodvratný pád Pixaru.
  24. Amadeus
    Amadeus (1984)
    8.5
    Souhlasím, že je to nejlepší Formanův film, ani slavné Vlasy (které jsou taky po hudební stránce skvělé) diváka nezasáhnou Mozartovou hudbou tak hluboce. Herci zahráli skvěle, film má svižný spád, myslím, že to nemůže nikoho nudit, ani ty, které jinak klasická hudba nebaví. Velkolepé a zábavné.
  25. Světáci
    Světáci (1969)
    7.5
    Tahle komedie je absolutně dokonalá. Nejenom celkem složitá zápletka, ale i hlavně herecké výkony všech zúčastněných, prostě bomba. Vůbec nevadí, že je film černobílý, prostě je to moderní komedie se vším všudy, takže obstojí i dnešním "náročným" divákům. Nikdy jste ji neviděli? Tak každému lze jedině doporučit!
  26. Tanec s vlky
    Tanec s vlky (1990)
    8.5
    Jeden z nejlepších westernů vůbec. A to byl film natočený v době, která těmto filmům už nepřála! Kevin Costner to zvládl herecky i režijně, všechny Oscary dostal zcela zaslouženě. Příběh je skvělý, herecké výkony (včetně indiánů, pardon - native americans) vynikající.
  27. Všichni dobří rodáci
    Všichni dobří rodáci (1968)
    8
    Tady Psisko59 mi úplně vzal slova z úst - nejenom hodnocení skvělých hereckých výkonů jmenovaných herců, vyzdvihl bych životní výkon Radka Brzobohatého, ale hlavně: tohle by měl být povinný film pro každého, kdo by si mohl jen na chvíli myslet, že socialismus je něco spravedlivého. A bezcharakternost občanů naší smradlavé kotlinky je ve filmu přímo ukázková. Jeden z nejlepších filmových příběhů vůbec.
  28. Pianista
    Pianista (2002)
    7
    Výborný film. Dal bych i víc bodů, kdyby to nebyla opětovně omílaná propaganda, kde trpěli jenom Židi, zatímco gojové jenom kolaborovali.
  29. Mladé pušky
    Mladé pušky (1988)
    6
    Hvězdné obsazení a na pozadí Guns and Roses. Tenkrát mi to přišlo velmi nepatřičné, u klasického ztvárnění jednoho z mnoha příběhů Billy The Kida, ale po letech je to téměř klasika. Určitě stojí za vidění, moderních verzí klasického westernu je jako šafránu. Mohli by ve stejném obsazení nějaký natočit, byla by to jistě pecka.
  30. Planeta opic
    Planeta opic (2001)
    6
    Tento film se může líbit jedině tomu, kdo nezná původní filmy ze sedmdesátých let. Ne že by ty tehdejší byly tak úžasné, byly technicky jakžtakž a děj naivní až hrůza. Ale opičí masky byly skvělé, skoro bych je podezíral, že jsou téměř totožné. Doporučuju každému, aby si nejdřív přečetli knihu, kterou napsal Pierre Boulle (jinak autor Most přes řeku Kwai a vynikající scifi Dokonalý robot) a teprve pak si udělal o filmu obrázek :)
  31. The Postman - Posel budoucnosti
    The Postman - Posel budoucnosti (1997)
    7.5
    Mně se tento údajně neúspěšný film líbil, a to i opakovaně. Takhle nějak si lze představit postapokalyptický život na venkově, je tam drama, láska, padouch, zápletka, vše co má být, samozřejmě až na ten happy end, to by spíš bylo naopak. Tento film by se možná vešel do mojí první stovky, každopádně je slušný a každý, kdo se zajímá o filmy, by ho měl vidět.
  32. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    7
    Hektolitry blažky jsou v tarantinovských filmech poznávacím znamením a tedy nutností. Tak jako vždy, Tarantino tento film natočil jako poctu původnímu Djangovi (s Frankem Nerem v hlavní roli), který je ale klasický western, který se mi shodou okolností osobně nelíbil, snad kvůli jakési dobově nesmyslné multirasové rovnosti v držení palných zbraní, což je nesmysl, který se objevuje i v tomto filmu. Jinak film vynikající, herecké výkony taky, spousta odkazů na Tarantinovu minulost ve videopůjčovně (jediné, co se tam jmenovalo Mandingo, bylo porno a nikoli zápasy). Tarantino je vtipálek :)