patrick-sarin

Patrick Sarin

Komentáře 67

Od nejnovějších
  1. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    8
    Beru to tak, že první půlhodinka byla nutná na rozjezd a měla zaujmout spíše dětské publikum. Pak se ale začne děj i příběh otevírat a člověk odkojený světem Harryho Pottera je doma. Redmayne je zbrklý sympaťák, pobaví spíše jeho pekařský sidekick. Navíc velké plus za reálie Ameriky ve 20. letech.
  2. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8.5
    I přesto, že jsem Kiplingův moudrý příběh četl jako kluk několikrát, nejnovější zpracování s mluvícími zvířaty, co vypadaly jako z dokumentu National Geographic, ve mně vzbudilo úžas. Příběh zůstal věrný knižní předloze, rozpoznat kde končila realita a začínaly vizuální efekty bylo marné, Mauglí mě prostě skvěle pobavil i v dospělosti.
  3. Spojenci
    Spojenci (2016)
    8
    Sympatický hollywoodský film, jaký tu už dlouho nebyl. Ačkoli to mělo trochu mírnější rozjezd, záhy se dostavila ta správná atmosféra a napínavý příběh, který nepustil až do samého závěru, i když bylo zřejmé, jak to dopadne s hlavní hrdinkou. Mimochodem, ta tomu dodávala ten správný náboj, neboť pohled na ni v krásných šatech byl lahodný.
  4. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    8
    Dobrý nápad, áčkově natočený, ale nějak se nemůžu zbavit na patře pachuti chtěnosti a béčkovosti. Musím hodně zpětně přemýšlet, proč si vlastně holky zasloužily uvěznit a proč se některé věci děly tak, jak se děly, pominu-li, že to tak prostě Shyamalan chtěl.
  5. Zpívej
    Zpívej (2016)
    7.5
    Po dlouhé době jsem šel na animák do kina a nelitoval jsem. Originální nápad tvůrců mě velice zaujal. Zvířata zpívající klasické písně reálného světa, zpívají v pěvecké soutěži, ze které nakonec soutěž není. Každá zvířecí rodina má svůj suprovej příběh. Tím vzniká skvělí zpívaný film, který zaujal určitě každého, kdo ho viděl.
  6. Velká čínská zeď
    Velká čínská zeď (2016)
    8
    Máte-li nutkavou potřebu pozorovat statečného hrdinu s bezedným toulcem, jak vesele kosí digitální hnízdo s nímž si nedokázaly poradit ani celé šiky vojáků v duhových kostýmech, ani pohledná víla z bungee jumping týmu Jeřábnic, tak si raději pořiďte Musou videohru.
  7. Spotlight
    Spotlight (2015)
    8
    Z mého pohledu - konečně výborný film! Skvělé herecké obsazení, Ruffalo+Tucci jsou mí oblíbení. Keaton parádní výkon, to bych do něho neřekl. Pro někoho asi málo akční, mně se postupně budovaná atmosféra líbila. Ty svině mají pracky všude. Pocta novinařině.
  8. Pohádky pro Emu
    Pohádky pro Emu (2016)
    7.5
    Příjemný předvánoční film, kde od samého začátku přesně víte, jak to dopadne, ale jste tak nějak naladěni na to, že to tak dopadne. Nechcete žádné překvapení, chcete pěkný příběh, hezké lidi a příjemný vánoční pocit. Teda akorát ten konec-tak nevím, byl useklý jen proto, aby to nebyl typický americký konec, nebo někdo hold střihl nůžkami o pár minut dřív?
  9. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    7.5
    Film na který jsem se těšil poměrně dlouhou dubu mě rozhodně nezklamal. Nádherná příroda,krásná Blake,dobře udělané záběry se žralokem,parádní spád a skvělé napětí. Na vítku...snad jen závěr boje o přežití. Film na který se rozhodně podívám ještě jednou.
  10. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    7.5
    Tomu filmu nemám co vytknout. Zajímavý nápad, vtipný příběh, dokonale zvládnuté zvířecí rysy, super čas krásně naplněný a především - zaujme i rodiče, kteří nemusí dvě hodiny trpět a čekat na vytoužený konec. Doporučuji nejen rodinám - i dospělácký tým si to užije.
  11. Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    7.5
    K tomuhle není co říct, to se musí vidět. Totálně šílenej animák plnej zvrácenýho a černýho humoru. Konec mě naprosto odrovnal, kdo ještě neviděl, můžete se těšit, stojí to za to :-D Tuhle šílenost můžu jen doporučit. Navíc je to silně protináboženský.
  12. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    8
    Tak tu máme naprostou pecku. Konečně taky jednou originální horor, ve kterým se jede od záčátku a vydrží děsit a mít atmosféru až do konce. Strašidlo je odporný a těch lekaček je požehnaně. Velmi působivý bez jakýhokoli rušivýho elementu a s bandou sympatických herců.
  13. Kolonie
    Kolonie (2015)
    8
    Nemůžu se zbavit pocitu, že Kolonie je úplně tuctová romantika na sílu natěsnaná do kabátku vážného tématu. Asi je to tím, že většina alespoň trochu kvalitních českých filmů hořkosladce pojednává o odsunu Němců, komunismu, holocaustu atp... No a co si budem povídat, Češi se to za ta léta prostě naučili prodat. Příště tedy prosím bez zbytečných klišé a trošku víc zapracovat na scénáři.
  14. Rezistence
    Rezistence (2015)
    8
    Film se moc nedrží knihy a to mu přidává a zároveň bere. Kniha není nijak excelentní kousek, ale neurazí. Film si bere základní zápletku a trochu si jí pozmění...Bohužel ne úplně nejšťastněji. Akční scény jsou skvělé a zábavné, sci-fi je ukázáno lépe než v knize a všechno pěkně odbíhá. Co mi vadí je to, že film doprovází docela nevýrazná hudba. Joseph Trapanese se nijak nepřekonal. První díl je stoprocentně lepší.
  15. Focus
    Focus (2015)
    7.5
    Tenhle film možná nepřichází s ničím novým, ale rozhodně se u toho dobře pobavíte. Margot Robbie je krásná a Will až nechutně dobrej herec. Ten frajer snad nestárne....od Mizerů vypadá furt stejně! Kostýmy a výprava mě hodně bavili....všechno pečlivě promyšlené. Celkově má film šmrnc a šarmantně si pohrává se zlodějskými tanečky. Je to taková lehčí oddechovka, kterou klidně můžete vyplnit jarní podvečer a bez výčitek u toho sosat karamelový frappe.
  16. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    7.5
    Skvělý film, s ještě skvělejší Eliškou Balzerovou. Další obsazení je rovněž velmi dobré - Janžurová, Bartoška, překvapivě dobrý Kohák, Vilhelmová atd. Někteří se tu rozčilovali nad tím, že film zasazuje muže a ženy do naprosto zveličených stereotypních představ spojených s oběma pohlavími. Ano, ale proboha, je to film! Brát to s nadsázkou!
  17. Looper: nájemný zabiják
    Looper: nájemný zabiják (2012)
    8
    S nízkým rozpočtem a přitom obsazením Willise a hodně žádaného Gordona-Levitta už je předem jasné, že těm dvěma se to muselo hodně líbit, když do toho šli. Ano, z toho nápadu šlo možná vyždímat víc sci-fi, ale to by šlo na úkor dramatů jednotlivých postav a jejich vztahů. A to by byla škoda. A je to originální scénář! To se počítá.
  18. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    7
    Tahle romantika je lehce netradiční, takže nečekejte srdcervoucí scény na letišti a přeslazení vyznání lásky. Je to o dnešní generaci, o vztazích, o sexu, ale hlavně o hledání sama sebe. Sice film asi neřekne nic nového nebo nečekaného, ale příjemné odpoledne s ním strávíte.
  19. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    8
    Nechce se mi uvěřit, že mi tahle westernová tarantinovka sedla. Klasicky vyšperkované dialogy o prostých věcech a vykrádání Sergia Leoneho a jeho dlouhých záběrů s napjatě laděnými situacemi, které jsou vyhrocené úžasnou hudbou mistra všech mistrů Ennia.
  20. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8.5
    Nic pro intelektuály v manšestrákách a sáčcích se záplatami na loktech, ale pokud chcete zapomenout na náročný den a nechat se chvíli bavit antihrdinou v červeném oblečku, pak je to film pro vás. Skvělá jízda plná nekorektních hlášek od úvodních titulků až po ty závěrečné a ještě chvíli po nich.
  21. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    8.5
    Krásný rodinný film. Disney předvedl to, co mu nejvíce jde. Originální zábavný dobrodružný animák se vším všudy. Animátoři si s postavami skvěle vyhráli, do akčního detektivního děje dokázali nacpat dost gagů nato, že se sál v kině smál přibližně každých 5 minut. Dost možná animák roku.
  22. Muž na laně
    Muž na laně (2015)
    8
    Jeden z vzácných v dnešní době. Kvalitní filmařina Roberta Zemeckise nádherně koresponduje se svižným, upřímným a nádherně sentimentálním způsobem, ostatně jak už jsme u Roberta zvyklí po Návratech do budoucnosti a Forrestu Gumpovi. Škoda no, protože mi přijde, že to je fakt vzácnost mít takhle očekávaný film na velké plátno, které vyvolává vícero emocí a všechno krásně zaobaluje do skvělého nadhledu.
  23. Grimsby
    Grimsby (2016)
    8
    Moje bránice dostala pěkně zabrat, hlavně při scénkách v bungalovech v Jižní Africe, to jsem opravdu nemohl. Zpočátku byla i hluchá místa, která časem úplně vymizela a já se jen a jen bavil. Vzhledem k docela krátké stopáži to mělo docela drajf a nebyl čas na nějaké nesmyslné dialogy či scény. Je to o mnoho lepší než byl například Diktátor. Mohu jedině doporučit.
  24. Perfektní den
    Perfektní den (2015)
    8
    Příjemný film, který vás dokáže rozesmát díky skvěle napsaným a zahraným postavám (sešla se tu opravdu zajímavá skupina), rozsmutnit při krutosti války a nebo naštvat pro absurdnost některých nařízení (ukazuju na tebe, OSN). Aneb co všechno se dá zažít při hledání lana.
  25. Joy
    Joy (2015)
    7.5
    Přiznávám, je to těžce stravitelný příběh. Hlavně tedy zpočátku. To nejkouzelnější, co může nabídnout je lidský příběh plný emocí. Charaktery jsou tak dobře napsány a ztvárněny, že by jste věřili, že to jsou lidé ze sousedství. Jakmile překonáte těžký začátek, tak dostanete krásný příběh. Složitý, ale uvěřitelný.
  26. Most špiónů
    Most špiónů (2015)
    8
    Staromódní, pro američany tak typicky vlastenecký thriller v plné parádě. Protřelý vlk Hanks ve svých letech už do tuctového filmu nevleze a zahraje špičkově cokoliv, ale ten, kdo podpíral tenhle velkolepej špiónskej most aby nespadl, byl se svou malinkou rolí Mark Rylance, jakožto zajatej ruskej špión. Svým vtipným, neemotivním výkonem dodával filmu lehkonohost, kterou chvílemi tento těžkopádný kolos potřeboval.
  27. Zbrusu Nový zákon
    Zbrusu Nový zákon (2015)
    8.5
    Nesmírně laskavý a něžný film, zároveň plný prvoplánového i černého humoru. Závěr mi kytičkami připomněl dávné hippies, při některých scénách jsem si vzpomínal na dadaisty, kteří si taky dělali legraci ze všeho. Začínám mít slabost na Yolande Moreau, kterou jsem shodou okolností nedávno viděl v její životní roli v Séraphine. Hraje asi pořád jednu šarži, ale je kouzelná.
  28. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8.5
    Pěkné drama o pekelně dlouhé cestě z hrobu až domů. I když dramata nevyhledávám, tak musím uznat, že to bylo dobré jak zpracováním, tak i herecky jen se mi to zdálo občas nudné. Sem tak to oživovali akčnější pasáže, takže se to dalo. Pro mě jen nadprůměr, ale fanoušci žánru nechť si ještě hvězdu přihodí. Z celého filmu plyne jedno důležité ponaučení: "Nikdy, ale opravdu nikdy jsi v lese nehrajte s medvědem", ono to většinou nedopadá dobře i když to není zrovna grizzly.
  29. Creed
    Creed (2015)
    8.5
    Mezi boxerskými filmy je to unikát. Něco nového. Jsou tam věci, které v jiných boxerských filmech nejsou. Není to typické (nejchudší ze čtvrti, ostatní se mu smějí. První velký zápas prohraje - o to víc cvičí. Velký zvrat - má bojovat se šampionem -> a úplně nečekaně vyhraje).. Ne, tady je to naštěstí jinak. Ač to na první pohled nevypadá - dejte tomuto filmu šanci, je lepší, než jeho "vrstevníci".
  30. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    7.5
    Těžké drama, které mně provázelo a tížilo ještě do konce dne. Redmayne a Vikander si jdou pro Oscar Nominees, stejně jako Desplatova hudba. Přál bych tomu aspoň nominaci na nejlepší film. Je ale fakt, že to bylo hodně rozvláčné, a místy mně to i trochu nudilo, ale filmaři chyby nedělali. Tom Hooper natočil jeden z jeho nejlepších filmů.
  31. V srdci moře
    V srdci moře (2015)
    8
    Tyto filmy s touto tématikou mě vždycky bavily. Už z toho důvodu, že je to odkaz na naši přírodu, na naši sobeckost, naši neskutečnou zlobu vůči všemu živému, ano, je spravedlivé, že se pak vše otočí jako bumerang vůči nám, kdo nemá lisdkost v sobě a soucit s živými tvory, tam je nastolena neskuečná tvrdost vůči lidem a tak to má být.
  32. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    8.5
    Boom efekt prvních avengers nemohl být dostižen ani náhodou, jelikož o prvním díle si mnozí mysleli že není možné ho vůbec realizovat. A tak tento několika milionový akční počin, plný hvězdných tváří a blyštivých efektů, působí jako pouhá vyklusávačka. Jako pohled na jedno z mnoha průměrnějších (ano vím moc dobře co je Ultron zač) dobrodružství a poměrně dost prostoru bylo věnováno pošťouchnutím z různých stran a poukázáním na budoucí počiny. I tak jsem se bavil královsky. Akce, vtipy vše na úrovni jedničky a lépe, postav na konci už trochu přehršel, ale ono se to vytříbí. Doufejme jen že nás Infinity War opět zarazí do křesel, protože upřímně nevím co by dále mohlo.
  33. Nikdy není pozdě
    Nikdy není pozdě (2015)
    7.5
    Meryl se není třeba bavit, to je, jak známo tak kreativní herečka, která zahraje všechno. Dalo se jí proto věřit, že je tou pravověrnou rockerkou, i když tu kytaru držela, jak prase kost. Já jsem si tímto filmem jen potvrdil to, co vím už dávno. Rocková muzika sbližuje lidi a prolamuje ledy, tam kde je třeba. Viděl jsem lepší filmy s Meryl, než je tento o navázání zpřetrhaných rodinných vztahů, ale i tak jsem spokojen a při závěrečné, svatební scéně jsem byl na měkko.
  34. V hlavě
    V hlavě (2015)
    8
    Jako naprosto geniálně stvořeno prostředí hlavy dítěte a ukládání všech myšlenek a vytváření osobnosti. To mě strašně dostalo. Pak výborným prvkem byla "komunikace" dospělé tátovy hlavy a máminy. Škoda, že takových situací tam nebylo více, protože by to stále mělo náboj.
  35. Chappie
    Chappie (2015)
    8
    V současnosti asi není vycházejícího režiséra, kterému bych přál větší úspěch, než právě Neilu Blomkampovi. Již od Districtu 9 si mě získal svým přínosem originality a především spoluprací s vynikajícím kameramanem Opalochem. Ale nejspíš oba dva již cítí, že té africké špinavosti a gangsterství bylo dost, protože se nemalým způsobem začínají vykrádat a tudíž je nejvyšší čas se přesunou do vesmíru a přivést zpět na scénu Aliena. Přesto jejich nejnovější projekt nazvaný podle psího žrádla ničím neuráží, ale největší problém je v rozlišení hranice mezi vážností a Chappieho dětinským skotačením. Ve výsledku tak jde o mix původního Robocopa a Číslo 5 žije a s přimhouřením oka i Spielbergova ítýho.
  36. Fakjů pane učiteli 2
    Fakjů pane učiteli 2 (2015)
    7.5
    Trochu jsem se bál, že budu nejstarší divák v sále. Nebyl. Po tom co jsem si léta vymýval mozek americkými komediemi, byla jednička nečekaně příjemné osvěžení. Na dvojku jsem byl hodně zvědav. Je opravdu možné, aby to nebyla jenom vykrádající sračka? Je. Smál jsem se snad úplně všemu. A dokonce bych mohl říct, že to je jedno z těch mála pokračování, co předčily jedničku. Ultrasprostá mluva, narážky na vidláky, asiati, nácky, všechno vedené tím největším Dangerovským hovadem. Ono by to už ani nemělo být vtipný tolikrát za sebou, ale je. "Vole Buraku jsme u vás doma ty vole!" nevím proč mě to tak odjebalo, tohle fakt můžu.