Profilový obrázek

premontgomery

Pre Premontgomery

Komentáře 17

Od nejnovějších
  1. The Dirt
    The Dirt (2019)
    7
    Prostě příběh Mötley Crüe, divokých a nespoutaných rebelů. Sex, drogy a rock'n'roll. Upřímná sebereflexe, fórky a člověk tu kapelu ani znát nemusí, aby si to užil. A kdo ji nezná, pak zná určitě Pamelu Anderson s níž člen kapely Tommy Lee natočil domácí porno, které obletělo svět. To ale není vůbec podstatný pro tenhle film, ale vyjadřuje to život Mötley Crüe. Dirt je pařba na entou...
  2. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    7
    Prostě 22 dílů je hodně. Nebo kolik jich je? A aby nakonec v Endgame byly skutečně všichni a na nikoho se nezapomnělo, to je holt těžkej ořech.
    • že to někdo vůbec dal dohromady
    • pro mne zásadní: Captain America (nové vlastnosti a závěrečná scéna) a uklizení Captain Marvel, která je tam se svými vlastnostmi směšnou figurkou
  3. Mars
    Mars (2018)
    5
    Ani ryba, ani rak. Ani humor, ani akce. Ten film skončil někde v nerozhodném vzduchoprázdnu. Na Marsu nejsou, na Zemi asi taky ne, i když spíše asi jsou, Nějaká reality show za pár korun, kde nebylo na dekorace, když bylo na cestu do USA? Přes veškerou snahu jsem to nepochopil, možná to byl ten účel.
  4. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
    Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)
    6
    Šli jsme do kina s velkým očekáváním, ale HP to prostě už není, ale člověk by si to stále moc přál, aby to tak bylo. Prostě chybí jedna dvě postavy, s kterou byste šli, fandili, báli se o ní, nebo klidně i o "to", ať by to bylo cokoliv. Snad scénář bude příště lepší.
  5. The OA
    The OA (2016)
    9.5
    Stále čekám na druhou sérii. Ta první mě vzala. Chytré, nápadité, mysteriózní a neotřelé. Drsnější příběh, který ale naplní optimismem, že se dějí věci, které mají vyšší smysl.
    • námět, scénář, provedení
  6. Zázraky z nebe
    Zázraky z nebe (2016)
    5.5
    Na jednu stranu, co se stalo si zaslouží 100%. Na druhou stranu po filmařské stránce a zpracování scénáře i režie 50%. Prostě takový průměr z průměru za lepších pár korun se skvělým příběhem, který takto napsán by byl na hodinovku do TV.
    • Hezké, že ve skutečnosti se takové věci dějí
    • filmařina a tlačení na pilu jedním směrem, přes kostel, ale třeba to mysleli jinak
  7. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    6
    Zajímavé triky, standardní provedení, děj řídký jak horský vzduch, ale fenomén asi funguje. Kdo má rád barevné filmy na velkým plátnu za velké peníze, tak si to odpočinkově užije. Nic víc, nic míň.
    • magie a mystika
    • jakýkoliv ohraný příběh, jak ze Spider Mana, ale slaběji
  8. Café Society
    Café Society (2016)
    5.5
    Tak mě to trochu překvapilo, že to není to, na co je člověk od Woody Alena zvyklý. Na druhou stranu je mu téměř 81 let, takže skvělý výkon? Dá se na to brát ohled? Rozvláčné, bez pořádného náboje a málo dobře vypointovaných scén.
    • námět ve své strohosti
    • tempo, příliš brutality na Allena ( dlouho držel styl, že se to obešlo v jeho filmech bez vražd)
  9. Lída Baarová
    Lída Baarová (2016)
    6
    Lída je lehká holka, která nabízí své tělo, aby dosáhla úspěchu, nechá se osahávat lehce Hitlerem, více asistentem režie, hodně hereckým kolegou a nakonec ministrem propagandy. Má maminku, která všechno schválí, i kdyby za úspěchem byl sám Hitler, jako že stojí. Češi o německých fašistech v češtině s vyšším rozpočtem, nechtěným humorem, pár dobrými scénami, třeba kdy Goebbels je vylíčen jak herecká hvězda, nebo hra paní Geobbelsové s Lídou. Bathory byla celá v češtině vlastně super, tady to znělo a vypadlo divně a všichni náckové byli rozváží čeští chlapíci. Největší hajzl byl pak paradoxně major (Michal Dlouhý) v české věznici.
    • něco jsem se dověděl o Lídě Baarové
    • česká vize o decentním německém fašismu, scénář
  10. Doblba!
    Doblba! (2005)
    6
    Jednoduchý humor, trochu zvláštní, chvílemi připomínající scénky z kinoboxu s Holým a Kohoutem, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, kdo film psal a točil. Druhá polovina filmu se pak změní jak v tempu, tak humoru, což mě osobně více vyhovovalo. Námět výborný, zpracování slabší. Většinou mě mrazilo a bavilo pozorovat scény kolem smrti, kde lehce mrazí a humor jde příjemně přes čáru. Střihačské nůžky by filmu prospěly. Někdy méně vtipu (pokusů o vtip) je více, ale jsou tam.
  11. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    4
    Průměr, který splyne s jinými sériemi, jako je Labyrint, Divergnece, nebo Potence. Tahle sérka snad neexistuje. Pro mě to znamená definitivní rezistenci, stejně jako se to stalo s Marvelovkama. Chodí se chodbami, po městě, hledají se pasti a nic zajímavého se nestane, vše se dá předvídat. Sem tam se někdo zabije, zastřelí, popere, nebo se objeví nesmyslné stvoření. Děj nula, postavy nula. A konec, ten druhý, kdy už je po všem, se natáhne jak nudle.
  12. Dědictví aneb Kurva se neříká
    Dědictví aneb Kurva se neříká (2014)
    3
    Humor je těžká a složitá věc. Pokud to měla být komedie, pak se to opravdu nepodařilo. Myslím, že volba režiséra nebyla šťastná, talent Věry Chytilové se jen tak opakovat nedá, i když první díl byla čistá lidová komedie, ale byl tam alespoň dobrý trapný humor. Opravdu jsem zkoprněl, když se ve filmu začalo ještě trikovat. Nevím o čem toto, kurva, bylo. Proč?
  13. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    5
    Když rozkouskujete jednu knížku na tři dlouhé filmy, je otázka, co zbude na tu poslední. Pokud jste četli Hobita a víte, že Drak Šmak si to odbude na začátku filmu, pak vás čeká nepřeberná nuda, kromě věčných soubojů a šarvátek, chvílemi legračních a neuvěřitelných. Kino se smálo asi tam, kde nemělo. Některé scény jsou opravdu až hlouponké, naivní jak v textu, tak v pojetí.
    • že to skončilo
    • že triky si udrželi svou laťku
    • Thorin Pavéza a jeho komická figurka
    • Alfrid, starostův poskok
    • scénář, dialogy, dramaturgie, chamtivost vymlátit z jedné knihy tři filmy