shalmirane

Jindřich Sadílek

Komentáře 37

Od nejnovějších
  1. Joker
    Joker (2019)
    8.5
    Spokojenost - krásné vykreslení sklouznutí z lehkého magora do těžkého maniaka. Hudební podkreslení závěrečné části podvědomě přimělo při sestupu v kině - mírně - tančit :) Obávám se ovšem, že je nutná znalost předchozích filmů anebo alespoň Universa, pro úplné nováčky to nebude dávat smysl - to gradování k totálnímu pošukovi je velká část zážitku.
  2. Hellboy
    Hellboy (2019)
    5.5
    Zápletka s královnou čarodějnic se dala tak krásně uchopit, pořádně to potopit od mystična,... napojit na pekelnou minulost, propojit pořádně s Artušovskými legalndami, ale ne - jen finální přestřelka ve městě a konec. To už mi přišli lepší Old Ones v jedničce nebo Naruda ve dvojce.
  3. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    6
    Pokračování mužů v černém, lepší než druhý díl, horší než první. Dočkáme se vesmírných monster kujících pikle na naší Zemi, poznáme větší síť MiB, ale celým filmem se táhne snaha posledních let protlačit ženy do všemocných hrdinek zachraňující svět. Ale aspoň to zvládli lépe, než v Cpt. Marvel.
    • Film obsahuje velkou bouchačku
    • Velký tlak na hrdinku, co musí všechny zachránit
  4. X-Men: Dark Phoenix
    X-Men: Dark Phoenix (2019)
    4.5
    Tento díl patří mezi slabší, čekal jsem mnohem větší zápletku ohledně Phoenix energie, nějaký intelekt za ní, důvody existence, cestování vesmírem apod. - ne že to bude oblak šťávy, co přeleze na prvního, kdo projde okolo.
    • Pořád lepší než Cpt. Marvel
  5. Aladin
    Aladin (2019)
    6.5
    Moderní provedení pohádky jede na současné femivlně, kdy to až na úvodní získání lampy vesměs celé oddře a zachrání princezna Jasmína a Aladin se vlastně jen veze. Užijeme si mnohých efektů a polo-muzikálového provedení.
    • role princezny v provedení Naomi Scott
  6. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    9
    Dobrý závěr celé série, kdy jsou v první půlce filmu spojeny dějové linky všech předchozích dílů do jednoho epického finále. V druhé půlce se pak odehrává celá bitva, na jejímž konci je proti padouchovi použita jeho vlastní zbraň.
    • Spojení dějových linek všech předchozích dílu do jednoho epického finále
    • Použití cestování časem jako Deus Ex Machina pro vyřešení všeho
  7. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    6
    Technicky dobře provedené, ale je z toho hodně znát snaha urychleně dostat do hry všemocnou superhrdinku, aby mohla tam byla jiná dominantní žena, když Wonder Woman nebude a Black Widow to celé také nezachrání.
    • minimální rozvoj postavy Cpt. Marvel
  8. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    9
    Ragnarok není něco, čeho se máme obávat, ale událost, na kterou se musíme připravit. Z věčné pasti je osvobozena bohyně Hela, která to zajistí. Intimní momenty mezi Thorem a Hulkem included. Pokračování Thorovy série si drží kvalitu a pobaví.
    • Doctor Strange umí asgardským bohům ukázat jejich místo :)
    • Titulkové scénky
  9. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    8.5
    Knihu jsem nečetl a tím spíše jsem se na její zfilmování těšil - a byl zvědav na děj. Takže jsem byl i překvapen závěrečným rozuzlením, když už jsem měl vesměs jasno a jen červíček tam hlodal. + Technické i herecké zpracování Film jsem si užil )a knihu už nemusím shánět :)
  10. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    9
    Byl jsem velmi velmi nervózní, když ohlásili pokračování této klasiky. Původní film je dílo, který dnešní běžný divák moc nedá a bál jsem se, aby pokračování nezjednodušili nebo z toho rovnou neudělali béčkový akční film. Rád si najdu na béčkový akční film, když očekávám béčkový akční film. Popis i promo ovšem byly na ačkový. Mohu potěšeně konstatovat, že mé obavy nebyly naplněny :)
    • Nováček přijde o význam a kontext tak třetiny filmu
  11. Valerian a město tisíce planet
    Valerian a město tisíce planet (2017)
    7
    Filmové uvedení komiksového světa známého spíše ve Francii. Vesmírný agent Valerian nezahraňuje světy, ale rovnou celé galaxie. Zřejmě se mu to již mnohokrát povedlo, je to pěkná primadona už od začátku.
    • Scénka s krmením císaře
    • Grafické zpracování a mnozí efektové
    • Chybějící intro do běžně neznámého komiksového světa
    • Ne moc uvěřitelný přeslazený závěr na teenagery
  12. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    9
    Takhle nějak se mohl cítit a podobné problémy řešit hlavní hrdina, při útěku z dobývaného území. Už úvodní poklidná scéna, kterou naruší nepřátelé (nikde nejsou vidět) a jak rychle skončí...
    • Vizuální IMAX zpracování
    • Dobře ztvárněné emoce
    • Zpočátku zmatené časové škály (mají tam smysl, ale je zřejmý až později, aniž by to bylo úmyslně)
  13. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    8
    Dozvíme se něco více o viru, který za to vše může a objevíme lidské stránky Césarovy osobnosti. Bude i opona, která vyřeší otázku zbytku lidské popoulace. A závěr končí nalezením země zaslíbené, které si už ale hlavní hrdina neužije. Reference na klasické dílo jak vyšitá.
  14. Power Rangers: Strážci vesmíru
    Power Rangers: Strážci vesmíru (2017)
    6.5
    Strážce vesmíru jsem viděl coby seriál pro děti s těžkým product placementem v podobě plastových hraček ať už strážců nebo jejich různých nepřátel, se kterými právě bojovali. Zord, PowerZord, MegaZord, PowerSword UltraGigaZorda,... byly často zdrojem humoru i sarkasmů. Byl jsem zvědav, jak se autoři vypořádají s přípravou filmu, který už dnes nemůže být tak dětsky naivní jako dříve a dali to. Návštěvník nesmí očekávat epické děje a překvapivé zvraty a zápletky - pořád je to o bandě děcek, co bojuje s vesmírnými lotry.
    • pro děti dobrý
  15. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    7.5
    Původní GitS je klasika, kterou jsem nikdy neviděl. Nešel jsem na premiéru a nedalo se nevšimnou komentářů skalních fanoušků, jak reboot nevykreslil město ve správném rozměru apod. Nedal jsem se a film pro mne měl hlavu i patu, dával smysl jako zajímavá scifárna.
    • Zajímavé i bez znalosti originálu / série
  16. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    9
    Strážci galaxie pokračují, z drobné zápletky se opět stane záchrana celé Galaxie a tentokrát není hlavní záporák žádné béčko. Na scéně se poprvé objeví žijící (ne na dlouho :) Celestial.
    • materiál pro LoreWhores
    • kompenzace množství titulkových scén i za Wolverina
  17. Zúčtování
    Zúčtování (2016)
    9
    Role autistiy se Aaffleckovi velmi hodila, přišlo mi jakoby právě ta byla pro něj přímo napsána. Žádné morální dilemata či boje za dobro, jednoduchý modus operandi. Překonal i depresivního batmana. A na účetního pořádna fyzička :)
    • role jak stvořená pro Afflecka
    • nerdy deuteragonistka
  18. Příchozí
    Příchozí (2016)
    9
    Mám rád příběhy založené na časo-prostorových paradoxech a film o setkání s rasou, která vnimá čas zcela jinak (takhle nějak to mohli vnímat bytosti z červí díry v DS9?), kteří již - z našeho pohledu - dnes vědí, že budou potřebovat v - našem - budoucnu pomoci a proto nás přišli naučit svůj jazyk... Amy vlastně po naučení se už věděla, kdy a jak i proč, jim vlastně pomůžeme :)
  19. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7
    Pokračování tentokráte o pomoci svobodné matce Eva "Vica" Kerekés, která roli zahrála velmi uvěřitelně. I to, jak snadno se nechala svést záporákem :) A samozřejmě padouši v podobě tlupy zbojníků a odporného kapitalisty mistra krejčíře.
    • uvěřitelná Vica Eva Kerekés
    • občas přehráváno (zvrhnutá husa,...)
  20. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9.5
    Nadcházející armageddon mutantů, kdy svobodní leč loveni zůstává již jen těch nekolik posledních. Vida, že vše je již ztraceno, snaží se manipulací s minulostí dosáhnout změny. Příběh zajímavý, efekty použitelné (byť trocha recyklace) i herci odvedli pořádnou práci. Narozdíl od Terminátora, tady "ti zlí" ovšem možnost zvrátit minulost nemají, takže pokračování asi nebude :)
    • herecké výkony
  21. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7
    Novou filmovou sérii trápí její provedení coby jednoduchého akčního filmu, což je přesně to, čím původní StarTreky nebyly a ani tento díl v tomto smyslu nepřekvapí. Pokud tomu přizpůsobíme očekávání dočkáme se kvalitně zpracované akce se slušnými
    • triky
    • shází hlubší myšlenka
  22. Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    8.5
    Mila Kunis si zahrála roli přetížené matky - nucené tvářit se perfektně, dokonale. Až do okamžiku, kdy pohár přeteče. Najde si k sobě stejně nedokonalé matky a začnou řádit. Zahrála to dobře, ostatně už je mamina, takže možná nemusela ani moc improvizovat :)
    • výkon Mily Kunis
  23. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    5
    Pokračování Jasona Bourne, který už měl všeho dost. Tentokrát je vedlejší postavou, se kterou si hrají (pro|anta)gonisté. A ve finále si pohraje i hrdinka - nebo ne? Stačilo vidět jednou, zas žádné velké překvapení ani zápletka se neobjeví.
    • hackerská scénka
  24. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    9
    Margot Robbie si pro sebe zabrala celý film - bylo vidět jak si užívá, že všechno to skrývané ženské šílenství může naplno pustit na kameru :) Joker byl pouze doprovodnou postavou.
    • výkon Margot Robbie
    • hudba
    • scházela scénka po závěrečných titulcích
  25. Hra peněz
    Hra peněz (2016)
    8
    Klasika finančních trhů - nejlépe se investuje tam, kde víte jak to dopadne a řádově hůře dopadnete, pokud to někdo zahraje proti vám.. . .
  26. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    7
    Apokalyptický příběh byl hanebně málo vytěžen - málo času věnováno úvodu, kde se mnohem lépe dalo pohrát a připravit si další vtípky na "čtyři jezdce z apokalypsy - co když to má Bible od něj". A stejně rychle zakončený závěr během pěti minut jinou "deus ex machina".
    • gagy
    • scénář
  27. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    4.5
    Svět Warcraftu je epická sága, která umožnuje hafo plnohodnotných filmů, bez umělého rozdělení na více dílů alá Hobit. Autoři ale tady narvali do tak krátkého času tak obrovské množství děje, že tím film značně utrpěl. Je to nepřehledné pro nováčky do žánru, je to zklamáním pro fanoušky. Doufejme, že se poučí a pokračování budou lepší...
    • CGI zpracování, orci jsou uvěřitelní
    • Uspěchaný sestřih aby se to vešlo do času filmu uškodil. Příliš často se tam přeskakuje mezi scénami
    • Slabé vykreslení postav Aliance
    • Medievova magie je lame :(
  28. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    9
    Povinné pro zadané dámy, pomůže jim pochopit, jak se o toho svého postarat, aby jim po dvaceti letech neutekl za jinou. Pokud tigra spoutáte, přestane být tím tigrem, kterého jste si našly. Snadno ho zláká jiná, které bude stačit jediné - neomezovat.
    • Lucia Siposová, Tereza Těžká
  29. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    8.5
    Pobavilo, boje hrdinů byly uvěřitelné, stejně jako nevyhraněný konflikt - žádný z nich nebyl jasný dobrák či záporák (byť z traileru měl být špatný Superman) - uvěřitelné motivy obou.
    • vyrovnaný boj hrdinů
    • zavěřečné "deus ex machina" monstrum
  30. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    Nečetl jsem předem knihu, děj filmu tedy pro mne byl nový a udržel pozornost během celého - dost dlouhého - promítání. Zvraty dobře rozdělené v průběhu, žádná výrazně hluchá místa.