Profilový obrázek

kurcova-simona

Paní Mystifikátorka
419

Velká filmová fanynka.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Marťan
    Marťan (2015)
    7
    Člověk by řekl, že když už někdo natočí 2 a půl hodiny filmu, dá tomu nějaký začátek. Alespoň v to jsem doufala, jenže film začne a oni už jsou na Marsu. Co hůř, během dalších pěti minut už ztratí Matta Damona a odletí. Což by se ještě dalo tolerovat, kdyby se tam něco dělo. Ale na to, že to byl akční/dobrodružný film, tam bylo zatraceně málo akce (ne, to, že se celý film odehrává na Marsu mi fakt nestačilo). Ano, akce byla na začátku, na konci, párkrát uprostřed, ale jinak tam bylo spousta hluchých míst. A navíc to bylo celé strašně předvídatelné. Taky mi přišlo zvláštní, že mu nerostly vlasy/vousy po spoustu solárních dní, ale když se pak děj posunul o pár měsíců dopředu, najednou jsme tam místo Matta Damona měli Leonarda DiCapria z Revenantu. Zklamání na nejvyšší úrovni, z tohohle námětu se dalo natočit docela slušné sci-fi (stačilo tam přidat skutečnýho marťana, nebo něco, cokoliv), ale bohužel. Když si vzpomenu na Gravitaci, tak se to kvalitou ani nedá srovnat. 3* A to jsem ještě chvíli zvažovala, jestli náhodou nesleduju volné pokračování Interstellaru akorát bez McConaugheyho, jenže to i ten Interstellar byl zábavnější.
    Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    3.5
    Od filmu, který má v názvu šílený, se asi nedá očekávat nic jiného, než čiré šílenství. Avšak ani mi nepřišel šílený Max, jakožto všichni okolo. A tak vám nějak vůbec nevím co si o tom filmu mám myslet. Trailer mi přišel příšerný, takže jsem z toho měla dost obavy. Výsledek pak...nebyl tak hrozný jak jsem čekala (což ale asi není třeba brát jako kompliment). Akce tam byla spousta, navíc to mělo (jen) dvě hodiny, takže ne, nenudila jsem se. Ale půlku filmu jsem neměla nejmenší tušení, co se děje. Přišlo mi, že se někdo zhulil a pak psal scénář. Neznám původního Maxe a tomuhle bych se taky obloukem vyhnula, kdyby to nebylo nominované na Oscary, ale pointa zůstává, že mi přišlo, že valná většina konverzací nedává žádný smysl. Postavy jen tak náhodně vykřikovaly slova, která dohromady nedávaly smysl a výsledkem byla pak spousta vět, které jsem nikdy nemyslela, že uslyším. Příběh jako takový prostě nebyl. Spousta hnusných chlápků akorát tam a zpátky honila Charlize Theron & spol. Kdo byl kdo a proč je honili, to už zůstává ve hvězdách. Ze začátku to ještě bylo jasný, ale pak se tam nějak namnožili a to byl konec. Navíc byli všichni tak hnusní, že jsem ani nepoznala, kdo je kdo, přišlo mi, že to všechno hraje jeden herec. O hereckých výkonech jako takových se navíc nedá vůbec mluvit. Zdá se, že někdo teda vytvořil příběh bez pointy, kde se jen dvě hodiny budou lidi honit v autech a střílet po sobě a všichni se z toho můžou zblázdnit, jak parádní to bylo. Smutné je, že takovýhle film je nominovaný na Oscara. Ještě smutnější pak je, že z těch hrůz co tam letos jsou bych ho zařadila mezi ty "snesitelnější". Faktem zůstává, že na takovýhle film asi jen tak nezapomenu
    Steve Jobs
    Steve Jobs (2015)
    4.5
    Tomuto dílu se opravdu nedá říkat životopisný snímek. Z života Steva Jobse je tam totiž naprosté minimum. Jestli bylo cílem filmu ukázat jen to, jaký to byl strašný člověk, tak gratuluju - na to ale stačila hodinka maximálně. Jinak opravdu velká nuda. Celý film se odehrával ve stylu: představení výrobku, hádka s dcerou a její matkou, hádka se Stevem Wozniakem, hádka s tím chlápkem co dělal ředitele Pepsi a do toho tam ještě běhá Kate Winsletová s příšerným polským přízvukem. A takhle to jde opakovaně celý film. Nic dalšího se tam neděje. Pokud někdo o Jobsovi nic moc neví, tak mu celý film nebude dávat smysl. Herecké výkony navíc taky nulové (to ten Ashton Kutcher byl o 100% lepší) a snaha vybrat (nebo přestylizovat) Fassbendera, aby byl Jobsovi alespoň zdánlivě podobný taktéž nulová. Za mě je to teda propadák.
    Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    4
    Westerny já fakt nerada. Django se mi líbil, proto jsem tomuhle filmu vůbec dala šanci, když je to od stejného režiséra a to i přesto, že trailer mi přišel dost hrozný. No ale jako ne, tohle se ti Quentine fakt nepovedlo. Délka je naprosto neadekvátní ději, který tam vlastně ani není. Skupinka chlapů se dostane do vánice a je nucena přečkat několik dní v chatě s rozbitýma dveřma se skupinou jiných chlapů. Asi hodinu a půl tam mluví o ničem a pak se najednou rozhodnou, že by byla mnohem větší zábava, kdyby se navzájem postříleli. Celkově strašně nesympatické obsazení (Tim Roth se snad snažil předstírat, že je Christoph Waltz, nebo co?), soundtrack se mi taky nelíbil, příběh nebyl, vtip nebyl (kromě těch dveří, tomu jsem se i po páté s chutí zasmála). 2* a ještě bych tak nějak počítala, že když se film jmenuje Hateful Eight tak tam bude osm postav, místo toho jich tam bylo snad patnáct.
    Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    5.5
    Nápad je to zajímavý, natočené to bylo špatně. Začátek byl dobrý, takový správně katastrofický, nalákalo vás to na zbytek filmu. Jenže v okamžiku, kdy se hlavní hrdinové dostali do toho uprchlického tábora, tak to šlo od desíti k pěti. Postavy se chovali naprosto nelogicky. Rodiče poslali děti s armádou a zůstali tam čekat, až se pro ně ty autobusy vrátí. Jako vážně? To je snad postapokalyptické pravidlo č. 1 - nerozdělovat se! Zbytek filmu byl předvídatelný až k pláči a ještě naprosto přitažený za vlasy. Ta dětská armáda měla být co? Jako vážně? Ty pětiletý děti tam? No škoda, potenciál to mělo, dobrou herečku v hlavní roli to taky mělo.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+8