Lady Adel

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9
    marvel potažmo disney to prostě umí, ač pro nekomiksáky neznámá postava tak jí dokáží prodat tak, že se z vás musí stát její milovník. tento origin jede na jistotu, ale jistota u marvelu znamená velkou zábavu. Je to nástupce Tonyho starka? pravděpodobně ano a cumberbatchovi tuto postavu přeji. jen tak dál
  2. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    7
    Shymalan zpět, to mne donutilo vyrazit do kina na film jenž se stal kasovním hitem. McAvoy nepřekonatelný a Shymalanova režie je nezaměnitelná(až bohužel), pan režisér si libuje v wtf závěrech což mu zde vyšlo na jedničku. Ale čekat celou dobu jen na toto? díky profesore X, žes celou dobu utáhnul chatrnější scénář.
  3. Amadeus
    Amadeus (1984)
    9.5
    viděno již snad 20x a nikdy se neomrzí. příběh natáčen hlavně v Praze je skvěle připraven a dává nahlédnout do složité osobnosti hudebního génia, který musel být milován i nenáviděn zároveň :-) děkuji distribuci za možnost vidět toto veledílo v kině.
  4. Odebrat z přátel
    Odebrat z přátel (2014)
    5.5
    formát vítězí nad obsahem. originální zpracování, které se pokouší být satirou na dnešní mládež, ale ne úplně se mu to daří. ano, ukáže nám že uzavřít se u sebe u pc a komunikovat výhradně přes sociální sítě je špatné, ale po shlédnutí tohoto snímku to rozhodně nikoho nedonutí jít ven na procházku. ani to není moc strašidelné, ale přátele pomlouvat nehodlám ani v žertu :-)
  5. Hořící keř
    Hořící keř (2013)
    9
    dohánět resty je mou oblíbenou kratochvílí a tady nešlo udělat krok vedle. gratuluji HBO k další trefě do černého, samozřejmě lokalizované publikum toto téma vnímáme úplně jinak než zahraniční diváci. téma je to silné, produkce v podstatě na velké plátno. vynikající zážitek, který by měl každý čech byť s událostmi i okolnostmi obeznámen
  6. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9
    k maximálnímu hodnocení tomu opravdu mnoho nechybí, animák s duší(poslední dobou oblíbené slovní spojení). s radostí jsem zavzpomínala na dobu kdy nebyl animák jen synonymem pro rozjuchané hopsavé barevné potvůrky. škoda, že je jich jako šafránu - naposledy bylo takto výborné v hlavě.
  7. Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
    Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
    6
    zbytečné rozdělení závěrečného dílu z nějž obzvláště ten první je opravdu o ničem oslabilo zážitek i z konce ságy.Bohužel když si na závěr člověk řekne, a je to za mnou...tak si myslím, že někde soudruzi z ndr udělali chybu :) pro emobašťouny je to dostačující, edward se tváří tajuplně, jake sundá tričko a bella je citově rozpolcená.
  8. Čarodějnice
    Čarodějnice (2015)
    7.5
    nebýt závěru přitaženého za vlasy a v podstatě se k předcházejícím minutám absolutně nehodící bych šla v hodnocení ještě výše. takhle je to za 75% s tím, že "horor" se dá natočit na skromných lokacích, s pár schopnými herci a dobrou prací s atmosférou. Je to nepříjemné, záběry na les s nervy drásající hudbou jsou pro fanoušky tohoto žánru ztělesněním blaženosti. Není to pro každého, na mé projekci se několik lidí smálo a na závěr se radovalo, že je konec. Já jsem nadšena.
  9. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Nee, tohle se opravdu panu Snyderovi nepovedlo. Nebo scénáristovi, podivná všehochuť zabalená do předigitalizovaného hávu. nasadit na kameru tmavý filtr, dát supermanovi nemesis neznamená automaticky natočit dobrou, temnou komiksovku. upřímně je mi toho fenoménu líto proto, že na justice league jsem se i těšila. momentálně tedy upínám své naděje k suicide squad.
  10. Sedm
    Sedm (1995)
    9
    nepříjemná detektivka o netradičním sériovém vrahovi, pitt a freeman fantastičtí a Fincher je precizní jako snad nikdy(i když on je takový vždy). Kdo z tohoto filmu nepochytí chuť si dát panáka tak je totální cynik.
  11. Matrix
    Matrix (1999)
    8.5
    to už je takhle staré. škoda, že wachovští neudrželi pohlaví a formu nadále. už následující díly jsou odvarem tohoto kultovního filmu. bullet time, neo, agent smith. ano, tohle se dostalo pod kůži většině lidí na světě
  12. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    9
    Po hobitovi na mne přišla obrovská chuť si zopakovat starou trilogii...ten rozdíl je až k neuvěření. masky místo digitálních postaviček(ne, že by se jim tady nevyhnuli), bojové scény bez přehnené choreografie a vymýšlení extrémních šíleností. a ač je prodloužená verze táááákhle dlouhá tak proti nafouknuté nudě hobita je to napínák a ždímač emocí. Tleskám Jaksone, tohle je povedné
  13. Americký gangster
    Americký gangster (2007)
    9.5
    viděno teprve teď v televizi a jsem unešena, skutečný příběh zpracovaný tak aby skutečným byl. Russel i Denzel jsou ve velké formě a zbytek zkorumpovaných či správňáckých policistů přizvukuje jako dobře sladěný orchestr. Nahlédnout pod pokličku reálných historek mě baví, následně si vyhledám tu skutečnost. Tady to Scott v podstatě trefil dokonale.
  14. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    8
    superman takový jaký má být, jako clark se slabůstkami a přesto i v civilu připraven přiběhnout s ochranou slabým a utiskovaným. Civilní Kevin Costner byl mou oblíbenou postavou, takovéhle role mu ke stáru sedí jak *** na hrnec. Těším se na crossover s batmanem.
  15. Rudý kapitán
    Rudý kapitán (2016)
    5.5
    akční přestřelky jak v komandu, opravdu to nepůsobí uvěřitelně. škoda, potenciál tam byl a přála bych rudému kapitánovi i úspěch v kinech. Nepřekonaným milníkem na téma stb jsou a asi zůstanou pouta.
  16. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    4.5
    nerozumím oblibě toho filmu, nelze mu vytknout skvělou technickou stránku ale...děj je nijaký, vize postapokalyptického světa je až krajně nevěrohodná. vizuální stránka okay, film ko...průměrné hodnocení. možná je mé hodnocení zkreslené neznalostí originálu.
  17. Everest
    Everest (2015)
    7.5
    nepříjemná atmosféra, obzvláště tou optikou že toto je realita(teda byla). Místo kde není prostor na chyby a přehnanou ohleduplnost. a dlouho jsem nezažila aby mi byla v kině zima i za herce :)
  18. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    8
    důstojné vyvrcholení série, která ztrácela dech. Katniss je v závěru ta správňácká bad ass a nejdou pro nečekaný manévr daleko. Spokojenost a jen zdvižený prst producentům za roztržení posledního dílu. Ano, chápu...ale proboha !!!
  19. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    9.5
    Velmi napínavé. V druhé polovině to trochu ztrácí dech, ale pořád je to za poslední dekádu nejlepší detektivka co v kinech byla.