filip-stich

Filip Štich
312

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Karlovarský, Cheb, Česká republika



    Je s námi konec?
    Je s námi konec? (2016)
    8
    Vcelku zajímavý a dobře provedený dokument s opravdu k zamyšleníhodnými záběry a rozhovory, který ale nepřinesl víceméně nic nového a lidé uvidí a uslyší spíše to, co už dávno ví. DiCaprio zde není až tak důležitý, slouží spíše jako "nástroj" pro to, aby se na dokument kouklo velké množství lidí, což je obzvláště u dokumentu dost zásadní, protože jsem přesvědčený, že jediný dokument dokáže změnit smýšlení a životní styl mnoha tisíců lidí. I když tento snímek planetu nejspíš nezachrání, alespoň vloží do podvědomí lidí to, že životní prostředí na tom holt není vůbec dobře a něco by se opravdu mělo změnit.
    Pravidla moštárny
    Pravidla moštárny (1999)
    9
    Film jsem velmi dlouho odkládal jen proto, aby potom zjistil, zenje to snímek velmi nadprůměrný. Herci podávají takřka životní výkony, příběh je velmi pěkně odvyprávěn a rozhodně dokáže chytit za srdce. Naprosto jasná volba, pokud zrovna nevíte, na co se kouknout. Rozhodně doporučuji.
    Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    9.5
    Celý film a jeho příběh je bezpochyby na 4*. I když je zápletka snadno předvídatelná, film si po celou dobu drží svojí napjatou atmosféru, která se místy může zdát až hororová. Výkon Jamese McAvoye byl náramný a já si ho užíval v každé jeho scéně. Pátou hvězdičku však musím dát za naprosto výborných pět sekund úplného konce filmu, které mě dost dostaly, i když se může zdát, že je scéna tak trochu vytržená z kontextu celého děje, není tomu tak a já za to panu režisérovi tleskám. Na závěr bych chtěl ještě zmínit výborný nápad provedení závěrečných titulků.
    Nymfomanka, část I.
    Nymfomanka, část I. (2013)
    0.5
    Popravdě nechápu, z čeho získal tento film takovou popularitu, počkat, asi vím, možná, tady zcela určitě jeho erotickým nádechem, i když ne tak úplně nádechem, ale spíše tím, že je to prakticky dvouhodinové porno s velmi chabým dějem. Opravdu nechápu, co přimělo pana režiséra natočit tento “film“. Řekl bych, že se pan režisér snažil natočit extrémně chytlavý a inspirativní film s dechberoucím dějem, skvělou zápletkou, nečekaným koncem a do toho všeho chtěl přimíchat špetku svého uměleckého umu. No, nevyšlo to, a to vůbec. Film zkrátka vypráví o ženě, která leží celý film v posteli, vypadá jako zombie a člověk při pohledu na ni chce raději odvrátit oči, ale neudělá to, protože co kdyby se náhodou stalo něco důležitého, a on to propásne. Ne, v průběhu celého filmu se vůbec nic nestane a tak ty oči klidně odvraťte a jděte se klidně projít mezitím ven. Až se vrátíte na konci a shlédnete závěrečné titulky, film vymažte a dělejte něco smysluplnějšího. Jediným pozitivem pro film je Shia LaBeouf, který v tomto filmu opravdu hraje, proč, to už nikdo neví, ale díky němu jsem dal filmu alespoň 5%. Postavy jsou naprosto bezcharakterní a nesmírně nesympatické. Jejich výkony nejsou nijak oslnivé a vám se bude chtít film vypnout po deseti minutách. Pokud to neuděláte, tak hodně štěstí s vaším utrpením v průběhu celého filmu. A ještě jedno pozitivum na závěr, člověk po zhlédnutí tohoto snímku přijde na chuť rybaření a muškaření, protože tento film vás skvěle naučí základy těchto koníčků, i když je to pro film víceméně zbytečné a je to nejspíše pouze záblesk rádoby uměleckého záblesku pana režiséra.
    Requiem za sen
    Requiem za sen (2000)
    9.5
    Tenhle film jsem strašně dlouho odkládal a po jeho zhlédnutí jsem si to hrozně vyčítal a jsem moc rád, že jsem se do toho pustil. Vždycky jsem si říkal, proč bych se měl koukat na film, ve kterém jsou hlavní osoby závislé na drogách a různých medikamentech, vždyť tuto sortu lidí nemám rád ani doopravdy a to poslední, co bych chtěl, je podívat se na film, který se dopodrobna zabývá právě těmito lidmi a jejich životy. Nakonec mi to nedalo a film jsem zhlédnul. Musím říct, že to byla skvělá zkušenost a film ve mně zanechal jakýsi nepopsatelný pocit, kdy jsem měl radost z toho, že jsem ho viděl, ale zároveň jsem se po něm cítil jaksi divně, až depresivně. Ve filmu podal vynikající výkon Jared Leto, troufám si říct, že je to jeho životní role, v tomto snímku rozhodně ukázal svůj talent. Jeho uvěřitelnost feťáka ve filmu je až alarmující a i díky němu je film tak skvěle hodnocen. Ovšem mnohem lepší výkon, kdy jsem si říkal, jestli je to ještě možné, podala matka Jareda, Ellen Burstyn. Jestli Leto byl v tomto filmu naprosto uvěřitelný, tak tato herečka to několikanásobně překonala, takovýto výkon jsem snad ještě neviděl, občas jsem si v průběhu filmu říkal, zda-li snad náhodou není opravdu závislá na práškách. Tento snímek doporučuji každému, kdo má rád kvalitně natočené drama se skvělým hereckým obsazením. Pro fanouška filmů je toto povinnost a pan Aronofsky potvrdil, že filmy točit opravdu umí a nemá strach se pustit i do těchto témat, od kterých by mnoho režisérů dalo ruce pryč.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+4

    Oblíbení tvůrci