Llucinka

Komentáře 77

Od nejnovějších
  1. Smrt a život Charlieho St. Clouda
    Smrt a život Charlieho St. Clouda (2010)
    6.5
    Dost jsem byla zvědavá na výkon uhlazeného fešáka Zaca Efrona v tomto čistě dramatickém díle a klobouk dolů, jak se dokázal transformovat z miláčka střední školy do kluka z venkova s pohnutým osudem. Děj není asi úplně stravitelný pro každého, je to vlastně dost ponuré od začátku až do konce, ale film je to vcelku krásný.
  2. Než přišla bouře
    Než přišla bouře (2018)
    5.5
    Film podle skutečné události, který dokáže asi někoho vzít za srdce a vůbec bych se nedivila. Bohužel dojem dost kazil český dabing, takže určitě doporučím původní znění. Pan režisér drží diváka rozkročeného na dvou dějových linkách, které se postupně protnou a zároveň celkem solidně servíruje beznaděj a blouznění.
  3. Zkus mě rozesmát
    Zkus mě rozesmát (2011)
    6
    Popravdě mě to mile překvapilo. Film s Adamem Sandlerem není můj šálek, ale tenhle snímek je celkem milý. Samozřejmě od začátku známe zápletku a vyústění, samozřejmě tu je řada rádoby vtipů, prdění a krkání. S přimhouřením oka a se sklenkou v ruce je to celkem příjemná oddychovka po náročném dni.
  4. Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    9
    Parádní zakončení. Dlouhá cesta k pomstě zastřelené nevěsty končí a já tleskám ve stoje. Tohle je prostě promyšlený příběh plný krve, drsných hlášek a padouchů. Moc se mi líbil Bill. To byl sice největší h*jzl, ale pořád charizmatický. Obsazením Davidem Carradinem udělal Tarantino z Kill Billa epický zážitek.
  5. Kill Bill
    Kill Bill (2003)
    9.5
    Mezi Pulp Fiction a Kill Billem je nějakých deset let. Zhruba. A já pořád nevím, který z těch filmů mám radši. Styl vyprávění je u Billa zase o něco dál. I díky skvělé hudbě a kameře. Akční scény s meči jsou také famozní. Prostě Tarantino v "nejlepších letech".
  6. Osvícení
    Osvícení (1980)
    9
    Být film o něco kratší, asi by byl plný počet procent. Možná ale i to hrálo svou roli v maniodepresivní atmosféře a postupného přechodu protagonisty v úplné šílenství. Pan Nicholson se musel pro takové role narodit, protože v nich je naprosto úžasný a jedinečný.
  7. Všechno nebo nic
    Všechno nebo nic (2017)
    1
    Takže film je asi tak o tom, jak jsou ženský blbý a nechají se sebou zametat. Mělo se jednat o romantickou komedii, ale bylo to melodrama s nádechem tragedie. Škoda, protože se jednalo o projekt česko-slovensko-polské spolupráce, ale výsledek není ani zajímavý.
  8. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    7.5
    První dvě série jsem sjela ze zvědavosti teprve letos na začátku roku. Pak mě to ale chytlo a čtvrtá série je jasným vrcholem. Ostatní mají sem tam skvělou epizodu, ale celkově už se tam vytrácí přitažlivost. Vše se totiž začíná točit jen kolem chodců a dračího skla.
  9. Po čem muži touží
    Po čem muži touží (2018)
    1.5
    Už dlouho jsem neslyšela tak dobré ohlasy na českou komedii. Takový hype mě donutil jít do kina, ale zklamání bylo obrovské. Scénář vykradenej z devadesátkových amerických romanťáren a k tomu křečovité výkony. Langmajer je zde využit velice málo v satirických situacích, které mu jinak velice svědčí.
  10. Alvin a Chipmunkové
    Alvin a Chipmunkové (2007)
    4
    Pískot čipmanků je nejdřív docela roztomilej, pak už jen vtipnej, ale brzo je dost otravnej. No a když dojde na zpěv, tak jim horko těžko rozumím. Tento film se mi tedy těžko hodnotí, spíš se mi nelíbí, ale některé děti nadchnul, takže to úplný odpad zase nebude.
  11. Skrytá identita
    Skrytá identita (2006)
    9
    Puzzův Kmotr vypráví o historii italský mafie v USA, tento neméně skvělý snímek vykresluje praktiky bostonské mafie (dost často Irů). Sice se z Bostonu nehneme, ale děj plný zvratů a nesnesitelně napínavých situacích, kdy jde samozřejmě o krk. Kdyby někdo nevěděl, kdo je to krysa, tak tento film mu doporučuju.
  12. Dokonalý trik
    Dokonalý trik (2006)
    8.5
    V tomto filmu se prolíná genialita s šílenstvím, mezi nimiž má najít divák tu pověstně tenkou hranici. Těžké téma, které přichází z dílny Christophera Nolana a v němž se cítí jako ryba ve vodě, je plné hvězd britských a hollywoodských. Díváka jistě také zaujme obsazení role génia/šílence Nikola Tesly Davidem Bowieem.
  13. Shrek 2
    Shrek 2 (2004)
    8
    Pokračování splnilo mé očekávání. Ještě víc pohádkových postav a jako třešnička na dortu království za sedmero horami a sedmero řekami. Na vtipu neubylo, za to akce je o dost víc. Schéma ale zůstává téměř totožné, Shrek s Oslíkem bojují proti šlechticovi o Fionino srdce.
  14. Vetřelec: Covenant
    Vetřelec: Covenant (2017)
    4
    No jako zklamání. Co se to s novými sci-fi děje? Všude samé city a láska, ale žádný napětí a děs. Obzvlášť tento díl Aliena utrpěl jakýmsi virem LGBT obohacený o robotí úchylky, což samozřejmě člověka vyděsí, ale byl to účel producentů? Z hlediska vývoje příběhu jsme se o trochu posunuli, ale je to běh na neskutečně dlouhou trať. Máš na to ještě, Ridley...?
  15. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    4
    Klasicky je pokračování horší, ale i tak přináší něco nového. Dvojka je zaměřena hodně na city a rodinné vazby. Některé rodiny nejsou příliš harmonické a ta Quillova rozhodně taky nebyla, ale když už to drhne, třeba i u někoho z vás, tak si řekněte, že Star Lord na tom byl asi přeci jen hůř. Nicméně neberte si z tohoto filmu příklad, takové rodinné patálie se nestávají snad ani v Rusku.
  16. Život
    Život (2017)
    3
    Trailer napovídal, že v Životě bude objevování Marsu (snímek Marťan), výskyt elastického, velice odolného a zákeřného organismu (snímek Sliz), přežívání na orbitální vesmírné stanici (snímek Gravitace) a boj bez zbraní s tímto neznámým organismem (Alien). Jediné, co ještě trailer přímo neprozradil, je závěr.
  17. Vzhůru do oblak
    Vzhůru do oblak (2009)
    8.5
    Nevím, jestli už nastala zlatá éra animáků, nebo teprve přijde, ale období 1994-2009 skutečně přinesla úžasné kousky, které by vystačily i na dalších několik desítek let dopředu. Jsou výchovné jak pro děti, tak i dospělé, vtipné, akční, romantické a někdy i smutné. Myslím si, že potenciál má tento žánr stále vysoký. Vzhůru do oblak to jen potvrzuje.
  18. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    9
    Když někdy v roce 2002 točil Clint Eastwood snímek Million Dollar Baby, ozývaly se překvapivé hlasy, že tento pán ještě dělá do filmu a někteří cynici už ho měli za padlého někde na divokém západě. Ano, věk nezastavíme a Clint patří ke staré dobré škole, nicméně je dle mého nedoceněn. Hrát umí stále perfektně a dokazuje, že režie mu také nedělá problém. Za mě klobouček dolů.
  19. Gravitace
    Gravitace (2013)
    7
    Bylo by asi nefer davat takovemu filmu pod 70%, svou kvalitu rozhodne ma. Predevsim vykresleni nekonecneho a ticheho vesmiru, videt to v kine byl skutecny zazitek. Mene poteseni uz prinesl samotny dej, mnohymi vychvalovana Sandra Bullock a samozrejme politicke narazky na ostatni kosmicke velmoci.
  20. Toy Story 3: Příběh hraček
    Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
    9
    Obcas si rikam, ze filmy pro deti jsou pro studia zlatou studnici, jelikoz samotne dite na film nemuze a zakazte mu ho... Velice ale ocenuji, ze se tyhle filmy delaji snesitelne i pro dospele. O to skvelejsi je tento konkretni vysledek. Serie Toy Story se s kazdym dilem jen zlepsuje.
  21. The Social Network
    The Social Network (2010)
    8
    Az nekdy zase budes mit nejakej napad jak vydelat prachy, radsi si ho realizuj sam. Asi tak by mohl vyznit tento film, ale neni to tak uplne jednoduche. Duveruj, ale proveruj. Je to zkouska pratelstvi a co neni zakazano, je povoleno. Mark si toho vseho byl vedom a zvolil si...
  22. LEGO® příběh
    LEGO® příběh (2014)
    7
    Mnohé už o tomto filmu napsali jiný. Za mě palec nahoru za oživení plastových figurek na filmovém plátně. Je úžasné sledovat jejich mimiku a nemotorné pohyby. Tenhle biják je prošpikován vtipy a je tu velké množství známých postaviček z filmů a seriálů. Například Milhouse byl fakt vtipnej.
  23. Star Trek
    Star Trek (2009)
    9.5
    Tedy, měla jsem velké obavy, jak dopadne jeden z mnoha remaků poslední doby, ale podařilo se oživit legendu. Nová generace herců a tvůrců si dala záležet, z čehož mám obrovskou radost. Pro srovnání, který Spock byl lepší, jestli Nimoyův nebo Quintův, si stačí počkat na konec filmu. Za mě jsou oba perfektní.
  24. Matrix Reloaded
    Matrix Reloaded (2003)
    10
    První díl Matrixu nás naučil jak přežít a přijmout realitu takovou, jaká je. V pokračování se ukáže, že příchod Vyvoleného měl katastrofální důsledky na vývoj Matrixu, jelikož se začne strojům vymykat z rukou. Hlavní dějová osa se ale upíná k Sionu, kam míří tisíce sentinel z Města strojů s jediným účelem najít a zničit. Vyvolený tak bude stát před nejtěžší volbou svého života.
  25. Přátelé
    Přátelé (1994)
    10
    Nejlepsi komedialni serial. Zadny jiny v sobe nema tolik situaci "ze zivota" jako prave tento. Spousta dalsich serialu do velke miry napodobuji a kopiruji Pratele. Jiste, i Pratele nekdy napodobili, ale rozhodne nikdy neztratili svou identitu. Obcas je mi ale lito hercu, kteri kvuli sve popularite ze serialu maji problem se uchytit ve filmech.
  26. Hardcore Henry
    Hardcore Henry (2015)
    7
    No... Je to skutecny narez ve stylu Hardcore od zacatku do konce. Spousta mrtvol, headshotu a vulgarit. Na tomhle filmu se podilelo jen malo lidi, kteri nemaji ruske obcanstvi, ale jsem mile prekvapena. Spad to melo slusny, pribeh sice jak z pocitacove hry, ale taky dobry.
  27. Rivalové
    Rivalové (1996)
    5
    Filmy s Adamem Sandlerem jsem vzdycky povazovala za ceckove a velmi detinsky hloupe. Postava Happyho byla ale presne napsana pro Adama, jelikoz miluje hokej, ale neumi ho hrat. Je netrpelivy, jednoduchy, zbrkly, nerespektuje pravidla a predevsim je to horka hlava. Jedine plus pro nej, ze pro svoji babicku by udelal cokoli, treba zacit hrat golf.
  28. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    4
    Nikdy jsem nebyla fanynkou techto superhrdinskych filmu a taky jsem na tento nesla uplne z vlastni vule. Pak tedy ani nejsem zklamana, ze tento film byl tak spatny. Dejova linka byla hrozne zmatena a cely film pochybujete, jestli jsou superhrdinove dobri nebo zli. Stopaz je pekne dlouha a vsehovsudy tu jsou tri akcni sceny, takze se film hroooozne tahne.
  29. Harry Potter a vězeň z Azkabanu
    Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
    10
    Harryho Pottera jsem přečetla několikrát tam i zpátky. S filmama je to tradičně horší, ale zrovna Vězeň z Azkabanu je nejlepším dílem a hodně se blížil mým představám. Dětska už dospívaj a nebojí si ohrnout lokty. Voldemort tu poprvé chybí a zároveň je to můj oblíbený díl. To je k zamyšlení...
  30. Skyfall
    Skyfall (2012)
    7
    Pěkný no. První bondovka, která je i dost smutná, aleproducenti potřebovali už něco změnit. Skotská krajina je nádherná a tady se hodilo ji využít, proč ne. Příště, doufám, se pojede Bond schovat k nám na Vysočinu, tam by ho nikdo nikdy nehledal a taky by tu našel klid.
  31. Avatar
    Avatar (2009)
    7
    Na takový film se čeká vždy minimálně deset let. Je to obrovsky výpravný a dobrodružný film. Má přes dvě hodiny a až do konce se něco děje. Ani se nedivím, že vydělal historicky nejvíc, zkrátka přišel v pravou chvíli, kdy v kinech dávali jen nudu a šeď. Jediný přínos vidím v maximálním využití 3D technologie a nebojím se říct, že po Avataru nastal boom 3D natáčení.
  32. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    7
    Tak asi to bude film hlavně pro ženy. Jsou tu čtyři hlavní postavy - všechny ženské - a okolo nich se motají vysocí, pohlední a exotičtí samci. Pak je tu skvělá Rebel Wilson, která je nejlepší kamarádkou na světě a vyzná se v tom zamotaným světě nejlíp. Poučení z toho filmu je, že být single neznamená konec světa protože i tak nikdy nejste sami.
  33. Ulice Cloverfield 10
    Ulice Cloverfield 10 (2016)
    5
    Párkrát jsem se fakt silně lekla. Bylo to brutální a psychicky to člověka týrá pěkně dlouho a pomalu jako když vám jehla zajíždí pod kůži a nemůže najít cévu. Nicméně pak už se to zvrhne do béčkovýho scifi. Některý věci mají navazovat na Monstrum a pravděpodobně bude i další díl.
  34. Vetřelec 3
    Vetřelec 3 (1992)
    10
    U téhle série se vystřídali 3 velice odlišní režiséři, ale krásně to do sebe zapadlo. Spousta lidí tento třetí díl odsuzuje kvůli depresivnímu konci, ale mně to přišlo normální a logické vyústění. K tomu ta epická hudba... Škoda, že i Blomkamp chce tenhle film odsunout do nevědomí při natáčení pátého dílu.
  35. Vetřelci
    Vetřelci (1986)
    9
    Ano, je tu více akce. A dějově to krásně navazuje a ukazuje nové skutečnosti, třeba jako tajné plány společnosti, které se v jedničce nastínily. Vetřelčí predátoři tu mají trochu jiný vzhled, ale moc to nevadí. James Cameron spustil skutečné gladiátorské hry. Jen by mě zajímalo, jestli lidé v budoucnu budou tak silní, aby se dokázali udržet na žebříku během vyrovnávání tlaku, jako se udržela Ripleyová v závěrečný scéně...
  36. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    9.5
    Je to jeden z těch filmů, kde jsem se nejvíc bála. Nejdřív strach z neznámého, pak ten hnusák na obličeji a nakonec ta příšera v břiše... Kamera je perfektní, herci taky. Nikdo z nich se nechová vyloženě dementně a naivně, jak to bývá v amerických hororech. Je to klenot mezi scifi filmy a byla jsem docela překvapená, jak je ten film už starý.
  37. Ajťáci
    Ajťáci (2006)
    10
    Kdo pracuje jako kancelarska krysa, musi ho tenhle serial pobavit. Je tam kazdodenni rutina a cerny humor. Takze doporucuji.
  38. V hlavě
    V hlavě (2015)
    10
    Po ukázce jsem byla nadšená, ale ve skutečnosti je film hodně smutný. Nicméně se jedná o další klasiku, která je pro děti i dospělé. Oscar za nejlepší animovaný film to jen potvrzuje. Sledujeme tu růst malé holčičky nejen fyzický, především psychologický. Může se to zdát jako výchovný dokument, ale vše je metaforicky a velice barvitě převedeno na pár postav v hlavě naší malé hrdinky, kde se odehrává skutečné dobrodružství. Obligátní otázka: "Bude i dvojka...?"
  39. Trable o Vánocích
    Trable o Vánocích (2015)
    1.5
    Tady se snažilo nám divákům zahrát na city ve stylu Lásky nebeské, ale až moc okatě. Jednou roztává srdce, jindy si ťukáte na čelo a ptáte se, proč dělali ve scénáři takový kotrmelce.