honza-prikryl

Honza Přikryl

Komentáře 10

Od nejnovějších
  1. Mechanik zabiják
    Mechanik zabiják (2011)
    8
    Ben Foster se v Pandorum prokázal jako sympaťák, co dokáže bez problémů utáhnout celý film (i když tam ho ještě jistil Quaid), v 3:10 Vlak do Yumy byl za ultimátního drsňáka a v The Messenger ukázal, že zvládá i složitější postavy a časem by se mohl dočkat i nějaké té filmové ceny, co se seriózního herectví týče. Právě v posledním jmenovaném za ním Jason Statham zaostává a upřímně si myslím, že pro Fostera je účinkování po Stathamově boku ve filmech typu The Mechanic velká škoda. Ze Stathama se už pomalu stává maskot průměrných akčních fláků, a radši by co nejdříve měl začít škemrat o nějakou další roli u Guye Ritchieho, protože "drsný a neomylný a střílející a kopající" Statham se už začíná pomalu zajídat...aby brzo neskončil u direct-to-dvd filmů. The Mechanic je problematický v tom, že nadržuje Stathamově postavě, která nemá čím zaujmout, kdežto Fosterův "zelenáč", který je zajímavější, se celou dobu musí pohybovat v jeho stínu. Je sice hezké, že po dlouhé době zase v nějakém filmu cáká krev a vzduchem létají mozky (ačkoliv digitální...), ale jinak je The Mechanic jen další klišovitou a předvídatelnou žánrovkou, která je pro svou neinvenčnost místy dosti nudná. Solidní řemeslo, nic víc.
  2. Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí
    Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009)
    8.5
    První díl byla výborná akční jízda ke které se pokračování ani nepřiblížilo. Kde jsem u prvního dílu cítil snad poprvé, že sleduji zfilmovanou verzi počítačové hry s open world prostředím ala GTA, tam jsem u druhého dílu listoval v credits, zda Marku Neveldinemu a Brianu Taylorovi nepůjčil střihače Tony Scott a následně hledal v přihrádce s léky Aspirin. Šílený střih, chaotické snímání scén a nesmyslný děj, kterému se můžou vysmát i ty nejhloupější hry dneška. Crank 2 má jediné štěstí, a to že na plátně pobíhá ničitel Jason Statham a pořádná roštěnka v podobě Amy Smart (to musela být třecí scéna cenzurována po vzoru japonských porn?). Raději se rychle opět podívám na první díl, abych na ten druhý co nejrychleji zapomněl.
  3. Zastav a nepřežiješ
    Zastav a nepřežiješ (2006)
    8.5
    Film se dotýká spousty závážných témat dnešní doby, jako třeba šukačka na chodníku před spoustou japonských turistů, oralní sex v autě, strkání ruky do rozehřátého vaflovače. Jak řešit tyto celosvětové problémy nám ukázal Jason Statham úplně skvěle. Počet šukajících párů na Staroměstském náměstí se od premiéry tohoto filmu údajně ztrojnásobil. Někdy je tam tak narváno souložícími páry, že je třeba jít šoustat na Karlův most. Film vám dá návod jak dát konečně svému životu smysl. Škoda, že z obrazu tvůrci občas dělali geometrii a různě ho půlili a čtvrtili místo toho aby nechali Jasona zabíjet ještě více lidí. Pamatujte si, jestli Vás někdy zabije Jason Statham je to ta největší pocta co se vám může dostat !