Profilový obrázek

SICK_BREED

Jarda

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. My děti ze stanice ZOO
    My děti ze stanice ZOO (1981)
    7
    Pokud chce někde vidět opravdu syrově a hlavně ukrutně uvěřitelně působící film ohledně dopadu drog na člověk, konkrétně na děti - tady má tu nejlepší možnost. Žádné Reqiuem s jeho soundtrackem ani žádná poloumělecká spatlanina jako Trainspotting. Surový německý drama z kterýho je člověku chvílema na blití.
  2. Den matek
    Den matek (1980)
    5.5
    Nutno si přiznat, že Mothers day od Tromy je stejně jako všechno od Tromy brakem nejhrubšího zrna a dokonce bych si dovolil hrubší označení které by nemusel každý skousnout. No na druhou stranu je to švanda, asi stejná jako hra na znásilnění, nebo sekera zaseklá mezi kulky.
  3. Čelisti
    Čelisti (1975)
    10
    Znáte ten pocit, když zjistíte, že už nikdo nedokážete plavat v moři v hloubce větší jak 30 centimetrů? Tak přesně ten mám od doby kdy sem se jako malej capart podíval na čelisti. A to není nadsázka, to je smutnej fakt. Ale pochopitelnej, protože pokud něco čelisti opravdu kvalitně jitří, tak je to hrůza z otevřené nekonečné vody.
  4. Přelet nad kukaččím hnízdem
    Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)
    4
    Jistě kvalitní zpracovaný film v hlavní roli s výborně rozšklebeným Nicholsonem, který navíc nese nějaké to mravokárné poselství, týkající se boje jednotlivce s hroznou společností. Pro mě naprostá nuda a unylé drama, které od absolutně nulového zážitku z projekce dělí pouze ono kvalitní technické zpracování.
  5. Motýlek
    Motýlek (1973)
    8
    Drama, kde při každém sledování upřímně přeji hlavním postavám to, aby jim jejich snažení vyšlo. Neznám zábavnější, lépe zpracovaný a zároveň neuspokojivě smutný film z vězeňského prostředí. Poukázal bych také na vynikající výkony všech zúčastněných herců, především Steva McQeena.
  6. Zrudy
    Zrudy (1932)
    7
    Nikdy se nemůžu rozhodnout, zda-li je tenhle film amorální úchylárna využívající postižené lidi jako atrakci k pobavení diváka, nebo naopak poukazuje na to, že i lidé s velkým fyzickým postižením mají své city a mohou být stejně dobrými jako ostatní co neměli takovou smůlu. Tak či tak, určitě se jedná o nadčasové dílo s místy velice kvalitní atmosférou a pěkně plynoucím jednoduchým příběhem.