Profilový obrázek

Yancl

Zdenin Yancl

Komentáře 59

Od nejnovějších
  1. See
    See (2019)
    8
    ... [1. epizoda] ... Hodnotím vesměs kladně a to především z důvodu, že na scénu kvanta seriálů přišlo něco nového, originálního a i když tvůrci místy balancují na hranici, osobně si myslím, že se seriál povedl. Ano, z pohledu diváka musí dostat "SEE" prostor k pochopení a neodsoudit to po prvních dílech. Tahákem a dříčem je J. Momoa v roli cool zabijáka, ostatní mu holt sekundují (krom hlavního záporáka). Dobře se na to divá, děj dokáže člověka udržet v pozornosti, akce jsou svým způsobem zajímavé, prostředí lesů a post-apokalyptického světa je supr. Co bohužel občas vázne, je logika a taková ta otázka "Jak ho mohl vidět ? " .. tímhle tvůrci opravdu našlapují po tenkém ledu, ale snaha se cení, seriál se líbil a konečně zas něco nového, oživujícího. Uvidíme, co přinese další série ...
  2. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    8
    V zásadě povinnost pro všechny "marveláky" a zcela jistě doplňující základ pro poslední Avengery. Ale celkově opět Marvel boduje, jak ziskově, tak kvalitativně. Kapitánka Marvel je přesně to, co člověk tak nějak chce vidět. Akce - humor - bravurní vizuálnost - podkreslené hudba a především zapadající kousek skládačky. Sympatické jsou i známé postavy, v podobě Coulsona, Furyho nebo Ronana ... Takže obecně se dá říct, že divák dostane to, co očekává. Což je vlastně i jediný zápor filmu z mého pohledu, nic extra, nic dechberoucího, prostě dobře odvyprávěné scifko se vším, co k tomu patří.
  3. První očista
    První očista (2018)
    5
    Oproti ostatním dílům krůček zpět, především co se týče celkové kvality filmového zpracování. Tady je to spíš vnucená přestřelka a ta omáčka okolo, která byla v minulých dílech cool, tady příliš nefunguje. Akční složka špatná není, naopak to nalajnované, nelogické chování všech zúčastněných je občas úsměvné. A na dobrý film zde také chybí nějaká ta hlavní postava, hrdina či záporák .. tady to jen prošumí k titulkám. Akční béčko fajn, ale jako další díl Očisty to neklaplo dobře.
  4. Inhumans
    Inhumans (2017)
    4
    Tohle že je z dílny Marvelu ? Hodně velké odbočení. InHumans se kvalitou hodí k nočnímu vysílání na Prima Cool jako seriál k vyplnění vysílací pauzy. Viděl jsem všechny seriály od Marvelu, které mají laťku hodně vysoko. Tento seriál je opakem. Tahle hrůza mi připadla jako na rychlo slátaná rychlokvaška (vždyť i herci mají celou první sérii stejné oblečení). Za mě osobně zklamání. Plusem je určitě samotný námět InHumanů, jejich schopnosti a tak trochu očekávání jak to asi dopadne, díky čemuž jsem se dokázal dívat do poslední dílu. A ten roztomilý přerostlý bulldog se schopností teleportace :) Zbytek je bohužel špatně, místy se na to nedá dívat, jak hloupé to je. Myslím, že druhá řada jen tak nebude a tahle partička upadne v zapomnění.
  5. Robin Hood
    Robin Hood (2018)
    6
    Pro oko koukatelné, jako celek neobstojné. Robin Hood je jakýsi zvláštní moderní mix plný akce, šípů a nesmyslů v historickém kabátku. Za mě to zas tak zlé nebylo, svižné to je, choreografie slušná a že ta pohádka okolo je opravdu mišmaš nepříliš povedeného, to už je věc druhá. Jako blockbuster určitě ne, jako akční béčko bez hlubšího námětu ano.
  6. Návštěvníci 3: Revoluce
    Návštěvníci 3: Revoluce (2016)
    2.5
    J. Rena mám rád, původní "Návštěvníky" též, ale tenhle počin byl dost mimo mísu. Nemělo to vtip, ani eleganci prvního dílu, scházelo tomu snad vše co dělá film filmem. Především to bylo moc užvaněné a ty žvásty byly o ničem, tudíž hodně unuděné a těch pár povedených scének nezachrání film. Škoda, ale tahle patlanina mě neoslovila.
  7. SEZN@MKA
    SEZN@MKA (2016)
    4
    Z čisté zajímavosti jsem to chtěl vidět ... a dočkal jsem se typického českého filmu. Jednoduše láká námětem, první minuty celkem ujdou a člověk se i zasměje, pak to upadne do podprůměru, poněvadž asi došly nápady a s blížícím se koncem to začíná být tragédie místo komedie. Tudíž žádná hitparáda, naopak lehce úsměvný filmek, který táhne J. Langmajer.
  8. Pařba v Pattayi
    Pařba v Pattayi (2016)
    4.5
    No jejda .. tohle byl zas jeden úlet, tentokrát z Francie. Stokrát viděná blbůstka v jiném kabátu, která si zakládá na ostřejším humoru a peprnějších scénách. Proč ne .. ale krom liliputů a hrstce vtipných scének nemá co moc nabídnout. Kdo si libuje v jednodušším humoru, je "Pattaya" klasickou jednohubkou na večer.
  9. Příchozí
    Příchozí (2016)
    7
    Nemám rád filmy, které lákají obrovskými trailery a poté minutu po minutě vypraví něco, co je jaksi záhadné, co připravuje diváka na něco epického, ale ... on žádný boom nepřijde. Naopak ocením filmy, které dokáží připoutat k židli a chytrým způsobem přednáší cosi zajímavého, poutavého a to přitažlivým způsobem. "Příchozí" se řadí do obou kolonek, osobně se lehce přikláním k té pozitivní frakci, ale při návštěvě kina jsem čekal opravdu něco úplně jiného. Zvláštní film, který vybočuje ze zarytých šlépějí a vypráví si příběh o Alienech po svém.
  10. Šprti na tahu
    Šprti na tahu (2016)
    5.5
    Asi stokrát ohrané téma .. sebráno hlavní jádro filmu a kapánek upraveno, ať to vypadá trochu "jinak". V případě 'Šprtů na tahu' to zázračně funguje, servíruje totiž přesně to, co si divák v dané scéně přeje. A takhle je to celý film, ničím nepřekvapí ani nenadchne, ale svižně pobaví a člověk dostane to, co očekává při zapnutí téhle komedie.
  11. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    5.5
    Námět paráda ... co asi dělají naši mazlíci, když jsou samotní .. proč ne. Zpracování solidní, i nějaký ten příběh, tudíž dějově to není prázdné. V hlavních rolích i sympatická zvířata a vtipný záporák. Jenomže při sledování člověk zjišťuje, že je to takové průměrné, už kdesi viděné a v záplavě dnešních animáků nijak výrazné. Dobře se na to kouká, především pro mladší publikum, přeci jen je to pohádka, ale jak rychle naběhnou konečné titulky, tak rychle na Mazlíky divák zapomene.
  12. Zoolander No. 2
    Zoolander No. 2 (2016)
    3.5
    Tak nevím .. mám rád šílené komedie i totální úlety, ale tohle bylo už hodně mimo mísu. Jakmile to bije do očí a člověk začne vnímat ten trapas na obrazovce .. takhle to holt fungovat nemá. Špatná nota pro komedii a nepomáhá tomu ani řada známých tváří.
  13. Rozkaz zabíjet
    Rozkaz zabíjet (2016)
    3
    Akční scifko .. jak lákavě to zní, minimálně pro mé uši. A k tomu jako bonus terminátoři vs speciální jednotka ? No pecka, říkám si. První minuty se na mě film tváří né "béčkově", ale spíš "céčkově" ... tak čekám, dávám tomu šanci a ono se to stále nechce rozjet. Efekty pěkné, ale žádné prokreslení postav, hlubší příběh, ani detailnější akce. Tudíž ani žádné napětí nebo hororová atmosféra. Bohužel, z mého pohledu tohle příliš nevyšlo.
  14. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    6.5
    Roztomilá pohádka alá Pixar, technicky vyšperkovaná, příběhově poutavá a hlavně o malinké rybce, co hledá svou rodinu, což se muselo uchytit i kdyby nechtělo. Pěkně se na to dívá, ale na mě osobně už je to moc "family" animák. Už jsem vyrostl z podobných typů a raději dám přednost filmům, co mají větší "boom". Dory je konkrétně cílená na menší publikum, kde se bude líbit ve všech ohledech.
  15. Táta je doma
    Táta je doma (2015)
    6
    Story průhledné jako vyleštěné sklo, jedno klíšé za druhým a především stokrát viděné, ohrané. Jenomže tenhle film má 2 tahouny a tím je sebejistý komik W. Ferrell a nabouchaný Marky Wahlberg. Oba herce mám rád, na oba se rád dívám a jsou to především tito dva pánové, kteří táhnou film ze zašedlého průměru a kapku vzhůru. Takže jo, je to blbůstka, ale dobře se na to dívá a člověk se i pobaví.
  16. Westworld
    Westworld (2016)
    8.5
    Na tento seriál jsem narazil úplně náhodou a jsem rád, že jsem mohl koukat na něco tak vychytaného, promyšleného .. co mě dokázalo po delší době ukotvit k sedačce a hltat díl od dílu. Naposledy jsem zažil něco podobného u "Hry o Trůny" .. ono také úvodní znělka v produkci HBO hodně táhne k tomu, že to bude pecka. Také samotný námět M. Crichtona a podstatná role A. Hopkinse říká své - v pozitivním slova smyslu. Nemám ve zvyku hodnotit vysoce, poněvadž celá řada dnešní produkce je všelijaká, hodně se kopíruje atd. Ale tady rád po dlouhé době maximum udělím, poněvadž seriál je to výborný, divák musí mít sice kapku představivosti a nehledat chybu v detailech. Poté si užije každý díl, který láká novým a novým rozuzlením, ale ve své podstatě neříká nic důležitého a nechává diváka tápat, čehož si od tvůrců vážím, protože seriál překvapuje až do posledního dílu a skládá puzzle z jednotlivých částí. Těším se na druhou řadu, svět je dokonale otevřený pro další dobrodružství, tak snad zůstane kvalita nadále vysoká. [98%]
  17. Husí kůže
    Husí kůže (2015)
    5.5
    Rozhodně bych tento film nepovažoval za horor, nýbrž za úsměvnou fantasy pohádku s prvky komedie. Námětově to není vůbec zlé, ovšem zpracování kapánek pokulhává a celý příběh má mezery v ději. Špatný film to není, ale žánrová pecka z toho taky nebude. Taková příjemná jednohubka na jedno podívání, která neurazí, ani nenadchne. O to víc překvapí slušným vizuálem v podobě efektů. J. Black mi do role zatuchlého tatíka moc neseděl, což už moc nemění kvalitu filmu, který je založen hlavně na digitalizaci monster.
  18. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    9
    No .. tak já si tedy myslím, že celý film vystihuje samotný název - zběsilý nebo také šílený. Tohle je totiž opravdová hardcore jízda, která chyběla na plátně a něco podobného lze těžko najít. Miluji akční filmy a tohle opravdový vrchol produkce, akční peklo podtržené krutě vyšperkovanou vizualizací. Do toho připočtena skupina řádících magorů na strojích, které snad pochází z neskutečna a v čele tak trochu tichý T. Hardy, který má ovšem fakticky nabouchané charizma a do role se výborně hodí (mám toho herce s každou jeho rolí raději). Takže jasná kinovka a přemíra spokojenosti a nadšení z Millerova díla.
  19. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    9
    První díl mě překvapil a doslova pohltil .. díl druhý >> vytratilo se kouzlo překvápka, ale nadšení zůstalo. Přeci jen už jsem lehce tušil, co mě čeká, což ovšem násobilo celkový požitek. "Úsvit opičáků" je film hodně megalomanský, takový rozsáhlý projekt, který sází na zaručenou kvalitu a dokazuje to minutu po minutě. Osobně mám velmi rád celou sérii OPIC, proto také hodnotím tak vysoko. Určitě mám nějaké výtky ke klopýtnutí v ději nebo těch pár dějově nelogický rozhodnutí, kterými prostě a jednoduše tvůrci dláždí cestu pro napínavější příběh. Myslím především druhou část filmu. Ale i tak je to pravý blockbuster, který tasí na diváky všechny zbraně v podobě dokonalé vizualizace, perfektního hereckého představení a neuvěřitelně krásně vykresluje život lido/opů. Jsem nadšen, spokojen - supr.
  20. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    8
    Obecně beru X-Meny jako kvalitní scifko s výborným audiovizuálem a poměrně slušným námětem .. ale nepůsobí na mě dechberoucím dojmem či neuvěřitelnou filmovou střelou, která by se řadila do mých TOP žebříčků. A stejný názor si držím i na "Budoucí minulost" ... hódně kvalitní filmek, perfektní vizualizace a nápady, ale toť vše. Po závěrečných titulkách jsem byl spokojen, bavil jsem .. ale že by se to vyrovnalo pocitu jako třebas u "Na hraně zítřka" , to ne. Zkrátka a jednoduše řečeno, jedná se o další díl kvalitní série, který nevybočuje ze svého pojetí a záruka zábavy je jasně daná.
  21. Divergence
    Divergence (2014)
    7
    Tohle nejde brát jako scifi mainstream, ale ani jako katastrofickou splácaninu. Spíše taková střední třída, která dokáže člověka udržet. Námět vcelku solidní, rozdělení na frakce ujde, i když by to určitě chtělo doladit nesrovnalosti. Ve výsledku jde spíše o jakýsi mix Hunger games a Stmívání .. což ale neberu jako zápor, protože nejde o čistokrevné vykrádání a Divergence se drží ve svých šlépějích. Za negativní považuji nesmyslnou hru na hrdiny, kdy se z malé holčičky stává válečník. Z celkového nadhledu se mi film líbil, ale určitě bych netvrdil, že je to nějaké nabouchané scifko.
  22. Jurský park
    Jurský park (1993)
    10
    Tenhle film je pro mě taková živoucí legenda .. hltal jsem to za mlada a hltám to s údivem i dnes. Na dobu vzniku, naprosto úchvatný pokrok filmografie s velmi sympatickým námětem pod dohledem výborného režiséra. Není co víc dodat .. fantastický film :-)
  23. Krásno
    Krásno (2014)
    6.5
    Takhle .. pokud bych si měl vybrat hrstku těch "lepších" filmů české produkce posledních deseti let, KRÁSNO bych tam s radostí zařadil. Ondra Sokol to uměl natočit s jakýmsi moderním přístupem, který je mi blízký. Řada scén nepostrádá opravdový humor a člověk se fakticky zasměje. Ano, jsou tam hluchá místa a občas to postrádá logiku, ale celkově vzato, není to špatný film a o to víc, na české poměry i zábavný. A Ondra Sokol je sympaťák s hereckým talentem :-)
  24. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    6
    Ač s lítostí, tak musím jako filmový fanoušek předchozích Transformerů hodnotit "negativněji" ... Třetí díl to ještě tak-tak ustál s vizí brutálních efektů a i když to nebylo ono, stále tam bylo něco původního. Nad-stavovaný čtvrtý díl je a bude z velké míry jen dojnička na peníze, které prostě ten divák za ty roboty DÁ. S touhle vizí jsem také šel na premiéru a vlastně jsem se ani nespletl. "Zánik" je mix mnohdy nelogických, nesmyslných, nevysvětlených, zdlouhavých záběrů ... které (na druhou stranu) JSOU velice dobře ztvárněné a po vizuální stránce není opět co dodat. Jsou to orgie, je to nářez a parádně se to sleduje. Herecky absolutní výměna .. Marky Wahlberg je v mnoha ohledech můj oblíbenec, ale do role ?? vědce ?? mi vůbec nesedí a už vůbec né, jak poskakuje s mimozemskou zbraní a hraje si na Ramba. Jeho filmová dcera (ta by spíš seděla do role přítelkyně) zase nějaká playmate, jak je u Baye známo (zas podotýkám, Megan Fox byla první a vždy tam bude). A ta stopáž, omg, skoro 170 min .. to je příliš i na Baye a určitě by se to dalo osekat alespoň o 50min. Nevím kolik má Michael v plánu natočit Transformerů, ale chtělo by to změnu. Já, jako fanoušek, odcházel z kina zmatený, ač spokojen s digitální řežbou, tak nespokojen příběhem Optima Prima..... II. PROJEKCE : Potvrzuje nevyhnutelné - taková nedoladěná transformující se slátanina všeho dohromady. Ale, pokud by z toho byl samostatný film nějak nenavazující na trilogii Transformerů, dalo by se to nějak ustát. Jenomže není a pan Bay přešlápl ... a opět zdůrazňuji, co ta stopáž 165 minut ?
  25. Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
    Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (2011)
    8
    Co jen si o třetím dílu slavných robotů myslet ? S napětím jsem očekával grandiózní finále Transformerů, ale skutečnost je o pár desetin jiná, než jsem si představoval. S přehledem mohu první díl označit jako nejlepší, poněvadž co se týče filmové kvality jako takové, následují díly o chlup upadaly. Tím nechci říct, že 'Dark of the Moon' je zlý film, ba naopak .. náramně jsem se bavil, což bylo dáno z 98% famózní vizuální stránkou, která nemá obdoby. Tímhle třetí Transformeři opravdu vynikají, až neuvěřitelná digitální řežba v podobě nadupaných robotů. Opět musím pochválit i vtipné vsuvky, které vnáší humor do rozjetého vlaku. S. LaBeouf opět bravurní, táhne herecky celý film kupředu a co se týče jeho nové 'kolegyně', nemohl jsem si na ní zvyknout po celý film. Je sice nebesky krásná a sexy, ale Megan je Megan :) Filmově je tento díl trochu jinde, vizuálně sice extremně pobaví, ale po dějové stránce je kapánek mimo a to není řeč o pár přešplapech, které člověk nějak zkousne.
  26. Transformers
    Transformers (2007)
    9.5
    No tedy .. pro mě osobně největší filmová pecka roku 2007 a obecně řečeno i jeden z nejvíce očekávaných snímků. Na rovinu musím napsat, že Transformers se zařádí v mé filmové paměti do pověstné TOPky. Celý film mě nadchnul v mnoha ohledech, dočkal jsem se ještě žhavějšího snímku než sem čekal a bavil jsem se přímo božsky. Nemá cenu popisovat vizuální efekty, které jsou téměř revoluční a partička robotů jakoby zapadala do našeho světa. Zvuková stránka je přímo vynikající a hudba z produkce Steva Jablonskeho zní vždy v ten pravý okamžik a je brilantně sladěna s dějem. Také mě válcoval neuvěřitelný výkon S. LaBeoufa(ten kluk to dotáhne daleko) a nesmírně sexy M. Fox :) To celé pod režisérským umem M. Baye, který má důrazný a úžasný smysl pro akci a dokázal ukočírovat Transformers do ucelené a pro mé oko dokonalé podívané. Film disponuje i řadou humorných momentů, které dokáží parádně rozesmát, což je další plus a také důkaz, že Bay prostě umí....co více dodat - Transformers = filmová střela, která se ve své době (2007) trefila do mého filmového srdce.
  27. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    9.5
    S.U.P.R !! Konečně pořádně našlapaný blockbuster s "origo" námětem, který se nebojí riskovat a vše ukazuje pěkně ostře .. jak je potřeba. Rozjezd je sice kapánek komplikovanější, ale po první smyčce se filmek nabrousí na pěkný grády, což se stupňuje až do finále. Závěr by možná zasloužil monstróznější fight, ale i v tomhle provedení je to cool. Pro mě - za mě .. byl jsem s 85% filmu spokojen na maximum .. bavil jsem se královsky a z kina jsem odcházel s pocitem, že bych to rád viděl hned podruhé (což se tak často nestává). Vizualizace dokonalá .. co k tomu dodat, herecky moc dobře ztvárněné .. Cruise + Blunt jako supr dvojka .. ale co mě dostávalo nejvíc - zřejmě to postupné upgradování hlavní postavy, promyšlenost s detailními prvky. Časová smyčka je výborný nápad (i když prvně viděný u Zdrojového kódu) skvěle zapadající do prostředí invaze alienů .. Na hraně zítřka -- určitě jeden z TOP filmů 2014 ..
  28. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    7.5
    Tak upřímně a na rovinu .. čekal jsem vlastně úplně něco jiného, čekal jsem především IRON mana a především jsem očekával strhující finále a pompézní zakončení trilogie. Realita je bohužel posazená o fous vedle a po většinu filmu mi připadlo, že sleduji nového agenta 007 - žádný oblek, jen klasické zbraně, akrobacie a nebojácnost v roli Tonyho Starka. Jak jsem předeslal, očekával jsem IRON MANA .. dostal jsem akční snímek okořeněný o scifi prvky. Nepovažuji to vyloženě za zápor, ale přeci jen .. trošinku to zklamalo. Další negativní posudek - jedna z nejmocnějších a zapamatovatelných scén - zřícení paláce pana Starka .. tyhle scény jsou famózní .. jenomže tím výčet digitálních orgií končí .. až na finále a pár dalších scén. V neposlední řadě mi chyběl Tonyho šarm, vtip a nadhled .. tady působil opačně až mrzutě. Po opakované projekci hodnotím vesměs pozitivně, z celkového pohledu je Tony Stark alias Iron Man výbornej a jako "zakončení" série působí tento díl přinejmenším zajímavě, ALE propracovaně ...
  29. Nevědomí
    Nevědomí (2013)
    7
    Zvláštní žánrovka, která se mi ve své podstatě líbila, ale nenabídla nic převratné, co by ve mně zanechalo dojmy či dokonce úžas. Ba naopak, vzpomínky na tento film rychle vyšumí a nezanechají po sobě stopy. Po technické stránce není co vytknout, bravurní práce a nádherné obrázky. Na druhou stranu musím podotknout, že se nejedná o nějaké akční scifi dílo, ale spíš o drama zasazené do budoucna. To je možná i důvod, proč z filmu nic neutkví v hlavě. Celé představení je v roli jednoho muže - T. Cruise - který zahrál přesvědčivě, ale nikterak oslnivě. Příběh je zajímavý, ale opět se zadrhává a obsahuje pár nešvarů, které nejsou vysvětleny. Jednotlivé zvraty jsou lehce odhadnutelné, až na ten hlavní a zásadní, který člověka nechává v napětí minimálně do poloviny filmu. To beru jako pozitivum, ale celkově si z 'Oblivion'-u odnáším křečovité názory, hlavně jako fanoušek scifi - lepší průměr ...
  30. Stíhači Red Tails
    Stíhači Red Tails (2012)
    6
    Film disponující jednou 'sakra' kvalitní částí a zbytkem 'oh my god' negativních sraček, které pouze ničily celkový dojem. Pokud si dám jedna a jedna dohromady, nemohla z toho v žádném případě vzniknout pamětní válečná vřava na filmovém plátně. Naprosto strhujícím aspektem filmu jsou samotné letecké souboje, které působí velmi realisticky a jsou dotaženy k dokonalosti .. jak po stránce chování letadel, tak i po stránce vizuální. V podstatě jsou zde jedny z nejlepších leteckých(filmových) záběrů posledních let .. jenže pak přijde na řadu ta druhá, čili negativní věc. Naprosto neúnosný patos okolo, řada zbytečných záběrů a scén, nelogické jednání jednotek - vždyť oni v těch kokpitech vypadali, jako by seděli na simulátoru a hráli hry - tohle mi k vážnému filmu o válce nesedělo vůbec. Kvůli válečnému letectví a působivému příběhu o Afroameričanech hodnotím pozitivně ..
  31. Paralelní světy
    Paralelní světy (2012)
    7
    Působivý film, především svým konceptem a odvahou ztvárnit na plátně něco tak monstrózního. Nápad dvou paralelních světů je opravdu originální, konečně něco neokoukaného. Kvalita filmového zpracování je ucházející, dobře se na to hledí .. jen první půl hodinku člověk trochu tápe, kteří jsou ti horní/spodní. Bohužel, na čem celý snímek staví, tam i upadá. Něco tak rozsáhlého by zasloužilo širší rozpětí, více vysvětlení a pochopitelně delší stopáž. Takhle na konci zůstává řada nevysvětlených záležitostí, některé momenty postrádají logiku a i když se v hloubi jedná o jeden z lepších příběhů o síle lásky, celé to působí moc stroze a přímočaře. Ale určitě jeden z lepších filmů - silnější nadprůměr.
  32. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    9
    Děkuji Zacku Snydere .. tenhle styl ztvárnění "Super-týpka" jsem si vyloženě přál, přesně takové explozivní pojetí mi vyhovuje. Tudíž ANO, jsem nad míru spokojen - našlápnutý blockbuster, který mele veškeré vizuální hranice a vypráví známý, ale i tak zajímavý příběh. Nějakou dobu mi sice trvalo, než jsem si navykl na styl vyprávění skrze flashbacky, občas mě ty skoky i štvaly, ale ve výsledku to dávalo logiku a přeci jen se to lišilo od klasického vykládání děje. Druhý a zároveň i poslední zápor spočívá v klasických a nalajnovaných prvcích, které doprovází značnou část filmu .. Ale takhle to holt mělo být. Jenomže, pak člověk uvidí ty vizuální orgie, které jsou prostě bezchybné .. unikátní zvukový doprovod .. perfektní záporák .. kvalitní herecké obsazení a především ta ukrutně akční atmosféra, která započne v první minutě a drží se do závěrečných titulek. Neznamenal jsem hluchá místa, nudné dialogy nebo zbytečné scény. Tenhle film se povedl ....
  33. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    8
    Další z řady vydařených snímků filmové scény roku 2013, který opět vsází na vyhračičkované vizuální provedení a také na kvalitní herecké představení, tentokrát v podobě velmi dobře hrajícího B. Pitta. Jinak má "Světová válka Z" podobný scénář, jako řada moderních filmů. Ihned v prvních minutách nakope diváka informacemi a akcí .. poté následuje slušně vyprávěný příběh, který v podstatě neobsahuje hluchá místa. Dialogy jsou doplněny masakrálními útoky zombíků a v pozadí se pomalinku lemuje hlavní myšlenka filmu. Velmi mě překvapila atmosféra, která byla místy hodně temná, až hororová. Tudíž nechybělo napětí a o lekací scény nebyla též nouze. V otázce záporů byl viditelný jeden základní fakt. A to, že se celý film snaží nabudit opravdovou reálnost, ale detaily až tak reálné nejsou a vyloženě bijí do hlavy. A asi nejvíce zpackaná záležitost, z jinak velmi působivého filmu, je zmršený závěr. Není to vyloženě špatné, ale takové useknuté a následují titulky. Ale pro milovníky zombie filmů jasná záležitost.
  34. Pacific Rim - Útok na Zemi
    Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)
    8.5
    Jak já bych velice rád napařil tomuto obrovskému dílu maximální hodnocení, ale ono to holt nejde .. velmi dlouho jsem tento počin očekával s velkým nadšením, nenechal jsem si uniknout žádný trailer - žádné ukázky, které mě víc a víc přesvědčovali k tomu, že to prostě nemůže dopadnout špatně. Na 3D projekci jsem šel s tím, že dostanu epickou vřavu mezi monumentálními Jaegery a prasáckými Kaiju. Čekal jsem od mistra G. del Tora vyšperkovanou promyšlenost, dotažený každičký detail a chuťovky ve formě bonusů. A musím uznat, že z té hlavní části jsem nad míru spokojen. Bitvy jsou vážně velkolepé až revoluční, každou akci jsem hltal s otevřenou pusou. Až se člověku zastaví dech, jak dokonale dokázali tvůrci vyobrazit detaily a celkově vizuální stránku filmu. Za tuhle sekci filmu hodnotím na MAX. Jenomže, ke každému podobnému filmu patří omáčka, která slepuje jednotlivé díly dohromady. V případě "PACIFIC RIM" je to jedno klišé za druhým - netvrdím, že jde o vyloženě nudné scény, ale ten přechod mezi bitvami je opravdu značný. A kdybych i tohle vše přehlídl (zavřené obě oči), tak mi závěr filmu příliš neseděl .. takhle rozjeté a na konci happyend jako z romantického filmu ? Nechám to být, další projekce je jistá .. v mnoha ohledech jasná spokojenost.
  35. Godzilla
    Godzilla (2014)
    8.5
    Konečně někdo našel odvahu a natočil vizuálně špičkový film, který klade silný důraz na dějovou stránku a dokonalou vizualizaci nechává jako třešničku na dortu. Konečně někdo natočil výborné scifko, které neukazuje své hlavní zbraně v trailerech, ale nechává diváka čekat na silný moment překvapení (epický nástup Godzilly ve své první scéně). A hlavně, konečně někdo natočil velmi očekávaný film svou vlastní vypiplanou formou, detailně a néé jako hloupý letní blockbuster a přitom dokáže trhat žebříčky a vydělat si na sebe za jeden víkend (aktuálně cca $196 mil. za víkend) . Tohle jsou změny, kterých si jako fanda cením .. a co se týče Godzilly samotné, je monstrózní a fantasticky ztvárněná. Chybky ve filmu se jistě najdou, ale spíše takové ty nicotné, které člověk přehlédne díky užívajícímu si zážitku z povedeného snímku. Za sebe pochvala a nebál bych se zařazení mezi TOP 2014. Ovšem, kdo očekává tupé hraní na efekty, bude asi zklamán .. je to taková mírná gradace s grandiózním finále........................ PO II. projekci mírně snižuji hodnocení z jednoho prostého důvodu. Z celkového pohledu mi připadlo, že by se z Godzilly dalo vykřesat o něco víc. Ano, je to monstrózní film, je to parádní film, ale mohl být klidně lepší (i co se týče četnosti soubojů). A také mě občas pozlobily nelogické chybky, které jsem poprvé přehlížel.
  36. Godzilla
    Godzilla (1998)
    6
    Letní blockBuster roku 1998 v podání R. Emmericha s přerostlou ještěrkou .. co čekat ? Velkolepou akci plnou digitálních efektů, porci (ne)pochopitelných scén a především hromadu filmové zábavy lahodící lidskému oku. V tomhle případě to funguje zhruba na půl .. ale i tak je na svou dobu Godzilla pěkný efektní film, na který se vždy rád mrknu, pokud běží v TV.
  37. Rychle a zběsile 6
    Rychle a zběsile 6 (2013)
    8
    "Do stejného potoka dvakrát nevkročíš" .. i takhle by se dal charakterizovat šestý díl téhle kdysi tuningové party. Pětka byla vážně našlápnutá a proto se J. Lin snažil drtit diváky podobným stylem. Taky proč ne, když to fungovalo. Jenomže natočit něco stejného, navíc aby to opět svým způsobem šokovalo a zaujalo - to už holt není ono. Na druhou stranu musím pochválit výborně zvládnutou režii, opravdu kvalitní řemeslná práce. Nádherné obrázky, našlápnuté káry, kvantum akce a občas i nějaký ten povedený vtípek. I když ta akce občas hodně bije do očí - např. ten Dieslův supermanský let přes dálnici. Obecně ale stále platí .. Rychle a zběsile vzniklo na jádru tuningu, upravených aut .. postupně přešla série v akční filmy s tuningovými auty. Což je škoda.
  38. Našrot
    Našrot (2013)
    3
    Tak teda nevím .. podobných filmů je spousta, ale tahle slátanina si vyloženě přeje být vtipná a cool. Jenomže, když do toho tvůrci naskládali tolik přehnaných scén bez jakékoliv kapky promyšlenosti, to je síla i na mě .. diváka, který miluje podobný styl filmů. Úlet to je, šílené to taky je, ale vtipné moc ne .. což je u komedie klíčové. Kopírování povedeného 'PROJEKTU X' jde cítit už prvních minut, ale ta přirozená reálnost je definitivně pryč. No, nehledě na to, že kdyby toho frajeři vypili tolik, jako v tomto "jsme vtipní" filmu, tak by nejspíš skončili v márnici :-)
  39. Ip Man: The Final Fight
    Ip Man: The Final Fight (2013)
    3
    Tohle se nedá absolutně srovnat s předchozími verzemi našlapaného "IPa". Původní verze je ve všech směrech téměř dokonalá, kdežto tento nevydařený počin postrádá veškerou pozitivní stránku filmů stejného druhu. Co tedy očekávat ? Ponurou až nudnou atmosféru, velmi pomalu se táhnoucí děj bez jakékoliv gradace, průměrnou choreografii a opravdu hafo čínštiny. Soubojů je k vidění opravdu málo, těch kvalitních hrstka. Jako životopisné vyprávění budiž, ale kdo podobně jako já očekává dech-beroucí propracovanost bojového stylu, bude zklamán.